hb

Görüşler

2
tongucyumruk

Bu tip yapay "benchmark"lara bayiliyorum. Tabi ki HTTP basliklarini donanim seviyesinde islediginizde nasil bir performans artisi yakalayabileceginizi görmek guzel, eglenceli lakin bir web uygulamasinin toplam performansini belirleyen etkenler arasinda basliklari islemenin rolu sizce ne kadar? Herhangi bir web uygulamasinin bir yukun altindan kalkmasinda basliklarin islenme suresine gelene kadar pek cok baska etkenin incelenmesi gerekecegini dusunuyorum.

Bir de isin su boyutu var: Gunun sonunda bu performansi sunan sistem neredeyse tamamen C ile yazilmis. BU da demek oluyor ki C ile etkilesebilen her dil (etkilesemeyen dil var mi?) ile bu kutuphaneyi kullanip ayni performans sayikarini yakalamak mumkun.

Gunun sonunda yine de eglenceli ve guzel bir deneme olmus, hakkini vermek lazim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #3

Zakkum

Bu yazıdaki değerlendirme ölçütlerinin en başında “güvenlik” geliyor, işlevsellik ve kalite ise daha sonra ama elbette önemliler. Kullanıcı bilgileri üzerinden para kazanma, gözetleme ve kötüye kullanma mekanizması olduğu sürece değerlendirme açısından güvenliği her zaman ilk sıraya koymak durumundayız. Güvenli derken neyi kastediyoruz, bunu açmamız şart.

Yalnızca anında mesajlaşma için değil...

Keyif Modellemesi: Yapay Zekâ mı Makina Öğrenmesi mi? Peki Ya Televizyon?

FZ

Fakirin TV Film Tavsiyecisi

GÜNCELLEME: Debian ve Ubuntu kullanıcıları lütfen 32333 numaralı yoruma baksınlar!

Bu makalede bilgisayarın basit bir keyif modellemesi için nasıl kullanılabileceği anlatılacaktır. Modellenecek keyif yazarın yani benim keyfim olup ortaya çıkmış olan yazılım kolayca bir başkasının keyfinin modellenmesi için de kullanılabilir.

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...

IronPython: .Net üzerinde Python - Bölüm - 1

zekzekus

Bu metin Jeff Cogswell'in bu adreste bulunan makalesinin çevirisidir.

IronPython'a ilk bakış: .Net ile Python'un buluştuğu yer.

Bir itirafta bulunuyorum. C++ hakkında bir sürü kitap ve makale yazmış olmama rağmen bir sırrım var: C++ benim en sevdiğim programlama dili değil. Değişik amaçlar için kullandığım bir sürü programlama dili var. Ama her zaman en sevdiğim dil Python olmuştur.

Python, Google'ın da desteği ile ilerlemeye devam ediyor

FZ

Google'ın Python programlama diline olan ilgisi dikkat çekmeye devam ediyor. Eğer SOA (Service Oriented Architecture) tarzı uygulamalar için hızlı prototip geliştirmek istiyorsanız istediğiniz işlevselliği büyük ihtimalle Python 3.0'da bulacaksınız.