Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

0
esse
Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.
Bu etkinlik süresince tanıtım ve gelişmeler yarışma sitesi olan bu adresde yayınlanacakmış. Bu sitede adaylar yarışmaya başvurabilecek; 15-30 Nisan tarihleri arasında da jürinin uygun gördüğü siteler halk oylamasına sunulacak.

Kurumsal ve kişisel web siteleri için ayrı ana kategorilerde gerçekleştirilecek yarışmada ana kategorilerin altında belirlenen alt kategorilere göre seçim işlemi yapılacakmış. Yarışmanın düzenlenmesi ve yürütmesi ile ilgili olarak bir “Danışma Kurulu”, seçim için ise “Seçici Kurul” bulunuyor. Danışma Kurulu ve Seçici Kurul, sektörle yakından ilgisi olan gazeteci, yazar, iş adamı ve akademisyenlerden oluşuyor. Kimler olduğunu çok merak ettim şimdi :)

Seçici kurulun yapacağı seçim dışında, yarışmaya daha geniş kitlelerin katkısının da dahil edilebilmesi için”halk oylaması ile seçim” yöntemi de uygulanacakmış. Yarışma sonuçlarıda, 22 Mayıs 2002 tarihinde yapılacak Final Gecesi ile açıklanacakmış.

Şimdiden hekrese başarılar ....

Görüşler

0
FZ
fazlamesai.net bu yarışmaya katılacak mı?
0
butch
Aldım gazı, fazlamesai.net ve sanal-ofis.com için formu doldurdum.
0
FZ
gazlamesai.net modunda olduğumu düşünmenizi istemem ama yani bilgisayar-vs.-merkezli-cemaat sitesi bağlamında bence fazlamesai.net halen biricikliğini koruyor durumda.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nasıl bir dünyaya gidiyoruz ?

sundance

Çok sevdiğim bir sitedir kuro5hin.org `Technology & Culture from trenches` (Barikatlardan Teknoloji ve Kültür) sloganı ile ahir zamanları anlamaya çalışan Fazlamesai.net ile paralellikler göstermektedirler. Bugünkü haberleri ise çok teknoloji ile alakalı değil;

`Virginia`da eşinden ayrılması sebebiyle bunalıma giren bir kadın eyaletler arası bir yolda arabasını kenara çekip intihar etmeye kalkıyor. Bir polis memuru kadını ikna etmeye çalışırken, trafik sıkışıklığından gözü dönmüş sürücülerden bir kısmı kadına atlaması için tezahürat yapıyorlar. Kadın da `özür dilerim bütün bu karmaşa için` diyerek, Polis tam elini yakalamak üzereyken kendini boşluğa bırakıyor`. Nedir bu ? Linç mi ? Tahrik sonucu ölüme sebep vermek mi ?

Hava bedava, su bedava... Hatta IRIDIUM bile bedava!

parsifal

66 ana, 6 yedek uydu ile iletişimi sağlayan bir teknoloji kısaca IRIDIUM (Uydu ömrü 7 ila 9 yıl arasında değişiyor). Karaların %86'ını, okyanusların hepsini kapsayan bir iletişim ağı. Telsiziniz yoksa, telefon şebekesi yoksa veya GSM kapsama alanı dışında iseniz kullanabileceğiniz uydu iletişim sistemlerinden biri. Geçtiğimiz yıl mali destek bulunamadığından uydular yayını kesmiş, tüm dünya uyduların düşürüleceği haberini duyunca şaşırmıştı. En azından ben şaşırmıştım.

Daha sonra 2-3 ay önce tekrar yayına başladı. Tabi bu şehirde yaşayan ve GSM'in nimetlerinden yararlanan çoğu insan için pek anlam taşımıyor belkide...

HP Compaq`ı satın aldı

tongucyumruk

Slashdot`ta bugün çıkan bir habere göre bilgisayar devi Compaq yine bir başka dev olan HP tarafından satın alındı. Bu yolla HP IBM`den sonra dünyadaki ikinci büyük bilgisayar firması haline geldi.

Okullar Sahne Aldı : Komedinin ilk bölümü

mambo

Okullar hepinizin bildiği gibi açıldı. Ama her sene olduğu gibi komedi dizilerine konu olacak olaylarla... Saatlerce sıralarda bekleyerek oğlum kızım bir okula kayıt olsun diye uğraşan veliler yine ilginç olaylarla karşı karşıya kaldılar işte size bir iki örnek.

Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

ahmetozdemir

Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.