Bir başka toplumsal sorumluluk projesi: Türk Telekom

0
FZ
Sosyal sorumluluk projeleri, kişilerin ya da kurumların yaşadıkları, gelirlerini kazandığı topluma karşı bir borç ödeme olarak düşünülebilir.

turk.internet.com geçen hafta İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur başlıklı bir yazı yayınlamıştı.

Sitede son yayınlanan haberlerden birine göre Türk Telekom da benzer bir yoldan gidiyor...
Türk Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre, firma kendi kullanımındayken, modelinin eskimesi ya da yetersiz kalması nedeniyle kenara atılan bilgisayarlarını artık "Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri" ve benzeri sosyal kurumlar kanalıyla bu bilgisayarlara ulaşamayacak çocuklara bağışlıyor.

Geçtiğimiz ders yılı sonunda, 5470 Lise ve İlköğretim Okul Birincisine yeni bilgisayar + modem + 3 aylık ADSL internet erişimi hediye eden Türk Telekom, diğer tarafta da kullanmadıkları bilgisayarları, Sosyal Hizmetler Kurumlarının yurtlarında kalan gençlerin kullanımı için bağışlayarak bir başka sosyal sorumluluk örneği gösteriyor.

Bu aşamada ilk akla gelen soru ise Türk Telekom'un bağışladığı bilgisayarları hangi işletim sistemi ile sunduğu. Haberde buna dair bir bilgi maalesef yer almıyor.

Görüşler

0
metoikos
Bunu okuyunca aklıma geldi bir de Telekom'un içinde bulunduğu şöyle bir proje var.
0
anonim
Tahmin ediyorum ki Windows.

Neden ücretsiz linux işletim sistmleri varken linux tercih edilir anlamıyorum? En azından yerli linux dağıtımlarını tercih etmelerini dilerdim.
0
bio
Bildigim kadariyla OEM Windows lisanslari, uzerinde bulundugu bilgisayarin tekrar satilmasi veya bagislanmasi durumunda yeni sahibine gecmiyor, yeniden lisans alinmasi gerekiyor. Eger uzerinde Windows ile veriyorlarsa ya yeni lisanslar satin alarak veriyorlar, ya Microsoft'la ozel bir anlasma yaptilar, ya da yeni lisanslari Microsoft bagisliyor.
0
GoksinAkdeniz
Lisans anlaşması yanılmıyorsam XP ile değişmişti Son düzenlemesi o idi. Ondan öncekilerdeki lisans anlaşmaların kapsamı farklı.

Bu durumda bilgisayarların işletim sistemi Windows 95/98, ME, 2000 vb olabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özel Sektör Bunu Yaparsa!

anonim

Bir haber sitesi köşe yazarı yarışması açmış. Yüksek katılımlı yarışmada yaşananlar, Türkçe içerikli yayın yapan ve bu alanda özel sektörün önemli bir parçası kabul edilen sitelerin teknik birikimleri konusunda acı bir gerçeği sergiliyor.

Kimlik Numarası ve Vergi Kimlik Numarası

BatoR

Bürokrasi, yol ve zaman sıkıntısı çekenler için paylaşayım istedim.

Kimlik Numarası sorgulama için : tckimlik.nvi.gov.tr
Vergi Kimlik sorgulaması için : vedop.mb-ggm.gov.tr
Not: Küçük bir tavsiye; numaralarınızı alın, PVC ile kaplatıp cüzdanınıza koyun. İllaki lazım olacak !

MEB : Squid ile Internet hızınızı katlayın (!)

anonim

MEB Meslek liseleri müfredatında ciddi değişiklikler yaptı. Yeni müfredatta açık kaynak yazılımlarında bulunduğunu bu adreste açıkca görebiliyoruz.

Fakat o kadar vahimdir ki, sözde özgür yazılımı müfredatı kapsamına alan MEB işletim sistemleri kurulumu dökümanında sadece 1 sayfa özgür yazılımdan bahsediyor.

Durum bundan da vahim. Dökümanda aynen şu satırlar geçiyor:

YÖK Onayladı: Jeodezi Bölümüne Gir Bir Sene Sonra Tıp Fakültesine Geç

FZ

Türkiye'de iyi şeyler de oluyor gibi klişe bir başlık atmayalım ama en azından şunu diyelim: Türkiye'de enteresan şeyler de oluyor. Ne gibi? Hemen bir alıntı:

Buna göre, 2008’de İstanbul Üniversitesi’nin herhangi bir bölümüne girmiş bir öğrencinin, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne geçmek istemesi durumunda, o yıl sınavda aldığı ilgili puanın, aynı yıl en düşük puanla öğrenci alan (Kafkas Üniversitesi) Tıp fakültesine en alt sıradan giren öğrenciden fazla olması gerekecek.


Uzun lafın kısası Sabancı Üniversitesi'nde 10 yıldır uygulanan ve çilekeş üniversite sisteminden farklı olarak öğrencilere özgürlük sağlamayı hedefleyen, onlara üniversiteyi kazandıktan sonra kolayca bölüm değiştirme imkanı tanıyan düzenleme totaliter, baskıcı, merkeziyetçi ve hemen her sene protestolara maruz kalan YÖK tarafından önce rahatsız edici bulundu ama en sonunda kabul edildi. Artık benzeri sistem diğer üniversiteler tarafından da uygulanabilecek çünkü YÖK buna onay veren bir yönetmeliği nihayet çıkardı.

Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler

anonim

Barış Şimşek'in blogunda dolanırken çok ilginç bir yazıya denk geldim. Başlık "Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler"

http://www.enderunix.org/simsek/

Oldukça uzun ve etkileyici. Biraz insafsızca eleştirmiş ama doğruluk payı da yok değil.

Sanırım opensource geliştirmeden önce tartışacağımız çok konu var.