Bilim Adamları Yuvarlak Masada

0
cderici
ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenecek toplantıların ilki 3 Kasım'da gerçekleştiriyor; duyunuz, duyurunuz!

ACM Nedir?
ACM bildiğiniz gibi dünya çapında bilgisayar bilimleri, bilgi teknolojileri ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlar ve bunların alt başlıkları ile uğraşan bilim adamları, programcılar, mühendisler, eğitimci ve diğer bütün profesyonellerin fikirlerini, tecrübelerini paylaştıkları güzide ortam ve topluluklardan biridir. Kurum bazlı değil, kişisel bazlıdır, dolayısıyla öğrenci/öğretmen/çalışan/araştıran herhangi bir kişi bu topluluğa dahil olabilir.

Üyelik?
Hemen "ACM'e üyelik paralı ve pahalı ama!" demeyelim, zira "gelişmekte olan" ülkelerden birinde yaşıyorsanız fiyatlar biraz daha düşük olabiliyor. Şu anki basit üyelik (ki hayli geniş bir kapsamı var aslında) 20$. Üyelik sırasında ücretler ve kapsamları konusunda detaylı bir bilgi de veriliyor.

Buluşmalar
Chris Stephenson başkanlığında tekrar toparlanan ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter), sadece ACM üyelerine değil, herkese açık olacak olan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek aylık buluşmalara başlıyor. İlk buluşma 3 Kasım Çarşamba günü Dolapdere kampüsünde saat 17:00-18:30 arasında olacak. Toplantı dili Türkçe'dir. Detayları ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

Neden?
Akademik çalışma, akademik topluluk olmadan olmaz. Zamanında (1950) Captain Grace Murray Hopper'ın sadece meslektaşlarının ne yaptığını öğrenmek için MIT haftasonu buluşmalarına katılmasının sebebi de tam olarak bu idi. ACM'in bu haftasonu buluşmalarını alıp, dünya çapında bir topluluğa dönüştürmesinin üzerinden 60 sene geçti. ACM Türkiye Bölümü de aynı davranış ile ülkedeki "bu alanlarda kim ne yapıyor?" sorusunun oluşturduğu boşluğu doldurmak üzere kolları sıvadı. Artık uluslararası konferanslarda ya da makalelerde rastgele karşılaştığımız Türk bilim adamları ve araştırmacılarıyla tanıştıktan sonra "burnumuzun dibinde neler yapıyorlarmış yahu!" dememize gerek kalmadığı gibi, bu çalışmalara extra beyin gücü sağlayıp bilim dünyasını biraz daha sallayabileceğimizi düşünüyorum.

Herkese iyi çalışmalar, toplantıda görüşmek dileğiyle.

Görüşler

0
okanakyuz
Lambda calculus tartısması süper bir hadise. Gerçektende 3 kasım buluşması için iyi bir başlık. Interest Chapter tipler için de güzel. Fakat katılmak şuanki gündem ile imkansız. Oysa ne fonksiyonel muhabbetler dönecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2. Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı ( UYMK'08 )

niobe

2.Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı (UYMK’08), 11 – 12 Eylül 2008 tarihlerinde Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde yapılacaktır.

Çek Cumhuriyeti Posta Servisi Linux'a Geçti

redline99

Çek Cumhuriyeti'nin ikinci en büyük şirketi olan Czech Post'un ülke çapında 3400 posta ofisi ve 40.000 çalışanı bulunmakta. Yılda ortalama 1 milyar posta hacmine sahip işletme, APOST isimli bir yazılım kullanyor.

10 yıl önce bugün...

dcc

Hafızanızı bir yoklayın bakalım... 10 yıl önce bugün, 29 Nisan 1994'te hangi büyük firmanın iflas ettiğini hatırlayabilecek misiniz?

Savaş

roktas

Savaş başladı. CNN Türk ve diğerleri -iğrenç bir habercilik anlayışıyla- şanlı Amerikan ordusunun silâh envanterini gözünüzün içine sokarak her dakika temaşa ettiriyor. Oh my god (ve there is a book on the table)... Ne kadar akıllısın sen Amerikalı... Ve hatta taşan bu aklın o tomahawk`lara kruyz`lara nasıl dolmuş öyle. Hadi bu resimleri bir zamanlar arabalar için yapıldığı gibi cikletlere koyalım, nasiplensin çocuklar: `Ooolum, bak ben de peneytreytır var, mağaralara giriyo, hüttüm seni!` Sıkıldınız mı bu haberlerden? Ne gam, Beşiktaş maçının skoruyla dönüşümlü zaplamalar yaparak şehirlerin hangi saatlerde düştüğünü de öğrenebilirsiniz. Lafı uzatmayayım... Dezenformasyonun, Misenformasyonun ağababalarının hışmından kurtulabilmiş bazı fotoğraflara rastladım. Peter Turnley`den...

OpenBSD 3.8 Çıktı!

honal

19. OpenBSD sürümü olan OpenBSD 3.8 1 Kasım 2005 tarihinde "Hackers of the Lost RAID" şarkısı ile çıktı. Bu sürümde şarkı isminden de anlaşılacağı gibi daha çok RAID sistemler üzerine yenilikler bulunmakta. OpenBSD 3.8 ile birlikte gelen tüm yenilik ve değişikler için http://www.openbsd.org/38.html adresi ziyaret edilebilir.