İlgili Yazılar

HEV Özel Kemerköy Okulları Linux Eğitimleri 6 Nisanda Başlıyor!

anonim

HEV Özel Kemerköy Okulları bünyesinde verilmekte olan SuSE Linux Eğitimleri hakkında bilgi içermektedir.

Eğitimlere temel eğitim programı olan Sistem Yönetimi I ile başlıyoruz:

Programın Başlama Tarihi : 6 Nisan 2002
Programın Süresi : 24 saat
Konum : HEV Özel Kemerköy Okulları PC laboratuarı

Rebol: Bambaşka bir internet dili

sundance

Yaklaşık dört yıl kadar önce Rebol.com ile ilk karşılaştığımda, İmparatorluk güçlerinden kaçan bir grup Amiga Rebel`ın bir ütopya peşinde koştuğunu düşünmüştüm.

Bu gün bir bakayım ne yapmışlar dediğimde ise REBOL`un evrimleşerek yaklaşık 20 platformda çalışan inanılmaz üst düzey bir dilden Internet Operating System diye bir konsepte geçtiğini gördüm.

Sırf konseptin kendisi okumaya değer, öte yandan Rebol`un neler yapabildiği ise tamamen bambaşka bir konu...

RAM Tabanlı Sabit Disk

malkocoglu

Bir borsa şirketinde çalışan arkadaş ile sohbetten paylaşıyorum:
Arkadaşımız, bir ABD finans şirketinde şöyle bir sistem geliştirmiş: Borsa sistemindeki yavaşlıklardan faydalanıp çabuk al/sat yaparak para kazanan otomatik bir program. Sistemin özellikleri: Veri tabanı: MySQL ; Işletim sistemi: Linux ; Disk: Rocket Disk
Sistemin mimarisinde çok ilginç bir ozellik, Linux'a bağlı kullanılan Rocket Disk markalı bir donanım birimi. Rocket Disk kendi belleği ile geliyor, ve bilgisayarın PCI girişi üzerinden işletim sistemine sabit disk gibi gözüküyor. Daha önceden solid state teknolojisi olarak duyduğum bu uygulamayı ilk kez gerçek hayatta kullanan birini görünce, tecrübelerini hemen gagaladım.
MySQL bir günlük veri için (8 GB'lik) veri tabanını tamamen rocket disk üzerine geçirmişler, ve tabii ki uygulamaları "kanatlanmış". Bir günlük al/sat işlemleri tamamen rocket disk üzerinde yapılıyor, ve saat 5'ten sonra (borsa kapanınca) rocket disk'teki veriler sabit diske geçiriliyor (zamanlı bir betik ile kolay, cron, perl, vs ile).

SUSE LINUX Professional 9.3 Çıktı

darkhunter

SUSE Linux Professional 9.3 nihayet sevenleriyle buluştu. SUSE'nin internet sitesinden, bu günden itibaren box sürüm siparişi vermek mümkün. Avrupadaki çeşitli merkezlerden de, SUSE'yi temin edebilirsiniz.

Vector Linux 4.0 çıktı

GaripFakir

Vector Linux'un 4.0 versiyonu çıktı. Vector Linux sade ve güçlü yapısıyla kendisine Linux dünyasında yer edinen Slackware Linux'a zenginleştirilmiş masaüstü ve otomatik donanım tanıma özellikleri ilave edilmesiyle ortaya çıkan bir dağıtım.

Yeni versiyon Slackware 9.0 ve 2.4.22 kernel tabanlı.