All Plan ve Cinema 4d Türkiye tanıtımı başladı

0
redogre
All plan den hatırlayacağınız Alman Nemetschek firması Cinema 4D adlı 3 boyutlu çizim programını da bünyesine kattı. Aluplan firmasının Türkiye'ye getirdiği Allplan ve Cinema 4D programlarının tanıtımını ve eğitimini FGA Mimarlık veriyor. Firmanın sitesinde hem programlarla ilgili bilgi hem, tutorial lar hem de patch ler var.
Peki All Plan nedir? Allplan akıllı objeleri kullanarak çizim yapan bir mimari program. Örnek vermek gerekirse Archi Cad gibi çalışıyor. Yani çizimi yaparken çizdiğiniz objeyi detaylarıyla tanımlıyorsunuz ve daha sonra program en ince detayına kadar metraj çıkartıyor. Tabii ki programın çizimleri 3 boyutlu yaptığını söylemeye gerek yok. Şimdilik programın klasik Autocad kullanıcılarını en rahatsız edecek özelliği komut satırının olmaması. Programın 300 DM gibi bir fiyatla öğrenci versiyonu da var ve orjinal programdan herhangi bir kısmı eksik değil.

Cinema 4D ye gelince.. Cinem 4D All Plan den direkt olarak dosya alabilen ama kendi başına da gayet güzel kullanılabilen bir program. Programın en büyük özelliği, yeni versiyonunun standart olarak Global Illumination desteği ile gelmesi. Global Illumination dağınık ışık kaynaklarını simüle ederek gerçekçi gölgeler yaratmayı sağlayan bir render motoru.

Cinem 4D uygun fiyatı, kullanıcı dostu arabirimi ve diğer programlarda plug-in olarak gelen destek araçlarını içinde standart olarak barındırmasıyla birçok kişinin gözdesi olabilir. FGA Mimarlık bu konuda da destek veriyor... Ama şahsen ben 11 yıllık 3D studio kullanıcısı olarak biraz tutuculuk yaparak ve birazda kırık program kullanmanın verdiği rahatlık ile 3DS MAX 4.0 kullanmaya devam edeceğim.

Görüşler

0
Lord
peki allplan'in autocad'e bir ustunlugu var mi?
yani autocad'e sahip bir kullanicinin allplan'e gereksinim duymasi mumkun mu?
0
redogre
Allplan programının Autocad'e üstünlüğü çizgiler çizmeden, ne istiyorsanız o elemanı çizerek çalışmanız. Mesela biz Autocad'de duvar çizmek için 4 tane çizgi çizeriz. Bunu üç boyutlu hale getirip üstüne pencere boşluğumuzuda açabiliriz ama bundan sonra en ufak değişiklik için tekrar başa dönmemiz, önce 2 boyutlu çizimi düzeltip sonra tekrar 3 boyuta kaldırmamız gerekir. AllPlan gibi obje bazlı programlarda ise biz duvar çiz komutu ile duvar çizip, pencere çiz komutu ile pencere çizdiğimiz için hem 2 boyutta hemde 3 boyutta değişiklik yapmak daha kolaydır. Pencere yerini değiştirmeniz için trim yapmanız gerekmez çünkü program otomatik olarak pencere yi duvardan trimlenmiş gösterir. Ayrıca 1/50, 1/100, 1/200 gibi farklı ölçeklerde detayları ayrı ayrı çizmek yerine baskıya göre detaylandırır. Eğer 3 boyutlu olarak yaptığınızı kolayca görmek istiyorsanız AllPlan yada Archicad derim. Çünkü Acad dünyada mühendislik programı diye geçer, mimarlık değil. Yada Acad Architectural Desktop bu Allplan ve Archicad gibi obje bazlı çizimi Acade sokmaya çalışan bi extension. Bir ara ona da bir göz atın. Ne de olsa ACAD eski göz ağrımız :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windowsçular için Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar

FZ

Bir grup cesur adam demiş ki "GNU/Linux ile haşır neşir olanlar zaten açık kodlu yazılım, özgür yazılım nedir ne değildir biliyor, biz MS Windows kullananları hedefleyerek şöyle ortaya karışık bir güzellik yapalım adını da TheOpenCD projesi koyalım."

Evet, aynen böyle demişler ve binbir değişik yerden download edebileceğiniz bir CD hazırlamışlar bunun içine de masaüstü kullanıcısını hedefleyerek OpenOffice.org, DictInstall, AbiWord, Beonex Communicator, FileZilla, Putty, WinVNC, XChat, Audacity, CDex,7-Zip, NetTime, Win Privacy Tray, Sokoban YASC 1.53, Celestia gibi yazılımları koymuşlar.

CD'de söz konusu yazılımlara ek olarak açık kaynak kodlu yazılım felsefesi ile ilgili makaleler ve başka bilgiler de mevcut.

Linux BIOS - Her Şeyin En İyisine Layıksınız

FZ

LinuxBIOS, makinanızı birkaç saniyede GNU/Linux yüklü olarak açmanın kestirme bir yolundan çok daha fazlasıdır.

LinuxBIOS, GPL lisanslı bir program olup pek çok BIOS´un yerini tutabilecek durumdadır, desteklenen sistemler arasında AMD64, x86, Alpha ve PowerPC sistemler de mevcuttur. LinuxBIOS üreticiden ve mimariden bağımsızdır, %95'i C dili ile yazılmıştır ve 4 yıldır geliştirilmektedir, olgunlaşmış bir yazılımdır. En büyük bilgiişlem kümelerinden tutun gömülü cihazlara dek pek çok sistem tarafından tercih edilmektedir. LinuxBIOS, AMD ve Tyan gibi pek çok üretici tarafından desteklenmetedir. Söz gelimi artık Tyan´dan LinuxBIOS yüklü anakart sipariş edebilirsiniz.

Bu makalede LinuxBIOS´un teknik yapısı ve tarihsel gelişimi detaylı olarak anlatılmaktadır. Sanayi ile işbirliği bağlamında da bir vaka analizi olarak okunabilir. En sıkı korunan endüstriyel, teknik bilgileri bize açmaları için büyük üreticileri nasıl ikna ettiğimize dair bazı dersler çıkarabilirsiniz.

Photoshop Arayüzlü GIMP

ebola

Sizde benim gibi uzun zaman Photoshop kullanmis GIMP'i sevmenize ve kullanmak istemenize rağmen arayüzüne bir türlü uyum sağlayamadı iseniz size güzel bir haber.

Bu sorundan muzdarip bir dostumuz GIMP'e Photoshopun arayüzünü temel alarak yeni bir arayüz yazmış.
Bence güzel olmuş. Tahminimce GIMP'in ilerki sürümlerinde menüde arayüz seçimi diye bir seçenek olacak.

NASA Ruby ile Ne Yapıyor?

anonim

Ruby bir programlama dili değildir. Ruby bir eğlence aracıdır. Temel tasarım sebepleri arasında programcıyı eğlendirmek olan başka bir programlama dili yoktur.

Buraya kadar her şey güzel de NASA gibi bir kurumun Ruby ile işi ne?

typo3okulu.com

anonim

Typo3'yi Türk kullanıcılarına tanıtmak ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla typo3okulu.com sitesi açıldı.