Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü

0
FZ
cs-lisp grubunca geçen sene Eylül ayında başlatılmış olan Lisp toplantıları serisi uzunca bir aradan sonra Ekim ayında yeni bir toplantı ile devam ediyor.

31 Ekim 2006, Salı akşamı 18:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde düzenlenecek olan toplantının başlığı Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü.

Toplantının detayları şöyle:
  • Bir üretim / geliştirme aracı olarak Lisp ve bağlantılı araçlar
  • SEXML XML'e karşı!
  • Lisp ile UML diagramları ve kod üretme
  • Bu tekniklerin J2EE, Hibernate, vb. sistemler için kullanımı.
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Vehbi Sinan Tunalıoğlu ve Can Burak Çilingir'in etkileşimli sunumuna konuyla ilgili herkes davetlidir.

Görüşler

0
sleytr
"Enterprise" ile kastedilen ticari uygulamalar mı?
0
FZ
Zorunlu olarak değil sanırım, daha ziyade Java 2 Enterprise Edition (J2EE) ifadesindeki "Enterprise" kast ediliyor olsa gerek. Ve bunun etrafını saran Hibernate gibi teknolojiler. Yine de vst ya da cbc, yani sunumu yapacak arkadaşlar daha detaylı ve doğru bilgi verebilirler diye düşünüyorum.
0
vst
Aslinda sunum basligi tam olarak "Lisp ile Enterprise Uygulamalar" degil. Biz ozellikle Java ve ayrica Php ile genis capli projelerle ugrasirken islerimizi kolaylastirmak icin Lisp'ten (Common Lisp/Elisp/Scheme lehceleri) nasil faydalanabilecegimizle ilgileniyoruz.

Bazi pratik tartismalari da gundeme getirip hep beraber konusalim istiyoruz.

Ama daha sonraki toplantilarda umariz Kurumsal uygulamalar konusunda birseyler anlatabiliriz. Anlatabilecekler var enazindan :)
0
FZ
cs-lisp grubunun wiki sayfasına şuradan erişilebilir: http://church.cs.bilgi.edu.tr/lcg/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Common Lisp ile Oyun Programlama

FZ

Frank Buss, Common Lisp kullanarak Aqueaduct isimli bir mantık bulmaca oyunu (puzzle) geliştirmiş.

Bir grafik kullanıcı arayüzü de olan oyun MS Windows, GNU/Linux ve Mac OS X ortamlarında (kodda bir değişiklik gerektirmeden) çalışabiliyor. Kaynak kodu meraklısı için öğretici olabilir.

More Lisp—For Free ve Birkaç Lisp Makalesi

FZ

O'Reilly her ne kadar Lisp kitabı basmak istemese de O'Reilly yazarları Lisp'ten daha sık bahsetmeye başladı. En son Christopher Roach, More Lisp—For Free başlıklı bir yazı yazmış.

Lisp ile ilgili bir başka makale: Generating HTML with Lisp - a tutorial for new programmers. Gene Michael Stover'ın diğer Lisp makaleleri de okunmaya değer.

Core-Server GNU/Linux Installer

anonim

Hemen herkesin bir miktar güçlük yaşadığı Common Lisp tabanlı web sunucu kurma problemini halledeceğini umdugum yazılımı sizlerle paylaşmak isterim.

http://www.core.gen.tr/projects/core-server-installer-latest.tar.gz*

Hata bildirilerinizi evrim _at_ core.gen.tr adresine gonderebilirsiniz.

*: Gentoo, Debian ve Ubuntu GNU/Linux dağıtımları için test edildi

Lisp Programcıları İçin Python Kılavuzu

anonim

İlgilenenler internetteki birçok makale ve dökümanda python ve lisp dillerinin benzer olduklarından bahseden yazılara rastlamışsınızdır. Çoğu programcıysa python'un macrolar dışında lisp'in tüm özelliklerini sağladığını iddia ediyor. Bu konuyu çok iyi aydınlatacak bir sayfaya esr'ın makalelerine yapılan yorumlarda rastladım. Konusu Lisp programcıları için python ancak yazarı Peter Norvig'in de dediğine göre birçok python programcısı bu döküman sayesinde lisp öğrenmiş.

http://www.norvig.com/python-lisp.html

R6RS Yayınlandı

tongucyumruk

1970'lerin sonunda özellikle eğitim alanında rahatça kullanılması ve o dönemde Lisp ailesindeki (daha sonra Common Lisp olarak standartlaşan) benzer dillerin karmaşıklığından uzak durması planlanarak tasarlanan Scheme dilinin yeni standardı R6RS resmileşti. 1998 yılında duyurulan R5RS'in ardından birçok güncelleme geçiren dil standardı buna karşılık temel tasarım hedeflerini aynen koruyor.

Hepimize hayırlı, uğurlu olsun.

Not: Slashdot'tan, Google News'ten, hatta Schemers.org'dan önce fazlamesaide!