Chris stephenson

Programlama ve Programlama Dillerinin İlkeleri: Açık Ders

5
tongucyumruk

Chris Stephenson'un Vimeo kanalı'nin bilgisayar bilimlerine meraklı herkes için son derece zengin bir bilgi kaynağı olduğu malumunuz. Her ne kadar bir miktar Türkçe içerik barındırsa da özellikle ileri seviye konulardaki içeriğin Ingilizce olması daha geniş kitlelerin bu içerige erişimi önunde bir engel oluşturuyordu.

Neyse ki Mart 2017 itibariyle bu problem çözülmüşe benziyor. Chris Stephenson'un daha önce COMP-313/COMP-314 olarak İngilizce sunduğu içeriğin daha güncel ve Türkçe bir halini Programlama ve Programlama Dillerinin İlkeleri albümüne yüklenmeye başladı.

Türkiye'deki bilişim çevresine dünya standartlarında bir katkı sunan bu çalışmanın hak ettiği değeri göreceğini umalım.

Görüşler

1
butch

Neredeyse 10 yıl önce çekilmiş ama güncelliğini koruyan Master Class 1 videosunu "Bilgisayar Bilimleri ne neymiş?" diyen herkese tavsiye ederim. Türkçe altyazısı da var.

1
FZ

Tam da haberin tepesinde gorunen konu ile ilgili alakali guncel bir makaleyi de not edelim o halde:

"Abstraction is considered to be a key skill underlying most activities in computer science (CS) and software engineering (SE).3,4 As a central concept, abstraction is taught and utilized in various guises in every CS and SE course: in requirements specifications, problem solving, and modeling through to programming and debugging. Given its importance, can one assess an individual's abstraction ability? Are abstraction skills assessable at all? If no, why? If yes, how? We decided to conduct a survey to investigate this topic. As far as we know, this is one of the first trials to address this challenge."

1
ErenTurkay

Videonun basinda COMP 313 ve 314 gorunce once birkac damla yas gozlerimden suzuldu :) O dersleri alabilen son nesilden biriyim ve gercekten cok ogretici/egitici derslerdi. Sonrasinda Bilgisayar Muhendisligi mufredatindan kaldirildi ve CS de kapanmisti zaten. Master Class dersleri de her daim eglenceliydi.

Velhasil, ulkede guzel seyler cezasiz kalmiyor. Bu videolarin internet ortamina tasinmis olmasi sevindirici.

1
butch

Bahsi geçen ders ve diğerleri için böyle bir ortam da varmış: cs$5moodle

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Crash Course: Bilgisayar Bilimleri!

tongucyumruk

Green Biraderler'in "eğitim şart" temalı projesi Crash Course'tan herkesin haberi vardır diye tahmin ediyorum. Haberiniz yoksa, şimdi oldu, gidin ve bu müthiş bilgi kaynağının tadını çıkarın.

Evet, daha önceden bilmeyenler John Green'in efsanevi anlatım tarzıyla süslediği Dünya Tarihi videolarına dalmışken biz konumuza devam edelim. Crash Course projesi yeni dersini...

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...

Geleneksel üniversiteye mecbur muyuz?

butch

Özellikle ülkemizde, sıkça kulak misafiri olduğumuz konulardır, "Kendime uygun yüksek lisans/doktora programı bulamıyorum", "GPA'm çok düşük beni o programa kabul etmezler", "Yüksek lisansla birlikte götüremiyorum, işi bıraktım" ve türevleri. Acaba bu durumu gerçekten sorguluyor muyuz yoksa hala eski alışkanlıkların kurbanı olmaya devam mı ediyoruz.

Günümüzde...

Kodlamanın da saati mi olurmuş?!? Olurmuş...

eph

Her çocuğa bilgisayar bilimlerini sevdirecek, düşünmelerini ve hatta kendi oyunlarını tasarlamalarını sağlayacak bir platformdan bahsetmek istiyorum... code.org.. Yeni değil, bilen bilir.. 2. sınıf ve üzerindeki her yaş grubuna hitap eden farklı zorluk seviyelerinde ve farklı temalarda görevleri yerine getirme "oyun"u.. Oyun kelimesini özellikle kullandım çünkü çocuklar (öğrencilerim)...

İngiltere'den Alan Turing yasası

tongucyumruk

Alan Turing ismi sanıyorum bu satırları okuyan hiç kimseye yabancı değildir. Bilmeyenler için hızlıca özetleyelim. Alan Turing denen zat-ı muhterem:

  • Doktora çalışmaları sırasında meşhur Halting Problem'e getirdiği çözüm ile günümüz bilgisayar bilimleri alanını yarattı. Bunun yan etkisi olarak günümüzde bilgisayar olarak andığımız cihazın da icat edilmesine sebep oldu.
  • İkinci Dünya Savaşı...