Contiki İşletim Sistemi ve Masaüstü Ortamı

0
FZ
1 Mhz saat frekansında çalışan 8 bitlik 6510 mikroişlemcisi ve 64 KB ana hafızası olan bir Commodore-64 üzerinde bir Multi-tasking kernel, temaları ile oynayabileceğim bir pencere yöneticisi, Internet'e RS-232/SLIP ya da Ethernet üzerinden bağlanmamı sağlayan bir TCP/IP stack'i, buna doğal ek olarak hazır bağlanmışken web sayfalarını görüntüleyebileceğim bir Internet tarayıcısı, bir web sunucu ve bir de uzaktan sistemlere erişim için bir Telnet istemcisi istesem herhalde bana gülersiniz ve "saçmalama olur mu öyle şey!" dersiniz değil mi? Hmm, ama belki de demezsiniz ;-)

Görüşler

0
redial
yillar oncesinden belliydi ne yetenekli makina oldugu :)
0
FZ
Deli bir İsveç'li bilgisayarcının gelip kendisine işkence etmesini bekleyen bir makina :-P
0
redial
PHP calistiriyomu acaba :D
0
FZ
İstersen önce otur gcc derleyicisi ile tüm hafıza optimizasyonları açık iken ekrana Hello World yazdıran bir programın dosya büyüklüğüne bak. Sonra assembler kullanarak bunu ne kadar kırpabileceğini falan araştır. Sonra da 49 KB´lık daracık yere haberde bahsi geçen yazılımların nasıl sığdırılabileceği üzerine derin bir tefekküre dal. Ya da dalma :)
0
redial
Ben o tefekkure, contiki yi gorunce daldim zaten :)
0
o_ozardic
üzerinde java çalışır herhalde. :P
0
FZ
Java virtual machine for running Java applets. While this idea is more far fetched than the above ones, it should be noted that Brian Bagnall actually is working on porting-implementing a Java virtual machine for the C64... diyor sitede ;-)
0
FZ
Bu arada Contiki ismi, Vikingler ile alakalı imiş. Adamların vakti zamanında ABD´ye gidebilmiş olabileceklerini ispatlamak için o zamanın teknikleri ile yapılan bir gemi ile okyanusu aşma olayı falan yani yanlış bilmiyorsam... Kısıtlı malzeme ile dağları deviririz hesaabı :)
0
o_ozardic
Con Tiki Expedition, 20. yüzyılın ünlü gezgin, macera adamlarından Thor Heyerdahl''ın Doğu Pasifik Adalarında (Paskalya adası ve ötesi) yaşayan insanların kökeninin tahmin edildiği gibi Güneydoğu Asya'dan değil, Güney Amerika'nın batı kıyılarından gelen insanlardan olduğu iddiasını kanıtlamak üzere yaptığı bir yolculuktur.
3000 yıldır bölgede yetişen saz ve ağaçlardan gemiler yapmışlar, bunlarla 3000 km den fazla yol katetmişlerdir. Sonucta hedeflerine varmislar ama akademik dünyadan kimse inanmamış.
(Lise''''de okuduğum kitaptan aklımda kalanlar bunlar, eksik-yanlış olabilir. Daha ayrıntılı bilgi için bkz. Thor Heyerdahl)
0
sametc
bilgisayar dunyası daha neler geliştircekler onuda yakındda hepimiz goreceğiz bilgisayar sınırsız olan birşey
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

StarLogo: The Next Generation

FZ

Dağıtık ve paralel modelleme, simulasyon ve benzeri işler için tam teşekküllü bir ortam sunan StarLogo sisteminin 3 boyutlu ortama yönelik geliştirme yapmayı sağlayan sürümü StarLogo The Next Generation çıktı. MIT tarafından desteklenen ve geliştirilen projenin programlamayı daha geniş ve genç bir kitleye yayması, karmaşık sistemlere dair düşünme ve modelleme yetilerini geliştirmesi hedefleniyor.

IrfanView 3.51 ve Scite 1.39

butch

Uzun bir aradan sonra daha iki gün önce yeni sürümü çıkan IrfanView, 3.51 sürümü ile, yine uzun bir süredir bekleyen Scite 1.39 sürümüyle çıktı. Bilmeyenleri haberdar edelim Scite hem Linux hem de Windows sürümleri bulunan, onlarca dili destekleyen çok iyi bir editor. İki programda da ufak değişiklikler var. İlgilenenler için IrfanView ve Scite'ın adresleri.

Steganografide Yeni Ufuklar

FZ

Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.

SQLite 3.5.3 Çıktı

Tarık

Yapılandırma ve ek bir sunucu yazılımı gerektirmeyen, tamamen c programlama dili ile geliştirilmiş açık kaynak veritabanı motoru SQLite 3.5.3 sürümüne ulaştı.

En son sürümü burdan indirebilirsiniz.

Avant Browser - IE için çok özellikli bir kabuk (daha az hafıza kullanımı)

crematorium

Bugün innDir.com'u gezerken Avant Browser'i görünce aklıma Conan'ın 25 Mart'da yayınlanan Browser hafıza kullanımı karşılaştırması başlıklı yazısında yazmış olduğu birşey geldi;
"Tab browsing hafıza kullanımı büyük ölçüde azaltıyor. Phoenixde 17 MBlık bir hafıza kârımız görülüyor. Belki IE de bu tip bir teknoloji kullanarak hafıza kullanımı azaltabilir."