Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

0
yenigul
New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.

Arka kapaktan alıntı:
"Jeremy Keith, Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 Ajax kitabında web programcılarının CSS ve (X)HTML ile iskeletler kullanmadan Ajax işlevselliğinin nasıl sağlanabileceğini anlatmıştır.
Ayrıca planlı ilerlemeyle hazırlanan web sayfalarının tüm kullanıcıların erişimine nasıl açılabileceğine de yer vermiştir. Planlı ilerleme rehberiyle, içeriği erişilebilirliğe kurban etmeden zengin etkileşim sunmanın yolu, yazarın tabiriyle Hijax, mükemmel örneklerle gösterilmiştir.
Kitapta aşağıdakileri öğrenebilirsiniz:
• Web standartları kullanarak Ajax uygulamalarınız için sağlam temel oluşturmak
• Planlı ilerlemeyi Ajax’a dikkat çekmeden uygulamak
• XMLHttpRequest nesnesinin tüm özelliklerini kavramak
• Ajax’ı nerde kullanmak, Ajax’tan nerde kaçınmak gerektiğini sezmek
• Ajax etkileşimlerindeki tasarım kısırlığının üstesinden gelmek
• Uygulamalarınızın, kullanıcıda JavaScript desteği olsa da olmasa da çalışmasını sağlamak"

Kitap ile ilgili detaylı bilgiye http://www.acikakademi.com/catalog/ajax/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
osmany
Bu gibi kitapların Türkçe'sinden endişe duyuyorum. Kitabı alıp okumuş kimse var mı acaba? Dilini, çevirisini değerlendirebilir mi bize?
0
mehmeterten
AJAX kitabını okumadım ancak Açık Akademiden yayınlanan diğer kitapların çevirilerinin son derece kaliteli olduğunu söyleyebilirim.kitapların hem ingilizce hemde türkçesi var ve arada fark yok denebilir(fark derken çeviriden kaynaklanan anlam değişimlerini kastettim)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hackers & Painters : Bilgisayar Çağından Büyük Fikirler

FZ

Usta yazar ve yazılım geliştirme uzmanı Paul Graham'ın "Hackers & Painters" isimli kitabı nihayet Türkçe olarak piyasalarda.

Dopdolu ve Türkçe GNU/Linux Dergisi

FZ

LinuxFocus'un ilk sayısı Kasım 1997´de çıktı. LinuxFocus, İngilizce konuşulmayan ülkerdeki Linux hayranlarının elinde, Linux ile ilgili yazılı kaynakların ve onlar için desteğinin pek olmadığının anlaşılması üzere, Miguel Angel Sepulveda ve arkadaşları tarafından başlatılmıştır.

Derginin Kasım -Aralık 2003 sayısındaki konulardan birkaç örnek vermek gerekirse: GIMP: Kendi fırçalarınızı oluşturun, Blender ile 3D: Bir oda dolusu oyuncak, Çokluişlem programlama - Mesaj kuyrukları (3), Linux ile sıcaklık izleme

e-bergi Ağustos Sayısı ve Programlama Sorusu

anonim

e-bergi ağustos 2008 sayısıyla yine sizlerle. Ayrıca artık e-bergi'de bir de programlama sorumuz var, tıklayın kodlayın :)

Emacs ile Oracle Sql*Plus ve sql-mode

zekzekus

İş yerinde yoğun olarak Oracle veritabanı ile çalışıyorum. Sorun tespit etmek için sorgular yazıyorum, PL/SQL ifadeleri çalıştırıyorum. Bu işlemleri en rahat yaptığım araç Oracle tarafından sağlanan Sql*Plus. Rahat dediğime bakmayın sade ve son derece hafif olan bu istemcinin insanı deli eden “özellikleri” var. En basitinden yazdığınız uzun bir SQL cümlesinin başında küçük bir hata yaptıysanız, imleci geri götüremiyorsunuz (henüz enter tuşuna basmamış olsanız da). Daha önce yazdığınız komutları listeleyen ve çabuk bir şekilde kullanmanıza olanak veren bir tarihçe (history) özelliği de yok. Emacs editörü (editör demek bir nevi haksızlık oluyor artık) her zaman olduğu gibi bu konuda da devreye giriyor.

Emacs ve sql-mode ile ilgili bilgi veren yazının devamı burada...

Yeni Yılın İlk Sayısıyla E-bergi Sizlerle

ilke444

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun olarak hazırladığımız aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım elektronik dergisi e-bergi, yeni yılda da Ocak 2009 sayısıyla sizlerle!