All Plan ve Cinema 4d Türkiye tanıtımı başladı

0
redogre
All plan den hatırlayacağınız Alman Nemetschek firması Cinema 4D adlı 3 boyutlu çizim programını da bünyesine kattı. Aluplan firmasının Türkiye'ye getirdiği Allplan ve Cinema 4D programlarının tanıtımını ve eğitimini FGA Mimarlık veriyor. Firmanın sitesinde hem programlarla ilgili bilgi hem, tutorial lar hem de patch ler var.
Peki All Plan nedir? Allplan akıllı objeleri kullanarak çizim yapan bir mimari program. Örnek vermek gerekirse Archi Cad gibi çalışıyor. Yani çizimi yaparken çizdiğiniz objeyi detaylarıyla tanımlıyorsunuz ve daha sonra program en ince detayına kadar metraj çıkartıyor. Tabii ki programın çizimleri 3 boyutlu yaptığını söylemeye gerek yok. Şimdilik programın klasik Autocad kullanıcılarını en rahatsız edecek özelliği komut satırının olmaması. Programın 300 DM gibi bir fiyatla öğrenci versiyonu da var ve orjinal programdan herhangi bir kısmı eksik değil.

Cinema 4D ye gelince.. Cinem 4D All Plan den direkt olarak dosya alabilen ama kendi başına da gayet güzel kullanılabilen bir program. Programın en büyük özelliği, yeni versiyonunun standart olarak Global Illumination desteği ile gelmesi. Global Illumination dağınık ışık kaynaklarını simüle ederek gerçekçi gölgeler yaratmayı sağlayan bir render motoru.

Cinem 4D uygun fiyatı, kullanıcı dostu arabirimi ve diğer programlarda plug-in olarak gelen destek araçlarını içinde standart olarak barındırmasıyla birçok kişinin gözdesi olabilir. FGA Mimarlık bu konuda da destek veriyor... Ama şahsen ben 11 yıllık 3D studio kullanıcısı olarak biraz tutuculuk yaparak ve birazda kırık program kullanmanın verdiği rahatlık ile 3DS MAX 4.0 kullanmaya devam edeceğim.

Görüşler

0
Lord
peki allplan'in autocad'e bir ustunlugu var mi?
yani autocad'e sahip bir kullanicinin allplan'e gereksinim duymasi mumkun mu?
0
redogre
Allplan programının Autocad'e üstünlüğü çizgiler çizmeden, ne istiyorsanız o elemanı çizerek çalışmanız. Mesela biz Autocad'de duvar çizmek için 4 tane çizgi çizeriz. Bunu üç boyutlu hale getirip üstüne pencere boşluğumuzuda açabiliriz ama bundan sonra en ufak değişiklik için tekrar başa dönmemiz, önce 2 boyutlu çizimi düzeltip sonra tekrar 3 boyuta kaldırmamız gerekir. AllPlan gibi obje bazlı programlarda ise biz duvar çiz komutu ile duvar çizip, pencere çiz komutu ile pencere çizdiğimiz için hem 2 boyutta hemde 3 boyutta değişiklik yapmak daha kolaydır. Pencere yerini değiştirmeniz için trim yapmanız gerekmez çünkü program otomatik olarak pencere yi duvardan trimlenmiş gösterir. Ayrıca 1/50, 1/100, 1/200 gibi farklı ölçeklerde detayları ayrı ayrı çizmek yerine baskıya göre detaylandırır. Eğer 3 boyutlu olarak yaptığınızı kolayca görmek istiyorsanız AllPlan yada Archicad derim. Çünkü Acad dünyada mühendislik programı diye geçer, mimarlık değil. Yada Acad Architectural Desktop bu Allplan ve Archicad gibi obje bazlı çizimi Acade sokmaya çalışan bi extension. Bir ara ona da bir göz atın. Ne de olsa ACAD eski göz ağrımız :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 3.0, 1 Aralıkta resmi olarak çıkıyor

anonim

OpenBSD 3.0 , 1 Aralık`ta resmi olarak çıkıyor. Güvenliği ön plana çıkartan OpenBSD , her 6 ayda bir yeni bir sürüm çıkartıyor. Sürümlerinde yeni özelliklerden çok sistemin düzgün ve sağlam çalışmasına yönelik geliştirmelere yer veren işletim sistemi 3.0 sürümünde 10 farklı donanım mimarisini destekliyor: i386, alpha, macppc, amiga, hp300, mvme68k, mac68k, vax, sparc ve sparc64. http://www.openbsd.org

