Avrupa Hareketi 2002

0
FZ
Burada konu ile ilgili çok fazla politik detaya girmeyeceğim, güncel medyayı takip edenlerin zaten gündemindeki en sıcak konulardan biri Avrupa Birliği.

Benim vurgulamak istediğim Avrupa Hareketi 2002 web sitesi. Somut ve önemli bir hedefe yönelik bu site, bu tip bir iş için Internet teknolojilerinin ne kadar güzel kullanabileceğine dair çok güzel bir örnek.

Sitenin tasarımı gayet güzel, sade, içeriği gayet kolay ulaşılabilir, iyi bir şekilde bilgilendirici ve yönlendirici, ayrıca kaydolmak da gayet kolay. Bu bakımdan Internet ya da AB ile ilgilenen herkese bu siteye bir göz atmasını tavsiye ediyorum.

Görüşler

0
anonim
ya bu ab girince ne olacak. bir bilen varmı.
0
anonim
giren girene arkadaşım. nesini anlamadın. adamlar bizden evvel IMF ile anlaş diyip IMF yi soktular şimdi bizimde onlara misilleme olarak birşeyler sokmamız lazım. ama niye kendimizi sokuyoruz onu bende anlamadım.
0
anonim
ağzını hayra aç be adam. es kaza ab ye bir girersek türkiye nin yarısı boşalır. kimse kalmaz memlekette. malum, serbest dolaşım.
0
anonim
bence ab nin aklı varsa türklerden uzak dursun. şayet türkiyeyi ab ye almak gibi bir hata yaparlarsa ikinci türk istilası başlar ki buna yürekleri dayanamaz geberip giderler.
0
anonim
gümrük birliği borusunuda unutmayalım lütfen.
0
anonim
harbiden yaa. bizden evvel girenler ab ye tam üye olduktan sonra hemde bikaç yıl geçtikten sonra gümrük birliğine girdiler. ekonomileri kuvvetlensin diye beklediler. bu arada da tonla para verdiler. bizimse gümrük birliğinden dolayı kaybımızın haddi hesabi yok.
0
anonim
Zaten yönetime 4-5 yılda oy vermekten başka katılamıyorduk. İyice uzaklaşacak yönetim bizden.. Daha üstlerden birileri bizler hakkında kararlar verecek, bizde koyun misali yaşayıp gideceğiz.. (ama faydası var, mesela serbest dolaşım sayesinde kapitalizm karşıtı tüm gösterilere sorunsuz gidilebilecek :) )
0
FZ
Free Software, Open Source hareketleri ve GNU/Linux yazılımları yaygınlaşacak ;-)
0
anonim
Şu anda onlarda türklerden daha mı fazla kullanılıyo sanki (Aalmanya haric)
0
FZ
Almanya bu bakımdan önemli, misal SuSE gibi dünya çapında meşhur olan bir dağıtımları var, bildiğim kadarı ile üniversitelerinde epey yaygınlaştırmış durumdalar ayrıca piyasadaki Linux dergilerine baktığımda en az bir adet İngiliz dergisi olduğunu sanıyorum. Her ne kadar İngiltere AB'nin azıcık dışında düşünülebilse de genel mantalite açısından bakıldığında adamların yazılım konusuna verdikleri önem aşikar ve bu durumda da Türkiye'nin bundan etkilenmemesi düşünülemez, daha doğrusu düşünülmemeli ve olabildiğince etkilenmesi ve hatta etkilemesi için gereken yapılmalı, fena mı olur yani? ;-)
0
izler
AB''ye girecegimizi hayal edenler sanirim ömür boyu hayal edecekler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararı İle Engellenmiştir!!!

FZ

Hayır, başlıkta gördüğünüz fazladan iki ünlem bizim değil bizim paralarımızla ayakta duran Türk Telekom'un marifeti (büyük ihtimalle). 24 saati aşkın süredir sozluk.sourtimes.org adresine doğrudan bağlanmaya çalışanlar Türk Telekom'un bu mesajı ile karşılaşıyorlar. Tabii ki IP adresiydi, proxy idi filan Ekşi Sözlük sitesine erişmek hala mümkün.

Kendi adıma hala buna inanmamak istiyorum. Bir grup çoluk çocuk bir gizli giriş eylemi gerçekleştirmiş ve TT ile dalgalarını geçmek için de böyle bir komiklik yapmış olsunlar diye ümit ediyorum. Eğer yanılıyorsam, eğer gerçekten de bu durum TT'nin veciz bir eseri ise o zaman kendilerini derin dumur departmanına havale ediyoruz!

Avrupa'dan 'Memleket Manzaraları'

feran

Bu da Avrupa'dan "memleket manzaraları"nın nasıl göründüğü...

http://forums.ft.com

İmece Usulü Bilim Cinayeti Konferansları

FZ

Bazı suçlar vardır, o kadar büyüktürler ki, aslında ortada bir suçlu yoktur.

ABD'de doktora çalışmalarını sürdürmekte olan A. Murat Eren, Türkiye'deki akademik ortamın barındırdığı trajikomik ve içler acısı bir konferansa dair zehir zemberek eleştirlerini İmece Usulü Bilim Cinayeti Konferansları başlıklı blog girdisinde sıralamış

E-devlet Uygulaması

darkhunter

Burada güzel bir e-devlet uygulaması var, herkesin kullanmasını öneririm.

Devrim Gündüz'ün blogun da bahsettiği e-devlet uygulaması bizim "e-devlet" den ne anladığımızı çok güzel gösteriyor. Lütfen buna komik bir durum olarak bakmayın :) Gayet ciddi bir e-devlet uygulaması işte, bol bol kullanın işleriniz kolaylaşsın :)

MSN'de 3. Hotmail'da 6. Yazılım Geliştirmede Kaçıncı?

anonim

Microsoft, Antalya Kemer'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de 14.4 milyon MSN Messenger kullanıcısı, 10.2 milyon Hotmail kullanıcısı olduğunu belirtmiş. Bu değerlerle Türkiye, MSN Messenger'da dünya üçüncüsü, Hotmail kullanımında ise dünya altıncısıymış.

Toplantıda Microsoft tarafından Türkiye bilişim pazarı konusunda açıklanan veriler ise oldukça ilgi çekici. Türkiye bilişiminin 4.4 milyar dolarlık Pazar pastası incelendiğinde Türkiye pazarının yarıdan fazlasının (2,36 milyar dolar, %54) donanıma ayrıldığı görülüyor. Yazılıma ayrılan pay ise yüzde 14 civarında (617 milyon dolar) kalıyor. Pastanın kalan kısmı ise (1,4 milyar dolar, %32) servisleri kapsıyor. Teknoloji kullanımında gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’nin hala donanım konusundaki açıklarını kapatmaya çalıştığını ve yazılım ve hizmetlere gereken payın verilemediği ortaya çıkıyor.