KDE'de Şeffaf ve Gölgeli Pencereler

0
freethings
Appeal Projesi'nden önce KDE’nin süsünü biraz daha arttırmak için pencere gölge ve şeffaflığını etkinleştirebilirsiniz. Sisteminizde X.org 6.8 veya üzeri ile KDE 3.4 veya üzeri varsa, önce X.org konfigürasyon dosyanızı düzenlemeniz ve ardından KDE Kontrol Merkezinden bir ayar yapmanız gerekiyor.

Pencere, popup pencere ve menüler, açılırken yavaşça görünür oluyor ve kapanırken yavaşça gözden kayboluyorlar. Etkin olan pencere diğerlerinin üzerinde görünüyor ve etkin olmayan pencereler sönük görünüyorlar. GTK+ ve Java programları da menü etkilerinden, gölgelerden ve şeffaflıktan nasibini alıyorlar.

Ayarların ardından, her pencere işlemleri menüsüne Opacity seçeneği geliyor, buradan pencerenin şeffaflığını değiştirebiliyorsunuz.Yine pencere menüsündeki Gelişmiş menüsünün altındaki Özel Pencere Ayarlarındaki, Özellikler sayfasında pencerenin aktif ve inakif durumları için pencereye özel değerler belirtebiliyorsunuz.

X.org konfigürasyon dosyasını (/etc/X11/xorg.conf) root haklarıyla açın.Dosyanın sonuna şu satırları ekleyin:

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

Dosyayı kaydedin, ve X'i yeniden başlatın .

KDE Kontrol Merkezi'ni açın ve Masaüstü -> Pencere Davranışı bölümüne ulaşın, Translucency sayfasına tıklayın ve Use Translucency/Shadows kutusunu işaretleyin. Ayarları uygulayın, ve diğer seçenekleri isteğinize göre düzenleyin.

parmak blog

KDE

Görüşler

0
anonim
üzülerek söylüyorum ki X çok yavaş, hele bu transparanlık mevzularında gerçekten yavaş. (ya da benim yapmayı bilmediğim birşey var)
Alpha kanallı bir renk içeren bir uygulamayı (qt) hem windowsda hem de linux'da derleyip kullanarak farkı görebilirsiniz. (tabi yine benim yapmayı bilmediğim birşey olabilir)
bu arada kde 3.5 alpha'da window decoration'ı da şeffaf yapabiliyoruz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

KDE 4 Yayımlandı

3lobyte

UNIX türevi işletim sistemlerinin en fazla kullanılan iki arayüzünden biri olan KDE'nin son kararlı sürümü KDE4 yayımlandı.

KOffice 2.0 yakında çıkıyor

anonim

KOffice'in son sürümü olan 2.0 sürümünün RC (Sürüm Adayı) versiyonu çıktı. Özellikle bu sürümde öne çıkan noktalar, platform bağımsızlığı, ODF desteği, ve bir çok yeni uygulama. KOffice'in özellikle KDE'yi beğenenlerin gönlünü fethedeceği aşikar.

Pardus Ulusal İşletim Sistemi için Yerelleştirme Çağrısı

dfisek

Pardus Ulusal İşletim Sistemi üzerinde kullanılan tek masaüstü ortamı KDE. KDE projesi yakın zaman içerisinde 3.4.2 sürümünü yerelleştirmelerin iyileştirilmesi ve hata giderimi amaçları ile yayınlayacak. Büyük bir olasılık ile 3.4 serisinin son sürümü olacak ve bu sürüm Pardus 1.0'da da kullanılacak olan sürüm olacak. Çeviriler için son tarih ise 19 Temmuz 2005.

19 Temmuz'a kadar KDE'nin yapılacak Türkçe çevirileri Pardus'un daha Türkçe olmasını sağlayacak. O nedenle İngilizce'niz yeterli ise, siz de KDE Türkiye'nin yerelleştirme çalışmalarına acilen katılın ve çeviri çalışmalarına başlayın.

[1] KDE Türkiye: http://www.kde.org.tr
[2] Pardus Ulusal İşletim Sistemi: http://www.uludag.org.tr

Kde 3.5 birinci Beta sürümü çıktı

Sabutay

Kde geliştiricileri Kde'nin 3.5 beta sürümü 21 Eylül itibariyle çıkardılar. Bir çok yazılım halihazırda geliştirildiği için, çoğu özellikler daha eklenmemiş. Kde 3.5 Beta1 sürümü,eski sürümleri gibi Qt3 kullanıyor. Geliştiricilerin dediğine göre Qt 3.3.5 daha desteklenmiyor. Yeni özellikleri bu sayfadan öğrenebilir, güncel halini şurdaki sunuculardan çekebilirsiniz.

People Behind KDE - Görkem Çetin Röportajı

FZ

Görkem Çetin ile yapılmış "People Behind KDE" röportajını bu adreste okuyabilirsiniz.