ITD ´04 Günleri Başlıyor

0
anonim
30 Mart - 2 Nisan (Çarsamba - Perşembe - Cuma) Mart 2004 tarihleri arasında düzenlenen ITD '04 (Information Technology Exhibition) birçok şirket katılımı ve 25.000 kadar üniversite/lise öğrencisinin yoğun ilgi ve beğenisi ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

http://www.elektrikkulubu.org/index.php?page=ITD

Katılımcılardan bazıları: IBM, Linux34, Gelecek Linux, Pusula Yayincilik, Intel vs.

Giriş ücretsizdir.

Görüşler

0
kaya
pekde fazla bişey yoktu. bana tek faydası Linux34 standından aldığım Knoppix cdsi oldu :)
0
korhan
Senin bir şey ifade etmesinden ziyade, Türkiyede hala bir öcü gibi görülen linux için yararlı deneyimlerden biri...
Benim evime gelen bir iki arkadaşım sanki bu linux sistemlerde masaüstü yok gibi bir fikir leri var idi, bunu ilk olarak yıktık, Düşünün birde orada bu durumun gerçke şeklini gören kişilerde bıraktığı intibayı... Büyük adımlar bunlar...
0
kaya
orası ayrı. bunlar büyük gelişmeler. benim pekde birşey yoktu dan kastım; soru sorduğumda yanıtlayabilecek bi Linux34 vardı. IBM standıydı sanırım birkaç makina kurulu üzerinde linux vardı. Tüm elemanlar ayrı telden çalıyodu ve sadece kalabalığa bakıyorlardı. Hiçbirini birileriyle ilgilenirken görmedim.
İlgiden kastım tam olarak; Compex de gördüğüm LKD'nin önündeki sıcak tartışma benzeri şeylerin olmamasıydı. Compex'de LKD elemanları toplanmış insanlara özgür yazılımı anlatıyordu. Bende tartışmaya katılmıştım ve orada gerçekten birşeyler öğrenmiştim...
Sıcak bir tartışma yapılmıştı. LKD üyelerinden biriyle; "kaynak kodumu vermem ben millete enayimiyim ben!" diyen birisi arasında yaşanmıştı. aklımda kalan güzel bir laf var; "biri h2o yu bulmuş. öbürü h2o yu bulmakla uğraşmasın; h2o nun üzerine birşeyler koysun!" ve sanırım tartışma orada bitmişti :)

biliyorum konu açık kaynak kod değil linux diyeceksin ama linux için de benzer bir tartışma ortamı yaratılabilir. karşı tarafın kafasında bir soru işareti yaratılsa kendisi zaten doğru yolu bulacaktır :P
0
aRda_
Compex'de LKD standında gorevli penguenlerden biri olarak: ITD ile Compex ve LKD Senlik turu etkinlikleri bir birinden ayirmalisiniz.
Bende isterim ki her etkinlik Compex Fuarındaki gibi olsun ama bu pek mumkun degil.Cunku Compex ve Cebit gibi fuarlarindaki ziyaretciler cogunlukla yeni kullanicidan ote -1 duzeyinde yani Linux'un nasil bisey oldugunu az cok biliyor ama hic hayatinda bi Gnome ekrani vs. gormemis olabiliyorlar...

Ve bu yuzdendir ki "linux nedir, yenir mi?" gibi sorulara "aci kaynak bir isletim sistemidir vs. vs." dedigimizde bize sizinde dediginiz gibi "enayimi bu adamlar vs." gibi cevaplar verebiliyorlar...
Bilmem anlatabildim mi...

aRda
0
kaya
compex fuarı sadece bir örnekti.
"biliyorum konu açık kaynak kod değil linux diyeceksin ama linux için de benzer bir tartışma ortamı yaratılabilir. karşı tarafın kafasında bir soru işareti yaratılsa kendisi zaten doğru yolu bulacaktır :P" ile kastım; şenliklerde (ben sadece itd yi gördüm...) insanların katılacağı tartışmalar yaratılabilirse insanlar daha çok bilgi sahibi olur.
iş tartışma ile de kalmıyor. insanlara linuxun güzelliklerini anlatabilir, kolaylıklarını anlatabilirsek daha çok ilgi çeker.
bu arada itd nin tam amacı nedir? bu konuda; gidip görmeme rağmen pek bilgi sahibi değilim...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri / 2004

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre'ın ev sahipliği yaptığı Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi 27-29 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Üç gün boyunca eğitim seminerleri, konferanslar ve Özgür Yazılım / Açık Kaynak hakkında tartışmaların yapılacağı etkinlikte GNU projesinin kurucusu Richard STALLMAN ve sürpriz kişiler konuklarımız arasında olacak. Özgür yazılıma gönül vermiş herkesi bekliyoruz.

Özgür Yazılım Nasıl Pazarlanır?

aomeroglu

Özgür yazılım geliştiriyor ama nasıl para kazanacağınızı bilmiyor musunuz?

Özgür yazılımı geliştiriyor, iş modeliniz de hazır ama işin topluluk sürecini nasıl yöneteceğiniz konusunda soru i şaretleri mi taşıyorsunuz?

Ya da şöyle soralım: Özgür yazılım nasıl pazarlanır?

400 saniyelik tasarım ve teknoloji sunumları

anonim

Mimarlık, moda, fotoğraf, video, grafik, endüstriyel, Internet, ve medya teknolojileri alanlarından ondört tasarımcı buluşuyor. Her biri 400 saniyelik sunumlar yapacak.

Difuzyon.org tarafından düzenlenen bu seri etkinliklerde İstanbul’da tasarım adı altında yapılan işlerin görüntülenmesi, sunulması, ve tartışılması amaçlıyor. Buluşma bugün (Perşembe) akşam 19:00 da şurada olacak.

Bilgi İşlemin Tarihçesi

FZ

Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)

Linux Semineri : Linux´ta Multimedya

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Temmuz Çarşamba günü Ankara'da masaüstü kullanıcılarına yönelik bir linux semineri düzenliyor. Linux'un video, müzik, resim, oyun, tv ve benzeri multimedya uygulamaları için kullanımının anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-