Bilim Adamları Yuvarlak Masada

0
cderici
ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenecek toplantıların ilki 3 Kasım'da gerçekleştiriyor; duyunuz, duyurunuz!

ACM Nedir?
ACM bildiğiniz gibi dünya çapında bilgisayar bilimleri, bilgi teknolojileri ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlar ve bunların alt başlıkları ile uğraşan bilim adamları, programcılar, mühendisler, eğitimci ve diğer bütün profesyonellerin fikirlerini, tecrübelerini paylaştıkları güzide ortam ve topluluklardan biridir. Kurum bazlı değil, kişisel bazlıdır, dolayısıyla öğrenci/öğretmen/çalışan/araştıran herhangi bir kişi bu topluluğa dahil olabilir.

Üyelik?
Hemen "ACM'e üyelik paralı ve pahalı ama!" demeyelim, zira "gelişmekte olan" ülkelerden birinde yaşıyorsanız fiyatlar biraz daha düşük olabiliyor. Şu anki basit üyelik (ki hayli geniş bir kapsamı var aslında) 20$. Üyelik sırasında ücretler ve kapsamları konusunda detaylı bir bilgi de veriliyor.

Buluşmalar
Chris Stephenson başkanlığında tekrar toparlanan ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter), sadece ACM üyelerine değil, herkese açık olacak olan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek aylık buluşmalara başlıyor. İlk buluşma 3 Kasım Çarşamba günü Dolapdere kampüsünde saat 17:00-18:30 arasında olacak. Toplantı dili Türkçe'dir. Detayları ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

Neden?
Akademik çalışma, akademik topluluk olmadan olmaz. Zamanında (1950) Captain Grace Murray Hopper'ın sadece meslektaşlarının ne yaptığını öğrenmek için MIT haftasonu buluşmalarına katılmasının sebebi de tam olarak bu idi. ACM'in bu haftasonu buluşmalarını alıp, dünya çapında bir topluluğa dönüştürmesinin üzerinden 60 sene geçti. ACM Türkiye Bölümü de aynı davranış ile ülkedeki "bu alanlarda kim ne yapıyor?" sorusunun oluşturduğu boşluğu doldurmak üzere kolları sıvadı. Artık uluslararası konferanslarda ya da makalelerde rastgele karşılaştığımız Türk bilim adamları ve araştırmacılarıyla tanıştıktan sonra "burnumuzun dibinde neler yapıyorlarmış yahu!" dememize gerek kalmadığı gibi, bu çalışmalara extra beyin gücü sağlayıp bilim dünyasını biraz daha sallayabileceğimizi düşünüyorum.

Herkese iyi çalışmalar, toplantıda görüşmek dileğiyle.

Görüşler

0
okanakyuz
Lambda calculus tartısması süper bir hadise. Gerçektende 3 kasım buluşması için iyi bir başlık. Interest Chapter tipler için de güzel. Fakat katılmak şuanki gündem ile imkansız. Oysa ne fonksiyonel muhabbetler dönecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yine virus yine windows

sametc

Sysbug-A adlı virüsün windows kullanıcılarının pc'lerine bulaştığı belirtiliyor.

Kanadalı güvenlik şirketi WhiteHat Windows 2000, Windows 98, Windows 95, Windows ME, Windows NT ve Windows XP kullanıcılarının bu yeni virüsün saldırısına uğrayabilecekleri yönünde uyardı.

Eğer bu virus saldırısına uğramak istemiyorsanız JAMES2003@hotmail.com'dan gelen mailleri açmayın.

haberin devamı:www.ntvmsnbc.com

Google Instant Messenger Geliyor

anonim

Google desktop aracından sonra şimdide yeni Instant Messaging istemcisi ile ürünleri arasında tam bir uyum sağlamayı hedefliyor.

Söylentiler yeni değil,fakat bu hafta itibariyle daha bir gün ışığına çıktı. Öncelikle, az çok insanlar google'ın zaten "Hello" adında bir IM client'ının olduğunun farkına vardılar. Bu yaz, fotoğraf paylaşma servisi Picasa ile birlikte kullanılmaya başlandı.

Bu arada, Google Desktop Search Tool kodları geçen Salı açıldı. Buradan Google'ın büyüyen ürünlerine IM'yi integre etme planlarını daha iyi anlayabiliyoruz.

Patentler ve Özgür Yazılımın Yaptırım Gücü Üstüne

FZ

Dünyanın en büyük e-öğretim yazılımı firmalarından Blackboard, geçen sene bir patent almış ve bunu aldıktan kısa bir süre sonra hemen rakiplerinden birine dava açmıştı. Söz konusu patent "çeşitli ders içeriğine erişim için yetkilendirme" gibi çok teknolojik yenilikleri de içeriyordu.

Blackboard'un patent alır almaz dava açması sadece ticari rakiplerini etkilemekle kalmamış aynı zamanda Moodle gibi açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilen e-öğretim projelerini de tehdit eder hale gelmişti. Özgür yazılım dünyasının buna tepkisinin ne kadar güçlü olacağı merak konusu idi.

Warner Music CEO'su Çocuklarının İllegal Müzik İndirdiğini Kabul Etti

melitical

Dünyanın dördüncü müzik şirketi olan Warner Music Group CEO'su Edgar Bronfman, yedi çocuğundan bir veya birkaçının illegal müzik indirdiğini kabul etti.

Eurovision´ı Kazandık!

SHiBuMi

Bu gece tarihi bir gece oldu. Yıllardır katılıp 3.lük dışında hep sonlarda kaldığımız Eurovision yarışmasını kazandık. Şarkı iyidir/kötüdür, ingilizcedir/türkçe olmalıdır vs. bir yana, bu işin lansmanını yapan, ekip ruhunu yarışmanın sonuna dek taşıyan, kabuğundan çıkıp kendini yenileme cesaretini göstermiş olan herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor.