Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü

0
FZ
cs-lisp grubunca geçen sene Eylül ayında başlatılmış olan Lisp toplantıları serisi uzunca bir aradan sonra Ekim ayında yeni bir toplantı ile devam ediyor.

31 Ekim 2006, Salı akşamı 18:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde düzenlenecek olan toplantının başlığı Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü.

Toplantının detayları şöyle:
  • Bir üretim / geliştirme aracı olarak Lisp ve bağlantılı araçlar
  • SEXML XML'e karşı!
  • Lisp ile UML diagramları ve kod üretme
  • Bu tekniklerin J2EE, Hibernate, vb. sistemler için kullanımı.
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Vehbi Sinan Tunalıoğlu ve Can Burak Çilingir'in etkileşimli sunumuna konuyla ilgili herkes davetlidir.

Görüşler

0
sleytr
"Enterprise" ile kastedilen ticari uygulamalar mı?
0
FZ
Zorunlu olarak değil sanırım, daha ziyade Java 2 Enterprise Edition (J2EE) ifadesindeki "Enterprise" kast ediliyor olsa gerek. Ve bunun etrafını saran Hibernate gibi teknolojiler. Yine de vst ya da cbc, yani sunumu yapacak arkadaşlar daha detaylı ve doğru bilgi verebilirler diye düşünüyorum.
0
vst
Aslinda sunum basligi tam olarak "Lisp ile Enterprise Uygulamalar" degil. Biz ozellikle Java ve ayrica Php ile genis capli projelerle ugrasirken islerimizi kolaylastirmak icin Lisp'ten (Common Lisp/Elisp/Scheme lehceleri) nasil faydalanabilecegimizle ilgileniyoruz.

Bazi pratik tartismalari da gundeme getirip hep beraber konusalim istiyoruz.

Ama daha sonraki toplantilarda umariz Kurumsal uygulamalar konusunda birseyler anlatabiliriz. Anlatabilecekler var enazindan :)
0
FZ
cs-lisp grubunun wiki sayfasına şuradan erişilebilir: http://church.cs.bilgi.edu.tr/lcg/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MIT LispM Kaynak Kodunu Kamuya Açıyor

FZ

MIT, LispM kaynak kodunu BSD tarzı bir lisans ile kamuya açıyor. Bu şu demek: Lisp Machines sistemlerinin temel bileşeni artık özgür. BSD lisansı sayesinde de insanlar bundan istedikleri gibi faydalanabilirler.

'Lisp Outside the Box' Düştü Mü?

okanakyuz

Nick Levine tarafından O'Reilly için 2009 yılında yazılması planlanmaya başlanan ve resmi sitesi lisp-book.org şeklinde olan hayal kitap tarih oldu gibi duruyor. Kitap her lisp meraklısı gibi benim de hayallerimi süslemekte, (Özellikle kısım 3 ve kısım 6) fakat görünen o ki bu proje tarih olmuş durumda. Bir arkadaşım ile sohbet ederken öğrendiğim bilgi bu kitaba asla kavuşamayacağımız yönündeki dedikodu. Kitap için tek satır bile yazılmamakta artık. Dilerim birisi çıkar ve yeni bir proje başlatır. Çünkü Hacker lugatında O'Reilly'den bir kitap çıkartmak dünyadaki en önemli 2 hadiseden biri (diğeri zengin olmak ve paraya para dememek)

Coretal CMS Videoları

eevrim

Core Server üzerine geliştirdiğimiz ilk uygulama olan Coretal İçerik Yönetim Sisteminin kullanım ve tasarım videolarını hazırladık. Fikirlerinizi duymaktan mutluluk duyacağız.

Sevgiler.

Ürün sayfası, Kullanıcı Videosu, Tasarımcı Videosu

Arc Çıktı

FZ

Fazla söze gerek yok: Paul Graham ve Robert Morris tarafından geliştirilen yeni programlama dili Arc resmen çıktı ve şu anda kullanılabilir halde. Graham'ın sitesinde Arc'ın çıkış zamanlaması ve Arc'ın ne tür programlama işlerinde kullanılabileceğine dair kısa bir duyuru mevcut.

minifesto: mini mini 'animated' manifesto

FZ

Zach Beane yine yapacağını yapmış. minifesto sitesine gidip, istediğiniz metni yazıp bunu yakışıklı bir siyah kutu içinde, karizmatik yeşil yazılarla, daktilo efekti şeklinde görebileceğiniz bir "animated GIF" olarak elde edebiliyorsunuz.

Bir örneğini de Brian Mastenbrook'un blog'unda PI filminden meşhur bir alıntı şeklinde görmek mümkün.

Acaba bu şirinlik hangi programlama dili ile yapılmış? Tabii ki programlamayı tekrar eğlenceli kılan dille.