Dreamcast kullanarak firewall nasıl delinir...

0
conan
Yaratıcılıkta sınır tanımayan hacker "dostlarımız", artık ebay`den 100$'ın altına bulunabilen Dreamcast`leri içine Linux yükleyerek şirketlerin sistemlerine giriyorlarmış. Dreamcast`i seçmelerinin asıl nedeni ucuz olması ve içinde ethernet bağlantısıyla gelmesi 1 2. Yöntem ise oldukça güzel :) Şirket içinde networke bir oyun makinası getirdim diyerekten aslında bir ayağı firewall dışında bir ayağı ise içeride olan bir hackbox sokmuş oluyorlar. Bu kutu içerisinde SSH, Web browsers gibi toollar ekleyerek de firewall bypass edilmiş bölgeye istedikleri bir yerden sızabiliyorlar. (Günümüzde tuvaletten bile network kablosu geçtiği düşünülürse basit bir ziyaretçi bile içeri bir box sokabilir hehe)
Daha önce de iPaQ, Sharp gibi PDA`ler ile aynı şeyi başaran Aaron Higbee ve Chris Davis elde ettiklerini dcphonehome diye bir sayfada yakında yayınlayacaklarmış. (Sayfanın adını çok tuttum hehe)

Bu arada bu hafta sonu Las Vegas'da DEFCON başlıyor. Galiba katılamayacagim :((( Ama son anda bir fikir - zaman değişikliği olursa o zaman oradan FM'ye makale ve fotolar yollayacağım söz :)

Görüşler

0
FZ
Pardon siz USA'da yaşıyordunuz öyle değil mi? Evet, evet öyle olmalı. Tuvalette network kablosu, broadband'li oyun makinaları falan, evet, evet kesinlikle USA :)

Biz de Türkiye'de yaşıyoruz, iyi oluyor arada sırada böyle haberler göndermeniz, böylece ne kadar geri kaldığımızı daha kolayca ve pratik şekilde ölçebiliyoruz, hem ne demiş üstat, ölçmediğin şeyi geliştiremezsin öyle değil mi? E tabii ölçmek güzel bir şey, ölçelim güzelleşelim.

Nice haberlere ;-)
0
conan
Abi yangin sondurme fiskiyelerini degistiriyorlar su anda. Ordan gordum tuvalette network kablolarini. Umarim sprinkler degistiriyoruz diye tuvalete webcam koymamislardir :)
Bu arada DEFCON isi yatti :( Gidemiom...
0
elrond
Yaa benim evde aynı anda hem WC den hem salondan geçen ve aynı malzemeden olan tek şey kalorifer borusu :-)))
0
elrond
Demek ki neymiş şirketler sadece XBox ve PlayStation' a izin verecekmiş :-)

T3@Home
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kişisel Firewall Sisteminiz Dışarı Çıkışları Kontrol Eder Mi?

FZ

Internete uzun süreli bağlı olarak kalıp da ZoneAlarm, Tiny Personal Firewall, Sygate Personal Firewall, BlackICE gibi güvenlik yazılımı kullanmayanınız pek yoktur herhalde.

Gittikçe gelişen güvenlik metodolojileri kullanan bu yazılımlar sadece bilgisayarınıza giren (inbound) değil aynı zamanda bilgisayarınızdan çıkan verileri de (outbound) kontrol etmeye çalışıyorlar ki kişisel bilgileriniz, birtakım dosyalarınız, vs. sizin haberiniz olmadan birilerinin sistemine gönderilmesin.

Sygate'de artık Symantec Bünyesinde!

parsifal

Brightmail, Veritas derken, Sygate'de Symantec bünyesine dahil oldu.

Demek bundan sonra Sygate 2.0'ı register ederken "yaw yıllardır aynı siteden onay alıyor.", "Yok abi kesin numara bu inanma." muhabbetleride tozlu raflarda yerini alacak.
Nedense gözümün önüne bir anda Tünel'de bir atölye silueti belirdi. :)

Solaris 8 mi ? Yoksa FreeBSD 4.3 mu ?

anonim

Solaris 8 ve FreeBSD 4.3 işletim sistemlerini default kurulumdan sonra Nessus ile güvenlik testine tabi tuttuk. İki isletim sistemi de patch yüklenmeden test edildi ve sonuç FreeBSD daha guvenli ve sağlam.(Sundance:Default kurulum, sistem adminlerinin isi degildir. Sistem adminlerinin işi serverlardır, öyleyse serverlar default kurulmaz)

Botnet Riskine Maruz Kalan ADSL Modem / Router Cihazlar

FZ

Az önce bize ulaşan bir e-postayı paylaşıyorum:

"Emre Bey,

Router'ları infect eden bir tür botnet'e rastlanılmıştır.

Bu konu hakkında olabildiğince yaygın olarak adsl, kablo ve wireless kullanıcılarını uyarmak ve önlem alma konusunda hızlı davranmalıyız.

Bu konudaki haberi Fazlamesai ve blogunuzda yayınlarsanız seviniriz.

http://www.adam.com.au/bogaurd/PSYB0T.pdf
http://www.dronebl.org/blog/8"

SQL Server 7.0 için yazılmış WORM yakalandı

FZ

Sistem yöneticisi (sa user) için parola tanımlanmamış SQL Server 7.0 veritabanı sunucu sistemine sızabilen bir worm yazılımı (kurtçuk) yakalandı.

Sisteme girebildikten sonra iki Truva atı (Trojan horse) programını sisteme yerleştiren worm yazılımı bu şekilde kontrolü worm yaratıcısına aktarmaya çalışıyor.