hb

Görüşler

2
tongucyumruk

Bu tip yapay "benchmark"lara bayiliyorum. Tabi ki HTTP basliklarini donanim seviyesinde islediginizde nasil bir performans artisi yakalayabileceginizi görmek guzel, eglenceli lakin bir web uygulamasinin toplam performansini belirleyen etkenler arasinda basliklari islemenin rolu sizce ne kadar? Herhangi bir web uygulamasinin bir yukun altindan kalkmasinda basliklarin islenme suresine gelene kadar pek cok baska etkenin incelenmesi gerekecegini dusunuyorum.

Bir de isin su boyutu var: Gunun sonunda bu performansi sunan sistem neredeyse tamamen C ile yazilmis. BU da demek oluyor ki C ile etkilesebilen her dil (etkilesemeyen dil var mi?) ile bu kutuphaneyi kullanip ayni performans sayikarini yakalamak mumkun.

Gunun sonunda yine de eglenceli ve guzel bir deneme olmus, hakkini vermek lazim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Django Girls etkinliklerinden öğrendiklerimiz

elifkus

Kodlama saati yazısını görünce ben de Django Girls’ü ve İstanbul’daki etkinliklerimizden ve öğrendiklerimizden bahsedeyim dedim.

Amerika’da ve Dünya’da yazılımcıların kadın oranını arttırmak için birçok organizasyon ve etkinlik var. Django Girls, bunlardan biri. Ola Sitarska and Ola Sendecka adında iki Polonyalı kadın yazılımcı tarafından başlatılmış, 1 veya 2 günlük bir programlama etkinliği....

Django ORM ve SQLAlchemy üstünde Elixir karşılaştırması

muhuk

Django'yu işimde, Elixir'i (bu yazıdaki her Elixir'i Elixir+SQLAlchemy olarak okuyunuz) kendi projemde kullanıyorum. Dört veya beş yıl önce SQLObject ile başlayıp Unicode sorunları nedeniyle bende büyük hayal kırıklığı yaratan ORM macerama bir ay kadar önce FZ'nin önerisi üzerine bir şans daha verdim. Özellikle benim gibi aşırı titiz biri için SQL programlama belli bir karmaşıklıktan sonra işkence olabiliyor. ORM'ler de zamanla gelişmiş ve çok daha stabil hale gelmiş. Karşılaştırmasını yapacağım iki bileşen de yaygın kullanılan iyi projeler. Burada yazacaklarım tamamen benim fikirlerim, eğer hatalarım olursa veya farklı düşünceleriniz varsa lütfen yorum olarak paylaşınız.

Piwik – Açık Kaynak Kodlu Web Analytics Platformu

MuharremTuran

Piwik, 150 ülkede, 1.000.000'den fazla web sitesinin kullandığı, 50’den fazla dil desteği olan PHP / MySQL ile yazılmış, ücretsiz ve açık kaynak kodlu web analytics platformudur. Ziyaretçilerin sitenizi nasıl kullandığı, sitenize nasıl ulaştığı ve sitenizi tekrar ziyaret etmelerini nasıl sağlayabileceğiniz hakkında yol haritası çizmenize yardımcı olur. Web sitelerinize yapılan çevrimiçi...

Keyif Modellemesi: Yapay Zekâ mı Makina Öğrenmesi mi? Peki Ya Televizyon?

FZ

Fakirin TV Film Tavsiyecisi

GÜNCELLEME: Debian ve Ubuntu kullanıcıları lütfen 32333 numaralı yoruma baksınlar!

Bu makalede bilgisayarın basit bir keyif modellemesi için nasıl kullanılabileceği anlatılacaktır. Modellenecek keyif yazarın yani benim keyfim olup ortaya çıkmış olan yazılım kolayca bir başkasının keyfinin modellenmesi için de kullanılabilir.

IronPython: .Net üzerinde Python - Bölüm - 3

zekzekus

IronPython: dot Net üzerinde Python - 1
IronPython: dot Net üzerinde Python - 2
Yazının özgün haline bu adresten ulaşabilirsiniz.

IronPython içinde bir sınıf oluşturup bunu "System.Object" sınıfından türettiğinizde, IronPython .NET sistemine bir çağrı yapar ve dinamik olarak yeni bir CLR sınıfı oluşturur. IronPython sınıfınıza bir isim atar ve sınıfı kendi "IronPython.NetTypes.System" sınıfına yerleştirir. (Tabii ki Beta versiyon üzerinde çalıştığımızı gözününde bulundurmalısınız. IronPython'ı geliştirenler bu isimuzayı adlarını değiştirebilirler.) Sanırım Poe "Rüya içinde Rüya" gibi bir şeyler yazmıştı. Bu durumda bizde .NET içinde .NET uyguluyoruz. Ya da öyle bir şey işte.