ITD ´04 Günleri Başlıyor

0
anonim
30 Mart - 2 Nisan (Çarsamba - Perşembe - Cuma) Mart 2004 tarihleri arasında düzenlenen ITD '04 (Information Technology Exhibition) birçok şirket katılımı ve 25.000 kadar üniversite/lise öğrencisinin yoğun ilgi ve beğenisi ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

http://www.elektrikkulubu.org/index.php?page=ITD

Katılımcılardan bazıları: IBM, Linux34, Gelecek Linux, Pusula Yayincilik, Intel vs.

Giriş ücretsizdir.

Görüşler

0
kaya
pekde fazla bişey yoktu. bana tek faydası Linux34 standından aldığım Knoppix cdsi oldu :)
0
korhan
Senin bir şey ifade etmesinden ziyade, Türkiyede hala bir öcü gibi görülen linux için yararlı deneyimlerden biri...
Benim evime gelen bir iki arkadaşım sanki bu linux sistemlerde masaüstü yok gibi bir fikir leri var idi, bunu ilk olarak yıktık, Düşünün birde orada bu durumun gerçke şeklini gören kişilerde bıraktığı intibayı... Büyük adımlar bunlar...
0
kaya
orası ayrı. bunlar büyük gelişmeler. benim pekde birşey yoktu dan kastım; soru sorduğumda yanıtlayabilecek bi Linux34 vardı. IBM standıydı sanırım birkaç makina kurulu üzerinde linux vardı. Tüm elemanlar ayrı telden çalıyodu ve sadece kalabalığa bakıyorlardı. Hiçbirini birileriyle ilgilenirken görmedim.
İlgiden kastım tam olarak; Compex de gördüğüm LKD'nin önündeki sıcak tartışma benzeri şeylerin olmamasıydı. Compex'de LKD elemanları toplanmış insanlara özgür yazılımı anlatıyordu. Bende tartışmaya katılmıştım ve orada gerçekten birşeyler öğrenmiştim...
Sıcak bir tartışma yapılmıştı. LKD üyelerinden biriyle; "kaynak kodumu vermem ben millete enayimiyim ben!" diyen birisi arasında yaşanmıştı. aklımda kalan güzel bir laf var; "biri h2o yu bulmuş. öbürü h2o yu bulmakla uğraşmasın; h2o nun üzerine birşeyler koysun!" ve sanırım tartışma orada bitmişti :)

biliyorum konu açık kaynak kod değil linux diyeceksin ama linux için de benzer bir tartışma ortamı yaratılabilir. karşı tarafın kafasında bir soru işareti yaratılsa kendisi zaten doğru yolu bulacaktır :P
0
aRda_
Compex'de LKD standında gorevli penguenlerden biri olarak: ITD ile Compex ve LKD Senlik turu etkinlikleri bir birinden ayirmalisiniz.
Bende isterim ki her etkinlik Compex Fuarındaki gibi olsun ama bu pek mumkun degil.Cunku Compex ve Cebit gibi fuarlarindaki ziyaretciler cogunlukla yeni kullanicidan ote -1 duzeyinde yani Linux'un nasil bisey oldugunu az cok biliyor ama hic hayatinda bi Gnome ekrani vs. gormemis olabiliyorlar...

Ve bu yuzdendir ki "linux nedir, yenir mi?" gibi sorulara "aci kaynak bir isletim sistemidir vs. vs." dedigimizde bize sizinde dediginiz gibi "enayimi bu adamlar vs." gibi cevaplar verebiliyorlar...
Bilmem anlatabildim mi...

aRda
0
kaya
compex fuarı sadece bir örnekti.
"biliyorum konu açık kaynak kod değil linux diyeceksin ama linux için de benzer bir tartışma ortamı yaratılabilir. karşı tarafın kafasında bir soru işareti yaratılsa kendisi zaten doğru yolu bulacaktır :P" ile kastım; şenliklerde (ben sadece itd yi gördüm...) insanların katılacağı tartışmalar yaratılabilirse insanlar daha çok bilgi sahibi olur.
iş tartışma ile de kalmıyor. insanlara linuxun güzelliklerini anlatabilir, kolaylıklarını anlatabilirsek daha çok ilgi çeker.
bu arada itd nin tam amacı nedir? bu konuda; gidip görmeme rağmen pek bilgi sahibi değilim...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Günleri ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor.

vst

Bilgi Üniversitesi'nde 4 Mart Cuma ve 5 Mart Cumartesi günboyu sürecek olan "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri/2005" başlıyor. Gnome ve Mono projelerinin kurucusu Miguel de Icaza, Avrupa Özgür Yazılım Vakfı Başkanı Georg Greve ve OpenOffice.org proje grubu yöneticisi Louis Suarez-Potts'un katılımlarıyla gerçekleşecek etkinliğe herkes davetli. Etkinliğin web sitesinden ayrıntılı bilgiye ve etkinlik programına ulaşabilirsiniz.

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

dfisek


"KORSAN DEĞİL ÖZGÜR YAZILIM!"

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından ODTÜ'nün evsahipliğinde düzenlenen ve herkese açık olan şenliğe katılım ücretsiz. Dört gün sürecek şenlik kapsamında dört ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenleniyor. Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında emeği geçenlere ödülleri verilecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]

Gencsen Geleceksin 2.0 IYTE

numangoceri

Geçtiğimiz akademik yıl ilki gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören Gençsen Geleceksin bu yıl hedefini daha da büyüterek "Gençsen Geleceksin 2.0" adıyla yeniden başlıyor ve ilk kez İYTE(İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'n)'de gerçekleşek olan etkinliğin konusu şöyle:

Gençler ve teknoloji severlerin geleceğin teknolojilerine vizyonel bir bakış açısı ile bakmalarını sağlamayı amaçlayan yarım gün sürecek etkinlikler içerisinde mobil teknolojilerden, internetin geleceğine kadar geniş bir yelpazedeki içerik, konusunda uzman konuşmacılar tarafından gerçekleştirilecek. “Neden Gelmeliyim?” diyorsan…

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

Açık Kaynak Kodlu Proje Geliştirme Ortamı/Araçları Semineri

anonim

LKD'nin düzenlediği Açık Kaynak Kodlu Proje Geliştirme Ortamı/Araçları semineri, IBM İstanbul Linux Serbest Yazılım Merkezi'nde 27 Ekim 200505 Perşembe, Saat 17:30'da A. Murat Eren tarafından verilecek. Herkesi bekliyoruz...