butch

Görüşler

2
tongucyumruk

Firefox Quantum'un hizinin altinda yatan cok daha fantastik, cok daha ilginc sebepler varken (bkz: Stylo CSS motoru) bu gibi basit optimizasyonlarin performansin altindaki kritik bilesen gibi sunulmasi hos degil tabi.

Daha basarili bir aciklama icin bkz: https://hacks.mozilla.org/2017/10/the-whole-web-at-maximum-fps-how-webrender-gets-rid-of-jank/

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

tongucyumruk

Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.

Türkçe Mozilla Eklentileri

anonim

Uzun uğraşlar sonunda Türkçe eklenti sayfası artık herkese açık. eklentiler.mozilla.org.tr

Artık yabancı eklenti derdi bitti. Bu sitede güncel eklentilerin Türkçe sürümlerini bulabilirsiniz. Sitede bulunan tüm eklentiler tamamen Türkçedir.Şu an sitede topla 24 tane eklenti bulunmaktadır.Bu eklentilerin çoğu, mozilla update de ilk 20-30 girmiş eklentiler.Şu an sadece ingilizcede olup başka dilerde olmaya eklentiler bile var.İleriki zamanlarda bu sayı gittikçe artacaktır.Umarım sizlerin de hoşunza gidecektir bu oluşum.Görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

Mozilla 0.9.9 çıktı

anonim

Yeni sürümde MathML standart olarak eklenmiş durumda. Ayrıca Unix sürümlerinde True Type font ve font anti-aliasing desteği var. Mükemmel bir browser, mail-news reader, HTML editor ve IRC Client'dan oluşan bu paketi hala denemeyen varsa çok şey kaçırıyorlar demektir.
Release notes..
Download..

Mozilla´da dev güvenlik açığı!

tongucyumruk

Severek kullandığımız ailemizin browser'ı Mozilla'nın 0.9.7 sürümünden başlayıp 1.0rc1'e kadar gelen tüm versiyonlarında dev bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açığı kullanarak kötü niyetli webmasterlar mozillayı o sırada çalıştıran kullanıcının erişebildeği bütün dosyalara (/etc/passwd gibi) erişebiliyorlar.

Firefox 3.5 RC 3 Çıktı

anonim

Mozilla Foundation nihayet Firefox Release Candiate 3'ü yayınladı. http://ftp.ankara.edu.tr/mozilla adresinden indirebilirsiniz