Açık Akademi'den yeni kitap: Kullanışlı Web Siteleri Yaratma!

0
anonim
Kaliteli bilişim kitaplarını Türkçe'ye kazandırma projesi çerçevesinde Açık Akademi yeni bir kitabı daha okuyucuyla buluşturdu.

New Riders Press tarafından çıkarılan ve özgün ismi "Don't Make Me Think: A Common Sense Approach to Web Usability" olan kitap Türkçe'ye tercüme edilip basılmıştır. 25 YTL etiket fiyatıyla raflara gönderilen kitap Açık Akademi web sitesinden 22 YTL'den (KDV + kargo dahil) satışa sunulmuştur.

Kitap web sayfası: http://www.acikakademi.com/catalog/dontthink/
Sayfa sayısı: 200
Boyut: 17x23
Yazar: Steve Krug
Tercüme Eden: Gönül Taban Çolak

Kitap hakkında:

Web kullanıcıları çoğu zaman web sitelerini, tasarlayanların istedikleri gibi değil belli refleksler ile kullanır. Web sitelerine konulan pek çok öğeye kullanıcı hiç dikkat etmezken aradığı şeye bir an önce ulaşmaya çalışır.

İşte bu nedenle web sitelerini tasarlayanlar ve onlara yol gösteren pazarlama bölümleri ve şirket yetkilileri kullanıcıyı düşündürmeyen ve ona istediğini en kestirme yoldan veren siteler üzerinde kafa yormalıdır.

Bu kitap, Apple, Netscape, AOL, Lexus, Excite@Hoe ve Barnes&Noble.com gibi şirketlerde yazılımların ve web sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak için yaklaşık 20 yıl harcayan "kullanışlılık" uzmanı Steve Krug'un tecrübelerini aktardığı harika bir kaynaktır.

Kitapta pek çok ilginç konuya değinilmesinin yanı sıra Steve Krug'un yaptığı gerçek kullanışlılık testlerini içermesi açısından önemli bilgiler sunulmaktadır. Bu testlerde gerçek ve sıradan web kullanıcıları seçilerek test edilecek web sayfasını kullanmaları gözlenmiştir.
Bu gözlemler kameraya kaydedildiği gibi kullanıcının fare hareketleri de ekran kaydetme programı ile takibe alınmıştır.

Ana sayfanın tasarlanması, patronların ve pazarlamacıların buraya çok fazla şey koyup iyice karmaşıklaştırmalarına karşın yapılabilecek şeyler, sitede gezinmeyi kolaylaştıracak haritalar oluşturmak, gereksiz bilgileri çıkartmak vb. pek çok konu ilk kez Türkçe olarak gündeme gelmiş olacak.


Bu kitap başta sirket yöneticileri ve pazarlama sorumluları olmak üzere bütün web tasarımcıları ve web servisi sunan uygulama geliştirme şirketleri için vazgeçilmez kaynaktır. "
Açik Akademi Profesyonel Bilişim Kitaplığı

Görüşler

0
sundance
Açık Akademi'nin daha önce yayınlamış olduğu Ağ Güvenliği İpuçları kitabını okuyup oldukça beğenmiştim. Oktay Altunergil ile başlayan kitap, birçok O'Reilly yazarının ağ güvenliği ipuçlarını barındırıyordu, çevirisi de gayet düzgün olmuştu.

Malesef araya giren birçok şeyden dolayı doğru düzgün bir yorumunu yazamamamıştım.

Eminim bu kitap da diğeri kadar güzel olmuştur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD'de Basit Ağ Ayarları ve PF (Packet Filter) Kullanımı

honal

OpenBSD üzerinde PF(PacketFilter) kullanarak kendi "firewall" sistemlerini oluşturmak isteyenler için yol gösterici olabilecek bir dökümanı http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/openbsd/pf.pdf adresinden elde edebilirsiniz.

"Enterprise" Açık Kodlu Çözümler Dergisi: O3

anonim

"Enterprise" seviye için geliştirilen açık kaynak kodlu yazılımla ilgilenen arkadaşların takip edebileceği kamuya açık bir dergi yayınlanmaya başladı. Sitesine burdan ulaşabilirsiniz.

Derginin pdf versiyonuna burdan, torrent dosyasına ise burdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: /.

Küçük mucidin el kitabı :)

conan

Siz de benim gibi evde bulduğunuz herhangi bir maddeden işe yarar (ya da yaramaz) şeyler yaratmayı sever misiniz bilemeyecegim. Ama sanırım ben bu dünyada varsam, benim gibilerinin de olması muhtemel.

İşte bu tip seyleri yaparken karşılaştığım şeyleri paylaşmak istedim bir anda sizlerle. Ama öncelikle sanırım konuyu biraz daha açmalıyım.

ACM Bilgisayar Bilimleri Klasik Kitaplar Listesi

nec

ACM, kendi portalında, okuyucu anketiyle belirlenen, içinde "201 Principles of Software Development", "Anatomy of LISP" gibi kitapların olduğu bir klasikler listesi yayınlamış. Listede Dijkstra, Minsky gibi isimlerin de kitapları var.

Bazı kitapların tamamına PDF olarak erişilebiliyor siteden. Yazdığına göre eksik olanlar için de izin almaya çalışıyorlarmış. Takip edilesi.

Her Yönüyle PARDUS Kitabı Çıktı!

anonim

Pardus, Tübitak’ın desteği ile hayat bulan tamamen Türkçe bir GNU/Linux dağıtımıdır. Kullananların internet ortamında her türlü desteği bulduğu, kullanıcı dostu, ilk çıktığından bu yana bilgisayar kullanıcıları arasında hızla kullanılıp yaygınlaşan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Bu kitapla, hiç GNU/Linux kullanmamış okuyucuları başlangıç seviyesinden alıp üst seviyelere getirmek amaç edinilmiştir