Slackware 10.1 duyuruldu

0
selim
Uzun suredir beklenen, hatta Pat'in hastanede yatmasından dolayı çıkış tarihi belli olmayan Slackware' in 10.1 sürümü duyuruldu.
Daha çok hataların düzeltildiği bir sürüm. Büyük değisikliklerin 11. sürümde yapılacağı söyleniyor.

10.1 numaralı sürümdeki değişiklikler:
- Kernel 2.4.29 ile beraber geliyor. Alternatif olarak beraberinde kernel 2.6.10 da gelmektedir. Slackware' in kernel 2.4.29 ile gelmesinin en buyuk sebebi 2.4.29 kernelinin daha stabil ve saglam oldugunun dusunlmesi
- Kde 3.3.2
- Gnome 2.6.1 , her ne kadar Pat açıklama yaparak Gnome'u kullanmayacaklarini bildirse de GNOME sistemden kaldirmis degiller. Bundan sonra slackware icin gnome paketi hazirlamayacaklar.
- Xfce 4.2.0
- ReiserFs dosya sistemi
- Scsi, Ata raid, Sata desteği
- X Dri icin kernel destegi
- X11R6.8.1
- Gcc-3.3.4 , alternatif olarak beraberinde Gcc-3.4.3

Slackware' i indirebileceğiniz bazı yansılar

ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware-10.1/
ftp://inferno.bioinformatics.vt.edu/linux-distros/slackware/slackware-10.1-iso/
ftp://ftp.vbfx.com/linux/mirrors/slackware/slackware-10.1-iso/
ftp://ftp.transamrit.net/pub/slackware/slackware-10.1/

Yakın bir zamanda da Türkiye yansılarını da bulabiliriz.

Görüşler

0
pulsar
Volkerding'i tekrar işinin başında görmek güzel.
Geçmiş olsun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Counter: Hala sayılmadınız mı???

conan

Off! Çok zaman olmuş birşeyler yazmayalı! Neden bu kadar tembelleştim acaba? :P Neyse şu tembelliğime "Linux Counter" sitesi konusunda birşeyler yazarak son vermeyi deneyeyim! :)

Linux Counter adından da anlaşılacağı üzere dünya üzerinde linux kullanıcılarını ve linux kullanan bilgisayarları saymayı amaç edinmiş bir site.

Oracle Kendi Linux Dağıtımını İstiyor

maeqlin

Oracle CEO'su Larry Ellison, Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre piyasaya hakim iki GNU/Linux distrosundan birini satın almak istediklerini belirtmiş.

Mandrake Linux 9.1 RC Hazır

FZ

Kullanım ve kurulum kolaylığı konusunda haklı bir üne sahip olan Mandrake'nin son sürümü karşınızda. Ayrıca burada bazı ekran görüntülerini görebilirsiniz. Benim favorim ise iki monitöre yayılmış (dual monitor) şu görüntü oldu ;-)

Masaüstünde Linux Evrimi

barisozyurt

Linux dünyasının en büyük şirketleri güçlerini birleştirdi! ArkLinux, Codeweavers, Debian.org, DesktopLinux.com, KDE, Linux Professional Institute (LPI), Lycoris, The Linux Terminal Server Project (LTSP), Mandrakesoft, NeTraverse, OpenOffice.org, Questnet (Support4Linux.com), Samba.org, theKompany, SuSE, TransGaming Technologies, TrustCommerce, Xandros, Ximian firma ve geliştirici grupları, Linux'u masaüstüne en çok kullanılan işletim sistemi haline getirmek için güçlerini birleştirdiklerini ve bir konsorsiyum oluşturduklarını açıkladılar:
http://www.desktoplinuxconsortium.org/
Yukardaki isimleri bir kez daha okuyun ve hepsini yanyana koyun; neler olacak, tahmin edebiliyor musunuz?

Novell Linux Desktop Çıktı!

Challenger

SuSE Linux' u temel alan ve ön tanımlı masa üstü ortamı olarak Novell Ximian Desktop2' yi (GNOME temelli) kullanan Novell Linux Desktop çıktı. Bu işletim sistemi, kurumsal masa üstü sistemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış. Linux dağıtımlarında alışık olduğumuz bir işi yapmak için 10 tane farklı yazılım içermek yerine her iş için belirlenmiş bir standart programı var. Anlaşılacağı üzere teknik bilgisi olmayan son kullanıcıları hedefliyor.

İçerisindeki yazılımlardan başlıcaları:
Novell Ximian Desktop2, Novell Evolution, Novell Red Carpet Yazılım Güncelleme Yöneticisi, OpenOffice.org, Mozilla Firefox, GAIM.

Fiyatı ise 50$ ve 1 yıllık yazılım güncelleme desteği de bu fiyata dahil.
http://www.novell.com/products/desktop/index.html?sourceidint=homepage_announcement1