Muhasebeci 0.3a Kullanıma Hazır

0
muhasebeci
Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden GNU/Linux için GPL lisanslı muhasebe programı muhasebeci´nin 0.3a sürümü hizmete sunulmuştur.
Genel olarak program şu özelliklere sahip: Muhasebe teknik ve tecrübe isteyen bir meslektir. muhasebeci programı ise kullanıcının muhasebe bilmesine gerek kalmadan kime ne kadar borcu olduğunu, kimden ne kadar alacağının olduğunu, elindeki stok miktarını anlık olarak takip edebilmesinin yanında bütün bu işlemler için en ufak bir muhasebe bilgisine gerek duymadan yaptırmayı sağlamaktadır. Bilgisayar sahibi bir bakkalın bile bu programı kullanırken zorlanmaması düşünülerek en baştan kullanım kolaylığını maximum seviyede sunacak bir yapıda tasarlanmıştır. Hedef kitlemiz küçük esnaftan uluslararası ticari faaliyetleri olan büyük firmalara kadar geniş bir alana hitap etmektedir. Kullanım kolaylığı sahip olunan özelliklerden sadece bir tanesidir. 0.3a sürümünün genel olarak yapabildikleri ise şöyle:

Stok işlemleri,
Alış & satış işlemleri,
Cari hesap takibi,
Stok takibi,
İstenen tarih itibariyle stok miktarını görebilme(tüm stoklar)
istenen tarihler arasındaki borç/alacak ilişkisini tüm cari hesaplar üzerinde görebilme

gibi özelliklere sahiptir.

Çok yakında duyurulacak olan yeni sürümde ise kasa takibi işlemleri de kolaylaşacaktır. Şimdiye kadar olan gelişim süreci yavaş sürmesine karşın temel sorunlar kökten çözülmüş olup bundan sonraki gelişim süreci tam gaz yoluna devam edecektir. Bu yıl sonlarına doğru ise piyasadaki kazık fiyatlı ve kapalı kodlu ürünlere en ciddi rakip olması gerektiği gibi sadece GNU/Linux üstünde kullanıma özgürce sunulacaktır.

Not: Etkinliğin 2. günü OpenOffice.org seminerinde 170 PC'den oluşan bir sistemi yöneten Administrator firmalarında komple GNU/Linux´a geçmek istediklerini, bilgi işlem bünyesindeki 3 kişinin de neredeyse tüm zamanlarını virüs & solucanlarla boğuşarak geçirdiklerini, ne pahasına olursa olsun artık GNU/Linux'suz olmayacağını fakat GNU/Linux altında bir muhasebe programı olmadığından dolayı GNU/Linux´a geçemediklerini söylediler. Sanırım orası gibi pek çok firma muhasebeci projesi bittiğinde tümüyle GNU/Linux kullanmaya başlayacak (biz de amacımıza ulaşmış olacağız).

Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

%100 Özgür Yayıncılık Mümkün

butch

newsforge.com'da yayınlanan bu makale, web sitesinden, dizgisine her alanda sadece Özgür Yazılım araçları kullanan bir yayınevinin hikayesini anlatıyor.

Makale, ülkemizde özellikle E-dergi yayını yapanlar tarafından oldukça benimsenen Scribus'un geldiği yerin de önemli bir göstergesi.

Kaynak: /.

MUHASEBECİ: Linux için GPL muhasebe programı

anonim

Muhasebeci; başlıktan da anlaşılacağı gibi Linux için yazılan bir muhasebe programı. Programın gelişimi Yüksel ÖZCAN ve Özkan PAKDİL tarafından yapılmakta olup muhasebeci.sf.net adresinden edinilebilir. Geliştirme işlemleri glade-2 & anjuta ikilisi ile c dili, arayüz olarak kullanımı kolay ve hızlı çalışan gtk+/gnome bilesesenleri ve veritabanı olarak ta MySQL kullanımaktadır.

SCO saçmalıkları bölüm 713 (Nerdeyse bitti :)

sundance

Newsforge'da yeralan habere göre IBM, SCO'ya ait olan kodu GPL altında dağıtmakla suçlandığı 5 milyar dolarlık davada SCO'yu kendi silahıyla vurdu !

IBM'in mahkemeye sunduğu 100 sayfalık iddianamede yasadışı olarak dağıtmakla suçlandığı kodu [Linux 2.4 kernel kodu]SCO'nun 4 Ağustos 2004 itibariyle halen kendisinin de yayınladığını belirtiyor
Günün lafı: Filler tepinirken çimenler ezilir

Compiere, veritabanı bağımsızlığına sonunda kavuştu

acemi_

Özgür CRM/ERP yazılımı olan Compiere, bu alandaki en gelişmiş yazılımlardan biri olmasına rağmen Oracle veritabanı sunucusuna bağımlılığı yüzünden, özgür veritabanı sunucularıyla birlikte kullanılamıyordu. Dolayısıyla Compiere'i kullanabilmek icin Oracle veritabanı sunucusu satın almak, özgür olmayan bir yazılıma bağımlı kalmak gerekiyordu.

Richard Stallman

exalted

Richard Stallman'ın "GNU/Linux User Show"daki görüşmesini mp3 ve ogg formatlarında dinleyebilirsiniz.