Cover

Crash Course: Bilgisayar Bilimleri!

3
tongucyumruk

Green Biraderler'in "eğitim şart" temalı projesi Crash Course'tan herkesin haberi vardır diye tahmin ediyorum. Haberiniz yoksa, şimdi oldu, gidin ve bu müthiş bilgi kaynağının tadını çıkarın.

Evet, daha önceden bilmeyenler John Green'in efsanevi anlatım tarzıyla süslediği Dünya Tarihi videolarına dalmışken biz konumuza devam edelim. Crash Course projesi yeni dersini duyurdu: Bilgisayar Bilimleri. 22 Şubat 2017'de başlayacak serinin sunumunu tecrübeli bilgisayar bilimleri eğitmeni Carrie Anne Philbin yürütecek.

Not: "Ben haftaya kadar bekleyemem" diyen arkadaşlara "Burada yapılmışı var. Buyrun, izleyin" diyoruz.

İlgili Yazılar

Donald Knuth'tan yardım çağrısı

tongucyumruk

Geçtiğimiz günlerde 80. doğumgününü İsveç'in Piteå şehrinde, kendi bestelediği Fantasia Apocalyptica eserinin icrası ile kutlayan Donald E. Knuth, The Art of Computer Programming kitabının yeni fasikülü için problem çözmeyi seven bilgisayar bilimcilerden yardım istedi.

Bilgisayar Bilimlerinin kutsal kitabı olarak görülen The Art of Computer Programming'in 4B cildini yayınlamaya...

Programlama ve Programlama Dillerinin İlkeleri: Açık Ders

tongucyumruk

Chris Stephenson'un Vimeo kanalı'nin bilgisayar bilimlerine meraklı herkes için son derece zengin bir bilgi kaynağı olduğu malumunuz. Her ne kadar bir miktar Türkçe içerik barındırsa da özellikle ileri seviye konulardaki içeriğin Ingilizce olması daha geniş kitlelerin bu içerige erişimi önunde bir engel oluşturuyordu.

Neyse ki Mart 2017 itibariyle bu problem çözülmüşe benziyor. Chris...

İngiltere'den Alan Turing yasası

tongucyumruk

Alan Turing ismi sanıyorum bu satırları okuyan hiç kimseye yabancı değildir. Bilmeyenler için hızlıca özetleyelim. Alan Turing denen zat-ı muhterem:

  • Doktora çalışmaları sırasında meşhur Halting Problem'e getirdiği çözüm ile günümüz bilgisayar bilimleri alanını yarattı. Bunun yan etkisi olarak günümüzde bilgisayar olarak andığımız cihazın da icat edilmesine sebep oldu.
  • İkinci Dünya Savaşı...

Geleneksel üniversiteye mecbur muyuz?

butch

Özellikle ülkemizde, sıkça kulak misafiri olduğumuz konulardır, "Kendime uygun yüksek lisans/doktora programı bulamıyorum", "GPA'm çok düşük beni o programa kabul etmezler", "Yüksek lisansla birlikte götüremiyorum, işi bıraktım" ve türevleri. Acaba bu durumu gerçekten sorguluyor muyuz yoksa hala eski alışkanlıkların kurbanı olmaya devam mı ediyoruz.

Günümüzde...

Bootstrap - Üniversite Öncesi Bilgisayar Bilimleri Eğitimi

fkoksal

Eğer yazılım ile uğraşan biriyseniz "Programlama öğrenmek için nereden başlamak gerek? Hangi dili öğrenmeliyim?" soruları ile mutlaka karşılaşmışsınızdır. Hatta bazen bu soruyu soran henüz üniversite eğitimi almamış bir lise ya da ortaokul öğrencisi bile olmuş olabilir. Nasıl bir cevap verirdiniz? Sizce üniversite öncesi programlama eğitimi nasıl olmalı?

Bu soruya en iyi cevabı...