Linux Semineri : İleri Düzey Ağ Yönlendirme

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da linux semineri düzenliyor. Bant genişliği şekillendirme, QoS, Voice over IP, VPN, GRE Tünelleri ve ileri düzey ağ yönlendirme tekniklerinin linux ve özgür yazılımlarla uygulanmasının anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. -Ayrıntılı bilgi-

İlgili Yazılar

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Etkin Katılım Çağrısı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 11-14 Mayıs 2006 tarihleri arasında Ankara ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlediği 5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği için etkin katılım çağrısı yapıldı. Şenlikte davetli konuşmacıların yanı sıra katılımcıların bildirilerine, seminerlerine ve özgür yazılım proje ve gruplarının düzenleyeceği çalışma toplantılarına da yer verilecek. [ Detaylı Bilgi ]

26LINUX222

penguencg

26LINUX222 etkinliği, 3-4 Kasım 2007 tarihleri arasında, Eskişehir Büyükşehir Sanat Merkezi TurgutÖzakman Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

Tüm Linux'a ve özgür yazılım camiasında gönül verenleri, yeni başlayan kullanıcıları, başlamak isteyen yeni meraklıları bekliyoruz.

Linux Semineri : Syslog ile Sistem Kayıtlarının ...

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Syslog ile sistem kayıtlarının tutulması ve incelenmesinin anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Telekom Şirketlerinin Tüketiciyle Buluşması

anonim

6-9 Mayıs tarihleri arasında Ankara Altınpark Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Telekom 2004 Fuarı, 1 Ocak 2004'te gerçekleşen serbestleşmeden sonra sektörün tüketiciyle ilk buluşması olacak. Fuara paralel olarak düzenlenecek seminer başlıkları çok revaçta olan konuları içeriyor.
Fuar sitesinden ücretsiz davetiye edinilebiliyor. Ankara Üniversitelerinin tümünden, şehir merkezinden ve çevre illerden düzenlenecek ücretsiz otobüs servisleri hakkında bir süre sonra yapılacak bilgilendirmeden haberdar olmak için e-posta listesine kaydolabiliyorsunuz.

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.