Woody için Güvenlik Desteği Sona Eriyor

0
tongucyumruk
Sarge kod adlı Debian GNU/Linux 3.1'in duyurulmasının üzerinden bir yıl geçmesiyle birlikte bir önceki sürüm olan Woody için güvenlik desteğinin kesileceği duyuruldu. Debian projesinin güvenlik politikası geçmiş sürümlerin yeni sürümlerin duyurulmasından itibaren bir yıl daha desteklenmesini öngörüyor. Bu politika dahilinde Sarge'ın duyurulmasından beri güvenlik güncellemeleri yapılmaya devam edilen Woody sürümü için güvenlik desteği 30 Haziran 2006 itibariyle kesilecek. Eğer hala güncellememiş olan varsa, sistemlerinizi Sarge'a geçirmek için hazırlıklara başlasanız iyi olur.

İlgili Yazılar

Debian GNU/Linux 4.0 'etch' Release Tarihi Belli Oldu

thorin

Debian'ın bir sonraki "stable" sürümü, Debian GNU/Linux 4.0 (etch)'in "release" tarihi Aralık 2006 olarak duyuruldu.

Debian Kullanıcıları Türkçe E-posta Listesi

anonim

Türkçe konuşabilen/konuşan Debian kullanıcılarının bilgi alışverisinde bulunabilmesini sağlamak amacıyla bir posta listesi oluşturduk

  • Liste adresimiz: debian-user-turkish@lists.debian.org
  • Üye olmak için,
    debian-user-turkish-REQUEST@lists.debian.org adresine, konu bölümünde "subscribe" yazan bir mail göndermelisiniz.

  • Debian mail listeleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler için
    http://www.debian.org/MailingLists adresine bakabilirsiniz.

    İnceleme: Debian 3.0 - Woody (2)

    m1a2

    Kurulum sonrası: Ayarlar, Gözlemler

    Kurulumun hamaliye bölümü bitti. XFreeConfig-4 dosyasında daha önce sözü edilen USB mouse ayarını acilen yapıp sistemde gezintiye çıkıyorum. Önce konsolda biraz dolaşıyorum. Ehmm, Türkçe karakterler... ``Pain in the ass!'' Bunu geçelim. mc`yi çalıştırarak birkaç kişisel ayar yapıyorum. (lynx tuşları ve ``no internal edit'') Bu arada mc`de aradığım bir özellik olan ``change directory on exit'' davranışının sergilenmediğini görüyorum. Çözüm basit: man mc ;) Disk erişiminde bir yavaşlık hissediyorum. Bunun nedenini Potato`dan biliyorum. Debian gibi muhafazakâr bir sistemde hdparm optimizasyonu yapılmamış.

    Debian: Büyük bir tehdit!!!

    sundance

    Uzun bir aradan sonra çok kısa süre içinde iki tane Debian 3.0 Woody incelemesi çıktı. Linuxwatch`da yayınlanan, -daha olumlu- bu ikinci inceleme bende oldukça ciddi bir paranoya başlattı.

    Adı üstünde paranoya işte, birilerinin çok ciddi şekilde Debian`a karşı tavır aldığını ve hatta onu tehdit olarak gördüğünü düşünmekteyim. Zira alenen beceriksiz ve dikkatsiz adamların yazdığı incelemeler birbiri arkasına yayınlanmaya başladı...

    DebConf5 Videoları Kamuya Açıldı

    FZ

    Efsanevi yazılım organizasyonu Debian'ın bu seneki konferansı DebConf5 sona erdi. Konferans videolarına buradan, DebCamp5 videolarına ise buradan erişebilirsiniz.

    Bolca CD ya da birkaç DVD hazırlasanız iyi olur, dosyaların toplam boyu 6.5 GB'dan büyük.

    Kaynak: http://gezegen.debian.org.tr