Bir başka toplumsal sorumluluk projesi: Türk Telekom

0
FZ
Sosyal sorumluluk projeleri, kişilerin ya da kurumların yaşadıkları, gelirlerini kazandığı topluma karşı bir borç ödeme olarak düşünülebilir.

turk.internet.com geçen hafta İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur başlıklı bir yazı yayınlamıştı.

Sitede son yayınlanan haberlerden birine göre Türk Telekom da benzer bir yoldan gidiyor...
Türk Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre, firma kendi kullanımındayken, modelinin eskimesi ya da yetersiz kalması nedeniyle kenara atılan bilgisayarlarını artık "Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri" ve benzeri sosyal kurumlar kanalıyla bu bilgisayarlara ulaşamayacak çocuklara bağışlıyor.

Geçtiğimiz ders yılı sonunda, 5470 Lise ve İlköğretim Okul Birincisine yeni bilgisayar + modem + 3 aylık ADSL internet erişimi hediye eden Türk Telekom, diğer tarafta da kullanmadıkları bilgisayarları, Sosyal Hizmetler Kurumlarının yurtlarında kalan gençlerin kullanımı için bağışlayarak bir başka sosyal sorumluluk örneği gösteriyor.

Bu aşamada ilk akla gelen soru ise Türk Telekom'un bağışladığı bilgisayarları hangi işletim sistemi ile sunduğu. Haberde buna dair bir bilgi maalesef yer almıyor.

Görüşler

0
metoikos
Bunu okuyunca aklıma geldi bir de Telekom'un içinde bulunduğu şöyle bir proje var.
0
anonim
Tahmin ediyorum ki Windows.

Neden ücretsiz linux işletim sistmleri varken linux tercih edilir anlamıyorum? En azından yerli linux dağıtımlarını tercih etmelerini dilerdim.
0
bio
Bildigim kadariyla OEM Windows lisanslari, uzerinde bulundugu bilgisayarin tekrar satilmasi veya bagislanmasi durumunda yeni sahibine gecmiyor, yeniden lisans alinmasi gerekiyor. Eger uzerinde Windows ile veriyorlarsa ya yeni lisanslar satin alarak veriyorlar, ya Microsoft'la ozel bir anlasma yaptilar, ya da yeni lisanslari Microsoft bagisliyor.
0
GoksinAkdeniz
Lisans anlaşması yanılmıyorsam XP ile değişmişti Son düzenlemesi o idi. Ondan öncekilerdeki lisans anlaşmaların kapsamı farklı.

Bu durumda bilgisayarların işletim sistemi Windows 95/98, ME, 2000 vb olabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RTÜK Ebeveynler İçin İnternet Filtresi Yaptı

koraypeksayar

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), çocukların zararlı içeriğe maruz kalmadan, 'güvenli' internet kullanabilmesinde anne-babalara destek olmak amacıyla ücretsiz filtreleme programı hizmeti vermeye başladı. www.rtuk.org.tr adresli internet sitesinde yer alan 'Çocuklarımız İçin İnternet Güvenliği' bölümüne yerleştirilen filtreleme programı, bilgisayarlara kolayca indirilebilecek.

BSA’nın Türk Ekonomisine ZARAR Açıklamasının Arkasında Ne Var? - 1

FZ

Şu BSA’dan çektiğimiz nedir, bilmem ki? Krizler, yüksek SSK, vergi vs problemlerle savaşan KOBİ’lerimize yaptıkları baskınlar bir yana, ikide bir kerameti kendinden menkul rakamsal açıklamalar yapıp duruyorlar. Neymiş, şimdi de BSA Dünya Başkanı Robert Holleyman gelmiş ve demiş ki, Korsan Yazılımın Türk Ekonomisine verdiği zarar 5 yılda % 40 arttı. Vay canına bunu nasıl hesaplamışlar dersiniz?

Devamı: turk.internet.com

Saçma internet yasakları başladı bile...

Betelgeuse

İnternet Kafelerde Gey, Lezbiyen, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel Sözcükleri "Yasaklı" Kelimeler Çocuk pornosu başta olmak üzere, yasalara ve ahlaka aykırı unsurların bulunduğu sitelere, eşcinsellikle ilgili siteler de dahil edildi. İçinde gey, lezbiyen, biseksüel, travesti ve transeksüel kelimelerinin geçtiği sitelere internet kafelerden giriş yapılamıyor.

Lambda İstanbul derneğinin göndermiş olduğu açıklama bu linkte mevcut.

Türkün Matematikle İmtihanı

FZ

Aziz Nesin'in ruhu aramızda yaşıyor. Üniversiteli gençlere yönelik bir matematik yaz okulu düzenleyen Prof. Dr. Ali Nesin'in başına gelenler herhalde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

Bu sayede yurdumuzdaki savcılık, jandarma ve orman görevlilerinin de matematiğe ne denli meraklı olduklarını ve halk sağlığını ne kadar ciddiye aldıklarını bir kez daha görmüş olduk.

Bir Çağrı Hakkında

anonim

Arada sırada da olsa ziyaret ettiğim ve bayağı bilgi aldığım DELPHITURK sitesinde, sitenin üyelerinden birisi olan Sn. Tarık BAĞRIYANIK'ın bir mesajı gözüme ilişti...
Ben de, camia ile daha içli dışlı olan siz (biz) Fazlamesai üyelerinin bilgisine sunuyorum...