BSA´yı da vururlar :)

0
redial
BSAnın sitesine girişte açılan bir pop-up aşağıdaki uyarıyı yapıyor :)
DİKKAT!

BSA Türkiye'nin, Opaserv adlı solucanla ve bunun yayılmasıyla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.

Opaserv solucanı, kurbanlarına, bilgisayarlarının lisanslanma sorunları nedeniyle BSA tarafından kapatıldığına dair bir mesaj göstermektedir.

BSA, zarar vermek amacıyla virüs yayanların varlığından üzüntü duymakta ve bu tür eylemleri kınamaktadır.

Eğer Opaserv adlı solucanın bilgisayarınıza zarar verdiğini düşünüyorsanız, lütfen teknik yardım alınız ya da aşağıdaki Web sitelerinde solucanla ilgili olarak yazılmış ayrıntılı bilgileri okuyunuz.

Görüşler

0
oktay
Baya bir zamandir sayfa icerigi olarak vardi o uyari. Her ne kadar BSA Turkiye'ye gIcIk oldugum kadar hic bir kurum veya kurulusa gIcIk olmasam da, bu tip seyleri yine de kimseye yapmamak lazim.
0
anonim
bence hayir
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Bu hangi sınav?

FZ

Sizce aşağıdaki sorular hangi sınavdan alınmıştır?

Masaüstünde bir klasör oluşturmak için aşağıdaki işlem sıralarından hangisi izlenmelidir?
A) Fare Sol Tuş -> Yeni -> Klasör
B) Fare Sol Tuş -> Yeni -> Kısayol
C) Fare Sağ Tuş -> Yeni -> Kısayol
D) Fare Sağ Tuş -> Yeni -> Klasör

Türkiye OECD sonuncusu

FZ

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından gerçekleştirilen ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu OECD üyesi 30 ülkeyi kapsayan 'Dünya Ölçeği Türkiye Gerçeği Raporu'nun birinci bölümü dün açıklandı. OECD, Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Uluslararası İşletme ve İdare Enstitüsü (IMD), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Uluslararası Haberleşme Birliği (ICU), Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerinden yararlanılarak yapılan ve 12 farklı alanı mercek altına alan araştırmada, Türkiye'nin özellikle sağlık, eğitim, bilim ve teknoloji alanında 'karanlık tablo' çizdiği belirtildi.

Türkiye, uluslararası alanda rekabet edebilirlik, büyümeye bağlı rekabet edebilirlik, teknoloji, yenilik ve gelişim dereceleri ile endüstriyel üretim ve büyüme endeksine göre 30'uncu, iş verimliliği ve şirket operasyonları ve strateji derecelerinde 29'uncu sırada. Sokaklarının ancak yüzde 28'inde kaldırım bulunan Türkiye, bu oranla 30 ülke arasında 29'uncu, havaalanı endeksine göre ise 15'inci sırada yer alıyor. Türkiye'de halen her 100 kişiden 35'inin cep telefonu (GSM) olmasına karşın 30 ülke arasında 29'uncu sırada olmaktan da kurtulamıyor. Türkiye, internet servis kullanımında her 10 bin kişide 729 kişiyle 29'uncu, her yüz kişide dört kişilik bilgisayar sayısı ile 30'uncu sırada yer alıyor.

Kaynak: Radikal

Genelkurmay Hack Harekat Daire Başkanlığı

acemi_

Habertürk adlı haber sitesinde yayınlanan habere göre Genelkurmay İstihbaratı Karşı Koyma Dairesi bünyesinde bir sanal savaş masası kurulmuş. Habere göre bu masanın görevi, bölücü ve yıkıcı faaliyetlerde bulunan siteleri tesbit edip "hack" etmekmiş.

Bu haberde asıl dikkatimi çeken ise IRC kanallarında yaşamlarını sürdüren lamer camiasının jargonunun, bu haber sitesi tarafından da benimsenmiş olması. "Site çökertmek", "hacklamak" kelimelerin bolca kullanıldığı bu haberle Habertürk, bir haber sitesi olarak halkımızı bilinçlendirmekte, kendine düşen görevi başarı ile yerine getirmiş.

Gerçekten de yok mu Türk geliştirici?

FZ

Google'ın Summer of Code sonuçlarını açıklamasından sonra enteresan bir tartışma başladı.

En son Bahadır Kandemir'in blog ortamında gördüğüm Çok güldüm çok ve Neden enderunix'e ait seyler hep negatif bir psikoloji ile degerlendiriliyor? girdileri beni Barış Şimşek'in Neden Türk Geliştirici Yok? yazısına yönlendirdi.

Şimşek'in yazısı dikkat çekici, iddialı ve karamsar genellemeler ile dolu. Yazıdan birkaç örnek veriyor ve soruyoruz, Türkiye'deki durum gerçekten böyle mi?

Tekno-Karne Zayıf Çıktı

FZ

Türkiye'nin sınai üretimi ve ihracatının büyük bölümünün düşük teknolojili ürünlere dayanıyor. Türkiye'nin patent sayısında da birçok az gelişmiş Asya ve Latin Amerika ülkesinin gerisinde gerisinde kaldığı belirlendi. Milli Prodüktivite Merkezi'nin (MPM), teknolojik gelişmişlik düzeyi konusunda yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de imalat sanayii katma değeri içinde orta ve yüksek teknoloji ürünlerinin payı yalnızca %38. Teknolojisi, katma değeri düşük ve verimsiz çalışan sektörler saanyi üretimi ve ihracatta ağırlıklı paya sahip.