Makale/Röpörtaj Turu

0
anonim
Uzun zamandır genel bir haber turu yapamamıştım. Sözü fazla uzatmadan başlıklara geçelim...
Klasik GNU/Linux sistemlerinde root hesabına sahip olan bir saldırgan oyunu kazanmıştır. Ancak SELinux oyunun kurallarını değiştiriyor. Piyasaya yeni çıkan SELinux kitabının yazarı Bill McCarty ile yapılan röpörtaja buradan ulaşabilirsiniz.Bilgisayar güvenliğine ilgi duyan herkese tavsiye edebileceğim güzel bir röportaj.

Bir diğer makale Açık Kaynak tabanlı sistemlerin masaüstü için hazır olduğu halde neden halen dünyayı ele geçiremediğini :) sorgulayan eğlenceli "Why Is Open Source World Domination Taking So Darn Long?" yazısı.

Why I won't upgrade my Linux distribution adlı makalesinde RPM cehennemini anlatan Nathan Willis; yeni yazdığı Why I do upgrade my Linux systems frequently makalesinde APT cennetine uzanan yolculuğunu anlatıyor. ( Evet, Debian'ı seviyor ve taraflı habercilik yapıyorum :) )

Ve bir başka faydalı Debian makalesi Installing Debian From Scratch te Bruce Byfield, Debian kurulumuna temelden yaklaşıyor ve bu yorucu fakat sistemini tamamen kendine özel inşaa etmek isteyenler için ideal çözümü anlatıyor. Hatta bu şekilde Live CD yapımına da değiniyor.

Son haberimiz yeni bir trend ile ilgili adı podcasting. Basitçe şöyle anlatılabilir: beğendiğiniz radyo programlarını seçiyorsunuz ve bir yazılım her gün gidip sitesine bakıyor. Eğer yeni bir program hazırlanıp siteye konmuşsa genellikle MP3 formatındaki yayın dosyasını yazılımınız çekiyor. Siz de bilgisayarınızda ya da MP3 çalarınızda dinliyorsunuz. Yayınlar arasında insanların evinde yaptığı kayıtlar da var, BBC, VOA (Voice of America) gibi profesyonel yayınlar da var. Ayrıntılı bilgi için şu bağlantılara bakabilirsiniz. Link 1 , Link 2 , Link 3

İlgili Yazılar

802.11g Artık Bir Standart

murat09

Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

Patrick Volkerding işinin başında

mos

Geçtiğimiz günlerde hastalığını öğrendiğimiz Slackware Linux'un babası Patrick Volkerding artık daha iyi.

Bir süredir Slackware GNU/Linux'un ve daha önemlisi Patrick'in akibeti merak konusuydu. Görünüşe göre bir şeyler yoluna girmeye başlamış.

gOS: Yeni Bir Kavram

erika

Birçok Web 2.0 uygulamasını içeren alternatif bir işletim sistemi üretilmiş, adı ''gOS'', Ubuntu tabanlı. Şuradan indirebilirsiniz. Sitede Google ile bir alakalarının olmadığı belirtilmiş. Bu işletim sistemi özellikle Google uygulamalarının ve diğer bedava yazılımların daha geniş kitlelere ulaşması için yapılmış. WalMart'da 199$'a çıkan gPC'de bu işletim sistemi yüklü. Yok satmış. :-) Türkiye'de 199$'a satılan bir laptop olsa ne iyi olur.

The Codebreakers: BBC'den Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Belgeseli

FZ

BBC tarafından hazırlanan ve açık kaynak ile özgür yazılım dünyasına ışık tutmayı hedefleyen The Codebreakers Mayıs ayında yayınlanmıştı.

İki bölümlük belgeselin 40 dakikalık bir sürümü OGG (90MB), WMV (60MB), M4V (225MB) veya DVD ISO torrent (1.5GB) olarak indirmek mümkün.