Makale/Röpörtaj Turu

0
anonim
Uzun zamandır genel bir haber turu yapamamıştım. Sözü fazla uzatmadan başlıklara geçelim...
Klasik GNU/Linux sistemlerinde root hesabına sahip olan bir saldırgan oyunu kazanmıştır. Ancak SELinux oyunun kurallarını değiştiriyor. Piyasaya yeni çıkan SELinux kitabının yazarı Bill McCarty ile yapılan röpörtaja buradan ulaşabilirsiniz.Bilgisayar güvenliğine ilgi duyan herkese tavsiye edebileceğim güzel bir röportaj.

Bir diğer makale Açık Kaynak tabanlı sistemlerin masaüstü için hazır olduğu halde neden halen dünyayı ele geçiremediğini :) sorgulayan eğlenceli "Why Is Open Source World Domination Taking So Darn Long?" yazısı.

Why I won't upgrade my Linux distribution adlı makalesinde RPM cehennemini anlatan Nathan Willis; yeni yazdığı Why I do upgrade my Linux systems frequently makalesinde APT cennetine uzanan yolculuğunu anlatıyor. ( Evet, Debian'ı seviyor ve taraflı habercilik yapıyorum :) )

Ve bir başka faydalı Debian makalesi Installing Debian From Scratch te Bruce Byfield, Debian kurulumuna temelden yaklaşıyor ve bu yorucu fakat sistemini tamamen kendine özel inşaa etmek isteyenler için ideal çözümü anlatıyor. Hatta bu şekilde Live CD yapımına da değiniyor.

Son haberimiz yeni bir trend ile ilgili adı podcasting. Basitçe şöyle anlatılabilir: beğendiğiniz radyo programlarını seçiyorsunuz ve bir yazılım her gün gidip sitesine bakıyor. Eğer yeni bir program hazırlanıp siteye konmuşsa genellikle MP3 formatındaki yayın dosyasını yazılımınız çekiyor. Siz de bilgisayarınızda ya da MP3 çalarınızda dinliyorsunuz. Yayınlar arasında insanların evinde yaptığı kayıtlar da var, BBC, VOA (Voice of America) gibi profesyonel yayınlar da var. Ayrıntılı bilgi için şu bağlantılara bakabilirsiniz. Link 1 , Link 2 , Link 3

İlgili Yazılar

Hans Reiser cinayet şüphelisi olarak tutuklandı

anonim

ReiserFS dosya sistemiyle adını duyuran Hans Reiser boşandığı karısının katil zanlısı şüphesiyle tutuklandı.Polis bir süredir kayıp olan eski eşinin öldürülmüş olabileceği şüphesiyle Hans Reiser'ı göz altına almış. Haberin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz. Bu haberin üzerine reiserfs ve açık kaynak kodlu yazılımlar hakkında türlü geyik de hemen ardından yapılmaya başlanmış. Acaba açık kaynak kodlu yazılımlar çıldırmamıza bir sebep mi yoksa çıldırmamızın bir sonucu mu? Burada uzayan bir tartışma trafiğine rastlamak mümkün.

AMD, ATI'yi 5.4 milyar dolar ödeyerek satın aldı!

darkhunter

Yahoo'daki habere göre AMD-ATI birleşmesi gerçekleşti!

Fiyatın dudak uçuklatıcı olmasının yanı sıra, artık AMD'nin efsane platform Nforce yerine ATI yongalara yoğunlaşılacağını kestirmek pek de zor olmasa gerek :) Belki de anakart ar-ge'si artık AMD'nin kontrolünde olur (umarım)...

OpenBSD 3.3 Çıktı

FZ

Kendine hedef olarak ağ güvenliği ve şifreleme konusunda en yetkin işletim sistemini üretmeyi seçmiş olan OpenBSD ekibinin geliştirmiş olduğu OpenBSD işletim sisteminin 3.3 numalı sürümü 1 Mayıs 2003 tarihinde resmen kamu kullanımına açıldı.

ABD'deki DARPA kurumu tarafından kendilerine verilen destek aniden kesilince maddi bakımdan zor durumda kalan OpenBSD ekibi her türlü olumsuzluğa rağmen kamu yararına çalışmalarına devam ediyor. Ekip kendisini desteklemek isteyen insanların her türlü yardımını kabul ediyor.

Şimdide elektronik bomba korkusu sardı..(EMP)

kuzen

DIŞ HABERLER SERVİSİNDEN... ABD'nin gelecek yıl deneyeceği "EBomb", yani eletromekanik bomba, aklın sınırlarını bile zorlayacak kadar büyük felaketlere yol açabilecek. Her şey bir göz kırpması kadar kısa bir zaman içinde olup bitecek. Evinin içinde kendi halinde oturan biri önce uzaktan keskin bir çatırtı duyacak. Muhtemelen bu sesi bir şimşek veya yıldırım sanacak. Ama o bunları düşünene kadar, uygar dünya en az 200 yıl önceye, elektriğin henüz keşfedilmediği yarı karanlık dönemlere geri dönecek.