Bilim Adamları Yuvarlak Masada

0
cderici
ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenecek toplantıların ilki 3 Kasım'da gerçekleştiriyor; duyunuz, duyurunuz!

ACM Nedir?
ACM bildiğiniz gibi dünya çapında bilgisayar bilimleri, bilgi teknolojileri ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlar ve bunların alt başlıkları ile uğraşan bilim adamları, programcılar, mühendisler, eğitimci ve diğer bütün profesyonellerin fikirlerini, tecrübelerini paylaştıkları güzide ortam ve topluluklardan biridir. Kurum bazlı değil, kişisel bazlıdır, dolayısıyla öğrenci/öğretmen/çalışan/araştıran herhangi bir kişi bu topluluğa dahil olabilir.

Üyelik?
Hemen "ACM'e üyelik paralı ve pahalı ama!" demeyelim, zira "gelişmekte olan" ülkelerden birinde yaşıyorsanız fiyatlar biraz daha düşük olabiliyor. Şu anki basit üyelik (ki hayli geniş bir kapsamı var aslında) 20$. Üyelik sırasında ücretler ve kapsamları konusunda detaylı bir bilgi de veriliyor.

Buluşmalar
Chris Stephenson başkanlığında tekrar toparlanan ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter), sadece ACM üyelerine değil, herkese açık olacak olan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek aylık buluşmalara başlıyor. İlk buluşma 3 Kasım Çarşamba günü Dolapdere kampüsünde saat 17:00-18:30 arasında olacak. Toplantı dili Türkçe'dir. Detayları ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

Neden?
Akademik çalışma, akademik topluluk olmadan olmaz. Zamanında (1950) Captain Grace Murray Hopper'ın sadece meslektaşlarının ne yaptığını öğrenmek için MIT haftasonu buluşmalarına katılmasının sebebi de tam olarak bu idi. ACM'in bu haftasonu buluşmalarını alıp, dünya çapında bir topluluğa dönüştürmesinin üzerinden 60 sene geçti. ACM Türkiye Bölümü de aynı davranış ile ülkedeki "bu alanlarda kim ne yapıyor?" sorusunun oluşturduğu boşluğu doldurmak üzere kolları sıvadı. Artık uluslararası konferanslarda ya da makalelerde rastgele karşılaştığımız Türk bilim adamları ve araştırmacılarıyla tanıştıktan sonra "burnumuzun dibinde neler yapıyorlarmış yahu!" dememize gerek kalmadığı gibi, bu çalışmalara extra beyin gücü sağlayıp bilim dünyasını biraz daha sallayabileceğimizi düşünüyorum.

Herkese iyi çalışmalar, toplantıda görüşmek dileğiyle.

Görüşler

0
okanakyuz
Lambda calculus tartısması süper bir hadise. Gerçektende 3 kasım buluşması için iyi bir başlık. Interest Chapter tipler için de güzel. Fakat katılmak şuanki gündem ile imkansız. Oysa ne fonksiyonel muhabbetler dönecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eller Gider Açık Yazılıma Biz Gideriz Microsoft'a

Ragnor

Bugünkü Vatan gazetesindeki habere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gizli gizli eğitimle ilgili bir projeye üzerinde çalışıyormuş ve eğitimde teknoloji ağırlıklı bir hamleyi amaçlayan projede Erdoğan'a en büyük desteği ise dünyanın en zengin insanı Bill Gates verecekmiş.

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi - 2

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersleri serisi hazırlamaya girişmişti. Bunun 2. bölümü hazır ve bugün yayına girdi. Konuyla ilgili detaylı haberi buradan okuyabilirsiniz.

MySQL popüler ama sınırlı

SHiBuMi

InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.

Türk iştirakçilerin yeni sloganı: hadiii gidiyoozzz!

musshani

Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Faruk Şen, Almanya'nın ve diğer AB ülkelerinin önümüzdeki süreçte yeniden göçmen almaya başlayacaklarını bildirdi. Şen, "Ancak alınacak göçmenler öncelikle AB'ye aday diğer 12 ülke arasından temin edilecek" dedi. Şen, bu nedenle, Türkiye'nin bir an önce Ankara Anlaşması ve Ortaklık Konseyi kararlarında vurgulanan Serbest Dolaşım hakkını talep etmesini istedi.

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org