Bilim Adamları Yuvarlak Masada

0
cderici
ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenecek toplantıların ilki 3 Kasım'da gerçekleştiriyor; duyunuz, duyurunuz!

ACM Nedir?
ACM bildiğiniz gibi dünya çapında bilgisayar bilimleri, bilgi teknolojileri ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlar ve bunların alt başlıkları ile uğraşan bilim adamları, programcılar, mühendisler, eğitimci ve diğer bütün profesyonellerin fikirlerini, tecrübelerini paylaştıkları güzide ortam ve topluluklardan biridir. Kurum bazlı değil, kişisel bazlıdır, dolayısıyla öğrenci/öğretmen/çalışan/araştıran herhangi bir kişi bu topluluğa dahil olabilir.

Üyelik?
Hemen "ACM'e üyelik paralı ve pahalı ama!" demeyelim, zira "gelişmekte olan" ülkelerden birinde yaşıyorsanız fiyatlar biraz daha düşük olabiliyor. Şu anki basit üyelik (ki hayli geniş bir kapsamı var aslında) 20$. Üyelik sırasında ücretler ve kapsamları konusunda detaylı bir bilgi de veriliyor.

Buluşmalar
Chris Stephenson başkanlığında tekrar toparlanan ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter), sadece ACM üyelerine değil, herkese açık olacak olan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek aylık buluşmalara başlıyor. İlk buluşma 3 Kasım Çarşamba günü Dolapdere kampüsünde saat 17:00-18:30 arasında olacak. Toplantı dili Türkçe'dir. Detayları ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

Neden?
Akademik çalışma, akademik topluluk olmadan olmaz. Zamanında (1950) Captain Grace Murray Hopper'ın sadece meslektaşlarının ne yaptığını öğrenmek için MIT haftasonu buluşmalarına katılmasının sebebi de tam olarak bu idi. ACM'in bu haftasonu buluşmalarını alıp, dünya çapında bir topluluğa dönüştürmesinin üzerinden 60 sene geçti. ACM Türkiye Bölümü de aynı davranış ile ülkedeki "bu alanlarda kim ne yapıyor?" sorusunun oluşturduğu boşluğu doldurmak üzere kolları sıvadı. Artık uluslararası konferanslarda ya da makalelerde rastgele karşılaştığımız Türk bilim adamları ve araştırmacılarıyla tanıştıktan sonra "burnumuzun dibinde neler yapıyorlarmış yahu!" dememize gerek kalmadığı gibi, bu çalışmalara extra beyin gücü sağlayıp bilim dünyasını biraz daha sallayabileceğimizi düşünüyorum.

Herkese iyi çalışmalar, toplantıda görüşmek dileğiyle.

Görüşler

0
okanakyuz
Lambda calculus tartısması süper bir hadise. Gerçektende 3 kasım buluşması için iyi bir başlık. Interest Chapter tipler için de güzel. Fakat katılmak şuanki gündem ile imkansız. Oysa ne fonksiyonel muhabbetler dönecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Entegre Devrenin Mucidi Jack Kilby Aramızdan Ayrıldı

vst

Entegre devrelerin mucidi Jack Kilby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. 2000 Fizik Nobel ödüllerinden birinin sahibi olan Jack Kilby'nin entegre devreler ile ilgili bu serüveninde tatile çıkamayan yeni bir işçinin icadına tanık olabilirsiniz.

Not: 2000 Fizik Nobel Ödülünün diğer sahibi Robert Noyce 1990 yılında öldü.

3. Bilgisayar Günleri Yarışması

FZ

"Bilgi'de Bilgisayar Günleri" başlığı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen ve tüm lise öğrencilerine açık olan etkinlik iki aşamalı yarışma bölümlerinden oluşacaktır. 22 Nisan 2006 tarihinde yapılacak olan ön eleme aşaması tüm katılımcılara açık olacaktır. Ön eleme sonunda ilk 30'a giren öğrenciler 13-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Dolapdere kampüsünde uygulamalı bir dizi eğitimden sonra 2. aşama sınava alınacaklardır. Gelelim koşullara ve ödüllere...

Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

FZ

Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.

Deutsche Telekom SAP .NET`e geçiyor

anonim

Avrupa'nın en büyük telekomünikasyon firması Deutsche Telekom ve dünyanın en büyük yazılım firmalarından SAP AG .NET teknolojisini kullanmak için hazırlıklara başladılar.

Microsoft`la ortaklaşa çalışan DT, T.NET ismini verdiği proje ile tüm Avrupa çapında kullanılabilecek XML Web Servisleri paketlerinden oluşan tümleşik çözümler geliştirmeyi planlıyor.

Tanrının eli Korsan Kültür bakanına değerse...

sefalet

İsveç 2005 yılında çıkardığı kanunla hakları saklı eserlerin genelağdan indirilmesi ve paylaşılmasına yasak getirdi. Kanuna karşı gelenleri para ve iki yıla kadar hapis cezası bekliyor. Fakat İsveç'te herkes aynı fikirde görünmüyor özellikle kültür bakanı ve Tanrı.