Avrupa Hareketi 2002

0
FZ
Burada konu ile ilgili çok fazla politik detaya girmeyeceğim, güncel medyayı takip edenlerin zaten gündemindeki en sıcak konulardan biri Avrupa Birliği.

Benim vurgulamak istediğim Avrupa Hareketi 2002 web sitesi. Somut ve önemli bir hedefe yönelik bu site, bu tip bir iş için Internet teknolojilerinin ne kadar güzel kullanabileceğine dair çok güzel bir örnek.

Sitenin tasarımı gayet güzel, sade, içeriği gayet kolay ulaşılabilir, iyi bir şekilde bilgilendirici ve yönlendirici, ayrıca kaydolmak da gayet kolay. Bu bakımdan Internet ya da AB ile ilgilenen herkese bu siteye bir göz atmasını tavsiye ediyorum.

Görüşler

0
anonim
ya bu ab girince ne olacak. bir bilen varmı.
0
anonim
giren girene arkadaşım. nesini anlamadın. adamlar bizden evvel IMF ile anlaş diyip IMF yi soktular şimdi bizimde onlara misilleme olarak birşeyler sokmamız lazım. ama niye kendimizi sokuyoruz onu bende anlamadım.
0
anonim
ağzını hayra aç be adam. es kaza ab ye bir girersek türkiye nin yarısı boşalır. kimse kalmaz memlekette. malum, serbest dolaşım.
0
anonim
bence ab nin aklı varsa türklerden uzak dursun. şayet türkiyeyi ab ye almak gibi bir hata yaparlarsa ikinci türk istilası başlar ki buna yürekleri dayanamaz geberip giderler.
0
anonim
gümrük birliği borusunuda unutmayalım lütfen.
0
anonim
harbiden yaa. bizden evvel girenler ab ye tam üye olduktan sonra hemde bikaç yıl geçtikten sonra gümrük birliğine girdiler. ekonomileri kuvvetlensin diye beklediler. bu arada da tonla para verdiler. bizimse gümrük birliğinden dolayı kaybımızın haddi hesabi yok.
0
anonim
Zaten yönetime 4-5 yılda oy vermekten başka katılamıyorduk. İyice uzaklaşacak yönetim bizden.. Daha üstlerden birileri bizler hakkında kararlar verecek, bizde koyun misali yaşayıp gideceğiz.. (ama faydası var, mesela serbest dolaşım sayesinde kapitalizm karşıtı tüm gösterilere sorunsuz gidilebilecek :) )
0
FZ
Free Software, Open Source hareketleri ve GNU/Linux yazılımları yaygınlaşacak ;-)
0
anonim
Şu anda onlarda türklerden daha mı fazla kullanılıyo sanki (Aalmanya haric)
0
FZ
Almanya bu bakımdan önemli, misal SuSE gibi dünya çapında meşhur olan bir dağıtımları var, bildiğim kadarı ile üniversitelerinde epey yaygınlaştırmış durumdalar ayrıca piyasadaki Linux dergilerine baktığımda en az bir adet İngiliz dergisi olduğunu sanıyorum. Her ne kadar İngiltere AB'nin azıcık dışında düşünülebilse de genel mantalite açısından bakıldığında adamların yazılım konusuna verdikleri önem aşikar ve bu durumda da Türkiye'nin bundan etkilenmemesi düşünülemez, daha doğrusu düşünülmemeli ve olabildiğince etkilenmesi ve hatta etkilemesi için gereken yapılmalı, fena mı olur yani? ;-)
0
izler
AB''ye girecegimizi hayal edenler sanirim ömür boyu hayal edecekler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gerçekten de yok mu Türk geliştirici?

FZ

Google'ın Summer of Code sonuçlarını açıklamasından sonra enteresan bir tartışma başladı.

En son Bahadır Kandemir'in blog ortamında gördüğüm Çok güldüm çok ve Neden enderunix'e ait seyler hep negatif bir psikoloji ile degerlendiriliyor? girdileri beni Barış Şimşek'in Neden Türk Geliştirici Yok? yazısına yönlendirdi.

Şimşek'in yazısı dikkat çekici, iddialı ve karamsar genellemeler ile dolu. Yazıdan birkaç örnek veriyor ve soruyoruz, Türkiye'deki durum gerçekten böyle mi?

VikiSözlük 100,000 Maddeyi Geçti!

bm

9 Ocak 2007 tarihinde VikiSözlük 105,000 maddeye ulaştı. Bu yazının gönderildiği dakikalarda 107,455 maddeli bir açık sözlüğümüz var. Dünyada İngilizce, Fransızca, Vietnamca ve Çince'den sonra 5. sırada Türkçe VikiSözlük var. VikiSözlük, FMcilerin katkılarını da bekliyor demek için yolluyorum bunu, daha tumturaklı bir yazı yazmak da editörlere kalsın.

Türk Mühendislerden Hidrogaz Sistemi

FZ

Türk mühendisler geliştirdikleri 'hidrogaz' sistemiyle araçlarda yüzde 30 yakıt tasarrufu sağladıklarını söylüyor. Sistemin maliyeti 1000-1500 YTL.

Temiz ve çevreci özelliğiyle bilinen hidrojen enerjisi, Türk mühendislerinin geliştirdiği bir sistem sayesinde kamyondan belediye otobüsüne, ticari taksiye kadar 250'ye yakın araçta kullanılmaya başlandı. 'Hidrogaz yakıt tasarruf sistemi' adı verilen sistem üzerinde yaklaşık 15 yıldır Ar-Ge çalışması yürüten Eroğlu Mühendislik İnşaat Otomotiv Enerji İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi Genel Müdürü Fazlı Eroğlu, sistemin yararlarını değerlendirdi.

Kaynak: Radikal

Rezalet Üzerine Rezalet, Hadi Hayırlısı

robertosmix

Dün savaş hattındaki F-16'larımıza fiber kabloları keserek yapılan sabotaj, bugün de İMKB'nin 14:30'da açılmasına neden olan aymazlık.

Özetle; dün gece 02:00 sularında yol genişletme çalışmaları sırasında çamura saplanan hafriyat kamyonunu çıkarmaya çalışan işciler İMKB'ye giden ana fiber optik kabloları koparıyorlar. Buraya kadar normal diyelim. Kazadır diyelim. Olur diyelim. Komedi bundan sonra başlıyor..

Türkiye Ne Okuyor?

FZ

1999 yılında hizmete geçen ve 300 bini aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük web kitapçısı konumuna gelen ideefixe, satış ve gönderim istatistiklerine dayanarak en çok ve en az okuyan şehirleri belirledi. Sonuçlara göre İstanbul ve Ankara en çok okuyan şehirlerin başını çekiyor. İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun büyük bir kısmıysa en az okuyan illerin toplandığı bölgeler arasında. Ayrıntılara ve haritaya buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Radikal Sanal Alem