BLAM!

0
butch
Son zamanlarda bir RSS çılgınlığıdır gidiyor. Tabi bunda Firefox ve Thunderbird'ün yeni sürümlerinin etkisi çok fazla. RSS, gününün önemli bir bölümünü haber sitelerini takip ederek geçirenler için çok pratik bir sistem, ancak yukarıda bahsettiğim programların sistemleri pek pratik değil. Bunun için yaptığım bir araştırmada BLAM!'a rastladım. Haber takip etmeyi çocuk oyuncağı haline getiren bu programın FM 'in takip edilmesini kolaylaştıracağına ve diğer haber sitelerinin de takibini kolaylaştıcağı için haber yoğunluğunu da artıracağına inancım tam. Yani apt-get install blam.

Görüşler

0
conan
Butch, Sanirim Blam kesfinden sonra FM'nin backend.php'sini de baya bi degistirdin. Eline saglik ;)

Bu arada bir minik not. backend'e okunma sayisini da eklemissin. News aggregatorlar backend'i guncellediklerinde bu okunma sayilarinin devamli degismesinden dolayi FM'de yeni bir haber eklenmis gibi alarm veriyorlar. Istersen okunma sayisini backendde gostertme. Minik bir oneri ;)
0
ahmetaa
Benim kullandigim RSS/RDF/Atom takipsici olan RSS Owl ( http://www.rssowl.org/ ) http://fazlamesai.net/backend.php adresi icin su hatayi veriyor:
"
An error occured.

Error message: The file is not a valid XML document!
Error source: Error on line 23: The prefix "dc" for element "dc:creator" is not bound."
xml'de bir hata gorunmuyor gibi,
bunun nedeni ne olabilir acaba?
0
kutlay
Ben turkce.blogspot.com [turkce.blogspot.com] adresindeki, Türkçe RSS ve Blog Destek Merkezi'nin geliştiricisi Kutlay.
Destek sitesinde tamamı Türkçe olmak üzere RSS uyumlu 400'ün üzerinde site, 600'ün üzerinde Blog ve 1650 haberleşme grubu bulunabilir.
Tüm Fazla Mesai kullanıcılarını buraya davet ediyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dr. Knuth Yazılım Patentleri Hakkında Ne Diyor?

anonim

Ustanın TeX kodlarina bakarken, dizindeki bir metin dosyası dikkatimizi cekti. Dr. Knuth'tan Patent Ofisi gorevlilerine yazilmis bir mesajdi bu. Usta soyle diyor:

"Amerikan kongresi bir süre önce, çok akıllıca bir kararla, matematiksel şeylerin patentlenemeyeceğine karar verdi. Zaten başka türlü matematik yapmak mümkün olmazdı; Pitagoras teorimini her kullandığımızda birine telif hakkı mı ödeyecektik?! Bu bağlamda belirtmek gerekiyor ki, bugünlerde insanların büyük bir aceleyle patentlemeye çalıştığı temel algoritmik fikirler bu kadar temel ve herşeye lazım olacak türdendir. Eğer şu anki gidişata izin verilirse, sonuç, yazarlara kelimeler için patent almaya izin vermek gibi olacaktır."

Devami icin: http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_knuth.xml

Satılık Tapınak

ctengiz

Borland'dan gelen son haberlere göre, Borland ALM (Application Lifecycle Management) pazarında yoğunlaşmak istediği için efsanevi Delphi'yi de içeren IDE ürünlerini satılığa çıkardı.

Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

FZ

Geçenlerde Yahoo'da veri analizi üstüne güzel bir sunum veren Facebook veri anali şefi Jeff Hammerbacher günlüğünde Google MapReduce'u feci eleştiren bir makaleye yer vermiş: MapReduce: A major step backwards.

Dennis Ritchie Röportajı

raistlinthewiz

Unix ve C denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Dennis Ritchie ile yapılan bir röportaj: http://unix.se/article/articleview/950/1/24

Xynth 0.8.40 ve Java

darkhunter

Xynth surum 0.8.40'i yayınladik. Bu sürümde yeni özellik getirilmemesine rağmen birçok kücük hata düzeltildi ve alt yapı da iyileştirilme yapıldı, özellikle de server tarafında hızlanma sağlandı. Bununla birlikte, paketle birlikte gelen çeşitli kütüphane ve program patchleri de iyileştirildi. changelog'a buradan ulaşabilirsiniz.