Javacılar İşleri Neden Zorlaştırıyor? (Ya da Perl, Haskell ve Lisp Üstüne)

FZ

Değerli FM üyelerinden ve editörlerinden Recai Oktaş ile programlama dilleri üzerine yazışırken bazı enteresan yazılarla karşılaştım. Konu dillerin bir araç olarak kullanımından bir kültür olarak nasıl bir bakış açısı sunduklarına geldi.

Söz gelimi 5 yılı aşkın süredir Java kodlayan, Java ile ilgili 2 kitabı bulunan ve Jakarta Struts projesinde aktif katılımcı olan James Turner'ın Why Do Java Developers Like to Make Things So Hard? başlıklı yazısı ilk paragraftaki duruma güzel bir örnek teşkil ediyordu. Turner kendince basit olan bir işi, FTP ile dosya yollamayı şifreli hale getirme işini Java ile yapmaya çalışmış ve ciddi bir karmaşa ile karşılaşmıştı. Aynı işi daha az deneyimli olduğu Perl ile yapmaya kalktığında ise...

Quantum bilgisayarlar için programlama dili...

lalapoo

Bilim Teknik ya da herhangi bir bilgisayar dergisinde mutlaka quantum bilgisayarlarla ilgili bir yazı okumuş bir fikir sahibi olmuşuzdur.

Mesela bit kavramı yerine Qubitlerin kullanıldığı,şimdiki bilgisayarlardan 1,000,000,000 kez daha hızlı olacağı, çok daha az enerji harcayacağı ve bunun gibi daha birçok şey.Ama bütün bu bilgiler havada duruyor ve quantum bilgisayar kavramı bizim için soyut olmaktan öteye geçemiyor.Bu yetmezmiş gibi şu sıralarda quantum bilgisayarlar için bir de programlama dili geliştiriliyor.

Quantum Computation Language

Wikepage 2006.2 Opus 9 Çıktı

anonim

Bir Türk tarafından hazırlanan wiki yazılımı Wikepage'in yeni sürümü çıktı. Bu sürümde 34KB'lık yazılıma, blog özelliği de eklenerek wiki-blog melez bir yapı elde edilmiş. Blog girdilerinizi wiki sayfası gibi kaydedebiliyorsunuz ve blogunuzu istediğiniz bir wiki sayfasında görebiliyorsunuz. Bu sürümde wikepage, wiki ve blog için basit bir RSS çıktıda sunuyor. Bugfixleri ile gittikçe sağlamlaşan Wikepage'i denemeniz dileğiyle.

Not: Wikepage'i Türkçe kullanmak için ayrıca Türkçe zip dosyasını indirip açmanız gerekiyor.

25 Kat Ucuz GSM

anonim

Türkiye’de akıllı telefonlar ve mobil teknolojiler üzerine araştırmalar yapan Mobinex şirketi, cep telefonuyla konuşma ücretlerini 25 kat daha uzuca mal eden bir yazılım geliştirdi.

Chatin adı verilen yazılım sayesinde Symbian (Series 60) uyumlu akıllı cep telefonları, adeta bir telsize dönüşüyor. Chatin sayesinde cep telefonlarından e–mail atıp fotoğraf ve ses paketleri gönderen kullanıcılar çok düşük bir ücret ödüyor. Program da şimdilik telefonlara ücretsiz yüklendiğinden Turkcell, Aria ve Aycell’in şu anki tarifesiyle 50 bin mesaj veya 10 bin e-mail ya da 20 resim, sadece 1 milyon 200 bin liraya aynı programı kullanan başka bir aboneye gönderilebiliyor.