hb

Görüşler

2
tongucyumruk

Bu tip yapay "benchmark"lara bayiliyorum. Tabi ki HTTP basliklarini donanim seviyesinde islediginizde nasil bir performans artisi yakalayabileceginizi görmek guzel, eglenceli lakin bir web uygulamasinin toplam performansini belirleyen etkenler arasinda basliklari islemenin rolu sizce ne kadar? Herhangi bir web uygulamasinin bir yukun altindan kalkmasinda basliklarin islenme suresine gelene kadar pek cok baska etkenin incelenmesi gerekecegini dusunuyorum.

Bir de isin su boyutu var: Gunun sonunda bu performansi sunan sistem neredeyse tamamen C ile yazilmis. BU da demek oluyor ki C ile etkilesebilen her dil (etkilesemeyen dil var mi?) ile bu kutuphaneyi kullanip ayni performans sayikarini yakalamak mumkun.

Gunun sonunda yine de eglenceli ve guzel bir deneme olmus, hakkini vermek lazim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...

Dart: JavaScript sevmeyenler için Google'dan bir hediye

tongucyumruk

Ne kadar tartışma çıkaracak olsa da en baştan açık ve net buraya yazmak istiyorum: Ben JavaScript denen dili sevmiyorum.

JavaScript'i sevemememin nedenleri başlıbaşına burada bir tartışma konusu olabilir ama onun yerine son dönemde bulduğum ilacı paylaşmak istedim: Dart.

Dart yeni bir programlama dili değil. Google tarafından ilk duyurulması 10 Ekim 2011 tarihine denk geliyor. Dart hayatına...

Django Girls etkinliklerinden öğrendiklerimiz

elifkus

Kodlama saati yazısını görünce ben de Django Girls’ü ve İstanbul’daki etkinliklerimizden ve öğrendiklerimizden bahsedeyim dedim.

Amerika’da ve Dünya’da yazılımcıların kadın oranını arttırmak için birçok organizasyon ve etkinlik var. Django Girls, bunlardan biri. Ola Sitarska and Ola Sendecka adında iki Polonyalı kadın yazılımcı tarafından başlatılmış, 1 veya 2 günlük bir programlama etkinliği....

Django ORM ve SQLAlchemy üstünde Elixir karşılaştırması

muhuk

Django'yu işimde, Elixir'i (bu yazıdaki her Elixir'i Elixir+SQLAlchemy olarak okuyunuz) kendi projemde kullanıyorum. Dört veya beş yıl önce SQLObject ile başlayıp Unicode sorunları nedeniyle bende büyük hayal kırıklığı yaratan ORM macerama bir ay kadar önce FZ'nin önerisi üzerine bir şans daha verdim. Özellikle benim gibi aşırı titiz biri için SQL programlama belli bir karmaşıklıktan sonra işkence olabiliyor. ORM'ler de zamanla gelişmiş ve çok daha stabil hale gelmiş. Karşılaştırmasını yapacağım iki bileşen de yaygın kullanılan iyi projeler. Burada yazacaklarım tamamen benim fikirlerim, eğer hatalarım olursa veya farklı düşünceleriniz varsa lütfen yorum olarak paylaşınız.

PISI Geliştirme Deposu

exa

PISI'nın yeniden canlandırılan geliştirilme dalına ait kaynak kodunu github'da bulabilirsiniz. Kaynakların şu andaki revizyonu 1.1_beta12'dir. Bu revizyonu yerel subversion çalışma kopyalarımdan yükledim, Pardus projesindeki en son idare ettiğim geliştirme dalı deposuna aittir. Dalla ilgili bilgileri aşağıda kendiniz görebilirsiniz.

$ svn info . Path: . Working Copy Root Path:...