Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

0
yenigul
New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.

Arka kapaktan alıntı:
"Jeremy Keith, Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 Ajax kitabında web programcılarının CSS ve (X)HTML ile iskeletler kullanmadan Ajax işlevselliğinin nasıl sağlanabileceğini anlatmıştır.
Ayrıca planlı ilerlemeyle hazırlanan web sayfalarının tüm kullanıcıların erişimine nasıl açılabileceğine de yer vermiştir. Planlı ilerleme rehberiyle, içeriği erişilebilirliğe kurban etmeden zengin etkileşim sunmanın yolu, yazarın tabiriyle Hijax, mükemmel örneklerle gösterilmiştir.
Kitapta aşağıdakileri öğrenebilirsiniz:
• Web standartları kullanarak Ajax uygulamalarınız için sağlam temel oluşturmak
• Planlı ilerlemeyi Ajax’a dikkat çekmeden uygulamak
• XMLHttpRequest nesnesinin tüm özelliklerini kavramak
• Ajax’ı nerde kullanmak, Ajax’tan nerde kaçınmak gerektiğini sezmek
• Ajax etkileşimlerindeki tasarım kısırlığının üstesinden gelmek
• Uygulamalarınızın, kullanıcıda JavaScript desteği olsa da olmasa da çalışmasını sağlamak"

Kitap ile ilgili detaylı bilgiye http://www.acikakademi.com/catalog/ajax/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
osmany
Bu gibi kitapların Türkçe'sinden endişe duyuyorum. Kitabı alıp okumuş kimse var mı acaba? Dilini, çevirisini değerlendirebilir mi bize?
0
mehmeterten
AJAX kitabını okumadım ancak Açık Akademiden yayınlanan diğer kitapların çevirilerinin son derece kaliteli olduğunu söyleyebilirim.kitapların hem ingilizce hemde türkçesi var ve arada fark yok denebilir(fark derken çeviriden kaynaklanan anlam değişimlerini kastettim)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SSH ve Public Key Doğrulaması

cbc

SSH ve Public Key Doğrulaması ile ilgili birkaç paragraf yazı yazdım. Birilerinin işine yaraması dileği ile.

Projelerde Hata Takip Düzeni - ITracker

malkocoglu

Yazılım projelerinin test safhasında ortaya çıkan hataları, bir iş akışı altında kontrol etmek programcılara ve idarecilere rahatlık sağlıyor. Şu anda içinde bulunduğumuz projemiz için ITracker adlı J2EE bazlı serbest yazılımı seçtik (projemiz tarafından Türkçeleştirilmiştir). Hata takip için gereken düzeni, ITracker üzerinde anlattığımız bu yazının yararlı olacağını umarız.

Projelerde Hata Takip Düzeni

ITracker

Mor Kitap videoları

misafir

Scheme dilini kullanarak programlamayı öğreten efsanevi Mor Kitap'ın yazarları, 1986 yılında HP çalışanlarına kurs vermişler. Bu kursun videolarını indirmek mümkün. Lisp ve türevleriyle ilgilenen herkese tavsiye olunur.

Leonardo Da Vinci'nin Not Defteri

Ragnor

/. 'ta okuduğum habere göre The British Library yani İngiliz Kütüphanesi 14 muhteşem kitabı Internet üzerinden sergilemeye başlamışlar. İçlerinde Da Vinci'nin 1508 tarihli not defteri de bulunmakta.

SMTP Sunucuların Çoklu E-posta Dağıtım Yöntemleri

honal

Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) tek seferde bir mesajı birden çok kullanıcıya iletme yetisine sahiptir, hatırlayacak olursak bir mesajın iletiminde RCPT komutunu kullanıyorduk, burada da MTA'nın yaptığı birden fazla RCPT komutu kullanarak bir mesajı birden çok alıcıya yollamaktır. Tabii bunun gerçekleşmesi için e-posta yollanan kullanıcıların aynı sunucu üzerinde olması gerekir.

Yazının devamına http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/multi_rcpt.htm adresinden erişebilirsiniz