Bir başka toplumsal sorumluluk projesi: Türk Telekom

0
FZ
Sosyal sorumluluk projeleri, kişilerin ya da kurumların yaşadıkları, gelirlerini kazandığı topluma karşı bir borç ödeme olarak düşünülebilir.

turk.internet.com geçen hafta İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur başlıklı bir yazı yayınlamıştı.

Sitede son yayınlanan haberlerden birine göre Türk Telekom da benzer bir yoldan gidiyor...
Türk Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre, firma kendi kullanımındayken, modelinin eskimesi ya da yetersiz kalması nedeniyle kenara atılan bilgisayarlarını artık "Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri" ve benzeri sosyal kurumlar kanalıyla bu bilgisayarlara ulaşamayacak çocuklara bağışlıyor.

Geçtiğimiz ders yılı sonunda, 5470 Lise ve İlköğretim Okul Birincisine yeni bilgisayar + modem + 3 aylık ADSL internet erişimi hediye eden Türk Telekom, diğer tarafta da kullanmadıkları bilgisayarları, Sosyal Hizmetler Kurumlarının yurtlarında kalan gençlerin kullanımı için bağışlayarak bir başka sosyal sorumluluk örneği gösteriyor.

Bu aşamada ilk akla gelen soru ise Türk Telekom'un bağışladığı bilgisayarları hangi işletim sistemi ile sunduğu. Haberde buna dair bir bilgi maalesef yer almıyor.

Görüşler

0
metoikos
Bunu okuyunca aklıma geldi bir de Telekom'un içinde bulunduğu şöyle bir proje var.
0
anonim
Tahmin ediyorum ki Windows.

Neden ücretsiz linux işletim sistmleri varken linux tercih edilir anlamıyorum? En azından yerli linux dağıtımlarını tercih etmelerini dilerdim.
0
bio
Bildigim kadariyla OEM Windows lisanslari, uzerinde bulundugu bilgisayarin tekrar satilmasi veya bagislanmasi durumunda yeni sahibine gecmiyor, yeniden lisans alinmasi gerekiyor. Eger uzerinde Windows ile veriyorlarsa ya yeni lisanslar satin alarak veriyorlar, ya Microsoft'la ozel bir anlasma yaptilar, ya da yeni lisanslari Microsoft bagisliyor.
0
GoksinAkdeniz
Lisans anlaşması yanılmıyorsam XP ile değişmişti Son düzenlemesi o idi. Ondan öncekilerdeki lisans anlaşmaların kapsamı farklı.

Bu durumda bilgisayarların işletim sistemi Windows 95/98, ME, 2000 vb olabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler

anonim

Barış Şimşek'in blogunda dolanırken çok ilginç bir yazıya denk geldim. Başlık "Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler"

http://www.enderunix.org/simsek/

Oldukça uzun ve etkileyici. Biraz insafsızca eleştirmiş ama doğruluk payı da yok değil.

Sanırım opensource geliştirmeden önce tartışacağımız çok konu var.

Vapurlarımızı Vermiyoruz!

FZ

İstanbul, sürekli inşaat halinde olan, sürekli bir yerleri yıkılıp yeniden yapılan şehir. Forever Under Construction. Bir türlü tarihine, geleneksel değerlerine sahip çıkamayan, hazine değerindeki kalıntılarını süsleyip, koruyup dünyaya tanıtmak dururken onların üzerine beton döküp otopark kuran, butik açan açgözlü insanların şehri...

Şimdi de sıra vapurlara gelmiş görünüyor. İstanbul dediğimizde akla gelen silüetin, manzaranın temel öğelerinden, güzelliklerinden biri iptal edilmeye çalışılıyor. Tabii bunu kabullenemeyen İstanbullular da buna direniyor ve Vapurumu Vermiyorum diyor. Siteyi ziyaret edip söz konusu protestoya imzanızla ve mesajınızla katılmanız mümkün.

AB, Bilgisayar Güvenliği ve Diger Konular...

anonim

Bir haberi FM'ye yazmadan önce en az bir kez düşünürüm. Bu haberi yollamadan önce iki kez düşündüm. Sebebi haberin yalnızca bilgisayar güvenliğini değil aynı zamanda siyasi bazı konuları da içermesiydi. Ancak sonuç olarak FM camiasının bu haberi görmesi gerektiğine karar verdim.

Aşağıdaki linkte AB Türkiye temsilcisi Karen Fogg'un e-postalarını ele geçiren şahıs ile yapilan röportajı bulacaksınız. Aslında konu ile ilgili söylenebilecek pek çok sey olmasına rağmen ben yazıdan şu alıntıyı yapmak istedi:

Yerli Açık Kaynak Kodlu Uygulama Düşmanlığı!

koraypeksayar

Bu sitede hep Özgür Yazılım'ın faydaları, kolay erişilebilirlik, yazılım kod kalitesi ve benzeri konuları yazdık/okuduk durduk.

Hepimiz Özgür Yazılım olgusunun getirilerini çok iyi biliyoruz.

Peki hiç merak ettiniz mi yurdumuzda "Açık Kaynak Kodlu Uygulama" ve "Özgür Yazılım" konusunda "3. parti" yazılımcılar veya "3. parti yazılım geliştirip satanlar" veya "kendini bilişimci sananlar" ne düşünüyor ?

Size çarpıcı bir örnek:

Sadun'un Dönüşü

auselen

'Return of the Jedi' tadında bir başlıkla bildirmek isterim ki, Sadun Özkaya yeniden yakalandı. Kendisi kim miydi?