Bash Hacker'ı mı Olmak İstiyorsunuz?

0
darkhunter

Görüşler

0
FZ
BASH ile yapılabilecek şeylerden biri de yazı yazma hızınızı ölçen küçük bir uygulama geliştirmek olabilir mesela ;-)
0
sundance
Benim şimdiye kadar rastladığım kılavuzlar içinde en iyilerinden biri bu. Yıllardır takip ederim, her güncellemesinde yeni bir şeyler öğreniyorum.

Bu arada Minimal Perl For Unix and Linux People'ı da şiddetle tavsiye ederim.

O da Perl tarafında pratikliğe yönelik çok sağlam bir kılavuz.
0
tecnop
ahaa :) bash 'a başlangıç niteliğinde iki script'i bitirdikten sonra böyle bir yazı görmek adıma sevindirici...

küçük ama işlevi büyük :) iki scirptim mevcut biri iki yollu ati driver'ini sağlamakta diğer ise masaüstü çeşidine göre paket yüklemekte ve çeşitli ayarlar yapmakta... hakim olduğu dağıtım ise ubuntu...

http:// depokay.kayyo.com/file
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Administrative tools

HoLY

Dsniff, MRTG, IP Flow Meter, Tcpdump, NTOP, Ngrep ve diğerleri hakkında açıklamada bulunan PDF formatında bir döküman. Neden ve nasıl ağı dinleyebileceğimizi örneklerle de açıklamışlar saolsunlar:) Döküman bu linkte

İş İstasyonu Olarak Debian ve Windowmaker

GaripFakir

Linux'un masaüstünde kullanımı ile ilgili genelde Gnome ve KDE masaüstü yöneticileri ön plana çıkmaktadır. Masa üstünde Linux dağıtımı olarak Mandrake ve Suse en çok adı geçen dağıtımlar arasında. Debian Linux dağıtımı ve Windowmaker pencere yönetici kullanılarak neler yapılabileceğini gösteren bir siteye rastladım.
Site, Gürkan Şengün tarafindan hazırlanmış ve Fatih Yılmaz tarafından Türkçe'ye çevrilmiş güzel bir kılavuz niteliğinde.
www.linuks.mine.nu/workstation/index.tr.html

Cisco Ağlarda VLAN Adaptasyonu

anonim

Ozgur Karatas tarafından yazılmış olan VLAN kitapçığında, VLAN'ın ne olduğuna, Cisco Ağlarda VLAN kullanımına, nasıl VLAN oluşturulacağına ve VTP domain yapısının nasıl kurulacağına yer verilmiştir.

Kümesteki Kartal Neden Uçamaz? Türk Girişimcilerin Internet Serüvenleri

FZ

Nevzat, Amerika'daki yüksek lisans eğitimini yarıda bırakıp Türkiye'ye döndüğünde, kendisine gelecek vaad eden bankadaki işinden ayrılan Melih'le birlikte risk dolu bu projeye atıldı. Cem de diğer işlerini bırakıp teklif edilen ortaklığı kabul etti. Kendilerini bekleyen zor günleri hiç bilmiyorlardı. Ufak bir adımla yemeksepeti.com'un uzun yolculuğuna başladılar.

Burak ve Serkan, üniversite hayatları boyunca aldıkları eğitimi düşünmeyip mimarlık yapmaktan vazgeçtiler. Kurulu düzenlerini bozdular. Evden çalıştılar. Sıkıntı çektiler. Birlikte gittigidiyor.com adındaki hayallerinin peşine düştüler.

e-bergi Mart 2009 Sayısı Yayında

ilke444

Günden güne artan okuyucu kitlesi ile tüm bilgisayar bilimi ve özgür yazılım meraklılarına hitap ettiğini kanıtlayan e-bergi, Mart 2009 sayısı ile sizlerle.