Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü

0
FZ
cs-lisp grubunca geçen sene Eylül ayında başlatılmış olan Lisp toplantıları serisi uzunca bir aradan sonra Ekim ayında yeni bir toplantı ile devam ediyor.

31 Ekim 2006, Salı akşamı 18:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde düzenlenecek olan toplantının başlığı Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü.

Toplantının detayları şöyle:
  • Bir üretim / geliştirme aracı olarak Lisp ve bağlantılı araçlar
  • SEXML XML'e karşı!
  • Lisp ile UML diagramları ve kod üretme
  • Bu tekniklerin J2EE, Hibernate, vb. sistemler için kullanımı.
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Vehbi Sinan Tunalıoğlu ve Can Burak Çilingir'in etkileşimli sunumuna konuyla ilgili herkes davetlidir.

Görüşler

0
sleytr
"Enterprise" ile kastedilen ticari uygulamalar mı?
0
FZ
Zorunlu olarak değil sanırım, daha ziyade Java 2 Enterprise Edition (J2EE) ifadesindeki "Enterprise" kast ediliyor olsa gerek. Ve bunun etrafını saran Hibernate gibi teknolojiler. Yine de vst ya da cbc, yani sunumu yapacak arkadaşlar daha detaylı ve doğru bilgi verebilirler diye düşünüyorum.
0
vst
Aslinda sunum basligi tam olarak "Lisp ile Enterprise Uygulamalar" degil. Biz ozellikle Java ve ayrica Php ile genis capli projelerle ugrasirken islerimizi kolaylastirmak icin Lisp'ten (Common Lisp/Elisp/Scheme lehceleri) nasil faydalanabilecegimizle ilgileniyoruz.

Bazi pratik tartismalari da gundeme getirip hep beraber konusalim istiyoruz.

Ama daha sonraki toplantilarda umariz Kurumsal uygulamalar konusunda birseyler anlatabiliriz. Anlatabilecekler var enazindan :)
0
FZ
cs-lisp grubunun wiki sayfasına şuradan erişilebilir: http://church.cs.bilgi.edu.tr/lcg/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

eXtreme Programming ve Bir Başarı Öyküsü

FZ

Bill Clementson son blog girdilerinden birinde birkaç gün önce gerçekleştirdikleri etkinlikte sunum yapan ve bir başarı öyküsü aktaran Ken Dickey'e yer vermiş.

Avustralya kökenli başarılı bir start-up olan Memetrics'in öyküsünü çarpıcı bir dille anlatan Dickey, eXtreme Programming metodolojisi ve Common Lisp'ten faydalanarak geliştirdikleri sistemi anlatan güzel bir sunum hazırlamış.

Keskin rekabetten ve gizli silahların gücünden hoşlananlar için incelenesi bir örnek. Afiyet olsun.

Lisp - Asla Ölmeyecek Olan Dil

FZ

ESR bir oyun ile ilgili grafik işlerini halletmek için GIMP kullanmaya başlamış ve bazı şeyleri otomatikleştirmesi gerekince GIMP'in nasıl programlanabileceğine göz atmış. Karşısına çıkan Script-Fu ortamında Scheme ile karşılaşınca kendini evinde gibi hissetmiş ve LISP — The Language That Will Not Die başlığı altında düşüncelerini ve yazdığı kodu paylaşmış.

Not: cs-lisp listesinde haber verdiği için için Recai Oktaş'a teşekkürler.

'Lisp Outside the Box' Düştü Mü?

okanakyuz

Nick Levine tarafından O'Reilly için 2009 yılında yazılması planlanmaya başlanan ve resmi sitesi lisp-book.org şeklinde olan hayal kitap tarih oldu gibi duruyor. Kitap her lisp meraklısı gibi benim de hayallerimi süslemekte, (Özellikle kısım 3 ve kısım 6) fakat görünen o ki bu proje tarih olmuş durumda. Bir arkadaşım ile sohbet ederken öğrendiğim bilgi bu kitaba asla kavuşamayacağımız yönündeki dedikodu. Kitap için tek satır bile yazılmamakta artık. Dilerim birisi çıkar ve yeni bir proje başlatır. Çünkü Hacker lugatında O'Reilly'den bir kitap çıkartmak dünyadaki en önemli 2 hadiseden biri (diğeri zengin olmak ve paraya para dememek)

C++ içinde Lisp kullanmak

bk

C++ kodlarken "ah şu anda filanca fikrimi Lisp ile ne kadar kolay ifade ederdim" dediğiniz oluyor mu? Bir ortamdan diğerine geçmeye, ayrı ayrı işlemler yapmaya üşenenlerden misiniz?

En az bir evet cevabı verdi iseniz InteLib tam size göre. C++ kodlarken doğrudan Lisp sözdizimine ve semantiğine çok benzer şekilde kod yazmanızı ve doğrudan derlemenizi sağlayan bir kütüphane. Şu anda aktif olarak geliştiriliyor. Ne gerek var ki böyle bir şeye diyenler FAQ belgesini okuyabilirler.

Cusp: Eclipse için Common Lisp Eklentisi

zekzekus

Lisp ile uğraşan ama Emacs editörüne alışamamış benim gibi kullanıcıların yardımına Eclipse IDE ortamı için hazırlanmış Cusp eklentisi yetişiyor.