Bir başka toplumsal sorumluluk projesi: Türk Telekom

0
FZ
Sosyal sorumluluk projeleri, kişilerin ya da kurumların yaşadıkları, gelirlerini kazandığı topluma karşı bir borç ödeme olarak düşünülebilir.

turk.internet.com geçen hafta İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur başlıklı bir yazı yayınlamıştı.

Sitede son yayınlanan haberlerden birine göre Türk Telekom da benzer bir yoldan gidiyor...
Türk Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre, firma kendi kullanımındayken, modelinin eskimesi ya da yetersiz kalması nedeniyle kenara atılan bilgisayarlarını artık "Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri" ve benzeri sosyal kurumlar kanalıyla bu bilgisayarlara ulaşamayacak çocuklara bağışlıyor.

Geçtiğimiz ders yılı sonunda, 5470 Lise ve İlköğretim Okul Birincisine yeni bilgisayar + modem + 3 aylık ADSL internet erişimi hediye eden Türk Telekom, diğer tarafta da kullanmadıkları bilgisayarları, Sosyal Hizmetler Kurumlarının yurtlarında kalan gençlerin kullanımı için bağışlayarak bir başka sosyal sorumluluk örneği gösteriyor.

Bu aşamada ilk akla gelen soru ise Türk Telekom'un bağışladığı bilgisayarları hangi işletim sistemi ile sunduğu. Haberde buna dair bir bilgi maalesef yer almıyor.

Görüşler

0
metoikos
Bunu okuyunca aklıma geldi bir de Telekom'un içinde bulunduğu şöyle bir proje var.
0
anonim
Tahmin ediyorum ki Windows.

Neden ücretsiz linux işletim sistmleri varken linux tercih edilir anlamıyorum? En azından yerli linux dağıtımlarını tercih etmelerini dilerdim.
0
bio
Bildigim kadariyla OEM Windows lisanslari, uzerinde bulundugu bilgisayarin tekrar satilmasi veya bagislanmasi durumunda yeni sahibine gecmiyor, yeniden lisans alinmasi gerekiyor. Eger uzerinde Windows ile veriyorlarsa ya yeni lisanslar satin alarak veriyorlar, ya Microsoft'la ozel bir anlasma yaptilar, ya da yeni lisanslari Microsoft bagisliyor.
0
GoksinAkdeniz
Lisans anlaşması yanılmıyorsam XP ile değişmişti Son düzenlemesi o idi. Ondan öncekilerdeki lisans anlaşmaların kapsamı farklı.

Bu durumda bilgisayarların işletim sistemi Windows 95/98, ME, 2000 vb olabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BSA´yı da vururlar :)

redial

BSAnın sitesine girişte açılan bir pop-up aşağıdaki uyarıyı yapıyor :)

Telekom Zamları Yargı Yolunda

FZ

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Dinler, milyonlarca kullanıcı adına Telekom'u dava ediyor. Türk Telekom'un Internet erişim ücretlerine yapmış olduğu zam ile ilgili olarak dava açtıklarını belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Dinler; “internet erişim ücretlerine yapılan zamlar “sosyal devlet” ve “hukuk devleti” ilkelerine aykırı olduğu gibi haberleşme özgürlüğüne de vurulan bir darbedir. " dedi.

Çocuğa devlet böyle mi öğretilir?

FZ

Tarih Vakfı ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 2002'nin Mayıs ayından beri yürütülen 'Ders Kitaplarında İnsan Hakları Projesi' kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulmak üzere bir rapor hazırlandı. Tarih Vakfı Başkanı Orhan Silier, incelemeye katılan hukukçuların ders kitaplarını 'ayıplı mal' olarak nitelediğini belirterek değişim sürecinin yavaş ilerlediğini, kitapların değişiminin 2009'u bulacağını söyledi.

Genç Beyinlere Dönüş İmkanı

FZ

Türkiye'nin beyin göçüyle yurtdışına kaptırdığı yetenekli bilim insanlarını geri kazanma yolunda umut verici gelişmeler yaşanıyor. AB Komisyonu'nun 'Araştırmacıların Dolaşımı' ve 'Kişiyi Destekleme Özel Programı' fonları sayesinde son üç yılda, dünyanın saygın üniversitelerinde çalışan yaklaşık 40 Türk yurda döndü.

e-Ticaret, Medya, Türkiye, Dumur

FZ

Memleket gittikçe garip haller almaya başladı. Önce cember.net ortamındaki bilişim forumunda ideefixe.com ile ilgili şu Habertürk yazısından bahsedildiğini gördüm ("computör" diye bir şey varmış galiba Türk dilinde). Kategorisini tayin etmekte zorlandığım bu yazının şaşkınlığı geçmeden bir dostumdan EKŞİ SÖZLÜK EKŞİMEYE Mİ BAŞLADI ??? başlıklı yazının adresi geldi (üç soru işareti ve soru işaretlerinden önce boşluk var).

Gazetecilik, eleştiri, ahlak, e-ticaret, vb. şeyler üzerine derin bir tefekküre daldım. Yorum yapacak mecalim kalmadı.