Avrupa Hareketi 2002

0
FZ
Burada konu ile ilgili çok fazla politik detaya girmeyeceğim, güncel medyayı takip edenlerin zaten gündemindeki en sıcak konulardan biri Avrupa Birliği.

Benim vurgulamak istediğim Avrupa Hareketi 2002 web sitesi. Somut ve önemli bir hedefe yönelik bu site, bu tip bir iş için Internet teknolojilerinin ne kadar güzel kullanabileceğine dair çok güzel bir örnek.

Sitenin tasarımı gayet güzel, sade, içeriği gayet kolay ulaşılabilir, iyi bir şekilde bilgilendirici ve yönlendirici, ayrıca kaydolmak da gayet kolay. Bu bakımdan Internet ya da AB ile ilgilenen herkese bu siteye bir göz atmasını tavsiye ediyorum.

Görüşler

0
anonim
ya bu ab girince ne olacak. bir bilen varmı.
0
anonim
giren girene arkadaşım. nesini anlamadın. adamlar bizden evvel IMF ile anlaş diyip IMF yi soktular şimdi bizimde onlara misilleme olarak birşeyler sokmamız lazım. ama niye kendimizi sokuyoruz onu bende anlamadım.
0
anonim
ağzını hayra aç be adam. es kaza ab ye bir girersek türkiye nin yarısı boşalır. kimse kalmaz memlekette. malum, serbest dolaşım.
0
anonim
bence ab nin aklı varsa türklerden uzak dursun. şayet türkiyeyi ab ye almak gibi bir hata yaparlarsa ikinci türk istilası başlar ki buna yürekleri dayanamaz geberip giderler.
0
anonim
gümrük birliği borusunuda unutmayalım lütfen.
0
anonim
harbiden yaa. bizden evvel girenler ab ye tam üye olduktan sonra hemde bikaç yıl geçtikten sonra gümrük birliğine girdiler. ekonomileri kuvvetlensin diye beklediler. bu arada da tonla para verdiler. bizimse gümrük birliğinden dolayı kaybımızın haddi hesabi yok.
0
anonim
Zaten yönetime 4-5 yılda oy vermekten başka katılamıyorduk. İyice uzaklaşacak yönetim bizden.. Daha üstlerden birileri bizler hakkında kararlar verecek, bizde koyun misali yaşayıp gideceğiz.. (ama faydası var, mesela serbest dolaşım sayesinde kapitalizm karşıtı tüm gösterilere sorunsuz gidilebilecek :) )
0
FZ
Free Software, Open Source hareketleri ve GNU/Linux yazılımları yaygınlaşacak ;-)
0
anonim
Şu anda onlarda türklerden daha mı fazla kullanılıyo sanki (Aalmanya haric)
0
FZ
Almanya bu bakımdan önemli, misal SuSE gibi dünya çapında meşhur olan bir dağıtımları var, bildiğim kadarı ile üniversitelerinde epey yaygınlaştırmış durumdalar ayrıca piyasadaki Linux dergilerine baktığımda en az bir adet İngiliz dergisi olduğunu sanıyorum. Her ne kadar İngiltere AB'nin azıcık dışında düşünülebilse de genel mantalite açısından bakıldığında adamların yazılım konusuna verdikleri önem aşikar ve bu durumda da Türkiye'nin bundan etkilenmemesi düşünülemez, daha doğrusu düşünülmemeli ve olabildiğince etkilenmesi ve hatta etkilemesi için gereken yapılmalı, fena mı olur yani? ;-)
0
izler
AB''ye girecegimizi hayal edenler sanirim ömür boyu hayal edecekler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dersaadet: nüfus gani miktar meçhul

FZ

Soru: 27 harften ibaret bilgi yığınını 156 KB büyüklüğüne çıkarmak için kaç müsteşar gerekir?

Cevap: Bir müdürlük dünyaya bedeldir.

Kıssadan hisse: Nüfus gani miktar meçhul. Karşınızda bir memleket manzarası.

Osmanlıca Karakter Seti

butch

Pardus geliştiricileri, bir karakter seti olmadığı için bilgisayar ortamında varlığını sürdüremeyen Osmanlıca için harekete geçmiş.

Osmanlıcanın bir karakter setine sahip olacağını duymak güzel, ama en önemli konu Ali Işıngör'ün yazısında bahsettiği gibi bugüne kadar 700 yıllık tarihimize ait belgelerin bilgisayar ortamına aktarılması konusunda bir çözüm bulunmamış olması.

Usta bir felsefeci ile hayat,bilgelik, anti-depresanlar ve akademisyenlik üstüne

FZ

Ülkemizin tanınmış felsefecilerinden ve bilim felsefesi, bilgi teorisi, felsefe tarihi, ahlak felsefesi üzerinde uzmanlaşmış araştırmacılarından, ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam kendisiyle yapılmış son röportajlardan birinde pek çok konudan, her zamanki sıradışı ve çarpıcı üslubuyla bahsediyor.

İnam'ın değindiği konular arasında bilge bir adamın neden fırlama olması gerektiği, akademisyenliğin hiç bilgece bir iş olmadığı, şeytanla konuşmanın nasıl bir şey olduğu, ODTÜ gençliğinin büyük bir kısmının neden bunalıp anti-depresan kullanmaya başladığı, Platon'dan bugüne memleketinin halinin ne olacacağının neden bir türlü karara bağlanamadığı gibi şeyler var.

Zaman zaman FM'de girdiğimiz tartışmalar bağlamında da pek çok şey çağrıştırabilecek, güzel ve eğlenceli bir yazı.

MEB İhbar Hattı Kurdu

nehuse

Meb bir ihbar hattı kurarak "İnternette; özellikle cinsellik, şiddet, kumar, ideolojik propaganda, bomba yapımı vb. konularda sizinle sohbet etmek isteyen yetişkin olduğunu anladığınız kişileri" bize ihbar edin diyor. İnternetin bilinçli kullanımı ve İnternet Güvenliği Projesi kapsamında yapılan bu hattın sizce faydası olur mu?

Vatandaşlık, Kişisel Bilgiler, 250 YTL Ceza ve Bilgi İşlem...

FZ

Bilgi almak, bilgi vermek. Devletin vatandaştan bilgi alması ve vatandaşın devletten bilgi alması. Garip bir asimetri. Söz gelimi artık adresinizi bildirmezseniz 250 YTL'den başlayan para cezasına çarptırılacaksınız.

Bir başka habere göre ise İçişleri Bakanlığı, başlangıçta sadece nüfus kayıtlarının doğru düzgün tutulmasını amaçlayan Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'ndeki (MERNİS) bilgileri, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu hizmeti veren kurumlarla paylaşacak. Kimlik Paylaşımı Sistemi Uygulama Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Elektronik fişleme tartışmalarını yeniden gündeme getiren yönetmelik şöyle işleyecek.

Uzun yıllar ABD'de yaşamış bir tanıdığımın deyişi ile: "11 Eylül sonrası ABD'de yabancı pasaportlu Müslüman olmak burada vatandaş olmaktan daha az kayıt ve bürokrasi gerektiriyor."