tongucyumruk

Görüşler

0
FZ

Bu bir iki sene icinde yavas yavas Java 8'e gececek kurumlari dusunuyorum. :)

0
tongucyumruk

Hayatta cok merak edip de asla cevabini ögrenmek istemedigim sorulardan biri hala Java'nin tas devrinden kalma versiyonlarini kullanan kurumlarin neden böyle bir israrda bulunduklari.

0
auselen

"Bozuk degil ise elleme" diye birsey yok muydu?

Ilgi alanim degil ama gunluk hayatta veri islerinin prototiplerin cogu icin python kullaniyorum, memnunum. Her yerde python3 kullanini duyuyorum. Hic ilgimi cekmiyor :) Gicikda olmaya basladim, baska biri kendisine gonderilen python3 kodlariyla ugrastigini anlatti. Niye baska/yeni bir dile baslamamislar ki? PythonCon da python2 nin son raf omrunu aciklardilar bir de. Ondan sonra ne yapacaklar bilmiyorum.

0
FZ

Veri analizi / bilimi baglaminda PyData tayfasi cogunlukla Python3 uyumlu degil mi artik zaten? Ben mi yanlis biliyorum? Son baktigimda hamallik cikarabilecek kisimlar daha ziyade web programlama catilari ile ilgiliydi diye aklimda kalmis. Yani 'enterprise' tarafinda entegrasyon gerektiren durumlar soz konusu yoksa 'saf' veri isleme isleri icin makul olabilir (oteki turlu, evet, hamallik cikarir)

0
auselen

Cok anladigim bir konu degil de, python ile veri analizi enteresan bir durum.

Guzel bir fikrimiz var, kullanicimiza yeni bir vukuf (insight?) saglayabiliyoruz. Fikrin tanitimini yapiyorsun, herkes begeniyor. Hadi bunu uretime gecirelim, milyondan fazla kullanicimiz var, ee birisi bari bu python seylerini baska bi sekillerde yazsinlar felan... :)

Benim kendi fikrim, python u ciddi olmadigi icin seviyorum, ciddi seyleri de python ile yapmiyorum. o yuzden boyle 2 olmaz artik 3 kullanin olaylarini rahatsiz edici buluyorum.

0
FZ

Python'a ciddi degil dedin, uzdun. Sizi bilahare eski HiTNet tayfasindan guzel insan ve ex-FB, ex-Google'ci Burc Arpat'in "Why Python is Awesome When Working With Data at any Scale" sunumuna yonlendiriyorum. (Sonra gene elestiririz, o ayri, duzgun bir tur sistemi olmadigi icin ben de kirginim kendisine.)

0
auselen

Mumkun degil, python bu ya, nasil ciddi olabilir - koca bir sirk!

Benim bir kirginligim yok, gayet memnunum, hayattaki ciddi olmayan, her zaman iyi gecindigim bir arkadas.

0
tongucyumruk

Tabi ki "bu yazilim tamam, paketleyip surada calsiamaya birakalim" dedikten sonra degisiklik yapmamayi anlarim fakat acikcasi ayatimda hic bu sekilde kullanilan bir yazilim ile muhatap olma sansim olmadi. Kisisel tecrubem yazilim denen seyin surekli gelistirildigi yönunde. Hal böyle oldugu zaman da surekli gelistirilen bir yazilimin nasil tarih öncesi Java surumlerine cakilip kalabilecegini hayal etmek dahi istemiyorum.

Cesitli uygulama catilarina bagimliliklari, bu catilar servisten kalktiktan cok sonra dahi kullanilmaya devam ettiklerini cok gördum fakat özellikle de Java gibi geriye uyumluluk konusunda asiri hassasiyet gösteren bir platformda bu sasirtici.

Not: Tam gönder tusuna basacakken eski isyerimde yasadigimiz bir entegrasyon probleminden öturu Java 7'den Java 8'e gecerken bizden bagimsiz bir sistemle haberlesmesi gereken özel bir Java 6 sunucusu kurdugumuzu hatirladim. Tuylerim urperdi.

0
FZ

Bazi sistemler ucak gemisi ya da devasa tankerler gibi, bir emir verildikten / karar alindiktan sonra nihai sonucu gormek epey surebiliyor.

Videosunu bulamadim ama mesela Hollanda demiryollarindan birilerini 2012'deki su konusmasi bu konuya dair guzel noktalar iceriyordu diye aklimda kalmis. Yine Hollanda demiryollarindan bir baska ornek, vaka olarak 25.000 satirlik Ant-tabanli insa sistemini Gradle'a nasil yavas yavas gecirdiklerini anlatiyorlar.

Yukarida senin bizzat yasadigin ornek guzel bir nokta. O tuyler urpertici durum x 10 dusun. Milyonlarca €, yuzlerce binlerce calisanin isi, milyonlarca kisinin operasyonel durumu vs soz konusu olunca, bazi seyler buzul hizinda ilerliyor gibi gorunuyor.

Bir de tabii arka tarafini istedigin gibi evirip cevirebildigin 'servis' tarzi yazilimlar ile anahtar teslim cozum olarak sundugun 'urun' tarzi yazilimlar arasindaki farklar var, farkli ekonomik modeller, farkli teknolojik kisitlar vs.

1
FZ

Seviyorum Java dunyasini, cok eglenceli, misal Spark - Hadoop - S3 arakesitinde calisan elemanlardan birinin su yazdiklari: "Add spark-cloud module to pull in object store access" Bir yandan gulumseyerek, diger yandan urpererek okuyorum. Soz konusu olan "enterprise" bir proje de degil.

