Muhasebeci 0.3a Kullanıma Hazır

0
muhasebeci
Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden GNU/Linux için GPL lisanslı muhasebe programı muhasebeci´nin 0.3a sürümü hizmete sunulmuştur.
Genel olarak program şu özelliklere sahip: Muhasebe teknik ve tecrübe isteyen bir meslektir. muhasebeci programı ise kullanıcının muhasebe bilmesine gerek kalmadan kime ne kadar borcu olduğunu, kimden ne kadar alacağının olduğunu, elindeki stok miktarını anlık olarak takip edebilmesinin yanında bütün bu işlemler için en ufak bir muhasebe bilgisine gerek duymadan yaptırmayı sağlamaktadır. Bilgisayar sahibi bir bakkalın bile bu programı kullanırken zorlanmaması düşünülerek en baştan kullanım kolaylığını maximum seviyede sunacak bir yapıda tasarlanmıştır. Hedef kitlemiz küçük esnaftan uluslararası ticari faaliyetleri olan büyük firmalara kadar geniş bir alana hitap etmektedir. Kullanım kolaylığı sahip olunan özelliklerden sadece bir tanesidir. 0.3a sürümünün genel olarak yapabildikleri ise şöyle:

Stok işlemleri,
Alış & satış işlemleri,
Cari hesap takibi,
Stok takibi,
İstenen tarih itibariyle stok miktarını görebilme(tüm stoklar)
istenen tarihler arasındaki borç/alacak ilişkisini tüm cari hesaplar üzerinde görebilme

gibi özelliklere sahiptir.

Çok yakında duyurulacak olan yeni sürümde ise kasa takibi işlemleri de kolaylaşacaktır. Şimdiye kadar olan gelişim süreci yavaş sürmesine karşın temel sorunlar kökten çözülmüş olup bundan sonraki gelişim süreci tam gaz yoluna devam edecektir. Bu yıl sonlarına doğru ise piyasadaki kazık fiyatlı ve kapalı kodlu ürünlere en ciddi rakip olması gerektiği gibi sadece GNU/Linux üstünde kullanıma özgürce sunulacaktır.

Not: Etkinliğin 2. günü OpenOffice.org seminerinde 170 PC'den oluşan bir sistemi yöneten Administrator firmalarında komple GNU/Linux´a geçmek istediklerini, bilgi işlem bünyesindeki 3 kişinin de neredeyse tüm zamanlarını virüs & solucanlarla boğuşarak geçirdiklerini, ne pahasına olursa olsun artık GNU/Linux'suz olmayacağını fakat GNU/Linux altında bir muhasebe programı olmadığından dolayı GNU/Linux´a geçemediklerini söylediler. Sanırım orası gibi pek çok firma muhasebeci projesi bittiğinde tümüyle GNU/Linux kullanmaya başlayacak (biz de amacımıza ulaşmış olacağız).

Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

.Net ve Shared Source

elrond

Bu haberi gün içinde verip Türkiye` de hep beraber bir ilk olmak isterdim ama malesef zaman bulamadım mecburen fazlamesai`ye kaldı.
Microsoft .Net ürün yelpazesinden bazılarının kaynak kodlarını açıklıyor. Konseptin adı `Microsoft shared Code CLI implementation`

Peru`lu bir milletvekilinden tüm dünyaya Serbest Yazılım Dersi

FZ

Peru'lu milletkvekili Dr. Edgar David Villanueva, kendisi ile yapılan bir röportajda 1609 no.lu yasa tasarısından ve bunun etkilerinden bahsediyor. Söz konusu yasa tasarısı Peru'daki tüm hükümet bilgi işlem sistemlerinde (üniversiteler de dahil) açık kodlu ve serbestçe dağıtılabilen yazılım sistemleri kullanılmasını öngörüyor (yani bunu zorunlu kılıyor tabii yapılacak işle ilgili yeterince durmuş oturmuş bir açık kodlu serbest yazılım bulunmadığı durumlar hariç).

Özgür yazılım nereye?

anonim

Özgür Yazılım hareketi "döndü" mü? Yoksa aslında hiçbir zaman adam olma potansiyeli taşımadı mı? Özgür yazılım bir başkaldırı mıdır? Yoksa zamanla egemen olana ayak uyduracak geçici bir çıkış mı? Özgür Yazılım hakkında gün geçtikçe daha kuşku dolu yaklaşımların gelişmesi çok anlaşılır.

Her geçen gün büyük yazılım örgütleri ve vakıflarında katılımcı isimlerin baş sıralarında IBM, HP, ve Intel'in yerleşmesine alışıldı bile. Zaman zaman Microsoft'la bile birlikte "iş yapar" oldu bu camia.

Alper İltekin'in makalesi için: http://www.soldergisi.com

GNU Hata ayıklayıcı (GDB) 7.0 sürümü duyuruldu.

Tarık

Bu sürümdeki değişiklikleri resmi duyurudan inceleyebilirsiniz.

GNU hata ayıklayıcısı ya da ingilizce dilindeki kısaltmasıyla GNU GDB yazılımı Ada, C, C++, Objective-C, Pascal gibi birçok programlama dili için hata ayıklama olanağı sağlayan açık kaynak kodlu özgür bir yazılımdır.

FTP İndirme sayfası

Eric Raymond ve Open-Source Camiası

SHiBuMi

Eric Raymond, "open-source nedir ne değildir" i öğrenmek isteyen herkesin ilk tanışması gereken isimlerden birisi. Kendisi open-source haraketinin "kurucu baba"larından birisi ve bana göre bu oluşumu yönlendirirken aynı zamanda oluşum hakkında en sağlam ve tutarlı fikirlere sahip olan kişi. "The Cathedral And Bazaar" isimli hem elektronik ortamda hem de basılı medyada yayınlanan kitabı ise "hacker"lar ve "programcı"lar için önemli bir fikir kaynağı. Hem bu kitaba, hem de Raymond'un kişisel web sitesine ulaşabileceğiniz adres: www.tuxedo.org/~esr/writings/cathedral-bazaar/. Kitabın haricinde "Hacker FAQ" bölümünü de mutlaka okumanızı tavsiye ederim, bir hacker olmayı düşünmüyorsanız bile, sanal dünyada bir kullanıcı olmaktan öteye geçip geliştirici olmaya başlayabilmeniz için öğrenmeniz gerekenler ve sahip olmanız/edinmeniz gereken nitelikler çok usta bir üslupla özetlenmiş.