İlgili Yazılar

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. EMO Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, PostgreSQL veritabanı sunucusu anlatılacak.

Acarix: Taşınabilir Türkçe GNU/Linux ve fazlası...

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü sayfalarını gezerken Acarix isimli bir projeye rastladım.

Acarix, GNU/Linux temelli bir işletim sistemi projesi ve anlaşılan üniversitede de aktif olarak kullanılıyor. Proje hakkındaki detayları cs.bilgi.edu.tr/~mgencer/acarix/ adresinde bulabilir, Acarix'i church.cs.bilgi.edu.tr/acarixdownloads/ adresinden indirebilirsiniz.

Mandrake Linux Türkçe Görsel Eğitim Seti Çıktı

anonim

Türkiye'de, Türkçe kaynak sıkıntısına Görsel çözümler getiren Görsel Eğitim firması, tümüyle Türkçe Mandrake Linux Görsel Eğitim setini çıkardı.
10 CD'lik eğitim setinde toplam 36 saat 22 dakika anlatım var. Flash Player yüklü olan tüm işletim sistemlerinde çalışabilme özelliği ile dikkati çeken set, Linux kullanıcılarına Türkçe kaynak çözümü sunuyor.
Tak-çalıştır yöntemiyle çalışan set, kullanım için teknik bilgi gerektirmiyor.

Detaylı bilgi için www.gorselegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İTÜ Linux Sertifika Programı

anonim

Evet, İTÜ Linux Sertifika Programı başlatmış. Ne diyeyim hayırlı olsun.

İlgilenenler için
http://wsprj.cc.itu.edu.tr/itu-lsp/index.html

Linux ve Özgür Yazılım Sloganları Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni dönemdeki etkinliklerinde kullanmak için yeni görseller yaptırılması planlanıyor. Daha çok ve çeşitli görseller ile derneğin katıldığı etkinliklerde özgür yazılımın adını ve felsefesini daha fazla duyurabilmemiz mümkün olacak.

Görsel malzemelerin önemli bir parçası da slogan. Sloganların kısa ve öz olması, Türkçe olması, dağıtım bağımsız olması, herhangi bir firma ya da ürünü kötülememesi gerekiyor.

Sizlerden onu gören insanların ilgisini çekebilecek, özgür yazılıma ilişkin sloganlar istiyoruz. Önerilerinizi Tuxweet'teki başlığın altına yazabilirsiniz.