NASA'dan kuşbakışı Mars

0
conan
NASA, Mars'ın yeni 3 boyutlu kuşbakışı modellemeleri, ve de bu modellemelerin üzerinde bir kuşbakışı uçuşu simüle eden yeni videoları yayınladı.
Bu iki video, Mars'a daha önce gönderilen Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) tarafından yollanan verilerle oluşturuldu. Bir başka gezegene yollanan en gelişmiş kameralar yardımıyla çekilen fotoğraflar üç boyutlu bir haritaya dönüştürüldüğünde kırmızı gezegenin şimdiye kadar görülmemiş detaylarını ortaya çıkarıyor. Detaylar 20 cm yükseklik farklarına kadar ayırtedilebiliyor. Bu detayları gönderen kamera ise bütün bu verileri 300 km yükseklikten topluyor!

İlk video Victoria kareterinin çevresini, ikincisi ise Spirit isimli robotun dolaştığı yerleri ve Columbia tepelerini gösteriyor.

Görüşler

0
conan
Ikinci video'nun linki cikmamis :) Buradan clickleyin! :)
0
tongucyumruk
Ha ne vallahi yok öyle birşey! iftira! hiç birşey ispatlayamazsın tamam mı?

Bu arada sanırım videolar direk mars'tan geliyorlar... Bir saatten uzun süredir 2.8 mb boyundaki ilk videoyu indirmeye çalışıyorum...
0
codar
Marsta bulutlar beyaz mı ki. Birinci video ya bakılırsa bayağı dünyadaki gibi bulutlar var ortalıkta. Bence aya maya da gitmediler marsa ise hiç.
0
noyton
Bulutların beyaz olması :)
Bu gerçek video değil , bir modelleme , sanırım bu modelleri yapabilmek için marsa gitmeye gerek yok gönderilenler araçlar fikir veriyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cassini uzay aracı Satürn üzerinde garip altıgenler görüntüledi...

RoR

Cassini görevinde çalışan bilim adamaları, aracın ilginç bir görüntü yakaladığını duyurdu...

Fransa UFO Arşivlerini Açıyor!

darkhunter

Fransa Uzay Araştırmaları Merkezi CNES, resmi olarak 1977 yılından bu yana gizlice biriktirilen ve çoğu zaman varlığı inkar edilen UFO arşivlerini internet sitesinde yayımlayacağını duyurdu.

Uluslararası Uzay İstasyonunu ve Diğer Uyduları Gözlemlemek İster misiniz?

RoR

Gökyüzüne bakıyorsunuz ve birden bir parıltı beliriyor, gittikçe parlaklığı artıyor artıyor sonra yavaş yavaş sönerek kayboluyor, bu uçak değil (yanan sönen ışıkları yok), göktaşı değil (yavaş hareket ediyor), süpermen değil (pelerini yok :), peki nedir bu?

Meteor Tavanı Delip Koltuğa Düşerse?

malkocoglu_2

Yeni Zellanda'da üzüm büyüklüğünde bir meteor, bir evin çatısını delerek içeri girdi. Olayda yaralanan olmadı. Uzayın derinliklerinden gelen taş parçasının saatte 300 mil ile çarptığı tahmin ediliyor. Genelde tamamen eriyerek yokolan meteorlar, bazen eriyemeyecek kadar büyükse sona kadar belli bir kütle muhafaza edebiliyorlar. Yeni Zellanda'daki meteorun (ya da taş parçası diyelim), girdikten sonra koltuğa çarparak, oradan zıplayip havaya çıktigi ve en son aile bilgisayarının üzerine konduğu rapor ediliyor.

http://www.spacedaily.com/news/meteor-04c.html

Felaketin uydu görüntüleri

shiftdelete

Amerika'da yaşanan Katrina felaketinin görüntüleri interaktif olarak yayınlanmaya başladı. Uydu görüntülerini Flash Player yüklü bir tarayıcıdan izlemeniz mümkün. 1355 KB'lik bir yüklemeden sonra dilediğiniz gibi yakınlaştırma yapabiliyorsunuz. Sokak ve caddeleri görmeniz mümkün.