ITD ´04 Günleri Başlıyor

0
anonim
30 Mart - 2 Nisan (Çarsamba - Perşembe - Cuma) Mart 2004 tarihleri arasında düzenlenen ITD '04 (Information Technology Exhibition) birçok şirket katılımı ve 25.000 kadar üniversite/lise öğrencisinin yoğun ilgi ve beğenisi ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

http://www.elektrikkulubu.org/index.php?page=ITD

Katılımcılardan bazıları: IBM, Linux34, Gelecek Linux, Pusula Yayincilik, Intel vs.

Giriş ücretsizdir.

Görüşler

0
kaya
pekde fazla bişey yoktu. bana tek faydası Linux34 standından aldığım Knoppix cdsi oldu :)
0
korhan
Senin bir şey ifade etmesinden ziyade, Türkiyede hala bir öcü gibi görülen linux için yararlı deneyimlerden biri...
Benim evime gelen bir iki arkadaşım sanki bu linux sistemlerde masaüstü yok gibi bir fikir leri var idi, bunu ilk olarak yıktık, Düşünün birde orada bu durumun gerçke şeklini gören kişilerde bıraktığı intibayı... Büyük adımlar bunlar...
0
kaya
orası ayrı. bunlar büyük gelişmeler. benim pekde birşey yoktu dan kastım; soru sorduğumda yanıtlayabilecek bi Linux34 vardı. IBM standıydı sanırım birkaç makina kurulu üzerinde linux vardı. Tüm elemanlar ayrı telden çalıyodu ve sadece kalabalığa bakıyorlardı. Hiçbirini birileriyle ilgilenirken görmedim.
İlgiden kastım tam olarak; Compex de gördüğüm LKD'nin önündeki sıcak tartışma benzeri şeylerin olmamasıydı. Compex'de LKD elemanları toplanmış insanlara özgür yazılımı anlatıyordu. Bende tartışmaya katılmıştım ve orada gerçekten birşeyler öğrenmiştim...
Sıcak bir tartışma yapılmıştı. LKD üyelerinden biriyle; "kaynak kodumu vermem ben millete enayimiyim ben!" diyen birisi arasında yaşanmıştı. aklımda kalan güzel bir laf var; "biri h2o yu bulmuş. öbürü h2o yu bulmakla uğraşmasın; h2o nun üzerine birşeyler koysun!" ve sanırım tartışma orada bitmişti :)

biliyorum konu açık kaynak kod değil linux diyeceksin ama linux için de benzer bir tartışma ortamı yaratılabilir. karşı tarafın kafasında bir soru işareti yaratılsa kendisi zaten doğru yolu bulacaktır :P
0
aRda_
Compex'de LKD standında gorevli penguenlerden biri olarak: ITD ile Compex ve LKD Senlik turu etkinlikleri bir birinden ayirmalisiniz.
Bende isterim ki her etkinlik Compex Fuarındaki gibi olsun ama bu pek mumkun degil.Cunku Compex ve Cebit gibi fuarlarindaki ziyaretciler cogunlukla yeni kullanicidan ote -1 duzeyinde yani Linux'un nasil bisey oldugunu az cok biliyor ama hic hayatinda bi Gnome ekrani vs. gormemis olabiliyorlar...

Ve bu yuzdendir ki "linux nedir, yenir mi?" gibi sorulara "aci kaynak bir isletim sistemidir vs. vs." dedigimizde bize sizinde dediginiz gibi "enayimi bu adamlar vs." gibi cevaplar verebiliyorlar...
Bilmem anlatabildim mi...

aRda
0
kaya
compex fuarı sadece bir örnekti.
"biliyorum konu açık kaynak kod değil linux diyeceksin ama linux için de benzer bir tartışma ortamı yaratılabilir. karşı tarafın kafasında bir soru işareti yaratılsa kendisi zaten doğru yolu bulacaktır :P" ile kastım; şenliklerde (ben sadece itd yi gördüm...) insanların katılacağı tartışmalar yaratılabilirse insanlar daha çok bilgi sahibi olur.
iş tartışma ile de kalmıyor. insanlara linuxun güzelliklerini anlatabilir, kolaylıklarını anlatabilirsek daha çok ilgi çeker.
bu arada itd nin tam amacı nedir? bu konuda; gidip görmeme rağmen pek bilgi sahibi değilim...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

15 Mart, Fatih Üniversitesi, Linux Semineri

hcg

Fatih Üniversitesi Kariyer Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak çalışması. Kariyer Günleri kapsamında, 15 Mart Pazartesi günü, 11.30-13.00 arasında, Fatih Üniv. D Blok Konferans Salonunda, Enver Altın tarafından "Linux'u ne kadar tanıyoruz?" başlıklı bir seminer verilecek.

İlgilenen herkes davetlidir.

Turquaz Özgür Muhasebe Yazılımı Seminer

huseyin

15 Nisan Perşembe saat 19:00'da Linux Kullanıcıları Derneği ve IBM-Türk işbirliğiyle IBM İstanbul Linux Merkezi'nde Turquaz Semineri Düzenleniyor.

İki saat sürecek seminerin ilk saatinde Turquaz'ın yapısı, geliştirme aşaması ve vizyonu anlatılacaktır. İkinci saatinde ise özellikle programcı ve muhasebeciler için, programın dizaynı, eklenecek özellikler ve nasıl geliştirilebileceğinden bahsedilecek.

Özellikle muhasebecileri programın gelişimine katkıda bulunmaları için bekliyoruz.
Yer için tıklayınız.

Linux Semineri : Etkin Bir Saldırı Tespit Sistemi Yapımı ve Snort 2.0

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 5 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Seminerde, ağ tabanlı bir saldırı tespit sistemi (IDS) yaratırken göz önüne alınması gereken noktalar, yüksek performans için kullanılması gereken yöntem ve algoritmalar, kural tanımlarındaki incelikler, Snort 2.0'daki yeni özellikler değerlendirilerek anlatılacak. Seminer saat 15:00'te başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Haliç Üniversitesi Linux Semineri

hsahbal

Haliç Üniversitesi Haliç Yerleşkesi'nde 31 Mart Pazartesi günü 15:00-17:00 arasında Enver Altın tarafından "Linux ve Özgür Yazılıma Giriş" konulu seminer verilecektir.

BİLMÖK: Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İstanbul

anilK

Türkiye çapındaki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini İstanbul’da ilk kez buluşturacak olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin (BİLMÖK) dördüncüsü 29 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.