Dennis Ritchie Röportajı

0
raistlinthewiz

Görüşler

0
FZ
Röportajda en çok ilgimi çeken bölümler şunlar oldu:

Q:Do you have any predictions as to the future of C?

A:Dennis Ritchie: C is declining somewhat in usage compared to C++, and maybe Java, but perhaps even more compared to higher-level scripting languages. It's still fairly strong for the basic system-type things.

Q:What's your opinion on microkernels vs. monolithic?

A:Dennis Ritchie: They're not all that different when you actually use them. `Micro´ kernels tend to be pretty large these days, and `monolithic´ with loadable device drivers are taking up more of the advantages claimed for microkernels.
0
anonim
Bi zahmet bu İngilizca olayını bir de Türkçeleştirsek...
Anlayamıyorum, abey...
0
FZ
S: C dilinin geleceği hakkında tahminleriniz?

C: C dili kullanım olarak C++ ve Java´ya kıyasla azalmış gibi görünüyor ancak modern scripting dilleri günümüzde en çok kullanılan programlama dilleri haline geldiler. Yine de sistem programlama, performans ve düşük seviyeli programlama gerektiren işler için C hala çok güçlü bir dil olarak varlığını devam ettiriyor.

S: Mikroçekirdek ve monolitik çekirdek tartışmaları ile ilgili görüşleriniz nedir?

C: Pratik olarak kullandığınızda bunların çok da farklı olmadıklarını görüyorsunuz. `Mikro´ çekirdekler artık pek de küçük sayılmazlar ve yüklenebilir cihaz sürücüleri yoğun şekilde kullanan `monolitik´ çekirdekler de şimdiye dek genellikle mikroçekirdeklere atfedilen avantajlardan faydalanmaya başladılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Watcom C/C++ Artık Açık

FZ

Bir zamanların efsanevi C/C++ derleyicisi Watcom C/C++ da artık açık kaynak kodlu.

Aynı zamanda bir Fortran derleyicisi de içeren projedeki yazılımları bu adresten serbestçe çekebilir ve DOS, Windows 9x, NT, Win2000, Win XP işletim sistemleri üzerinde kullanıp programlarınızı derleyebilirsiniz.

"Open Watcom" projesi yürütücülerinin hedefleri arasında derleyiciyi en kısa süre içinde GNU/Linux ve FreeBSD işletim sistemlerine de aktarmak yer alıyor.

Okino PolyTrans

Tarık

PolyTrans, birçok popüler 3D dosya biçimini, animasyon ve doku bilgisi ile birlikte birbiri arasında dönüştürebilen, aynı zamanda kendi başına modelleme ve render imkanı sağlayan kapsamlı bir yazılım. Bedava ya da açık kaynak değil fakat dönüşüm yelpazesine bakıldığında temel hedefinin profesyoneller olduğu ortada. Diyeceksiniz ki açık kaynak ya da özgür olması durumunda "amatörlere" mi hitap edecekti tabii ki değil. Fakat Türkiye' de açık kaynağı yalnızca amatör oyuncağı olarak görüp, profesyonel anlamda kullanmanın yanlış olduğunu düşünen bir kitle var. Neyse haberimize devam edelim.

Mono 0.19

raistlinthewiz

Heyecanla beklediğimiz Mono'nun 0.19'u sürümü çıktı.
Şu ana kadar büyük gelişme kaydetmiş olan Mono'nun son durumu şöyle:
C# Compiler, self-hosting durumunda
JIT, Linux'te çalışıyor.
Interpreter, Linux/x86 ve Linux/PPC için için tamamlandı ve StrongArm ve Sparc platformu için çalışmalar sürmekte.
Sınıflar,tamamlandı

Monu'nun sitesine ulaşmak için http://www.go-mono.com/

Ayrıca Mono ve Mono ile hazırlanmış programların screenshotları için: http://www.go-mono.com/screenshots.html

Logo'nun 40. Yılı ve StarLogo TNG: The Next Generation

FZ

40 sene önce bu günlerde Lisp dilinden türetilen LOGO dili özellikle gençlere geometri ve bilgisayar kodlama yeteneklerinin kolayca kazandırılması için tasarlanmıştı. LOGO programlama dili pek çok nesildeki çocuğun ilk bilgisayar deneyimi olmuş pek çok okulda kullanılmıştı. Slashdot ve WIRED'ın 40. yıl haberleri geçtiği günlerde MIT'deki StarLogo ekibi de StarLogo TNG: The Next Generation Beta 1'i duyurdu.

Kötü Programcıya Övgü

FZ

Harold kötü bir programcıydı, gerçekten kötü bir programcı. Hani hem kendisi hem de etrafindaki herkes için kendine yeni bir meslek bulması gereken türden. Ama Harold iyi biriydi ve bir işte ömür boyu çalışacaklardandı; çok uzun süredir şirketteydi. Ezelden beri alt kademelerde olan bir programcısıydı, hiçbir zaman terfi etmedi, her sene maaşına en düşük zammı aldı ve yeri çok değiştiriliyordu. Ama kimse onu işten çıkarmak istemiyordu. Böylelikle ne zaman yeni bir proje başlasa ve yeni adama ihtiyaç olsa, Harold'ın takımının müdürü bu durumu fırsat bilip onu yönetmek zorunda kalacak bir sonrakı bahtsız kişiye gönderiyordu Harold'ı. Bir seferinde bu kişi ben oldum.