TBD Bilim Kurgu Yarışması

0
FZ
Bilimkurgu, bilimsel buluşların, teknolojik gelişmelerin, gelecekteki olayların ve toplumsal değişimlerin insanlar üzerindeki etkilerini araştıran bir edebiyat ve sinema türüdür. Bu tür yapıtlarda sergilenen bilimsel, teknolojik ve toplumsal değişimler kahramanların eylemleri aracılığıyla günümüzü ve geleceğimizi sorgular.

Özellikle son otuz yılda bilişim teknolojilerinde yaşanan ilerleme, bugün bir bilişim devrimine dönüşmüştür. Bu devrim doğal olarak bilimkurgu türünün inceleme alanlarından biridir. Aslında bilişim teknolojileri ve bilimkurgu, yirminci yüzyılın başlarından günümüze dek biri “değiştiren”, diğeri de “değişimi inceleyen” olarak işbirliği içerisindedir. İşte bu işbirliğinden aldığı güçle TBD Bilişim Dergisi 1998 yılından bu yana bilimkurgu öykü yarışması düzenlemektedir. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen TBD Bilişim Dergisi Bilimkurgu Öykü Yarışması’na aşağıdaki koşullar kabul eden bütün öykücülerimizi davet ediyoruz.
TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu

YARIŞMA KOŞULLARI

1. SONUÇ VE ÖDÜLLER

Yarışmayı kazanan öyküler 14 Ekim 2002 tarihinde açıklanacaktır.
Ödüller: Birinci gelen yarışmacıya kişisel bilgisayar, ikinci gelen yarışmacıya avuçiçi bilgisayar, üçüncü gelen yarışmacıya da MS office XP yazılım paketi verilecektir.

2. KATILIM KOŞULLARI

* Yarışmaya TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu Üyeleri dışında herkes katılabilir.
* Öykü Türkçe yazılmalıdır.
* Konu serbesttir, ancak bilimkurgusal ögeler aranacağı kuşkusuzdur.
* Öykü, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
* TBD Bilişim Dergisi isterse, yarışmayı kazanan ve yayımlanmaya değer bulunan öyküleri kitap olarak yayımlama hakkına sahiptir.
* Dereceye girecek öyküler TBD Bilişim Dergisinde veya TBD Dergi’de ( www.dergi.tbd.org.tr ) yayımlanacaktır.

3.YAPITIN BİÇİMİ

* Öykü, A4 boyutundaki kağıtların bir yüzüne, iki aralıkla, daktilo ya da bilgisayarla yazılmalıdır.
* Öykünün uzunluğunun 10 sayfayı aşmaması beklenmektedir.
* Yapıtın üzerinde yazarla ilgili hiçbir bilgi olmamalı, yalnızca rumuz bulunmalıdır.
* Yapıtla birlikte gönderilecek kapalı zarfta, yazarın açık adı, kısa özgeçmişi, açık adresi, telefon numarası, varsa e-posta adresi yer almalı; rumuz kapalı zarfın üzerine de yazılmalıdır.

4. SEÇİCİ KURUL

Zühtü Bayar / Gökhan Tan / Necdet Kesmez / Ali Arifoğlu/ Yasemin Altun

5. YAPITIN TESLİMİ

Yukarıda belirtilen biçimde 6 (altı) kopya olarak hazırlanan yapıt, 10 Ağustos 2002 Türkiye Bilişim Derneği Çetin Emeç Blv. 4.c. No 3/11-12 06450 A. Öveçler – ANKARA adresine elden teslim edilmeli, iadeli-taahhütlü posta ya da kargoyla gönderilmelidir.

Bilgi ve iletişim için:
Tel: 312 479 34 62 / Faks 312 479 34 67 /
e-posta: tbd-merkez@tbd.org.tr
web:www.tbd.org.tr

İlgili Yazılar

İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Arıyor

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırma görevlisi arıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teori ağırlıklı eğitim veren bir bölümdür. Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Mısır ve IBM çalışması: Ebedi Mısır

sefalet

Mısır hükümeti ve IBM'in ile ortaklaşa başlattıkları Eternel Egypt adlı proje hayata geçirildi. Ebedi Mısır (Eternal Egypt) projesi kapsamında, Antik Mısır ile ilgili tüm bilgiler, 360 derece açılı görüntüler, tarihi eserlerin bulunduğu bölgelerin panaromik görünüşleri, 5000 yıllık Mısır tarihinin yeniden canlandırılmış görüntüleri, web kameralardan gerçek zamanlı görüntüler, yüksek çözünürlüklü binlerce resim, üç boyutlu taramalar ve daha pek çok bilgi, belge ve arşiv genelağ ortamına aktarıldı.

Bu Internet Adam Olmaz

sundance

Evet Word`u açıp Q33NY yazıp, sonra da bunu Windings fontu ile görürseniz bir komployu farkedeceksiniz zira bu ikiz kulelere çarpan uçaklardan bir tanesinin uçuş nosu. Dahası NYC yazıp bunu Windings ve Webdings fontları ile gösterdiğinizde daha fazla bilgi edineceksiniz. Allahaşkına pes, hiç sıkılmıyorlar mı bu zırvalıkları yollamaya, bunlara inanmaya. Herneyse iyi ki Urban Legens Reference diye bir site var bu tür zırvalıklara geçit vermeyen. Gidin işin aslını, dünya üzerinde Q33NY diye bir uçuş nosu olmadığını ve bu yalanın (NYC) 1992 yılında ortaya çıktığını, dahası Microsoft`un bu konuda bir genelge bile yayınlamış olduğunu göreceksiniz.

Not: Dahası ekranın genç ve tombul ;) ana haber bülteni sunucularımızdan birisi TV`de söz konusu kerameti izah etmiş :))

Warner Music CEO'su Çocuklarının İllegal Müzik İndirdiğini Kabul Etti

melitical

Dünyanın dördüncü müzik şirketi olan Warner Music Group CEO'su Edgar Bronfman, yedi çocuğundan bir veya birkaçının illegal müzik indirdiğini kabul etti.

Artık Neredesin? diye sormak yok!

anonim

sobbe™ yepyeni bir mobil teknoloji olarak Turkcell kullanıcılarının hizmetine giriyor. Bu servis ile kişiler arkadaşlarının nerede olduklarını gerçek zamanlı olarak Kısa Mesaj Servisi (SMS) ve 10 milyon Türk kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal iletişim ağı olan Facebook üzerinden öğrenebilecekler.