Contiki İşletim Sistemi ve Masaüstü Ortamı

0
FZ
1 Mhz saat frekansında çalışan 8 bitlik 6510 mikroişlemcisi ve 64 KB ana hafızası olan bir Commodore-64 üzerinde bir Multi-tasking kernel, temaları ile oynayabileceğim bir pencere yöneticisi, Internet'e RS-232/SLIP ya da Ethernet üzerinden bağlanmamı sağlayan bir TCP/IP stack'i, buna doğal ek olarak hazır bağlanmışken web sayfalarını görüntüleyebileceğim bir Internet tarayıcısı, bir web sunucu ve bir de uzaktan sistemlere erişim için bir Telnet istemcisi istesem herhalde bana gülersiniz ve "saçmalama olur mu öyle şey!" dersiniz değil mi? Hmm, ama belki de demezsiniz ;-)

Görüşler

0
redial
yillar oncesinden belliydi ne yetenekli makina oldugu :)
0
FZ
Deli bir İsveç'li bilgisayarcının gelip kendisine işkence etmesini bekleyen bir makina :-P
0
redial
PHP calistiriyomu acaba :D
0
FZ
İstersen önce otur gcc derleyicisi ile tüm hafıza optimizasyonları açık iken ekrana Hello World yazdıran bir programın dosya büyüklüğüne bak. Sonra assembler kullanarak bunu ne kadar kırpabileceğini falan araştır. Sonra da 49 KB´lık daracık yere haberde bahsi geçen yazılımların nasıl sığdırılabileceği üzerine derin bir tefekküre dal. Ya da dalma :)
0
redial
Ben o tefekkure, contiki yi gorunce daldim zaten :)
0
o_ozardic
üzerinde java çalışır herhalde. :P
0
FZ
Java virtual machine for running Java applets. While this idea is more far fetched than the above ones, it should be noted that Brian Bagnall actually is working on porting-implementing a Java virtual machine for the C64... diyor sitede ;-)
0
FZ
Bu arada Contiki ismi, Vikingler ile alakalı imiş. Adamların vakti zamanında ABD´ye gidebilmiş olabileceklerini ispatlamak için o zamanın teknikleri ile yapılan bir gemi ile okyanusu aşma olayı falan yani yanlış bilmiyorsam... Kısıtlı malzeme ile dağları deviririz hesaabı :)
0
o_ozardic
Con Tiki Expedition, 20. yüzyılın ünlü gezgin, macera adamlarından Thor Heyerdahl''ın Doğu Pasifik Adalarında (Paskalya adası ve ötesi) yaşayan insanların kökeninin tahmin edildiği gibi Güneydoğu Asya'dan değil, Güney Amerika'nın batı kıyılarından gelen insanlardan olduğu iddiasını kanıtlamak üzere yaptığı bir yolculuktur.
3000 yıldır bölgede yetişen saz ve ağaçlardan gemiler yapmışlar, bunlarla 3000 km den fazla yol katetmişlerdir. Sonucta hedeflerine varmislar ama akademik dünyadan kimse inanmamış.
(Lise''''de okuduğum kitaptan aklımda kalanlar bunlar, eksik-yanlış olabilir. Daha ayrıntılı bilgi için bkz. Thor Heyerdahl)
0
sametc
bilgisayar dunyası daha neler geliştircekler onuda yakındda hepimiz goreceğiz bilgisayar sınırsız olan birşey
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

F# ile Programlama - Microsoft Dil Teknolojilerinde Nereye Gidiyor?

FZ

Don Syme’in F# programlama ile ilgili tanıtım ve demo videolarını gördükten sonra Pazartesi mutlaka F# derleyicisini ve etkileşimli kabuğunu indirip denemem gerektiğini düşünmüştüm.

Emacs + SLIME + Common Lisp tarzında rahat bir etkileşim ve hızlı geliştirme, deneme, sonuçları anında görme imkanı sunan F# bir betik dilinin kıvraklığı ile fonksiyonel programlamadan ve ileri programlama tekniklerinden faydalanmayı sağlıyor. Derlenen programlar .NET IL (Intermediate Language) koduna derlendiği ve bunlar da JITlenerek (Just In Time compilation) çalıştırıldığı için performans gayet iyi görünüyor.

AJAX :: Asynchronous Javascript & XML

SHiBuMi

AJAX, özellikle web tabanlı uygulamalar geliştirenlerin hoşuna gidecek, çeşitli teknolojileri ve araçların birleşiminden oluşan, yeni olarak kabul edebileceğimiz bir teknoloji. AJAX bir programlama dili ya da aracı değil, yalnızca belli teknikleri kullanarak mevcut web uygulamalarının daha interaktif hale nasıl getirilebileceği üzerine kafa yoran bir teknoloji.

`Hacker´lar ve Ressamlar

FZ

LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.

Pavuk???

m1a2

Hemen söyleyelim, bu `Pavuk` ne oluyor? Pavuk özellikle son haliyle `wget`e ciddi bir rakip oluyor... Malum, `wget` Linux`taki temel araçlardan birisidir. Bendeniz de lynx, wget vb. kod tabanı iyice oturmuş, mature programları değiştirme taraftarı değilimdir. Alışkanlıklar bu tip temel araçların değiştirilmesine de çoğunlukla engeldir. 1-2 yıl önce ismini duyduğum fakat `wget`e duyduğum saygıdan ötürü incelemeye kalkışmadığım :)`pavuk`u bir süredir deniyorum. Pek te memnun kaldım. Siz de bir deneyin isterseniz. Nereden mi? İşte şuradan.

Avant Browser - IE için çok özellikli bir kabuk (daha az hafıza kullanımı)

crematorium

Bugün innDir.com'u gezerken Avant Browser'i görünce aklıma Conan'ın 25 Mart'da yayınlanan Browser hafıza kullanımı karşılaştırması başlıklı yazısında yazmış olduğu birşey geldi;
"Tab browsing hafıza kullanımı büyük ölçüde azaltıyor. Phoenixde 17 MBlık bir hafıza kârımız görülüyor. Belki IE de bu tip bir teknoloji kullanarak hafıza kullanımı azaltabilir."