Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

0
yenigul
New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.

Arka kapaktan alıntı:
"Jeremy Keith, Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 Ajax kitabında web programcılarının CSS ve (X)HTML ile iskeletler kullanmadan Ajax işlevselliğinin nasıl sağlanabileceğini anlatmıştır.
Ayrıca planlı ilerlemeyle hazırlanan web sayfalarının tüm kullanıcıların erişimine nasıl açılabileceğine de yer vermiştir. Planlı ilerleme rehberiyle, içeriği erişilebilirliğe kurban etmeden zengin etkileşim sunmanın yolu, yazarın tabiriyle Hijax, mükemmel örneklerle gösterilmiştir.
Kitapta aşağıdakileri öğrenebilirsiniz:
• Web standartları kullanarak Ajax uygulamalarınız için sağlam temel oluşturmak
• Planlı ilerlemeyi Ajax’a dikkat çekmeden uygulamak
• XMLHttpRequest nesnesinin tüm özelliklerini kavramak
• Ajax’ı nerde kullanmak, Ajax’tan nerde kaçınmak gerektiğini sezmek
• Ajax etkileşimlerindeki tasarım kısırlığının üstesinden gelmek
• Uygulamalarınızın, kullanıcıda JavaScript desteği olsa da olmasa da çalışmasını sağlamak"

Kitap ile ilgili detaylı bilgiye http://www.acikakademi.com/catalog/ajax/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
osmany
Bu gibi kitapların Türkçe'sinden endişe duyuyorum. Kitabı alıp okumuş kimse var mı acaba? Dilini, çevirisini değerlendirebilir mi bize?
0
mehmeterten
AJAX kitabını okumadım ancak Açık Akademiden yayınlanan diğer kitapların çevirilerinin son derece kaliteli olduğunu söyleyebilirim.kitapların hem ingilizce hemde türkçesi var ve arada fark yok denebilir(fark derken çeviriden kaynaklanan anlam değişimlerini kastettim)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nasıl Programcı Olunur

yalcink01

Robert L. READ tarafından yazılmış olan ve ESR'nin "Nasıl Hacker Olunur?" kılavuzunda da bahsi geçen "How to be a programmer" kılavuzunun "acemiler" için olan kısmının çevirisi bitti. Hem çevrilen kısmın imla, yazım, mantık ve bilumum hatalarının kontrolü için hem de programlamaya merak saran acemi vatandaşlara yol yordam göstersin diye bu kısmı yayınlamaya karar verdik. Çevrilmiş kısım hakkındaki fikir ve eleştirilerinizi bekliyorum. Hata ayıklama konusundaki yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
yanmasın diye kaz çevirmeye giden adam

EnderUNIX ten 1000 tane Türkçe ipucu

hbilgil

Dünyanın en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarında 1000. ipucunu devirmiştir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakın ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayınlanmaktadır. Haberin linkine buradan Siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Linus Torvalds`ın biyografisi kitap olarak (sanal?) kitapçılarda

conan

Linux işletim sisteminin (çekirdeğinin) yaratıcısı (penguen babası :) olan Linus Torvalds`ın biyografisi Just for Fun : The Story of an Accidental Revolutionary 8 Mayis 2001 tarihi itibariyle yayınlandı. Kitap Linus`un ve David Diamond'ın bir eseri. Ben siparişimi verdim bile ;)

2008 Yılında E-Öğrenmeyi Şekillendirecek 9 Trend

FZ

Bill Brandon’ın Learning Solutions e-Magazine’de dün yayınlanan “Nine Trends That Will Shape e-Learning in 2008″ başlıklı makalesi bu sene e-öğrenim dünyasında etkili olacak yeni ve gelişmekte olan eğilimleri ele alıp önemli noktalara dikkat çekiyor [1].

Debian ile Mantıksal Hacim Yönetimi (LVM)

FZ

Türk Debian kullanıcıları camiasının çalışkan ve üretken bireylerinden Serdar Aytekin Debian GNU/Linux kullanarak mantıksal hacim yönetimi (LVM - Logical Volume Management) gerçekleştirmeye dair güzel bir yazı hazırlamış.

İçerik ve seviye olarak orta ve üst düzey sistem yöneticilerine hitap eden bu yazı, "7-8 adet 200 GB'lik SCSI diski bilgisayarıma bağlayıp bunları tek bir disk gibi görmek ya da 3'e bölüp 3 üç farklı disk gibi görmek, sonra istersem kolayca yeni disk takıp hacmi ve dosya sistemini büyütmek istiyorum" gibi cümleler kuran kişilerin işine yarayacak türden.

Bu tür cümlelerin çok değil 4-5 yıl öncesine dek ancak onbinlerce, yüzbinlerce dolarlık makinalar ve ticari UNIX türevi işletim sistemleri barındıran bilgi işlem merkezlerinde kurulduğu ve özel, pahalı yazılımlar gerektirdiği düşünülecek olursa bilgisayarla profesyonel olarak uğraşan bilgi işlemciler için GNU/Linux'un, Debian'ın kıymeti bir kez daha anlaşılır diye düşünüyorum. Bu kadar laftan sonra hadi artık makale adresini versene diyenler için, buyrun: Debian ile Mantıksal Hacim Yönetimi (LVM).