Ruby on Rails Sunumu

0
anonim
Tarih :10 Şubat 2006 Cuma Saat 13:30
Yer: Odtü Teknokent İkizler

Ruby on Rails , Ruby tabanlı bir Web Application Framework. Basitliği ve yüksek verimi ile birçok yazılım geliştiriciyi kendine bağlıyor. Bu sunumda Rails ile ilgili asağıdaki konular incelenecek.
Konu başlıkları;

Rails nedir? Takip ettiği prensipler nelerdir?
Mimari yapısı ve ana bileşenleri
Rails geliştirme ortamı ve RadRails
Demolar vasıtasıyla Rails proje yapısının anlatımı
a.Hello World
b.Blog uygulaması

Konuşmacı : Cenk Çivici
www.jroller.com/page/cenkcivici
blogs.thoughtworks.com/alumni

Görüşler

0
tongucyumruk
Sunum herkesn katılımına açık mı? Bir giriş ücreti var mı? Sunum kim tarafından düzenleniyor? İkizlerde tam olarak nerede bu sunum? Kısacası biraz daha detay almamız mümkün mü acaba bu sunum konusunda?
0
selcukFM
Merhabalar,

Sunum herkesin katılımına açık. Giriş ücreti yok. Tamamen gönüllü olarak, IT uzmanlarının verdiği bir sunum dizisi bu. Herhangi bir kurum ya da şirketin himayesinde gerçekleşmiyor. İkizlerde girişin sol tarafında bir sunum ve toplantı salonu var, orada yapılıyor sunumlar.

Söz konusu sunumu veren Cenk Çivici uzun bir süre ABD'de ThoughtWorks şirketinde çalışmış bir uzman. Halen Ankarada KoçSistemde yazılım mimarı olarak çalışıyor. Blog sayfasının adresi haberde verilmiş zaten. Oradan da kendisini takip edebilirsiniz.

Cenk Çivici'nin daha önceki sunumlarından tecrübelerimle şunu söyleyebilirim, gerçekten konu hakkında öğrenebileceğimizin en fazlasını öğreneceğiz :-)

Bire bir uygulamayı görmek adına kaçırılmaması gerekli bir sunum diye düşünüyorum.

Selamlar...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Sanal Özel Ağ Sunucuları (VPN)

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 7 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. 15:00'de başlayacak seminerde, sanal özel ağ sunucularının (VPN) mimarileri, kullanım amaçları ve Linux üzerinde sunulabilecek çözümleri anlatılıyor. Özgür sanal özel ağ sunucuları arasında yer alan FreeSWan, PoPToP ve OpenVPN'e değinilecek ve alternatif çözümler tartışılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri / 2004

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre'ın ev sahipliği yaptığı Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi 27-29 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Üç gün boyunca eğitim seminerleri, konferanslar ve Özgür Yazılım / Açık Kaynak hakkında tartışmaların yapılacağı etkinlikte GNU projesinin kurucusu Richard STALLMAN ve sürpriz kişiler konuklarımız arasında olacak. Özgür yazılıma gönül vermiş herkesi bekliyoruz.

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yeni yılın ilk seminerini Cumartesi günü İstanbul'da düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde, bilgisayar ağlarında Linux ve Windows sunucuların kolaylıkla entegre edilebilmesini sağlayan Samba anlatılıyor. Aynı zamanda Samba 3.x ile beraber gelen Active Directory, Kerberos 5, Unicode desteği ve benzeri yeni özellikler de inceleniyor. -Ayrıntılı Bilgi-

FreeDays: Küçük bir değerlendirme

sundance

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi Bilgi Üniversitesi evsahipliği ile düzenlendi

Fazlamesai ekibi adına etkinliği izleyip bazı notlar aldım. Etkinliğe gelemeyenlerin bilgilenmesi, gelip de üzerine konuşmak isteyenlere referans olabilmesi amacıyla. İstanbulda olup da gelemeyenlere diyecek bir şey yok zaten

İTÜ'de seminer - Silikon Vadisi'nden Dönüş Hikayesi: AirTies Wireless Networks

anonim

Silikon Vadisi'nden Dönüş Hikayesi: AirTies Wireless Networks

Konuşmacı: Bülent Çelebi, Metin Taşkın

İTÜ IEEE Öğrenci Kolu, National Semiconductor, Analog Devices ve Ubicom gibi uluslararası firmalarda yüksek pozisyonlarda çalışıp Amerika'da "Teknoloji Yaratan İlk 10 Kişi" arasına seçildikten sonra, beyin göçünü tersine çevirmek ve bir "Tasarım Merkezi" açmak için Türkiye'ye geri dönen Bülent Çelebi ile Cisco Mucidi ödülü kazanan ilk ve tek Türk mühendisi Metin Taşkın'ı üniversite öğrencileri ile buluşturuyor...

Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi / Elektrik-Elektronik Fakültesi - İdris Yamantürk 1304 no.lu salon

Tarih: 3 Mart 2005 (Perşembe) - 12.30-13.59

http://www.airties.com