İlgili Yazılar

`Linux İncili´

butch

Dolar aldı başını gidiyor. E iyi kitaplar da dolarla satılıyor. Sanırım bu ortamda bize sağlam bir yer lazım şöyle aradığımız ve işe yarayacak kitapları bedavaya bulabileceğimiz. http://linuxdoc.org/ gerçekten bu konuda iyi bir tercih olacak sanırım. Gidin bir görün. Ama özellikle "Securing and Optimizing Linux Red Hat Edition" kitabına dikkat edin. Sundance'in tabiriyle Linux İncili. Hemen indirin ve mesai bitimini beklemeye başlayın lazer yazıcılara yüklenmek için. Tabi hala işiniz varsa...

NetBeans Java IDE ile Türkiye Yollarında

FZ

Eclipse ile sıkı bir rekabet içinde olan NetBeans'in artık bir de televizyonu var, daha doğrusu sanal televizyonu. Nisan ayındaki bölümlerde ise küçük bir Türkiye turu izleyebilirsiniz. ;-)

Sunum - JSF'yi (Java Server Faces) ilk elden dinleyin

anonim

Konu: JSF (JavaServer Faces) ve Facelets

Tarih: 4 Aralık Pazartesi / 12:30 - 14:00

Yer: ODTU Teknokent Ikizler Binası Seminer Salonu Serbest Katılım

İçerik

JSF hakkında genel bilgi : UIComponents,Managed Beans,Event Handling,Navigation,Ajax ve JSF, Apache MyFaces
Facelets : JSF ve Facelets , Templating , Composition , Expression Functions, Custom Components

Lessig, ''Code and Other Laws of Cyberspace'' kitabını okurlarıyla güncelleyecek

butch

Lawrence Lessig, ilk basımı 1999'da yapılan "Code and Other Laws of Cyberspace" kitabının yeni basımı için içeriğini güncellemek amacıyla ilginç ama kendisine yakışır bir yöntem seçti. Wiki tabanlı bir sistem aracılığıyla kitabın güncellenmesi sürecine herkes dahil olabilecek.
/.

HTML, JavaScript ve PHP ile E-Posta Takibi

FZ

Düşünün ki eski bir dostunuza ya da eski sevgilinize e-posta atıyorsunuz ama onun bu iletiyi okuyup okumadığından emin olamıyorsunuz! :)

Ne yapacaksınız? Oturup merak içinde bekleyecek misiniz? Tabii ki hayır! ;)

Peki ne yapmalı?

Önce derdimize çare olacak bir sistem taslağı çizmeli tabii ki...

Değerli FM üyelerinden Gökhan "Crematorium" Olgun´un "gönderdiğiniz e-postanın okunup okunmadığını kolayca takip etme" amaçlı makalesinin devamını bu adreste okuyabilirsiniz.