Zakkum

Görüşler

1
tongucyumruk

AI biraz "hype" konusu olsa da, büyük veri setlerine erişimin hayatı ciddi anlamda kolaylaştıran teknolojiler yaratmaya imkan sağladığı bir gerçek. Tabi ki kişisel gizlilik de bu konunun diğer bir yüzü.

Umalım ki bu gibi projeler sayesinde kişisel gizlilik ihtiyaçlarını karşılarken herkesin erişimine de açık olan büyük veri setleri üretilebilsin.

1
Zakkum

Amaç tam da o. Bunu da kağıt üzerinde başarmış görünüyorlar. Fakat sistemde çok fazla halka var, bu bir soruna dönüşebilir. Şurada tane tane anlatılmış : https://youtu.be/HaulMYiB4EQ

Not: Bu arada yorumlar için editör güzel olmuş fakat sonradan düzenleme yapılmak istendiğinde editör çıkmamakta.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hoş Geldin Marvin, Yoksa Skynet Mi Demeliyiz?

Zakkum

İşletim sistemleri ve donanım teknolojileri artık belli bir düzeye gelmiş gibi görünüyor. Bilgisayarlarımızın işlem hızı artarken aynı zamanda daha kolay kullanıma sahip işletim sistemlerini de deneyimliyoruz. Bununla beraber daha hızlı ve daha “kolay” kullanımın bugüne kadar birer ölçüt olarak belirleyici olması, gelecek on yıllar için de böyle olacağı anlamına gelmiyor. Geleneksel anlamı ile...

DeepMind'ın Yapay Zekası Ünlü Satranç Motoru Stockfish'i Ezdi Geçti!

Zakkum

Başlangıçta bildiği yalnızca oyunun kurallarıydı. DeepMind'ın yapay zekası bilinen en güçlü satranç motorlarından biri olan Stockfish karşısında ezici bir üstünlük sağladı. Bunu dört saat gibi görece kısa bir sürede kendi kendine öğrenerek başardı. Yüz oyunda 28 galibiyet 72 beraberlik ve sıfır yenilgi aldı.

Detaylara buradan erişebilirsiniz.

BMO İstanbul organizasyonuyla Chris Stephenson'dan Blockchain eğitimi

tongucyumruk

Malumunuz Blockchain son yıllarda herkesin gündeminde. Eğer Blockchain konusunu "Bitcoin alalım mı?" seviyesinin biraz ötesinde, biraz daha teknik bir bakış açısından merak ediyorsanız BMO İstanbul tarafından organize edilen, @ChrisStephenson tarafından verilecek bu Blockchain eğitimini kaçırmamanızda fayda var.

@ChrisStephenson'ın sözüyle:

Teknolojiyi merak edenler için....

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #4

Zakkum

Bir önceki yazıda Zyptonite ile başladığımız tanıtımlara devam ediyoruz. Bu yazıda iki mesajlaşma uygulamasından bahsedeceğiz. Yazı dizisinin önceki bölümleri için: #1, #2, #3.

Riot

Riot salt bir mesajlaşma uygulaması değil. Daha ziyade popüler Slack uygulaması gibi çok yönlü bir iletişim aracı. Konuşma odaları açabileceğiniz (konu ve üyeleri istediğiniz gibi belirleyebildiğiniz ve farklı...

Büyük Veri: Geleceği Yazanlar Kimler? Neden ve Nasıl?

FZ

Birkaç yıldır çalıştığım 'Büyük Veri' ve 'Dağıtık Sistemler' konularında geleceği tahmin edenler kimler diye bakınıyorum bazen. Geçen gün karşıma http://futuredata.stanford.edu/ diye bir ArGe grubu çıktı Stanford üniversitesinden. Web sitesinin kendisi sade ama içerikte belirtilen hedefler epey iddialı:

İki tür sistemle ilgileniyoruz:

Rakiplerinden en az 10 kat daha iyi olan...