Dennis Ritchie Röportajı

0
raistlinthewiz

Görüşler

0
FZ
Röportajda en çok ilgimi çeken bölümler şunlar oldu:

Q:Do you have any predictions as to the future of C?

A:Dennis Ritchie: C is declining somewhat in usage compared to C++, and maybe Java, but perhaps even more compared to higher-level scripting languages. It's still fairly strong for the basic system-type things.

Q:What's your opinion on microkernels vs. monolithic?

A:Dennis Ritchie: They're not all that different when you actually use them. `Micro´ kernels tend to be pretty large these days, and `monolithic´ with loadable device drivers are taking up more of the advantages claimed for microkernels.
0
anonim
Bi zahmet bu İngilizca olayını bir de Türkçeleştirsek...
Anlayamıyorum, abey...
0
FZ
S: C dilinin geleceği hakkında tahminleriniz?

C: C dili kullanım olarak C++ ve Java´ya kıyasla azalmış gibi görünüyor ancak modern scripting dilleri günümüzde en çok kullanılan programlama dilleri haline geldiler. Yine de sistem programlama, performans ve düşük seviyeli programlama gerektiren işler için C hala çok güçlü bir dil olarak varlığını devam ettiriyor.

S: Mikroçekirdek ve monolitik çekirdek tartışmaları ile ilgili görüşleriniz nedir?

C: Pratik olarak kullandığınızda bunların çok da farklı olmadıklarını görüyorsunuz. `Mikro´ çekirdekler artık pek de küçük sayılmazlar ve yüklenebilir cihaz sürücüleri yoğun şekilde kullanan `monolitik´ çekirdekler de şimdiye dek genellikle mikroçekirdeklere atfedilen avantajlardan faydalanmaya başladılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IrfanView 3.51 ve Scite 1.39

butch

Uzun bir aradan sonra daha iki gün önce yeni sürümü çıkan IrfanView, 3.51 sürümü ile, yine uzun bir süredir bekleyen Scite 1.39 sürümüyle çıktı. Bilmeyenleri haberdar edelim Scite hem Linux hem de Windows sürümleri bulunan, onlarca dili destekleyen çok iyi bir editor. İki programda da ufak değişiklikler var. İlgilenenler için IrfanView ve Scite'ın adresleri.

Dr. Knuth Yazılım Patentleri Hakkında Ne Diyor?

anonim

Ustanın TeX kodlarina bakarken, dizindeki bir metin dosyası dikkatimizi cekti. Dr. Knuth'tan Patent Ofisi gorevlilerine yazilmis bir mesajdi bu. Usta soyle diyor:

"Amerikan kongresi bir süre önce, çok akıllıca bir kararla, matematiksel şeylerin patentlenemeyeceğine karar verdi. Zaten başka türlü matematik yapmak mümkün olmazdı; Pitagoras teorimini her kullandığımızda birine telif hakkı mı ödeyecektik?! Bu bağlamda belirtmek gerekiyor ki, bugünlerde insanların büyük bir aceleyle patentlemeye çalıştığı temel algoritmik fikirler bu kadar temel ve herşeye lazım olacak türdendir. Eğer şu anki gidişata izin verilirse, sonuç, yazarlara kelimeler için patent almaya izin vermek gibi olacaktır."

Devami icin: http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_knuth.xml

Visual Perl .NET (her iki dünyanın en iyisi)

FZ

Madem söz web servislerinden ve .NET olgusundan açıldı ben de .NET ve diller arası çalışmaya dair bu haberi göndereyim dedim. Uzun zamandır sağlam bir Perl programcısı olarak çalışan Jonathan Eisenzopf'un Visual Perl.NET konusuna dair güzel bir yazısını okuduktan sonra .NET ve diller arası yazılım geliştirmenin ne menem bir şey olduğuyla ilgili bir bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz.

Jonathan arkadaşımız, "In fact, I'm so attached to it that I'll probably be writing more Perl applications in Windows instead of Linux. IT'S THAT GOOD." diyecek kadar etkilenmiş görünüyor ;-)

GCC 4.0 geliyor, RC1 yayınlandı

Soulblighter

C, C++, Objective-C, Fortran, Java ve ADA dillerinde yazılmış programları 15'in üzerinde farklı bilgisayar mimarisi için derlememize imkan veren GCC (GNU Compiler Collection) 4.0 RC1 yayınlandı. Değişiklikleri buradan okuyabilir, buradan da GCC 4.0 RC1'i indirebilirsiniz.

GNU/Linux sistemlerin en önemli, kritik ve olmazsa olmaz bileşenlerinden biri olan GCC derleyici süitinin yeni sürümü ile birlikte bu derleyici ile derlenen Firefox, OpenOffice.org, Linux çekirdeği gibi pek çok yazılımın kalitesinde ve performansında artış bekleniyor.

StarLogo programının yeni sürümü duyuruldu

ahmetozdemir

MIT Media Lab tarafından geliştirilen simulasyon dili StarLogonun son sürümü Preview 4.1 duyuruldu. Açıklamaya burdan ulaşabilirsiniz.