Ruby on Rails Sunumu

0
anonim
Tarih :10 Şubat 2006 Cuma Saat 13:30
Yer: Odtü Teknokent İkizler

Ruby on Rails , Ruby tabanlı bir Web Application Framework. Basitliği ve yüksek verimi ile birçok yazılım geliştiriciyi kendine bağlıyor. Bu sunumda Rails ile ilgili asağıdaki konular incelenecek.
Konu başlıkları;

Rails nedir? Takip ettiği prensipler nelerdir?
Mimari yapısı ve ana bileşenleri
Rails geliştirme ortamı ve RadRails
Demolar vasıtasıyla Rails proje yapısının anlatımı
a.Hello World
b.Blog uygulaması

Konuşmacı : Cenk Çivici
www.jroller.com/page/cenkcivici
blogs.thoughtworks.com/alumni

Görüşler

0
tongucyumruk
Sunum herkesn katılımına açık mı? Bir giriş ücreti var mı? Sunum kim tarafından düzenleniyor? İkizlerde tam olarak nerede bu sunum? Kısacası biraz daha detay almamız mümkün mü acaba bu sunum konusunda?
0
selcukFM
Merhabalar,

Sunum herkesin katılımına açık. Giriş ücreti yok. Tamamen gönüllü olarak, IT uzmanlarının verdiği bir sunum dizisi bu. Herhangi bir kurum ya da şirketin himayesinde gerçekleşmiyor. İkizlerde girişin sol tarafında bir sunum ve toplantı salonu var, orada yapılıyor sunumlar.

Söz konusu sunumu veren Cenk Çivici uzun bir süre ABD'de ThoughtWorks şirketinde çalışmış bir uzman. Halen Ankarada KoçSistemde yazılım mimarı olarak çalışıyor. Blog sayfasının adresi haberde verilmiş zaten. Oradan da kendisini takip edebilirsiniz.

Cenk Çivici'nin daha önceki sunumlarından tecrübelerimle şunu söyleyebilirim, gerçekten konu hakkında öğrenebileceğimizin en fazlasını öğreneceğiz :-)

Bire bir uygulamayı görmek adına kaçırılmaması gerekli bir sunum diye düşünüyorum.

Selamlar...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cebit 2008 ve Linux

probit

7-12 Ekim arasında düzenlenecek olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na linux işletim sistemlerini ve kurumsal çözümlerini kurum ve şirketlere tanıtmak, bilgi vermek ve hizmet sunmak için Linux34 olarak katılmaktayız.

Salon 10'daki Linux34 standımızı ziyaret etmeniz bizlere destek olacak ve mutluluk verecektir.

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

anonim

15 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, birçok uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

GNOME Vakfı Başkanı'ndan GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası Semineri

hcg

İstanbul Kültür Üniversitesi Bilişim Kulübü ve Bilişim Platformu, 27 Şubat 2009 Cuma günü Saat: 14:00 da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü Akıngüç Oditoryumu’ nda GNOME Vakfı Başkanı Behdad Esfahdod’un “GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası” ‘nı anlatacağı bir konuşma organize ediyor.

Spinoza ve Biz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsünde, 22 Mayıs Pazar günü saat 13:30'da "Spinoza ve Biz" başlıklı bir konferans düzenlenecektir. Ulus Baker ve Eylem Canaslan'ın sunacağı konferans kamuya açıktır.

Spinoza ile ilgili kısa bilgi Türkçe Vikipedideki Spinoza maddesinden edinilebilir.

Editörün Notu: Alelacele İngilizce halinden bir kısmını çevirip koydum, insanlık namıma, felsefe namıma belki birileri gerisini de getirir diye ümit ediyorum...

Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen 8. seminerin konusu "Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme". Kullanıcı arabirimi ve ergonomik yazılım tasarımı ile ilgilenen arkadaşların dikkatini çekebilecek olan bu seminerin konuşmacısı ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Mehmet Göktürk.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 29 Nisan 2002
Saat : 18:30