Visual Perl, Visual Python

0
gencbeyin
Microsoft Visual Studio .NET için editör, grafik arındırıcı, dil deyimleri (regular expression) kontrolü ve XML Web servisleri programlama gibi özellikleri bulunan Visual Perl ve Visual Python 22.Ekim'de Los Angeles'da Active State'in kurucusu Dick Hardt tarafından Microsoft Professional Developers Conference'da ilan edildi. Yazıldıktan sonra her türlü platformda kullanılabilecek türden kod oluşturan geliştirme ortamı ilk üçüncü parti programlama dili paketi olarak nitelendirildi.
Sedonatech'in sahibi Rob Donat hem Windows hem UNIX'de çalışması düşünülen Perl kod parçaları için bu ortamı tercih edeceğini belirtirken, WGKK geliştiricisi Andreas Trawoeger de, ağ - trafiği analizleri yapmak için kullandığı pySNMP Python kodlarını bu geliştirme ortamında hızlı bir şekilde oluşturup, hemen test edip hatalarını anında düzeltebileceğini ifade etti.

Visual Proje başkanı Eric Promislow'un belirttiği üzere bu program .NET IDE'sine plug-in olarak eklenmiş, tanesi $295 değerindedir.

İlgili Yazılar

Perl Öğreniyoruz - 1

butch

Haydi millet toplanın. Perl öğrenmeye başlıyoruz :) Bundan sonra düzenli olarak bu köşede Can Uğur Ayfer tarafından hazırlanan Perl Öğreniyoruz makaleleri yayınlanacak. Bu makalelerde, klasik yöntemle, basit problemleri adım adım çözerek beraberce Perl öğreneceğiz. Buyrun ilk derse...

(Can Uğur Ayfer, Kim Korkar Unix`den, Perl ve MySQL ile Cgi Programlama gibi kitapların yazarı, 1973 yılından beri ülkemizde bilgisayar sektörünün duayenlerinden birisidir. Halen aktif olarak çalışmakta öğrenmeye, öğretmeye aynı coşku ile devam etmektedir. Kendisine sonsuz teşekkürler)

`Diğerleri(miz) için Flash´

butch

Perl::Flash ın beta sürümünün hazır olduğu Slashdot da duyuruldu. Artık Perl kullanarak Flash animasyonları yapılabilecek. Proje hakkında geniş bilgi burada...

Perl 20. Doğum Günü ve Perl 5.10 Çıktı

anonim

Geçtiğimiz günlerde Perl'in 20. yaşgünü tüm dünyada coşku ile kutlandı. Doğum gününden 1 gün önce Perl Vakfı Perl 5.10'u duyurdu.

Perl 5.10 da görünen en önemli değişiklik smart match operator. Bir tür karşılaştırma yapmamıza yarayan operatör array içinde aradığımız scalar değeri bulmamızı sağlıyor. Yeni operatörümüz: "~~". Örnek vermek gerekirse $needle scalarimizi array @haystack içinde arıyorsak, kolayca yeni operatörümüzü kullanıyoruz.
if ($needle ~~ @haystack) ...

Sonuç olarak artık Perl'de tüm kaşılaştırmalar doğru şeyi yapmamızı sağlıyor.

Geleceğin Programlama Dili: Perl 6

FZ

Bazı programlama dillerinin takipçileri vardır, bazılarının fanatikleri. Ancak çok az programlama dili ile ilgili kitapta o programlama dilinin "kültürü"ne ve doğal dil ile ilişkisine dair özel bir bölüm bulabilirsiniz.

Kolayı kolay, imkansızı mümkün kılan Perl dili 16 yıl önce yani 1987 yılında doğduğunda bu kadar yaygınlaşabileceğini ve genişleyeceğini belki de yaratıcısı Larry Wall bile tahmin etmiyordu.

Şimdi ise Larry Wall ve önderliğindeki dahi programcı ekibi binlerce Perl programcısının isteklerini de inceleyerek yeni bir efsaneye imza atmak için geceli gündüzlü çalışıyorlar. Beyler, bayanlar, karşınızda Perl 6'nın hikayesi:

Perl ile insanları dans ettirebilir misiniz?

FZ

Perl programlama dili ile doğaçlama program yapıp bunun sonuçlarını dinleyen insanların dans etmesini sağlayabilir misiniz? Alex Mclean, Hacking Perl in Nightclubs başlıklı fantastik makalesinde bu soruya olumlu yanıt verip işin nasıl yapılacağını anlatıyor.

Aklıma 1960´lı yıllarda tüm zamanların en fantastik müzikal deneyimlerine imza atan, IBM 7090 kullanarak müzik üreten Xenakis geliyor…

Kaynak: http://ileriseviye.org/blog/index.php?p=113