Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

0
esse
Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.
Bu etkinlik süresince tanıtım ve gelişmeler yarışma sitesi olan bu adresde yayınlanacakmış. Bu sitede adaylar yarışmaya başvurabilecek; 15-30 Nisan tarihleri arasında da jürinin uygun gördüğü siteler halk oylamasına sunulacak.

Kurumsal ve kişisel web siteleri için ayrı ana kategorilerde gerçekleştirilecek yarışmada ana kategorilerin altında belirlenen alt kategorilere göre seçim işlemi yapılacakmış. Yarışmanın düzenlenmesi ve yürütmesi ile ilgili olarak bir “Danışma Kurulu”, seçim için ise “Seçici Kurul” bulunuyor. Danışma Kurulu ve Seçici Kurul, sektörle yakından ilgisi olan gazeteci, yazar, iş adamı ve akademisyenlerden oluşuyor. Kimler olduğunu çok merak ettim şimdi :)

Seçici kurulun yapacağı seçim dışında, yarışmaya daha geniş kitlelerin katkısının da dahil edilebilmesi için”halk oylaması ile seçim” yöntemi de uygulanacakmış. Yarışma sonuçlarıda, 22 Mayıs 2002 tarihinde yapılacak Final Gecesi ile açıklanacakmış.

Şimdiden hekrese başarılar ....

Görüşler

0
FZ
fazlamesai.net bu yarışmaya katılacak mı?
0
butch
Aldım gazı, fazlamesai.net ve sanal-ofis.com için formu doldurdum.
0
FZ
gazlamesai.net modunda olduğumu düşünmenizi istemem ama yani bilgisayar-vs.-merkezli-cemaat sitesi bağlamında bence fazlamesai.net halen biricikliğini koruyor durumda.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM'in Playstation 3 işlemcisi Cell ile Son Marifeti

spiderman

Cell Broadband Engine yani Playstation 3'ün kalbi diyebileceğimiz işlemciyi IBM yeni kullanım alanlarına sürmeye devam ediyor. Fakat bu defa Motorstorm ya da Oblivion gibi oyunları oynatmak için değil.

Sofware Quest 2007 Yazılım Yarışması

fatih163

Software Quest Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Kulübü tarafından Türkiye genelindeki lise ve üniversite öğrencilerini bilgisayar bilimlerine teşvik etmek, ülkemizin problemlere hızlı, doğru ve eksiksiz çözümler bulan mühendisler kazanmasına yardımcı olmak amacıyla Türkiye çapında geleneksel olarak düzenlenen bir yazılım yarışmasıdır. Geleneksel Software Quest yarışmaları 1994 yılından bu yana, bilişim dünyasına meraklı öğrencileri, akademik, idari personel ve iş dünyasından davetliler ile bir araya getiriyor. Bu sene de "Sentim Software Quest 2007" adıyla düzenlenen yarışma "Software Quest" adını yazılım dünyasının vazgeçilmez yarışmalarından biri haline getirerek bu geleneği devam ettireceğe benziyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin www.softwarequest.org

Yine Google...

m1a2

Google`un agresif atakları devam ediyor. Bu sefer elektronik postayla sipariş (`mail order`) hususunda bir hizmet söz konusu. Artık `mail-order`un mümkün olduğu bir ürüne ilişkin katalog bilgileri de eşelenebilecek (google = eşelemek ;) ve doğrudan üretici firmanın sitesine erişilebilecek:
Google Catalog Search

Acaba bir bilgisayar simülasyonunda mı yaşıyoruz?

Blixa_Bargeld

Yale Üniversitesi felsefe bölümünden Nick Bostrom'un makalesine göre Matrix gerçek olabilir!
Bostrom'a göre yaşadığımız hayatın insan-sonrası bazı varlıklar tarafından yaratılmış bir bilgisayar programı olma olasılığı var.
Eğer böyle bir programın içindeysek nasıl davranmalı?
Robin Hanson'un makalesi ise bir simülasyonun içinde nasıl davranmamız gerektiğini tartışıyor...
hepsi burada http://www.simulation-argument.com/

Cep telefonunuza ne istersiniz?

conan

NEC sirketi Japon Konami oyuncak firması ile anlaşarak uzaktan kumandalı araba oynayabileceğiniz cep telefonları çıkarmaya başlayacağını açıkladı. Kontrolleri kizil ötesi ile olacak arabalar da fotoğrafta görüldüğü üzere F1 arabaları olacakmış. Ne diyeyim, telefon oldu oyuncak; oyuncak olamadı telefon...