All Plan ve Cinema 4d Türkiye tanıtımı başladı

0
redogre
All plan den hatırlayacağınız Alman Nemetschek firması Cinema 4D adlı 3 boyutlu çizim programını da bünyesine kattı. Aluplan firmasının Türkiye'ye getirdiği Allplan ve Cinema 4D programlarının tanıtımını ve eğitimini FGA Mimarlık veriyor. Firmanın sitesinde hem programlarla ilgili bilgi hem, tutorial lar hem de patch ler var.
Peki All Plan nedir? Allplan akıllı objeleri kullanarak çizim yapan bir mimari program. Örnek vermek gerekirse Archi Cad gibi çalışıyor. Yani çizimi yaparken çizdiğiniz objeyi detaylarıyla tanımlıyorsunuz ve daha sonra program en ince detayına kadar metraj çıkartıyor. Tabii ki programın çizimleri 3 boyutlu yaptığını söylemeye gerek yok. Şimdilik programın klasik Autocad kullanıcılarını en rahatsız edecek özelliği komut satırının olmaması. Programın 300 DM gibi bir fiyatla öğrenci versiyonu da var ve orjinal programdan herhangi bir kısmı eksik değil.

Cinema 4D ye gelince.. Cinem 4D All Plan den direkt olarak dosya alabilen ama kendi başına da gayet güzel kullanılabilen bir program. Programın en büyük özelliği, yeni versiyonunun standart olarak Global Illumination desteği ile gelmesi. Global Illumination dağınık ışık kaynaklarını simüle ederek gerçekçi gölgeler yaratmayı sağlayan bir render motoru.

Cinem 4D uygun fiyatı, kullanıcı dostu arabirimi ve diğer programlarda plug-in olarak gelen destek araçlarını içinde standart olarak barındırmasıyla birçok kişinin gözdesi olabilir. FGA Mimarlık bu konuda da destek veriyor... Ama şahsen ben 11 yıllık 3D studio kullanıcısı olarak biraz tutuculuk yaparak ve birazda kırık program kullanmanın verdiği rahatlık ile 3DS MAX 4.0 kullanmaya devam edeceğim.

Görüşler

0
Lord
peki allplan'in autocad'e bir ustunlugu var mi?
yani autocad'e sahip bir kullanicinin allplan'e gereksinim duymasi mumkun mu?
0
redogre
Allplan programının Autocad'e üstünlüğü çizgiler çizmeden, ne istiyorsanız o elemanı çizerek çalışmanız. Mesela biz Autocad'de duvar çizmek için 4 tane çizgi çizeriz. Bunu üç boyutlu hale getirip üstüne pencere boşluğumuzuda açabiliriz ama bundan sonra en ufak değişiklik için tekrar başa dönmemiz, önce 2 boyutlu çizimi düzeltip sonra tekrar 3 boyuta kaldırmamız gerekir. AllPlan gibi obje bazlı programlarda ise biz duvar çiz komutu ile duvar çizip, pencere çiz komutu ile pencere çizdiğimiz için hem 2 boyutta hemde 3 boyutta değişiklik yapmak daha kolaydır. Pencere yerini değiştirmeniz için trim yapmanız gerekmez çünkü program otomatik olarak pencere yi duvardan trimlenmiş gösterir. Ayrıca 1/50, 1/100, 1/200 gibi farklı ölçeklerde detayları ayrı ayrı çizmek yerine baskıya göre detaylandırır. Eğer 3 boyutlu olarak yaptığınızı kolayca görmek istiyorsanız AllPlan yada Archicad derim. Çünkü Acad dünyada mühendislik programı diye geçer, mimarlık değil. Yada Acad Architectural Desktop bu Allplan ve Archicad gibi obje bazlı çizimi Acade sokmaya çalışan bi extension. Bir ara ona da bir göz atın. Ne de olsa ACAD eski göz ağrımız :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Commodore 64 ile Surf

anonim

Eski toprak ya da eski kulağı kesik Commodore 64 yine sahnede, her zaman da bizimle olacağa benziyor. Computer Workshops Inc. C64 için bir web browser'ı piyasaya sürdü.C64 web browser HTML 1.0 ve GIF/JPEG desteğine sahip, ve sanırım JAVA ,JAVASCRIPT, Flash ve VRML desteğine yakın zamanda C64 web browser a eklenecek.

OpenOffice.org 1.0

tongucyumruk

OpenOffice.org geliştirme takımı yazılımın 1.0 sürümünü duyurdu. MS Office ailesine güçlü bir alternatif olan OpenOffice.org Sun Microsystems'ın kaynak kodunu açtığı StarOffice temel alınarak geliştirilmiş bir ofis yazılımı. Yazılım paketinin içinde kelime işlemci, tablolama, sunum ve çizim gibi araçlar geliyor. Programın içinden StarOffice'teki en sinir bozucu olay olan integrated desktop'ın çıkarılmış olması güzel birşey. Ayrıca ekranda gösterdiği türkçe karakterler Linux altında pek iyi gözükmüyorsa da bastığınızda kağıda çok güzel geçiyor...

Kılavuz: Türkçe imla denetleyicisi

m1a2

Haberi önce linux.org.tr`de okudum ve hemen kaynak sayfaya zıpladım. Kılavuz, Linux ortamında çalışan bir Türkçe imlâ denetleyicisi. İşte nicedir görmek istediğim türden bir proje :) Umarım sayıları artar. Haberi hiçbir test yapmadan yazıyorum (arka plânda download devam ediyor), çünkü Türkçe`nin kendine has problemleriyle uğraşmaya yönelik her teşebbüs kutsaldır ve (Sabancı üniversitesinde çalışan ?) proje geliştiricilerini de kutluyorum ;)

Programlanın Tao´su 7. , 8. ve 9. Kitap

FZ

7. Kitap - Şirket Bilgeliği

Şöyle dedi usta programcı:
"Bir şirket yöneticisi için program demosu sunabilirsiniz ama onu bilgisayardan anlayan biri haline getiremezsiniz."

Bir MPEG Çözücü Nasıl Çözülür ;-)

FZ

Meşhur çip seti ve anakart üreticisi VIA´nın EPIA-M anakartları üzerinde gömülü bir CLE266 MPEG çözücü (decoder) mevcut. Bu özellik söz konusu anakartı multimedya uygulamaları için ideal hale getiriyor. Ancak küçük bir problem var, VIA´nın ürettiği yegane sürücü kapalı kod olarak geliyor. Tabii bu durumda da devreye `hacking´ ve `reverse engineering´ ruhu giriyor! Tabii planlı programlı çalışmanın da önemi yadsınamaz ;-)