BLAM!

0
butch
Son zamanlarda bir RSS çılgınlığıdır gidiyor. Tabi bunda Firefox ve Thunderbird'ün yeni sürümlerinin etkisi çok fazla. RSS, gününün önemli bir bölümünü haber sitelerini takip ederek geçirenler için çok pratik bir sistem, ancak yukarıda bahsettiğim programların sistemleri pek pratik değil. Bunun için yaptığım bir araştırmada BLAM!'a rastladım. Haber takip etmeyi çocuk oyuncağı haline getiren bu programın FM 'in takip edilmesini kolaylaştıracağına ve diğer haber sitelerinin de takibini kolaylaştıcağı için haber yoğunluğunu da artıracağına inancım tam. Yani apt-get install blam.

Görüşler

0
conan
Butch, Sanirim Blam kesfinden sonra FM'nin backend.php'sini de baya bi degistirdin. Eline saglik ;)

Bu arada bir minik not. backend'e okunma sayisini da eklemissin. News aggregatorlar backend'i guncellediklerinde bu okunma sayilarinin devamli degismesinden dolayi FM'de yeni bir haber eklenmis gibi alarm veriyorlar. Istersen okunma sayisini backendde gostertme. Minik bir oneri ;)
0
ahmetaa
Benim kullandigim RSS/RDF/Atom takipsici olan RSS Owl ( http://www.rssowl.org/ ) http://fazlamesai.net/backend.php adresi icin su hatayi veriyor:
"
An error occured.

Error message: The file is not a valid XML document!
Error source: Error on line 23: The prefix "dc" for element "dc:creator" is not bound."
xml'de bir hata gorunmuyor gibi,
bunun nedeni ne olabilir acaba?
0
kutlay
Ben turkce.blogspot.com [turkce.blogspot.com] adresindeki, Türkçe RSS ve Blog Destek Merkezi'nin geliştiricisi Kutlay.
Destek sitesinde tamamı Türkçe olmak üzere RSS uyumlu 400'ün üzerinde site, 600'ün üzerinde Blog ve 1650 haberleşme grubu bulunabilir.
Tüm Fazla Mesai kullanıcılarını buraya davet ediyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Koç Üniversitesi ACM ve ACM-W Organizasyonuyla Programlama Yarışması

coskung

Koç Üniversitesi ACM ve ACM-W öğrenci birlikleri, 5-6-7 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul Geneli Programlama Yarışması düzenliyor

Python 2.3 çıktı

tongucyumruk

Python'un birçok yenilik içeren 2.3 sürümü çıktı. Özellikle "iteration" konusundaki yeniliklerin göze çarptığı yeni sürümdeki değişikliklerden bazıları şöyle:
  • Kaynak kodu dosyalarında karakter seti belirtilebiliyor
  • Evrensel yeni satır karakteri desteği eklendi
  • Zip dosyalarından modül alabilme yeteneği
  • Windows sistemlerde Unicode dosya isimlerine erişim
  • Jeneratör desteği
  • Gerçek bir boolean veri tipi
  • enumerate() ve sum() fonksiyonları

Olmazsa olmaz (Windows)

butch

Windows altında çalışmaya alışmış bir insansınız. Ama gereğinden fazla yer kaplayan ve işlevi olan (süslü) programları sevmiyorsunuz. Sizi daha çok programların hızı ve işlevi ilgilendiriyor. Ben böyle biriyim ve bir süredir bana bunları sağlayacak, mümkünse tek dosyadan oluşan, freeware(bedava)programların peşindeyim. Kendimce birşeyler toparladım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Aşağıda listelenen programları şiddetle tavsiye ediyorum...

Markov Zinciri İle Anlamlı Gibi Görünen Metin Üretme

FZ

Markov Zinciri Algoritması

Bu makale özgün bir makale olmayıp Kerninghan ve Pike'ın The Practice of Programming kitabındaki 3. bölümün tercüme edilmiş, kısaltılmış, değiştirilmiş halidir. Makaledeki tüm eksikliklerden, teknik yanlışlıklardan, vs. Emre "FZ" Sevinç sorumludur.

Anlamlı Gibi Görünen (!) Doğal Dil Üretimi

Bir insan dilindeki (İngilizce gibi) cümleleri belli bir...

IrfanView 3.51 ve Scite 1.39

butch

Uzun bir aradan sonra daha iki gün önce yeni sürümü çıkan IrfanView, 3.51 sürümü ile, yine uzun bir süredir bekleyen Scite 1.39 sürümüyle çıktı. Bilmeyenleri haberdar edelim Scite hem Linux hem de Windows sürümleri bulunan, onlarca dili destekleyen çok iyi bir editor. İki programda da ufak değişiklikler var. İlgilenenler için IrfanView ve Scite'ın adresleri.