Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

0
yenigul
New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.

Arka kapaktan alıntı:
"Jeremy Keith, Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 Ajax kitabında web programcılarının CSS ve (X)HTML ile iskeletler kullanmadan Ajax işlevselliğinin nasıl sağlanabileceğini anlatmıştır.
Ayrıca planlı ilerlemeyle hazırlanan web sayfalarının tüm kullanıcıların erişimine nasıl açılabileceğine de yer vermiştir. Planlı ilerleme rehberiyle, içeriği erişilebilirliğe kurban etmeden zengin etkileşim sunmanın yolu, yazarın tabiriyle Hijax, mükemmel örneklerle gösterilmiştir.
Kitapta aşağıdakileri öğrenebilirsiniz:
• Web standartları kullanarak Ajax uygulamalarınız için sağlam temel oluşturmak
• Planlı ilerlemeyi Ajax’a dikkat çekmeden uygulamak
• XMLHttpRequest nesnesinin tüm özelliklerini kavramak
• Ajax’ı nerde kullanmak, Ajax’tan nerde kaçınmak gerektiğini sezmek
• Ajax etkileşimlerindeki tasarım kısırlığının üstesinden gelmek
• Uygulamalarınızın, kullanıcıda JavaScript desteği olsa da olmasa da çalışmasını sağlamak"

Kitap ile ilgili detaylı bilgiye http://www.acikakademi.com/catalog/ajax/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
osmany
Bu gibi kitapların Türkçe'sinden endişe duyuyorum. Kitabı alıp okumuş kimse var mı acaba? Dilini, çevirisini değerlendirebilir mi bize?
0
mehmeterten
AJAX kitabını okumadım ancak Açık Akademiden yayınlanan diğer kitapların çevirilerinin son derece kaliteli olduğunu söyleyebilirim.kitapların hem ingilizce hemde türkçesi var ve arada fark yok denebilir(fark derken çeviriden kaynaklanan anlam değişimlerini kastettim)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi İşlem Tasarım Kalıpları

anonim

Tasarım Kalıpları (Design Patterns) adı verilen akım, özellikle bilgi işlem yazılımcıları tarafından son yıllarda çok ilgi görmüştür. Bir tasarım kalıbı basit bir açıklama ile bir nevi reçetedir. Bu reçete, sürekli karşımıza çıkan bir sorun tipine karşı bulunmuş, gene sürekli verilmiş olan ve işe yarar bulunmuş bir çözümdür.

Yazının devamı için buraya tıklayın.

Teknoloji Seçerken

malkocoglu_2

Bu yazıyı Java bilgi işlem teknolojilerinden biri olan Entity Bean'lerin erken ölümü üzerine yazdık. Zamanında büyük şaşa ile ortaya çıkan bu teknoloji niye böyle erken tedavülden kalktı? Ayrıca bu tecrübeden ders çıkarmak bağlamında, ileride bu tür geleceği olmayan ve külfetli teknolojilerin kokusunu nasıl alabiliriz? Bu yazı bilgi işleme daha çok hitap eden bir yazıdır çünkü 3-4 senede bir yeni bir dehşet teknolojiyle çalkantılar yaratan grup bu olmaktadır. Bu dinamizm tabii ki iyidir fakat bilgi işlem müdürleri ve proje yöneticileri için bu teknoloji enflasyonunda bir seçici turnusol testi lazımdır. Aksi halde sonuç InfoWeek Dergisi Pazartesi Günü Sendromudur; (Masasındaki Infoweek dergisinin yeni sayısını pazartesi günü okuyan yönetici) "XML diye bir şey cıkmış bütün dertlere devaymış! Hemen kullanalım!" . [Proje teknik lideri burada somurtur].

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_ejb_postmortem.xml

Computer Programming Using GNU Smalltalk

FZ

Smalltalk, ilk nesne yönelimli dillerden biri olarak pek çok başka platforma da esin kaynağı olmuştur. Bu önemli programlama dili için Canol Gökel tarafından yayınlanan "Computer Programming Using GNU Smalltalk" başlıklı bedelsiz kitabı buradan indirip okuyabilirsiniz.

HTML, JavaScript ve PHP ile E-Posta Takibi

FZ

Düşünün ki eski bir dostunuza ya da eski sevgilinize e-posta atıyorsunuz ama onun bu iletiyi okuyup okumadığından emin olamıyorsunuz! :)

Ne yapacaksınız? Oturup merak içinde bekleyecek misiniz? Tabii ki hayır! ;)

Peki ne yapmalı?

Önce derdimize çare olacak bir sistem taslağı çizmeli tabii ki...

Değerli FM üyelerinden Gökhan "Crematorium" Olgun´un "gönderdiğiniz e-postanın okunup okunmadığını kolayca takip etme" amaçlı makalesinin devamını bu adreste okuyabilirsiniz.

Matematik Dünyası - Yeni Sayı Çıktı

FZ

Türkiye´nin yegâne popüler matematik ve bilgisayar bilimleri dergisi Matematik Dünyası´nın son sayısı çıktı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi desteği ile çıkan derginin son sayının kapak konusu ``2 x 2 = 4´´. Evet yanlış okumadınız. Aşikar gibi görünen bu ifadenin temel kavramlar oluşturulup nasıl ispatlandığını bu sayıda okuyup matematiğin harika dünyasında eğlenceli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Bilgisayar bilimcilerinin ilgisini çekecek bölümlerden biri ise Chris Stephenson´un Bilgisayar Bilimi köşesinde ele aldığı ``Sayıları Tepeleyerek Sıralamak´´ başlıklı makale. Bu yazıda çeşitli sıralama algoritmalarının algoritmik karmaşıklığı inceleniyor ve ilginç örnekler veriliyor.

İstatistiklere göre derginin abone sayısı 4200´ü, satışı ise 8000´i geçmiş durumda ancak Prof. Dr. Ali Nesin, bunun Türkiye´nin nüfusuna (ve genç nüfusuna) sahip bir ülke için hala çok düşük olduğunu vurguluyor haklı olarak. Bu sayının artmasını ümit ediyoruz.