NASA'dan kuşbakışı Mars

0
conan
NASA, Mars'ın yeni 3 boyutlu kuşbakışı modellemeleri, ve de bu modellemelerin üzerinde bir kuşbakışı uçuşu simüle eden yeni videoları yayınladı.
Bu iki video, Mars'a daha önce gönderilen Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) tarafından yollanan verilerle oluşturuldu. Bir başka gezegene yollanan en gelişmiş kameralar yardımıyla çekilen fotoğraflar üç boyutlu bir haritaya dönüştürüldüğünde kırmızı gezegenin şimdiye kadar görülmemiş detaylarını ortaya çıkarıyor. Detaylar 20 cm yükseklik farklarına kadar ayırtedilebiliyor. Bu detayları gönderen kamera ise bütün bu verileri 300 km yükseklikten topluyor!

İlk video Victoria kareterinin çevresini, ikincisi ise Spirit isimli robotun dolaştığı yerleri ve Columbia tepelerini gösteriyor.

Görüşler

0
conan
Ikinci video'nun linki cikmamis :) Buradan clickleyin! :)
0
tongucyumruk
Ha ne vallahi yok öyle birşey! iftira! hiç birşey ispatlayamazsın tamam mı?

Bu arada sanırım videolar direk mars'tan geliyorlar... Bir saatten uzun süredir 2.8 mb boyundaki ilk videoyu indirmeye çalışıyorum...
0
codar
Marsta bulutlar beyaz mı ki. Birinci video ya bakılırsa bayağı dünyadaki gibi bulutlar var ortalıkta. Bence aya maya da gitmediler marsa ise hiç.
0
noyton
Bulutların beyaz olması :)
Bu gerçek video değil , bir modelleme , sanırım bu modelleri yapabilmek için marsa gitmeye gerek yok gönderilenler araçlar fikir veriyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Avrupa Uzay Ajansı Galileo Projesinde Düğmeye Bastı

conan

Avrupa Uzay Ajansi (AUA) bugün yaptığı açıklamayla uzun zamandır konuşulup bir türlü başlanamayan Galileo projesinin start alacağını duyurdu. Galileo projesi şu anda ABD tekelinde olan Küresel Yer Belirleme (GPS) sistemi benzeri bir uydu zinciri. En yakın rakibi GPS'in politik, askeri, ve genel amaçlı kullanıp kısıtlamalarından yakınan Avrupa Birliği uzun zamandır bir türlü kendi arasında anlaşamadığı bu projeyi başlatmada biraz geç mi kaldı acaba?

Nasa`nın yeni robotu

urxalit

Eğer gelişirse ilginç bir alet olacak. Mekiğin içinde fanlarıyla kendi başına hareket eden bir alet... :)

Linkten detaylarını okuyabilirsiniz, PIII işlemci olacak ve işletim sistemi olarak tabii ki Linux kullanılacak. Robotlar küre şeklinde olacak, mekikteki basınç, sıcaklık, oksijen, karbondioksit gibi belirli şeyleri sürekli ölçecekmiş. LCD ekranı, fanları, kablosuz ağ bağlantısı varmış ve uzaktan kumandalı olacakmış.

Star Wars Episode 4'teki Luke'un gözlerini kapatıp ışın kılıcıyla antrenman yaptığı sahne gözünüzün önüne geldi mi? :)

ZDNet'teki habere buradan ulaşabilirsiniz.

Uzaylılara iPod reklamı

cbc

Apple, ürünlerinin kalitesinin dünya standardını aştığını farketmiş olacak ki uzaylılar için reklam yapmaya karar vermiş ve devasa bir iPod inşa etmiş.

Haberin devamında reklamın ve haber kaynağının linkini bulacaksınız.

Tolkien`ın Mount Doom`u gerçek oluyor !

sundance

Bu makalede anlattığı kadarıyla ABD hükümeti Nevada`da yeralan Yucca Dağı`nı ülkenin en büyük nükleer atık deposu yapmaya karar vermiş.

Nevada eyaletinin muhalefetine rağmen, kabul edildiği takdirde bölge yaklasik 100,000 yıl boyunca uzak durulması gereken bir alan olacak. Ve şu anda Enerji bakanlığı onbinlerce yıl sonra bile tehlike olduğunu uzak durulması gerektiğini anlatabilecek evrensel bir tabela/işaret üzerinde çalışıyormuş. Acaba başrolde (Sauron) kim olacak o tarihe :))

İTÜ'nün uydusu uzaya fırlatıldı

anonim

Yapımı İTÜ Uzay Sistemleri Tasarım ve Test Laboratuvarları'nda gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk öğrenci yapımı uydusu İTÜpSAT1 23 Eylül 2009 günü Hindistan'da uzaya fırlatıldı ve Türkiye saati ile 9:41'de yörüngesine ulaştı. İTÜpSAT1, ABD’deki Stanford ve California Polytechnic Üniversiteleri’nin ortaklaşa başlattığı bir proje olan CubeSat projesi kapsamında tasarlandı ve üretildi. Küp şeklindeki uydunun yörüngesi yaklaşık 700 kilometre ve Dünya'yı yaklaşık 90 dakikada bir dönecek.