Linux Çekirdeği 2.6.2

0
anonim
Bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten bu aralar bu çekirdek çok mu hızlı güncelleniyor bilmiyorum ama Linus Torvalds çekirdeğin 2.6.2 sürümünü duyurdu.

Çekirdeğin kod adı "Feisty Dunnart. Detay için buraya, Yeni sürümü indirmek içinse buraya bakabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

murat09

Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:

KDE 3 Çıktı

tongucyumruk

Özellikle Linux ile yeni tanışanların en çok kullandığı masaüstü ortamı olan KDE'nin 3. sürümü bugün duyuruldu... Yeni eklenen özellikler arasında yeni Print Management programı ve Konqueror'a gelen yeni DHTML desteği dikkat çekiyor. Bunun ddışında diğer KDE programları içinde yenilikler mevcut.

Xfce 4.4.1

ErenTurkay

Bir çok hatası giderilen ve Türkçe çevirisi yapılan Xfce 4.4.1 duyuruldu.

Özellikle 4.4 dalının Türkçe çevirilerinin yapılması bizi daha çok ilgilendiriyor. Her ne kadar bazı eksiklikler olsa da kullanılabilir durum.da. 4.4.1 'tarball'ları 2 önemli hata içeriyor.

Novell, SuSe 9.1`i duyurdu

yuxel

Novell, Gnu/Linux 2.6 ile gelen ilk ticari dağıtım olma özelliğine sahip olan SuSe 9.1'i duyurdu. Kişisel sürümü $29.95, profesyonel sürümü ise $89.95 'den satılacak olan 9.1, Gnome 2.4.2 ve KDE 3.2.1 masaüstü ortamlarını içeriyor. Dağıtımda ayrıca Softmaker firmasında üretilen TextMaker(kelime işlemci) ve Planmaker(tablolama) ofis programları da gelmekte.
Slashdot | Newsforge | Eweek | Madpenguin

Pratix Linux

anonim

Fatih Aşıcı tarafından geliştirilen Fedora Core 2 tabanlı GNU/Linux dağıtımı Pratix Linux çıktı. Dağıtımın özellikleri kısaca şöyle: