ITD ´04 Günleri Başlıyor

0
anonim
30 Mart - 2 Nisan (Çarsamba - Perşembe - Cuma) Mart 2004 tarihleri arasında düzenlenen ITD '04 (Information Technology Exhibition) birçok şirket katılımı ve 25.000 kadar üniversite/lise öğrencisinin yoğun ilgi ve beğenisi ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

http://www.elektrikkulubu.org/index.php?page=ITD

Katılımcılardan bazıları: IBM, Linux34, Gelecek Linux, Pusula Yayincilik, Intel vs.

Giriş ücretsizdir.

Görüşler

0
kaya
pekde fazla bişey yoktu. bana tek faydası Linux34 standından aldığım Knoppix cdsi oldu :)
0
korhan
Senin bir şey ifade etmesinden ziyade, Türkiyede hala bir öcü gibi görülen linux için yararlı deneyimlerden biri...
Benim evime gelen bir iki arkadaşım sanki bu linux sistemlerde masaüstü yok gibi bir fikir leri var idi, bunu ilk olarak yıktık, Düşünün birde orada bu durumun gerçke şeklini gören kişilerde bıraktığı intibayı... Büyük adımlar bunlar...
0
kaya
orası ayrı. bunlar büyük gelişmeler. benim pekde birşey yoktu dan kastım; soru sorduğumda yanıtlayabilecek bi Linux34 vardı. IBM standıydı sanırım birkaç makina kurulu üzerinde linux vardı. Tüm elemanlar ayrı telden çalıyodu ve sadece kalabalığa bakıyorlardı. Hiçbirini birileriyle ilgilenirken görmedim.
İlgiden kastım tam olarak; Compex de gördüğüm LKD'nin önündeki sıcak tartışma benzeri şeylerin olmamasıydı. Compex'de LKD elemanları toplanmış insanlara özgür yazılımı anlatıyordu. Bende tartışmaya katılmıştım ve orada gerçekten birşeyler öğrenmiştim...
Sıcak bir tartışma yapılmıştı. LKD üyelerinden biriyle; "kaynak kodumu vermem ben millete enayimiyim ben!" diyen birisi arasında yaşanmıştı. aklımda kalan güzel bir laf var; "biri h2o yu bulmuş. öbürü h2o yu bulmakla uğraşmasın; h2o nun üzerine birşeyler koysun!" ve sanırım tartışma orada bitmişti :)

biliyorum konu açık kaynak kod değil linux diyeceksin ama linux için de benzer bir tartışma ortamı yaratılabilir. karşı tarafın kafasında bir soru işareti yaratılsa kendisi zaten doğru yolu bulacaktır :P
0
aRda_
Compex'de LKD standında gorevli penguenlerden biri olarak: ITD ile Compex ve LKD Senlik turu etkinlikleri bir birinden ayirmalisiniz.
Bende isterim ki her etkinlik Compex Fuarındaki gibi olsun ama bu pek mumkun degil.Cunku Compex ve Cebit gibi fuarlarindaki ziyaretciler cogunlukla yeni kullanicidan ote -1 duzeyinde yani Linux'un nasil bisey oldugunu az cok biliyor ama hic hayatinda bi Gnome ekrani vs. gormemis olabiliyorlar...

Ve bu yuzdendir ki "linux nedir, yenir mi?" gibi sorulara "aci kaynak bir isletim sistemidir vs. vs." dedigimizde bize sizinde dediginiz gibi "enayimi bu adamlar vs." gibi cevaplar verebiliyorlar...
Bilmem anlatabildim mi...

aRda
0
kaya
compex fuarı sadece bir örnekti.
"biliyorum konu açık kaynak kod değil linux diyeceksin ama linux için de benzer bir tartışma ortamı yaratılabilir. karşı tarafın kafasında bir soru işareti yaratılsa kendisi zaten doğru yolu bulacaktır :P" ile kastım; şenliklerde (ben sadece itd yi gördüm...) insanların katılacağı tartışmalar yaratılabilirse insanlar daha çok bilgi sahibi olur.
iş tartışma ile de kalmıyor. insanlara linuxun güzelliklerini anlatabilir, kolaylıklarını anlatabilirsek daha çok ilgi çeker.
bu arada itd nin tam amacı nedir? bu konuda; gidip görmeme rağmen pek bilgi sahibi değilim...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Panel : Görsel Sanatlarda Matematik ve Programlama

FZ

Atölye Onbir, özellikle görsel sanatlar için güncel bir araç haline gelen bilgi görselleştirme (Information Visualization) yöntemleri ve sanatçıların bu yeni araca yaklaşımı üzerine konuşmak için Can Altıneller‘i konuk ediyor. Bilgisayarın ve bilgisayar biliminin sanatçılara sunduğu imkanlar hakkında bilgi edinmek ve fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız en geç 10 Kasım 2009 tarihine kadar aşağıdaki formu doldurarak bu etkinlikteki yerinizi ayırtın.

TBD Bilişim Kongresi, Özgür Yazılım Seminerleri

hcg

Türkiye Bilişim Derneği'nin, 29-30-31 Mayıs günlerinde, Marmara Üniversitesi, Nişantaşı Kampüsü ‐ Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği III. Bilişim Kongresi kapsamında:

31 Mayıs Pazar günü, 14.00 ile 15.20 arasında Ana Salon'da Özgür Yazılım Seminerleri yapılacak. Oturum başkanlığı'nı Görkem Çetin yaparken, seminerler Enver Altın, Hakan Uygun ve Cahit Cengizhan tarafından verilecek.

Etkinlik sitesi: http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr

Yale CAS ile Single Signon Uygulaması Semineri

anonim

Konu: Yale CAS ile Single Singon
Konuşmacı: Kenan Sevindik
Yer: ODTÜ Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 28 Nisan Cuma 14:00
Süre: 1.5 saat

Yale CAS kurumsal uygulamalarda çokca karşımıza çıkan "single signon- sso" gereksinimlerini karşılayabilecek açık kaynak kodlu bir ürün. Farklı platformları (.NET, Php, Java, vb) destekliyor ve özellikle sunumda göstereceğimiz Acegi desteği sayesinde Java Web Uygulamalarını için hızlı bir çözüm olanağı sağlıyor. Sunumda CAS ve Acegi ile ilgili aşağıdaki konuları inceleyeceğiz.

Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

FZ

Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.

Teknoloji ve Yönetim

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği seminerlerin yedincisinin konusu Teknoloji ve Yönetim.

Konuşmacı : Cem Ergün, AREND Endüstriyel Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Tarih: 8 Nisan 2002, Pazartesi
Saat : 18:30
Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası