Bash Hacker'ı mı Olmak İstiyorsunuz?

0
darkhunter

Görüşler

0
FZ
BASH ile yapılabilecek şeylerden biri de yazı yazma hızınızı ölçen küçük bir uygulama geliştirmek olabilir mesela ;-)
0
sundance
Benim şimdiye kadar rastladığım kılavuzlar içinde en iyilerinden biri bu. Yıllardır takip ederim, her güncellemesinde yeni bir şeyler öğreniyorum.

Bu arada Minimal Perl For Unix and Linux People'ı da şiddetle tavsiye ederim.

O da Perl tarafında pratikliğe yönelik çok sağlam bir kılavuz.
0
tecnop
ahaa :) bash 'a başlangıç niteliğinde iki script'i bitirdikten sonra böyle bir yazı görmek adıma sevindirici...

küçük ama işlevi büyük :) iki scirptim mevcut biri iki yollu ati driver'ini sağlamakta diğer ise masaüstü çeşidine göre paket yüklemekte ve çeşitli ayarlar yapmakta... hakim olduğu dağıtım ise ubuntu...

http:// depokay.kayyo.com/file
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

belgeler.org Güncellendi

FZ

Açık sistemlerle, GNU/Linux'la, Debian'la, yazılım geliştirmeyle, güvenlik ve daha bir ton teknik işle anadilinde uğraşan ve uğraştıran kişilerin kutsal sitelerinden belgeler.org yine bomba gibi belgelerle güncellendi! Son eklenenler arasında neler mi var? Hemen arz edelim:

Diff ve Patch Kullanımına Giriş

Armish

Bu araçlar programlama veya program kodları ile uğraşanlar için bazen hayat kurtarıcı olabilyor. diff ve patch'i kullanmak konusunda az da olsa bilgim olsun diyorsanız bu yazı size yardımcı olabilir.

O´Reilly´den 2003´ün En İyi Makaleleri, İpuçları ve Kitapları

FZ

Bilgi işlem dünyasının efsanevi yayıncısı O´Reilly ziyaretçi istatistikleri ve okur görüşlerine dayanarak Top 10 makalelerini, ipuçlarını, kitaplarını, vs. seçti. Python, Mac OS X, RegExp, PHP, Mozilla, Python, RSS, Flash MX, Extreme Programming, Java, mplayer, vs. gibi konularda sene boyunca en çok ilgi görmüş, bilgilendirici, vizyon açıcı makalelerin listesini ONLamp Best of 2003 ve O´Reilly Best of 2003 adreslerinde bulabilirsiniz.

Bu arada FM editörlerinden sundance arkadaşımızın mplayer ile ilgili makalesinin ONLamp Top 10 listesinde ikinci sırayı işgal ettiğine dikkat çekmek isterim. Gönül isterdi ki, dünya çapında network adminleri arasında infial yaratan Netcat and Reverse Telnet makalesi de listeye girsin ;-) Ama olsun, o bizim gönüllerimizde alması gereken yeri çoktan aldı :)

Yeni bir E-dergi : pozi+if

boreas

E-lapis, penguence gibi ücretsiz dergilerin arasına yaklaşık üç ay önce yayına başlayan yeni bir e-dergi pozi+if eklendi. Programlama, özgür yazılımlar gibi konuların yanında donanım ve yazılım testi gibi konularada ağırlık veren bu dergi yaklaşık 200 sayfalık içeriğiyle umut vaad ediyor.

Adres : http://www.pozitifpc.com/

Hackers & Painters : Bilgisayar Çağından Büyük Fikirler

FZ

Usta yazar ve yazılım geliştirme uzmanı Paul Graham'ın "Hackers & Painters" isimli kitabı nihayet Türkçe olarak piyasalarda.