Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

0
esse
Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.
Bu etkinlik süresince tanıtım ve gelişmeler yarışma sitesi olan bu adresde yayınlanacakmış. Bu sitede adaylar yarışmaya başvurabilecek; 15-30 Nisan tarihleri arasında da jürinin uygun gördüğü siteler halk oylamasına sunulacak.

Kurumsal ve kişisel web siteleri için ayrı ana kategorilerde gerçekleştirilecek yarışmada ana kategorilerin altında belirlenen alt kategorilere göre seçim işlemi yapılacakmış. Yarışmanın düzenlenmesi ve yürütmesi ile ilgili olarak bir “Danışma Kurulu”, seçim için ise “Seçici Kurul” bulunuyor. Danışma Kurulu ve Seçici Kurul, sektörle yakından ilgisi olan gazeteci, yazar, iş adamı ve akademisyenlerden oluşuyor. Kimler olduğunu çok merak ettim şimdi :)

Seçici kurulun yapacağı seçim dışında, yarışmaya daha geniş kitlelerin katkısının da dahil edilebilmesi için”halk oylaması ile seçim” yöntemi de uygulanacakmış. Yarışma sonuçlarıda, 22 Mayıs 2002 tarihinde yapılacak Final Gecesi ile açıklanacakmış.

Şimdiden hekrese başarılar ....

Görüşler

0
FZ
fazlamesai.net bu yarışmaya katılacak mı?
0
butch
Aldım gazı, fazlamesai.net ve sanal-ofis.com için formu doldurdum.
0
FZ
gazlamesai.net modunda olduğumu düşünmenizi istemem ama yani bilgisayar-vs.-merkezli-cemaat sitesi bağlamında bence fazlamesai.net halen biricikliğini koruyor durumda.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Maddenin Altıncı Hali: Fermiyonik Yoğun Hal

FZ

Maddeyi hangi şekillerde bilirsiniz? Katı, sıvı, gaz... biraz daha zorlarsak plazma, birkaç yıl öncesini hatırlıyorsak ``Bose-Einstein yoğun´´ hali. Şimdi buna bir yenisi eklendi: Fermiyonik yoğun hal.

Fermiyonik yoğun hal denilen şey garip davranan soğuk potasyum atomlarından oluşan bir tür bulut.

Colorado Üniversitesi´ndeki ekibi ile çalışan Deborah Jin, maddeyi mutlak sıfıra çok yakın bir sıcaklıkta tuttuklarını ve süreç içinde bu uygulamadan yola çıkarak süperiletkenlik konusunda yardımcı olacak yöntemler geliştiribileceklerini düşünüyor.

Eurovision´ı Kazandık!

SHiBuMi

Bu gece tarihi bir gece oldu. Yıllardır katılıp 3.lük dışında hep sonlarda kaldığımız Eurovision yarışmasını kazandık. Şarkı iyidir/kötüdür, ingilizcedir/türkçe olmalıdır vs. bir yana, bu işin lansmanını yapan, ekip ruhunu yarışmanın sonuna dek taşıyan, kabuğundan çıkıp kendini yenileme cesaretini göstermiş olan herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor.

Mum yakmayı deneyelim: TDK gerekeni yaptı

jfever

Geçtigimiz günlerde FM'de hararetli tartışmalara neden olan Belki de Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek.. başlıklı haberde gelen yorumlardan birinde TDK sozlugunde bulunan isimler sozlugundeki sacmaliklardan bahsediliyordu.

Ayni sacma aciklamalari TDK sitesine girip kendim bizzat gordukten sonra sayfanin altinda bulunan bilgi edinme butonuna tiklayip durumu ozetlemistim. Bugun TDK tarafinda eposta yoluyla geri bildirim yapildi:

Türkiyenin İlk 500 Bilişim Şirketi açıklandı

butch

İnterpromedya tarafından gerçekleştirilen İlk 500 Bilişim Şirketi araştırmasının sonuçları belli oldu.

Araştırmaya göre, ilk üç sırayı Türk Telekom,Turkcell ve Telsim (Vodafone) alırken, ilk 10a giren diğer şirketler sırasıyla KVK Teknoloji Ürünleri, Genpa, Avea, Netcell, İndeks Bilgisayar, A-Tel Pazarlama, Hewlett-Packard olarak ilan edildi.

MPlayer (ve Niceleri) Yazılım Patentleri Nedeniyle Zor Durumda!

ykarslioglu

MPlayer, GNU/ Linux camiasının en yetenekli çokluortam oynatıcılarından biri fakat sitesinde hiç iç açıcı olmayan haberler var.

Yazılım patentleri konusu, özgür yazılımların birçoğunun önünü kapatma tehlikesini bereberinde getiriyor. Ayrıntıları http://www.mplayerhq.hu/homepage/index.html adresinden okuyabilirsiniz...