Contiki İşletim Sistemi ve Masaüstü Ortamı

0
FZ
1 Mhz saat frekansında çalışan 8 bitlik 6510 mikroişlemcisi ve 64 KB ana hafızası olan bir Commodore-64 üzerinde bir Multi-tasking kernel, temaları ile oynayabileceğim bir pencere yöneticisi, Internet'e RS-232/SLIP ya da Ethernet üzerinden bağlanmamı sağlayan bir TCP/IP stack'i, buna doğal ek olarak hazır bağlanmışken web sayfalarını görüntüleyebileceğim bir Internet tarayıcısı, bir web sunucu ve bir de uzaktan sistemlere erişim için bir Telnet istemcisi istesem herhalde bana gülersiniz ve "saçmalama olur mu öyle şey!" dersiniz değil mi? Hmm, ama belki de demezsiniz ;-)

Görüşler

0
redial
yillar oncesinden belliydi ne yetenekli makina oldugu :)
0
FZ
Deli bir İsveç'li bilgisayarcının gelip kendisine işkence etmesini bekleyen bir makina :-P
0
redial
PHP calistiriyomu acaba :D
0
FZ
İstersen önce otur gcc derleyicisi ile tüm hafıza optimizasyonları açık iken ekrana Hello World yazdıran bir programın dosya büyüklüğüne bak. Sonra assembler kullanarak bunu ne kadar kırpabileceğini falan araştır. Sonra da 49 KB´lık daracık yere haberde bahsi geçen yazılımların nasıl sığdırılabileceği üzerine derin bir tefekküre dal. Ya da dalma :)
0
redial
Ben o tefekkure, contiki yi gorunce daldim zaten :)
0
o_ozardic
üzerinde java çalışır herhalde. :P
0
FZ
Java virtual machine for running Java applets. While this idea is more far fetched than the above ones, it should be noted that Brian Bagnall actually is working on porting-implementing a Java virtual machine for the C64... diyor sitede ;-)
0
FZ
Bu arada Contiki ismi, Vikingler ile alakalı imiş. Adamların vakti zamanında ABD´ye gidebilmiş olabileceklerini ispatlamak için o zamanın teknikleri ile yapılan bir gemi ile okyanusu aşma olayı falan yani yanlış bilmiyorsam... Kısıtlı malzeme ile dağları deviririz hesaabı :)
0
o_ozardic
Con Tiki Expedition, 20. yüzyılın ünlü gezgin, macera adamlarından Thor Heyerdahl''ın Doğu Pasifik Adalarında (Paskalya adası ve ötesi) yaşayan insanların kökeninin tahmin edildiği gibi Güneydoğu Asya'dan değil, Güney Amerika'nın batı kıyılarından gelen insanlardan olduğu iddiasını kanıtlamak üzere yaptığı bir yolculuktur.
3000 yıldır bölgede yetişen saz ve ağaçlardan gemiler yapmışlar, bunlarla 3000 km den fazla yol katetmişlerdir. Sonucta hedeflerine varmislar ama akademik dünyadan kimse inanmamış.
(Lise''''de okuduğum kitaptan aklımda kalanlar bunlar, eksik-yanlış olabilir. Daha ayrıntılı bilgi için bkz. Thor Heyerdahl)
0
sametc
bilgisayar dunyası daha neler geliştircekler onuda yakındda hepimiz goreceğiz bilgisayar sınırsız olan birşey
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lego MindStorms Uzaktan Kumanda Projesi

FZ

Lego MindStorms setlerinin en büyük dezavantajlarından biri, RCX'de bulunan hafızanın (32 KB) ileri düzey projeler geliştirmek için yetersiz olmasıdır. Bu sorunu önlemenin yolu ise RCX'de çalışması planlanan algoritmaların bilgisayarda çalıştırılıp, algoritmanın çıktısı olan motor, sensör hareketlerinin RCX`e gönderilmesidir.

Lego MindStorms Setlerinin bu amaç için kızıl ötesi donanımı ve LeJOS'un Lego Kulesi ile RCX arasında haberleşmeyi sağlayan APIleri mevcuttur fakat haberleşme için kızıl ötesinin kullanılıyor olması kısıtlayıcıdır çünkü kızıl ötesi haberleşmesi 1-2 metre mesafe ile sınırlı kalmakla beraber kızıl ötesi alıcı/verici ledlerinin birbirlerini görme zorunluluğu olmaktadır.

R-Project ve Uygulamalı İstatistik

vst

R-Project istatistiksel hesaplama ve grafik işleme için geliştirilmiş bir dil ve programdır. AT&T Laboratuarlarında geliştirilen ve şu anda Lucent Technologies'e ait olan S-Plus'a benzer bu özgür yazılım, dünyanın önde gelen üniversiteleri, araştırma enstitüleri ve kurumları tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Kullanım alanı ise finanstan sosyolojiye, psikolojiden meteorolojiye, tıptan ekonometriye uygulamalı istatistik biliminin kullanıldığı hemen heryerdir.

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.

Microsoft Sunar: LINQ Projesi

FZ

Daha önce "Microsoft bir şeyler duyurmaya hazırlanıyor galiba" demişti birileri ve biz de bunu not etmiştik FM'nin bir kenarına. Beklenen şey oldu ve Microsof, PDC etkinliğinde getirdiği yenilikleri duyurdu.

POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

mustafa_

POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."