Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

0
ghanthar
Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.
Fridge deki habere göre herkesin 100% Debian uyumlu olmadığı için eleştirdiği Ubuntu Mepis'in tabanı olacak artık. Debian tabanlı ücretsiz dağıtımlar arasında Ubuntu'ya rakip olarak gösterilen dağıtımlardan olan Mepis'in bu kararı hayli ilginç.

Dağıtımın kurucusu Warren Woodford'a göre bu Mepis'e zaten yapılmış olanı tekrar yapamama ve başka yeniliklere odaklanma fırsatı verecek. Ayrıca Ubuntu'un 6 ayda bir sürüm çıkartması da tercih sebebi olmuş.Diğer taraftan Mepis te Ubuntu tabanı ile yaptığı geliştirmeleri Ubuntu ile paylaşacak. Bu da Ubuntu'ya göre daha iyi bir KDE sunma yolunda önemli bir adım. Ubuntu nispeten yeni bir dağıtım olmasına ve kendi halihazırda Debian tabanlı olmasına rağmen şu an Beatrix Linux ve Gnoppix Ubuntu tabanlı olarak çıkıyor. Aslen Knoppix in Gnome versiyonu olarak Ubuntu'dan çok önce çıkmaya başlayan Gnoppix'in de Ubuntu yu benimsemiş olması da hayli ilginç aslında. Önemli bir rakip olan Mepis in de Ubuntu'yu benimsemesi, ve Ubuntu'nun yakında Mepis'in gücünü de dağıtımına katacak olması, dağıtım dünyasını allak bullak eden bu oyuncunun daha uzun süre ortalarda olacağını gösteriyor gibi.

İlgili Yazılar

Bedava Ubuntu Etiketleri

anonim

System76 sitesi başlattığı kampanya ile isteyenlere ücretsiz "Powered Ubuntu" yazılı etiketler dağıtıyor.Dağıtımı birçok ülkedeki Ubuntu takımları ile gerçekleştiriyorlar.Dağıtım yapılacak ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor.

Daha Gutsy Gibbon sürümünü görmeden...

anonim

Canonical Ltd, henüz Ubuntu'nun ekim ayında çıkaracağı sürümü (Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon) yaymadan, bir sonraki sürümünün adı duyuruldu: Ubuntu 8.04 - Hardy Heron LTS

Xbox 360'a Ubuntu

Chriseba

Sony Playstation 3'e Fedora kurulumundan sonra, şimdi de Microsoft Xbox 360'a Ubuntu kurulumu.

Ubuntu Linux'un Yeni Sürümü Çıktı

vst

Ubuntu Linux'un yeni sürümü 5.10 "The Breezy Badger" duyuruldu. Aynı zamanda Kubuntu da piyasaya sürüldü.

Yenilikler arasında GNOME 2.12.1, Openoffice 2.0 Beta, PHP5 gibi son sürüm yazılımlar var.

Ubuntu Türkiye

sunriseright

Türkçe konuşanlar için bir grup ubuntu linux kullanıcısı http://ubuntu-tr.com sitesi ve freenode'daki #ubuntu.tr IRC kanalını faaliyete soktu.