Palm için miniGL sürücüsü

0
redogre
http://www.dsbox.com/minigl.html adresinde Palm için OpenGL projesi ile ilgili bilgiler var. Digital Sandbox firmasının Source Forge sitesinin de desteğiyle yürüttüğü projede şu anda 0.4 versiyonuna gelinmiş durumda. Ama Sandbox kullanıcıları uyarıyor, program henüz çok stabil değil. Dsbox sitesinde çok "şirin" screen shot lar var... En azından Palm ekranında vektör grafikler şirin gözüküyor bence.
Palm Türkiye'de yaygın olmasa da özellikle Amerika'da (ki ordada cep telefonu bizde ki kadar yaygın değil) Computer Geek diye tabir edilen (Türkçe Meali: Bilgisayarla kafayı bozmuş dahi; siz, biz, fazla mesai tayfası :)) elemanların elinden bu aletler düşmüyor. Yakında (eğer Dolar mantıklı bir seviyede durursa) bizde de Palm denilen alet yaygınlaşabilir ve işadamlarının tekelinden çıkar umarım.

http://sourceforge.net/projects/minigl/ adresinde minigl bilgileri de mevcut. Son iki haberimi de Palm üzerine yapıyorum ama henüz bir tane edinebilmiş değilim. Yoksa "Adamın Palm ı var hava basıyor" falan demeyin :))

İlgili Yazılar

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Piyasada!

anonim

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Kullanıma Sunuldu!

MultiServis Türkçe Web Server 'NuSphere® MySQLTM',
Başlarken ürünü web uygulamaları yapmak için yeni teknoloji ile geliştirilmiş, güvenilir ve maliyetsiz bir MySQL, Apache web server, PHP ve Perl tümleştirilmiş yazılım ailesinin birleşik halidir.

Turing Turnuvası´na Tüm Programcılar Davetli

FZ

Turing Turnuvası iki kategorili ve 20.000$ ödüllü bir turnuva. Kategorilerden birincisinde amaç insan davranışını en iyi taklit eden yazılımı geliştirmek, diğerinde ise insan ile bilgisayar arasındaki farkı tespit edebilecek bir yazılım geliştirmek. Turnuvaya iki farklı tipte program gönderilebilir: İnsan davranışını taklit edecek şekilde veri seti üretebilecek bir emülatör veya insanlar ve makinalar tarafından üretilmiş veri setlerini birbirinden doğru olarak ayırt edebilecek bir dedektör.

Kullanıcı Tabanınız Kirlenmesin!

emresokullu

Undisposable.org, web sitemdeki 40.000 kişilik kullanıcı tabanının 3%'ünün sahte hesaplardan oluştuğunu farkettikten sonra başladığım bir proje. Hedef, 10minutemail.com, jetable.org, mailinator.com ve bugmenot.com gibi servislerin oluşturduğu kirliliği engellemek.

Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

ez_guard

Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.

Satılık Tapınak

ctengiz

Borland'dan gelen son haberlere göre, Borland ALM (Application Lifecycle Management) pazarında yoğunlaşmak istediği için efsanevi Delphi'yi de içeren IDE ürünlerini satılığa çıkardı.