Bir başka toplumsal sorumluluk projesi: Türk Telekom

0
FZ
Sosyal sorumluluk projeleri, kişilerin ya da kurumların yaşadıkları, gelirlerini kazandığı topluma karşı bir borç ödeme olarak düşünülebilir.

turk.internet.com geçen hafta İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur başlıklı bir yazı yayınlamıştı.

Sitede son yayınlanan haberlerden birine göre Türk Telekom da benzer bir yoldan gidiyor...
Türk Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre, firma kendi kullanımındayken, modelinin eskimesi ya da yetersiz kalması nedeniyle kenara atılan bilgisayarlarını artık "Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri" ve benzeri sosyal kurumlar kanalıyla bu bilgisayarlara ulaşamayacak çocuklara bağışlıyor.

Geçtiğimiz ders yılı sonunda, 5470 Lise ve İlköğretim Okul Birincisine yeni bilgisayar + modem + 3 aylık ADSL internet erişimi hediye eden Türk Telekom, diğer tarafta da kullanmadıkları bilgisayarları, Sosyal Hizmetler Kurumlarının yurtlarında kalan gençlerin kullanımı için bağışlayarak bir başka sosyal sorumluluk örneği gösteriyor.

Bu aşamada ilk akla gelen soru ise Türk Telekom'un bağışladığı bilgisayarları hangi işletim sistemi ile sunduğu. Haberde buna dair bir bilgi maalesef yer almıyor.

Görüşler

0
metoikos
Bunu okuyunca aklıma geldi bir de Telekom'un içinde bulunduğu şöyle bir proje var.
0
anonim
Tahmin ediyorum ki Windows.

Neden ücretsiz linux işletim sistmleri varken linux tercih edilir anlamıyorum? En azından yerli linux dağıtımlarını tercih etmelerini dilerdim.
0
bio
Bildigim kadariyla OEM Windows lisanslari, uzerinde bulundugu bilgisayarin tekrar satilmasi veya bagislanmasi durumunda yeni sahibine gecmiyor, yeniden lisans alinmasi gerekiyor. Eger uzerinde Windows ile veriyorlarsa ya yeni lisanslar satin alarak veriyorlar, ya Microsoft'la ozel bir anlasma yaptilar, ya da yeni lisanslari Microsoft bagisliyor.
0
GoksinAkdeniz
Lisans anlaşması yanılmıyorsam XP ile değişmişti Son düzenlemesi o idi. Ondan öncekilerdeki lisans anlaşmaların kapsamı farklı.

Bu durumda bilgisayarların işletim sistemi Windows 95/98, ME, 2000 vb olabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TT ' dan statik ip atağı

tuyan

Buradan Edinebileceğiniz haberden de anlaşıldığı üzere , Türk Telekom, statik (durağan/sabit) ip alımlarını ücretli hale getirmiş.. Ben üzüldüm, peki ya siz ?

Üniversiteler, Apache ve GNU üstüne düşünceler

FZ

Kardeşimin dikkatimi çekmesi üzerine birkaç üniversitenin kütüphanesinde bir arama tarama işine giriştim.

Arama konum şu anda web sunucu pazarını ezici bir üstünlükle elinde bulunduran Apache Web Sunucusu yazılımı idi.

Önce İTÜ'nün kütüphanesinde bir arama yaptım ve karşıma gelen sonuçları gayet doğal karşıladım. Her iki sonuç da doğrudan Apache web sunucusu ile ilgili idi.

Avrupa Hareketi 2002

FZ

Burada konu ile ilgili çok fazla politik detaya girmeyeceğim, güncel medyayı takip edenlerin zaten gündemindeki en sıcak konulardan biri Avrupa Birliği.

Benim vurgulamak istediğim Avrupa Hareketi 2002 web sitesi. Somut ve önemli bir hedefe yönelik bu site, bu tip bir iş için Internet teknolojilerinin ne kadar güzel kullanabileceğine dair çok güzel bir örnek.

Sitenin tasarımı gayet güzel, sade, içeriği gayet kolay ulaşılabilir, iyi bir şekilde bilgilendirici ve yönlendirici, ayrıca kaydolmak da gayet kolay. Bu bakımdan Internet ya da AB ile ilgilenen herkese bu siteye bir göz atmasını tavsiye ediyorum.

İsrail - Türkiye Girişimcilik Kıyaslaması

FZ

IVC'ye göre İsrail'de: 4,563 yüksek teknoloji şirketi, 166 Risk Sermayesi Fonu ve 34 "incubator" varmış. 2005 yılında 1.2 milyar $ yatırım gerçekleştirilmiş.

Hangi alanlarda imiş bu girişimler, anahtar sözcükler nelermiş: yazılım geliştirme, web geliştirme, bloglar, sosyal ağlar, anında mesajlaşma, P2P, web servisleri, Wi-Fi teknolojileri, e-posta servisleri, hücresel ağ servisleri, açık kodlu yazılımlar, etkileşimli TV, VoIP.

Bir an Türkiye'deki durum nasıl acaba diye düşündüm. Çok kısa bir an. Çok kısa... Kaynak: Israil Envy

Türkiye Ne Okuyor?

FZ

1999 yılında hizmete geçen ve 300 bini aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük web kitapçısı konumuna gelen ideefixe, satış ve gönderim istatistiklerine dayanarak en çok ve en az okuyan şehirleri belirledi. Sonuçlara göre İstanbul ve Ankara en çok okuyan şehirlerin başını çekiyor. İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun büyük bir kısmıysa en az okuyan illerin toplandığı bölgeler arasında. Ayrıntılara ve haritaya buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Radikal Sanal Alem