Mandrake Linux Türkçe Görsel Eğitim Seti Çıktı

0
anonim
Türkiye'de, Türkçe kaynak sıkıntısına Görsel çözümler getiren Görsel Eğitim firması, tümüyle Türkçe Mandrake Linux Görsel Eğitim setini çıkardı.
10 CD'lik eğitim setinde toplam 36 saat 22 dakika anlatım var. Flash Player yüklü olan tüm işletim sistemlerinde çalışabilme özelliği ile dikkati çeken set, Linux kullanıcılarına Türkçe kaynak çözümü sunuyor.
Tak-çalıştır yöntemiyle çalışan set, kullanım için teknik bilgi gerektirmiyor.

Detaylı bilgi için www.gorselegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Penguence Sayı 5 Çıktı

wetware

İnternet üzerinde yayınlanan Penguence'nin 5. sayısı çıktı.

penguence.linux.org.tr adresinden indirebilirsiniz.

Şenliğin 3. günü, 13 Mayıs Cumartesi, 11:30-12:30 arasında C Salonunda toplanıyoruz. Dergimize dair fikri olan, eleştirileri olan, çalışmak isteyen, gönüllü olan , gönülsüz olan, sadece kimler varmış diye merak eden, ilk defa duyan, kısaca tüm penguenleri bekleriz...

Slackware 12 çıktı

Onur_Yerlikaya

Slackware'in 12 dağıtımı dün gece çıktı. Sunuculara aşırı yüklenme olmasın diye şu anda ftp'de yok diğer yansılara da cd-dvd görüntüleri ( .iso ) yerleştirildikten sonra açılması beklenen Slackware hayranlarına duyurulur.

Gentoo Türkiye

pinhanarch

Gentoo Türkiye sitesi, Gentoo'nun haftalık bülteninde duyuruldu. Umarız katılımı ve devamlılığı sürekli olur.

Gentoo Türkiye : http://www.gentoo-tr.org/

Haber kaynağı: http://www.gentoo.org/news/en/gwn/20041129-newsletter.xml

Yeni bir linux dağıtımı : MagmaLinux 9.3

ccvural

Linux kurmak normal bilgisayar kullanıcıları için daima korkulan bir şey olmuştur. MagmaLinux bu soruna çözüm bulmayı hedefliyor. Kurulum son derece basitleştirilmiş.

Linux 'a geçmek isteyen bormal bilgisayar kullanıcılarının zorlandığı bir başka konu ise hangi paket/programları kuracağı. Magma , uzman olmayanların paket seçme sorununa da çözüm getirmeyi hedefliyor.

Daha detaylı bilgi için http://www.magmalinux.org

WineX 2.0; Tabuta Bir Çivi Daha ;)

sundance

Transgaming özellikle DirectX konusunda iyi çalışması hedeflenen Wine versionu WineX`in yeni versionunu çıkarttı.

\r \r DirectX 8.1 destekleyen bu version denediğim kadarıyla Wolfenstein, Homeworld ve Starcraft`ı sorunsuz çalıştırıyor. Eğer nVidia grafik kartınız varsa hem DirectX, hem de OpenGL altında Windows`daki FPS oranlarını yakalıyorsunuz. Dahası DirectX kullanmayan bir çok Windows 98 uygulamasını da gayet iyi çalıştırabiliyorsunuz

\r \r WineX 2.0 paketleri şu an için sadece kayıtlı üyeler için. Ama source indirip compile edebilirsiniz. Unutmadan, tahmin edebileceğiniz gibi site SLASHDOTTED ;)