Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

2
butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim camiası bir gün dengelerin değişebileceğini umuyordu elbette ama bu kadarını kimsenin hayal edemedeğini tahmin ediyorum.

Sözü fazlaca uzatmadan sizi Eric Raymond'dan kısa bir video ve micros~1 etiketi altındaki ilk bakışta yakaladığımız bazı haberlerle başbaşa bırakıyorum.

Görüşler

0
tongucyumruk

Nereden nereye... Bu arada sessiz sedasız Java için MSSQL JDBC sürücülerinin de kodu açıldı ve yıllar süren eziyetin ardından Maven Central'a yüklendi.

Sırf bu yorumu yazmak için girdiğim adresin https://github.com/Microsoft olması bile çok şeyi anlatıyor aslında.

Tabi herşeye rağmen unutmamak lazım, Microsoft bir anda Noel Baba olmuş veya Stallman'ın sözünü dinlemenin tek doğru yol olduğuna inanmış falan değil. Özünde bu hareketler de tabi ki günün sonunda daha fazla kar, daha fazla pazar payı için yapılan şeyler. Bu yüzden özgür yazılım/açık kaynak camiasınının tembelleşmeden, geçmişi unutmadan çalışmaya devam edip koşulların her zaman büyük şirketleri bu şekilde davranmaya itecek şekilde kaldığından emin olması gerekiyor.

0
FZ

2000lerin basinda MS SQL Server uzerinde yazilim gelistirirken biri gelip "MS SQL Server GNU/Linux uzerinde 'native' olarak calisacak bir gun," dese "belki ben emekli olduktan sonra" derdim kesin. Buyuk konusmamak lazimmis! :)

0
ealtin

Bu gune gelebilmek icin Ximian ve Xamarin'i kuran kucuk takimin bi 15 yil ve yaklasik 50m$ kadar gommesi gerekti. Fazlasiyla karsiligini aldilar, ama cabalarinin Ise yarayip yaramadigini birkac yil icerisinde gorecegiz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html

XP Service Pack yolda

SHiBuMi

Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.

Microsoft´tan Verdiği Reklamı Çekmesi İstendi

FZ

Güney Afrika Reklam Standartları Denetleme Kurulu (Advertising Standards Authority of SA (ASA)) "ürünleri ile hackerların sonunu getireceğini iddia eden" bir Microsoft reklamının yayından kaldırılmasını istedi. Kurulun gerekçesi söz konusu reklamın "somut gerçeklere dayanmaması ve tüketiciyi yanlış yönlendirmesi".

Kısa bir süre önce tüketicileri MS Windows yazılımı ile ilgili kritik bir güvenlik açığına dair bizzat uyaran Microsoft´un sözkonusu reklamı oldukça ironik.

RedHat 7.3 ve laptop

conan

RedHat'in yeni çıkan versiyonu 7.3'u laptop'ıma kurmaya karar verdim. Böylece hem RedHat 7.3 hem de laptop üzerinde linux denemiş olacağım. Laptop'ım pek de normal olmayan bir laptop aslında. Daha önceden okuduklarıma gore linux Dell, Compaq, Toshiba ve son olarak Vaio gibi markalarda 'sorunsuz' çalışıyormuş. Ama benim laptopım cidden garip. İçinde builtin wireless card, external (PCMCIA) CDROM, Memory Stick (evek bir vaio), Firewire, USB gibi aklımda şüpheler uyandırıcı oyuncaklar barındırıyor. (Merak edenlere Laptop bir Sony VAIO-SRX77)

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)