Türk Telekom Naapılsın?

0
larweda
Yaklaşık 3 haftadır yayında olan Türk Telekom anketimizi sonlandırdık. Bir süre önce herkes Türk Telekom hakkında heryerde atıp tutuyordu: Sizlerin sonuçları ise şöyle: Anketimize gelen 251 oyun %60,56'sı telekom'un satılmasından, %34,66'sı da satılmamasından yana. İşin en ilginç yanı ise bu kadar polemik yapılan bir konuda hakikaten bizlerin de düşüncelerimizin karmaşıklaştığı ve ortak bir konuda uzlaşamadığımız.
Anket sonuçları

İlgili Yazılar

KnoppixCD ve Linux El Kitabı PC World Kasım`da

PCW

Daha önce FM'de hakkında çok şeyler yazılıp çizilen Knoppix dağıtımını tam sürüm olarak bu ay, yani PC WORLD'ün Kasım-2002 sayısına yetiştirmeyi başardık. Ayrıca Sundance'in çok özel katkılarıyla hazırladığımız "Linux El Kitabı"nı da beğeneceğinizi umuyoruz. Her türlü görüş, öneri ve eleştirilerinizi bekliyoruz.

Thunderbird SPAM Eklentisi

GaripFakir

Thunderbird "spam" mekanizmasinin (Bayesian filtreleme ) oldukça başarılı oldugunu biliyoruz. "Spamato4Thunderbird" adlı yeni bir eklenti ile ayrıntılı raporlar almak ve çok sayıda yeni filtreleme yöntemleri ile "spam" tespit başarımını artırmak mümkün. Thunderbird'e dğger bir eklentiler gibi kolayca yüklenebiliyor. Yalnızca sisteminizde Java 1.5 veya üstü olmalı. Thunderbird icin bir eklenti olmakla beraber Outlook ve diğer e-posta istemcileriyle de beraber çalışan sürümleri de mevcut:

http://www.spamato.net/

FBI 10 yıl önce OpenBSD IPSEC 'e gizli arkakapılar(backdoors) ekledi!!

y0rk

GoVirtual Education CEO'su Gregory Perry FBI ile imzaladıgı NDS in bitiminden hemen sonra bir itirafta bulundu. 10 yıl önce FBI tarafından OpenBSD IPSEC içersine birden fazla backdoor yerleştirdiklerini duyurdu. openbsd kullanan vpn ve firewall lar artık güvenli degil, VMWare VSphere in durumu ise tartışılır duruma geldi.

Birileri bir şeyleri yanlış anlıyor...

sundance

Bu sabah bir mail aldım. Kısaca ´Hesabımı nasıl kapatacağımı öğrenemedim, bana yardımcı olursanız sevinirim´ şeklinde bir içeriği vardı.

Bu Fazlamesai´yi kurduğumuzdan bu yana geçen üç yıl içindeki ikinci üyelik iptal istemi. Açıkcası ilk seferde de anlamakta zorlanmıştık, şu anda da çok anladığımız söylenemez. Hiçbir bağlayıcılığı, üyelik aidatı vs. olmayan arada sırada yazdığı bir yerden niye üyeliğini iptal eder biri ?

Bu konu üzerine biraz kafa yorunca aklıma başka başka şeyler geldi ve aşağıdaki yazı oluştu. Bir cemiyet olarak fazlamesai konusunda...

fazlamesai.net @ 2005

FZ

Tüm fazlamesai.net camiasının, üyelerinin, sessiz okurlarının, aktif katılımcılarının, kısaca bu siteyi öyle ya da böyle bir şekilde farklı kılan herkesin yeni yılını kutlarız.

Dileriz 2005 hepimize mutluluk, sağlık, huzur, zevk, başarı ve en önemlisi barış getirir.

2005 yılında yeni ve heyecanlandırıcı projelerle, birbirinden ilginç haberlerle ve önemli tartışmalarla yine karşınızda olacağız.

Bizi izlemeye devam edin...

fazlamesai.net ekibi