hb

Görüşler

2
tongucyumruk

Bu tip yapay "benchmark"lara bayiliyorum. Tabi ki HTTP basliklarini donanim seviyesinde islediginizde nasil bir performans artisi yakalayabileceginizi görmek guzel, eglenceli lakin bir web uygulamasinin toplam performansini belirleyen etkenler arasinda basliklari islemenin rolu sizce ne kadar? Herhangi bir web uygulamasinin bir yukun altindan kalkmasinda basliklarin islenme suresine gelene kadar pek cok baska etkenin incelenmesi gerekecegini dusunuyorum.

Bir de isin su boyutu var: Gunun sonunda bu performansi sunan sistem neredeyse tamamen C ile yazilmis. BU da demek oluyor ki C ile etkilesebilen her dil (etkilesemeyen dil var mi?) ile bu kutuphaneyi kullanip ayni performans sayikarini yakalamak mumkun.

Gunun sonunda yine de eglenceli ve guzel bir deneme olmus, hakkini vermek lazim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Piwik – Açık Kaynak Kodlu Web Analytics Platformu

MuharremTuran

Piwik, 150 ülkede, 1.000.000'den fazla web sitesinin kullandığı, 50’den fazla dil desteği olan PHP / MySQL ile yazılmış, ücretsiz ve açık kaynak kodlu web analytics platformudur. Ziyaretçilerin sitenizi nasıl kullandığı, sitenize nasıl ulaştığı ve sitenizi tekrar ziyaret etmelerini nasıl sağlayabileceğiniz hakkında yol haritası çizmenize yardımcı olur. Web sitelerinize yapılan çevrimiçi...

IronPython: .Net üzerinde Python - Bölüm - 3

zekzekus

IronPython: dot Net üzerinde Python - 1
IronPython: dot Net üzerinde Python - 2
Yazının özgün haline bu adresten ulaşabilirsiniz.

IronPython içinde bir sınıf oluşturup bunu "System.Object" sınıfından türettiğinizde, IronPython .NET sistemine bir çağrı yapar ve dinamik olarak yeni bir CLR sınıfı oluşturur. IronPython sınıfınıza bir isim atar ve sınıfı kendi "IronPython.NetTypes.System" sınıfına yerleştirir. (Tabii ki Beta versiyon üzerinde çalıştığımızı gözününde bulundurmalısınız. IronPython'ı geliştirenler bu isimuzayı adlarını değiştirebilirler.) Sanırım Poe "Rüya içinde Rüya" gibi bir şeyler yazmıştı. Bu durumda bizde .NET içinde .NET uyguluyoruz. Ya da öyle bir şey işte.

Web Sitesi Performans İyileştirmeleri

muhuk

Yakın zamanda telvee'nin biraz daha hızlı yüklenebilmesi için django_compressor kullanarak ve arkaplan resimlerini düzenleyerek iyileştirmeler yaptım. İşin güzel yanı bunları gerçekleştirirken geliştirme ortamında veya tasarımda köklü değişiklikler yapmamın gerekmemesiydi. Detaylardan aşağıda bahsedeceğim. Daha önce konunun teorik kısmına kısaca değinmek istiyorum.

IronPython: .Net üzerinde Python - Bölüm - 1

zekzekus

Bu metin Jeff Cogswell'in bu adreste bulunan makalesinin çevirisidir.

IronPython'a ilk bakış: .Net ile Python'un buluştuğu yer.

Bir itirafta bulunuyorum. C++ hakkında bir sürü kitap ve makale yazmış olmama rağmen bir sırrım var: C++ benim en sevdiğim programlama dili değil. Değişik amaçlar için kullandığım bir sürü programlama dili var. Ama her zaman en sevdiğim dil Python olmuştur.

Dart: JavaScript sevmeyenler için Google'dan bir hediye

tongucyumruk

Ne kadar tartışma çıkaracak olsa da en baştan açık ve net buraya yazmak istiyorum: Ben JavaScript denen dili sevmiyorum.

JavaScript'i sevemememin nedenleri başlıbaşına burada bir tartışma konusu olabilir ama onun yerine son dönemde bulduğum ilacı paylaşmak istedim: Dart.

Dart yeni bir programlama dili değil. Google tarafından ilk duyurulması 10 Ekim 2011 tarihine denk geliyor. Dart hayatına...