Slackware 10.1 duyuruldu

0
selim
Uzun suredir beklenen, hatta Pat'in hastanede yatmasından dolayı çıkış tarihi belli olmayan Slackware' in 10.1 sürümü duyuruldu.
Daha çok hataların düzeltildiği bir sürüm. Büyük değisikliklerin 11. sürümde yapılacağı söyleniyor.

10.1 numaralı sürümdeki değişiklikler:
- Kernel 2.4.29 ile beraber geliyor. Alternatif olarak beraberinde kernel 2.6.10 da gelmektedir. Slackware' in kernel 2.4.29 ile gelmesinin en buyuk sebebi 2.4.29 kernelinin daha stabil ve saglam oldugunun dusunlmesi
- Kde 3.3.2
- Gnome 2.6.1 , her ne kadar Pat açıklama yaparak Gnome'u kullanmayacaklarini bildirse de GNOME sistemden kaldirmis degiller. Bundan sonra slackware icin gnome paketi hazirlamayacaklar.
- Xfce 4.2.0
- ReiserFs dosya sistemi
- Scsi, Ata raid, Sata desteği
- X Dri icin kernel destegi
- X11R6.8.1
- Gcc-3.3.4 , alternatif olarak beraberinde Gcc-3.4.3

Slackware' i indirebileceğiniz bazı yansılar

ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware-10.1/
ftp://inferno.bioinformatics.vt.edu/linux-distros/slackware/slackware-10.1-iso/
ftp://ftp.vbfx.com/linux/mirrors/slackware/slackware-10.1-iso/
ftp://ftp.transamrit.net/pub/slackware/slackware-10.1/

Yakın bir zamanda da Türkiye yansılarını da bulabiliriz.

Görüşler

0
pulsar
Volkerding'i tekrar işinin başında görmek güzel.
Geçmiş olsun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Lapis Dergisinin 2. Sayısı Çıktı

anonim

Bundan 1.5 ay önce, 1 Nisan 2005 tarihinde e-Lapis dergimizin ilk sayısını duyurmuştuk. Nasıl yaparız, becerirmiyiz, acaba olacak mı gibi sorular kafamızda dolanırken, hazırlıklara başlayıp 19 Mayıs'a 2. sayımızı yetiştirmeyi başardık.

Bu 2. sayımızı dolu dolu hazırlamaya çalıştık. Umarım severek okur ve destek verirsiniz.

İkinci sayımızdaki konu başlıkları:

Linux yerçekiminden kurtulunca...

conan

/.'da bugün dolaşırken ilginç bir habere rastgeldim. BBC'nin verdiği habere göre, RedHat NASA'nın bir görevinde uzaya gitmeye hazırlanıyormuş. IP bir tabanlı iletişim deneyi için kullanılacak olan işletim sistemi 233 MHz CPU, 128 MB RAM ve 144 MB sabit disk ile donatılmış bir bilgisayarda.

Ama işin daha ilginç olan kısmı ise bu habere onaylayanın verdiği yorumdu. Debian 1997'de çoktan uzaya gitmiş bile! :)

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.

SLAX v5.0.4 duyuruldu

Soulblighter

SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.

Yet Another Open Source

yuxel

News.com'un haberine göre, Novell, SuSe'nin sistem ve servislerini ayarlama uygulması olan YAST(Yet Another Setup Tool)'ın lisansını GPL olarak değiştirmeyi planlıyor. Değişimin yaza doğru çıkması planlanan SuSE Linux Enterprise Server 9 ile birlikte gerçekleşeceği bildiriliyor.