Branden Robinson Debian'ı Anlattı

0
anonim
Branden Robinson, "Debian" projesinin yeni lideri, Debian'ın durumunu inceleyen ilk raporunu hazırladı.

Branden Robinson raporunda, Debian projesinin geleceği, aşılması gereken sorunlar ve diğer konular üzerinde durulmuş.

Raporun ana başlıkları şunlar:


* Sarge'ın durumu ve yeni çıkacak olan Debian;
* Dağıtımın ARM port'u uzerindeki problemleri;
* Woody'nin yenilenmesinde çıkabilecek olan problemler;
* Projenin finansal durumunu;
* Dış ve iç bağlantıları;

Rapor'da dünyanın en büyük dağıtımının 40.000 dolardan başlayan bütçe'si olduğunu, Debian'ın güvenliği üzerinde nasıl karar aldıklarını ve bağlantıların proje içinde ve proje dışındaki işleyişi açıklanmış bulunuyor.

Rapor

İlgili Yazılar

Debian İçin Google SoC 2007 Projeleri

FZ

Son haberlere göre Debian projesi yöneticiliğinde Google'ın Summer of Code etkinliğinde çeşitli projeler geliştirilecek.

Detayların ilgili wiki sayfasından takip edilebileceği Debian SoC etkinliğinde veri yönetimi, QEMU işlevselliği, güvenlik, BitTorrent gibi konularla ilgili 9 farklı yazılım projesi yer alıyor.

fazlamesai.net'e soralım: Hangi e-posta sunucusu?

e2e

Merhaba,
Debian GNU/Linux üzerine ilk mail sunucumu kurmak istiyorum. Debian ile default olarak exim geliyor. Fakat exim hakkında çok fazla materyal bulamadım. Buradaki sonuçlara bakılırsa postfix'in popüleritesi daha fazla Debian'cılar içinde.

Siz hangi mail sunucuyu, neden kullanıyorsunuz? Bana ne önerirsiniz?

Debian Sarge Installer Beta 4 Çıktı

FZ

Debian-Installer ekibi Debian Sarge Installer sisteminin dördüncü BETA sürümünü duyurdu. Bu pırıl pırıl taze CD´deki yeniliklerden birkaçı:
  • arm, hppa, ve mipsel mimari desteği.
  • i386 için derlenmiş deneysel 2.6 çekirdek desteği. 2.4 serisi çekirdek halen öntanımlı ve tavsiye edilen çekirdek durumunda pek çok farklı donanım seçeneği için.
  • Kuracağınız bilgisayarda halihazırda mevcut bulunan işletim sistemlerini otomatik olarak tanıma ve boot menüsüne ekleme. Tanınabilen sistemler: Windows, Mac OS, Linux, GNU Hurd, DOS
  • 35 farklı dil desteği, aralarında : Endonezya dili, Baskça, Galiçya dili, Romence ve Welsh de var.
  • Hata gidermeleri ve kullanıcı arayüzünde iyileştirmeler
  • BETA 3 için raporlanan hemen hemen tüm hataların giderilmiş olması
  • Alessandro Polverini ve Andrea Mottola tasarlanmış yeni bir boot logosu

Debian 3.0´da Türkçe -2

m1a2

Uygulamalarda Türkçe desteği
Gtk -- GNOME

Gtk kitaplığını kullanan programlarda türkçe desteğini etkinleştirmenin birinci ve en temel adımı başlangıçta izah edilen türkçe yerel yapılandırmasıdır. Bu adım doğru olarak icra edilmiş ise sorunlarınızın önemli bir kısmı da yok olacaktır. Gtk programları her iki ölçeklenebilir font tipini de (TT ve Type1) kullanır. GNOME'la daha bir entegre olmuş Gtk programları yazıcı çıktılarında Type1 eğilimli olan gnome-print mimarisini kullanır. Dolayısıyla Type1 kurulumunda açıklanan işlemler -baskı önizleme dahil- yazıcıda karşılaşılacak problemleri de büyük ölçüde önleyecektir. Büyük ölçüde diyoruz zira geliştiriciler i18n hususunda her zaman yeterli hassasiyeti göstermemektedir.

ATI Sonunda Becerdi :)

darkhunter

Debian GNU/Linux temelli bir işletim sisteminiz ve modern bir ATI grafik kartınız varsa size güzel bir haberim var :) Artık kurulum ve konfigürasyon için işkence çekmeyeceksiniz.