Açık Akademi'den yeni kitap: Kullanışlı Web Siteleri Yaratma!

0
anonim
Kaliteli bilişim kitaplarını Türkçe'ye kazandırma projesi çerçevesinde Açık Akademi yeni bir kitabı daha okuyucuyla buluşturdu.

New Riders Press tarafından çıkarılan ve özgün ismi "Don't Make Me Think: A Common Sense Approach to Web Usability" olan kitap Türkçe'ye tercüme edilip basılmıştır. 25 YTL etiket fiyatıyla raflara gönderilen kitap Açık Akademi web sitesinden 22 YTL'den (KDV + kargo dahil) satışa sunulmuştur.

Kitap web sayfası: http://www.acikakademi.com/catalog/dontthink/
Sayfa sayısı: 200
Boyut: 17x23
Yazar: Steve Krug
Tercüme Eden: Gönül Taban Çolak

Kitap hakkında:

Web kullanıcıları çoğu zaman web sitelerini, tasarlayanların istedikleri gibi değil belli refleksler ile kullanır. Web sitelerine konulan pek çok öğeye kullanıcı hiç dikkat etmezken aradığı şeye bir an önce ulaşmaya çalışır.

İşte bu nedenle web sitelerini tasarlayanlar ve onlara yol gösteren pazarlama bölümleri ve şirket yetkilileri kullanıcıyı düşündürmeyen ve ona istediğini en kestirme yoldan veren siteler üzerinde kafa yormalıdır.

Bu kitap, Apple, Netscape, AOL, Lexus, Excite@Hoe ve Barnes&Noble.com gibi şirketlerde yazılımların ve web sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak için yaklaşık 20 yıl harcayan "kullanışlılık" uzmanı Steve Krug'un tecrübelerini aktardığı harika bir kaynaktır.

Kitapta pek çok ilginç konuya değinilmesinin yanı sıra Steve Krug'un yaptığı gerçek kullanışlılık testlerini içermesi açısından önemli bilgiler sunulmaktadır. Bu testlerde gerçek ve sıradan web kullanıcıları seçilerek test edilecek web sayfasını kullanmaları gözlenmiştir.
Bu gözlemler kameraya kaydedildiği gibi kullanıcının fare hareketleri de ekran kaydetme programı ile takibe alınmıştır.

Ana sayfanın tasarlanması, patronların ve pazarlamacıların buraya çok fazla şey koyup iyice karmaşıklaştırmalarına karşın yapılabilecek şeyler, sitede gezinmeyi kolaylaştıracak haritalar oluşturmak, gereksiz bilgileri çıkartmak vb. pek çok konu ilk kez Türkçe olarak gündeme gelmiş olacak.


Bu kitap başta sirket yöneticileri ve pazarlama sorumluları olmak üzere bütün web tasarımcıları ve web servisi sunan uygulama geliştirme şirketleri için vazgeçilmez kaynaktır. "
Açik Akademi Profesyonel Bilişim Kitaplığı

Görüşler

0
sundance
Açık Akademi'nin daha önce yayınlamış olduğu Ağ Güvenliği İpuçları kitabını okuyup oldukça beğenmiştim. Oktay Altunergil ile başlayan kitap, birçok O'Reilly yazarının ağ güvenliği ipuçlarını barındırıyordu, çevirisi de gayet düzgün olmuştu.

Malesef araya giren birçok şeyden dolayı doğru düzgün bir yorumunu yazamamamıştım.

Eminim bu kitap da diğeri kadar güzel olmuştur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Essentials of Metaheuristics yayınlandı

okanakyuz

Sean Luke yeni kitabı Essentials of Metaheuristics yayınlandı. Kitap özellikle yapısal kestirim, popülasyon metotları, paralel hesaplama, Kovelasyon, Çok hedefli optimizasyon, Karınca kolonileri, Genetik algoritmalar, Genetik programlama, evrimsel yazılım metotları gibi birbirinden populer yapay zeka konularını içerisinde barındırıyor. Gösterilen algoritmalar rahatlıkla C/C++,Java, Python, Lisp gibi bir dilde programlanabilecek sadelikte. Özellikle yapay zeka meraklısı arkadaşlara tavsiye ederim.

Kitap creative common lisans ile korunmuş olarak yazarın George Mason Üniverstesindeki sitesinde bedava olarak pdf formatında dağtılmakta. (http://cs.gmu.edu/~sean/book/metaheuristics/)

O´Reilly Kitapları Türkiye´de Türkçe

FZ

Efsanevi yayınevlerinden O´Reilly kitapları artık Türkiye´de Türkçe olarak da yayınlanıyor.

Pusula Yayıncılık tarafından Türkçeye kazandırılan ilk iki kitap Pratik C++ Programlama ve .NET Framework.

Özellikle bu kitaplardan birincisi yani Pratik C++ Programlama 600 sayfalık hacimli bir kitap olup bu önemli programlama diline hakim olmak isteyen programcılar için önemli bir kaynak niteliğinde. Kitap sadece C++ dili ile ilgili değil aynı zamanda gcc, gdb gibi önemli programlama araçlarına dair de bilgiler içeriyor.

Yapay Öğrenim - Bir Özet

anonim

Yapay öğrenim (machine learning) konusunda faydalı olacağını umduğumuz bir makaleyi ekte sunuyoruz. Makalede, yapay öğrenimi karşılaştırmalı olarak tanıtmaya çalıştık. Regresyondan başlayarak, grafik modellere giden bir yelpazede YÖ nedir, matematiksel temeli nelere dayanır, ve hangi uygulamalar için kullanılır sorularının cevabını irdeledik.

GNU/Linux üzerinde LaTeX ile yazılmıştır. Penguenlere duyrulur.

http://www.bilgidata.com/pdfs/ml-tr.pdf

Özgür Kitapların Bulunduğu Bir Site

boreas

Programlama, işletim sistemleri, oyun programlama, imaj işleme gibi farklı konularda paylaşımı serbest bırakılmış dokümanların toplandığı bir site: http://www.freetechbooks.com

Yapay Zeka Yazıları

malkocoglu

Akıllı tahmin yapabilmek (heuristic), zekanın kullandığı önemli bir özellik. Bilgisayarla aynı özelliği aktarabilmek için, 8'li Bulmaca ortamında arama algoritmalarını sitemizde işliyoruz. Kullanılan dil, Common LISP olacak. Çözüm kodları da sitede paylaşılıyor. Bu kodlar, üniversitede alınan Yapay Zeka dersi için geliştirildi.
Yapay Zeka ile Problem Çözümü
Akıllı Tahmin Yapabilmek (Heuristic) ve Yapay Zeka