1
tongucyumruk

Bu problemin sadece Java dunyasina özgu oldugunu sanmiyorum. Eger hedefiniz hazir kutuphanelerin yeniden kullanilabildigi bir platform kurmaksa bu problemle eninde sonunda ugrasmaniz gerekiyor. Sonucta sizin uygulamaniz A kutuphanesinin x.y.z versiyonuna bagimliysa ve kullandiginiz bir kutuphane de a.b.c versiyonunu istiyorsa elden pek birsey gelmiyor. Tabi ki bu bagimlilik catismalari baska yollarla cözuebiliyor.

Örnegin npm bunu bagimli oldugunuz her modulun bagimliliklarini kendi icinde cekerek cözuyor fakat bu sefer de ayni kutuphanenin 10 farkli surumunun yuklenmesinden kaynaklanan sisme problemlerine denk gelebiliyorsunuz.

Bu problemin tek ve dogru bir cozumu oldugunu dusunmuyorum. Dilin ve gelistiricilerin ihtiyaclarina göre her platformda farkli cozumler uygulanmasindan yanayim. Java icin konusmak gerekirse: Bugune kadar Maven'in "transitive dependency" konusunun yarattigi basagrilari ile, ona cözum olarak sunulan ClassLoader tabanli cozumlerin sebep oldugu pek cok problem ile mucadele etmem gerekti. Ancak acikcasi bugune kadar bagimliliklarini duzgun yöneten ve gunceli takip eden hicbir uygulamada bu tip sorunlara denk gelmedim (bu sorunlar hic olmadigindan degil, ama bana denk gelmedi). Dahasi genellikle bu tip problemler bilindigi ve Java'nin kullanici tabani da gayet genis oldugu icin siklikla bu problemleri cozmekte kullanabilecegim pek cok aracin varligini kesfettim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ZGRViewer 0.5.0

FZ

graphviz yazılımının e-posta listesindeki bir duyuruya göre, ZGRViewer'ın 0.5.0 sürümü çıkmış.

ZGRViewer, Java ile geliştirilmiş 2.5 boyutlu bir çizge görüntüleyicidir ve Zoomable Visual Transformation Machine'i temel almaktadır. Özel olarak AT&T'nin GraphViz sistemindeki DOT dili ile tanımlanmış ve dot, neato, twopi gibi programlarla işlenmiş çizgeleri göstermek için kullanılmaktadır.

ZGRViewer büyük çizgelerle başa çıkabilecek şekilde tasarlanmıştır ve ZUI (Zoomable User Interface) sayesinde çizge üzerinde kolayca gezinmeye izin vermektedir.

Evans Data: EMEA Bölgesinde Perl/Python/PHP Kullanımı Düştü

anonim

Bir araştırma şirketi olan Evans Data'nın yakın zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Africa'da (EMEA) yaklaşık 400 programcı üzerinde yaptığı bir araştırma ilginç bir sonuç buldu: PHP kullanan programcıların sayısında %25'lik bir düşüş yaşandı ve PHP'yi gelecek projeler için incelemeyecek (evaluate) ve kullanmak istemeyecek programcılar aynı dönem için %40 kadar arttı. EMEA bölgesinde Perl kullanımı %20 kadar düştü. Python kullanımı da aynı şekilde bir düşüş yaşadı, bunun oranı ise %25. Python'u ileri projeler için incelemek istemeyen programcılar %17 kadar arttı.

Java ile Cep Telefonlarına Yönelik Uygulama Geliştirme - 1

FZ

``Ne? Hala Java uyumlu bir telefonunuz yok mu? Çok da dert etmeyin. Araştırmalar, 2006 yılına kadar tüm cep telefonu modellerinin Java uyumlu olacağında hemfikir. Peki, geliştirici olarak bize düşen ne? Tabi ki bu cihazları sefil kullanıcıların ihtiyaçlarına ve de çoğunlukla eğlencelerine uygun şekilde programlamak. Cep telefonlarımızı, kıstlı da olsa birer bilgisayar haline getirecek bu teknolojiyle bu güne kadar neler yapıldığını ve neler yapılabileceğini görmek istiyorsanız midlet.org adresini hemen ziyaret edin (tamam, önce yazıyı okumayı bitirin, sonra ziyaret edin - ve evet, ileride oyun da yazacağız!)´´

Selem Delül´ün J2ME teknolojisi ile cep telefonu programlama konusunu ele alacağı yazı dizisinin ilk bölümünün devamını ileriseviye.org sitesinde okuyabilirsiniz.

J2ME Giriş ve Kurulum Dökümanı

anonim

J2ME ve Cep telefonu yazılımları konusunda meraklı
olan arkadaşlar, Java gurusu
Melih Sakarya' nın hazırlamış olduğu
NetBeans ve Mobility Pack kurulumu ile J2ME ye giriş dökümanına buradan ulaşabilirler.

J2EE ve Java Piyasası: 2005 değerlendirmesi ve 2006 tahminleri

innaw

Burada Javalobby'nin 2005'te yayınladığı 46 haber postasında bağ verilen makalelerin aylık toplu bir listesi bulunuyor.

ONJava'da da 2005'in kısa bir değerlendirmesi yapılmış. 2006'ya ilişkin tahminleri ise buradan alalım.