Muhasebeci 0.3a Kullanıma Hazır

0
muhasebeci
Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden GNU/Linux için GPL lisanslı muhasebe programı muhasebeci´nin 0.3a sürümü hizmete sunulmuştur.
Genel olarak program şu özelliklere sahip: Muhasebe teknik ve tecrübe isteyen bir meslektir. muhasebeci programı ise kullanıcının muhasebe bilmesine gerek kalmadan kime ne kadar borcu olduğunu, kimden ne kadar alacağının olduğunu, elindeki stok miktarını anlık olarak takip edebilmesinin yanında bütün bu işlemler için en ufak bir muhasebe bilgisine gerek duymadan yaptırmayı sağlamaktadır. Bilgisayar sahibi bir bakkalın bile bu programı kullanırken zorlanmaması düşünülerek en baştan kullanım kolaylığını maximum seviyede sunacak bir yapıda tasarlanmıştır. Hedef kitlemiz küçük esnaftan uluslararası ticari faaliyetleri olan büyük firmalara kadar geniş bir alana hitap etmektedir. Kullanım kolaylığı sahip olunan özelliklerden sadece bir tanesidir. 0.3a sürümünün genel olarak yapabildikleri ise şöyle:

Stok işlemleri,
Alış & satış işlemleri,
Cari hesap takibi,
Stok takibi,
İstenen tarih itibariyle stok miktarını görebilme(tüm stoklar)
istenen tarihler arasındaki borç/alacak ilişkisini tüm cari hesaplar üzerinde görebilme

gibi özelliklere sahiptir.

Çok yakında duyurulacak olan yeni sürümde ise kasa takibi işlemleri de kolaylaşacaktır. Şimdiye kadar olan gelişim süreci yavaş sürmesine karşın temel sorunlar kökten çözülmüş olup bundan sonraki gelişim süreci tam gaz yoluna devam edecektir. Bu yıl sonlarına doğru ise piyasadaki kazık fiyatlı ve kapalı kodlu ürünlere en ciddi rakip olması gerektiği gibi sadece GNU/Linux üstünde kullanıma özgürce sunulacaktır.

Not: Etkinliğin 2. günü OpenOffice.org seminerinde 170 PC'den oluşan bir sistemi yöneten Administrator firmalarında komple GNU/Linux´a geçmek istediklerini, bilgi işlem bünyesindeki 3 kişinin de neredeyse tüm zamanlarını virüs & solucanlarla boğuşarak geçirdiklerini, ne pahasına olursa olsun artık GNU/Linux'suz olmayacağını fakat GNU/Linux altında bir muhasebe programı olmadığından dolayı GNU/Linux´a geçemediklerini söylediler. Sanırım orası gibi pek çok firma muhasebeci projesi bittiğinde tümüyle GNU/Linux kullanmaya başlayacak (biz de amacımıza ulaşmış olacağız).

Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

Open Source TV dizisi; Go -Open

anonim

Geçtiğimiz yıl Güney Afrikalı milyarder Mark Shuttleworth , Ubuntu'nunda arkasında yer alan Canonical Ltd. firması ile , ülkesinde Open Source'u tanıtmak amacıyla bir kampanyaya başladı . Hewlett Packard Güney Afrika'nın da aralarında yer aldığı bir katılımcı grubu ile, 2.2 Milyon Euro'luk "Go Open Source" adındaki kampanyayı başlattı.

Hurd Çalışan CD

misafir

GNU/Hurd çalışan CD'nin son versiyonu dün çıktı. Siz de benim gibi GNU/Hurd'ü sabit diskinize kurmaya çalışıp beceremeyenlerdenseniz, hemen şu adresten indirip bu linux'tan bağımsız GNU sistemini deneyebilirsiniz. Sistemde grafik arayüz yok ama emacs ve perl gibi ilginç şeyler mevcut. Meraklılarına duyurulur.

Bu işte bir hata var! :)

sundance

Dyndns.org 18 Ocak günü, Perl Foundation`a $20,000`lık bağışta bulundu.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Tamamen gönüllülerle ve bağışlarla yürüyen bir organizasyonun, yine kendisi ile aynı statüde bulunan bir başka gönüllü organizasyonuna böyle bir bağışta bulunabilmesi, serbest piyasa koşullarında utançla ve esefle karşılanacak :) bir gelişme olarak algılandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir çok uluslu şirket yetkilisi `İnsanlar tüketmek ve sahip olmak yerine, üretmek ve paylaşmayı seçerlerse bütün bu sistem nasıl yürüyecek, bunu engelleyecek yasalar olmalı!` diye beyanat verdi ;)

Birleşik Devletler Hükümeti Özgür Yazılımların Kalitesini inceliyor...

phrewww

Amerikan Hükümeti bir çalışma yapmış, ve bu özgür yazılımların kalitesi hakkında bir rapor hazırlatmış. Aşağıda haberin kendisi linkinde raporu arayıp bulma çalışmaları sırasında elemanın başına gelenlerin yorumunu bayağı eğlenceli buldum. Raporu görmek isteyen arkadaşlar için raporun linkini de veriyorum.

Haberin kendisi
Raporun Kopyası (PDF)

Linus Torvalds: GPL 3 Geçişi Söz Konusu Değil

darkhunter

Linus, Linux çekirdeği'nin posta listesine dün akşam saatlerinde bu mesajı gönderdi. E-posta'dan da anlaşılacağı üzere Linux çekirdeği'nin lisansı GPL 2 olarak kalacak ve aksi (GPL 3 lehine) söz konusu bile edilemez. Çekirdeğe dair bazı eklentilerin (individual files) GPL 3 ile lisanslanmasının mümkün olabileceğini belirten Linus, bunun genel olarak çekirdeğin lisansını etkileyemeyeceğini söylemiş...

Bir şeyler hızla değişmeye başladı...