KDE'de Şeffaf ve Gölgeli Pencereler

0
freethings
Appeal Projesi'nden önce KDE’nin süsünü biraz daha arttırmak için pencere gölge ve şeffaflığını etkinleştirebilirsiniz. Sisteminizde X.org 6.8 veya üzeri ile KDE 3.4 veya üzeri varsa, önce X.org konfigürasyon dosyanızı düzenlemeniz ve ardından KDE Kontrol Merkezinden bir ayar yapmanız gerekiyor.

Pencere, popup pencere ve menüler, açılırken yavaşça görünür oluyor ve kapanırken yavaşça gözden kayboluyorlar. Etkin olan pencere diğerlerinin üzerinde görünüyor ve etkin olmayan pencereler sönük görünüyorlar. GTK+ ve Java programları da menü etkilerinden, gölgelerden ve şeffaflıktan nasibini alıyorlar.

Ayarların ardından, her pencere işlemleri menüsüne Opacity seçeneği geliyor, buradan pencerenin şeffaflığını değiştirebiliyorsunuz.Yine pencere menüsündeki Gelişmiş menüsünün altındaki Özel Pencere Ayarlarındaki, Özellikler sayfasında pencerenin aktif ve inakif durumları için pencereye özel değerler belirtebiliyorsunuz.

X.org konfigürasyon dosyasını (/etc/X11/xorg.conf) root haklarıyla açın.Dosyanın sonuna şu satırları ekleyin:

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

Dosyayı kaydedin, ve X'i yeniden başlatın .

KDE Kontrol Merkezi'ni açın ve Masaüstü -> Pencere Davranışı bölümüne ulaşın, Translucency sayfasına tıklayın ve Use Translucency/Shadows kutusunu işaretleyin. Ayarları uygulayın, ve diğer seçenekleri isteğinize göre düzenleyin.

parmak blog

KDE

Görüşler

0
anonim
üzülerek söylüyorum ki X çok yavaş, hele bu transparanlık mevzularında gerçekten yavaş. (ya da benim yapmayı bilmediğim birşey var)
Alpha kanallı bir renk içeren bir uygulamayı (qt) hem windowsda hem de linux'da derleyip kullanarak farkı görebilirsiniz. (tabi yine benim yapmayı bilmediğim birşey olabilir)
bu arada kde 3.5 alpha'da window decoration'ı da şeffaf yapabiliyoruz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

KOffice 2.0 yakında çıkıyor

anonim

KOffice'in son sürümü olan 2.0 sürümünün RC (Sürüm Adayı) versiyonu çıktı. Özellikle bu sürümde öne çıkan noktalar, platform bağımsızlığı, ODF desteği, ve bir çok yeni uygulama. KOffice'in özellikle KDE'yi beğenenlerin gönlünü fethedeceği aşikar.

KDE Türkiye, Vizyonunu Genişletiyor

gorkemcetin

KDE Türkiye bundan 6 ay önce Türkiye'deki KDE kullanım bilincini arttırmak ve KDE çalışmaları için Türkiye'de bir merkez oluşturmak amacı ile kuruldu. Bugün KDE Türkiye, KDE'nin Türkçe yerelleştirme çalışmalarını yürütürken; promosyon malzemeleri, seminerler, IRC toplantıları, e-posta listeleri ve yerel organizasyonlara katılımı ile farkındalık yaratıyor.

SimpleKDE'nin Geleceği

anonim

Turkix tarafından geliştirilen SimpleKDE masaüstü ortamının, gelecekteki sürümleri için hazırlanan konsept görüntü ve fikirler http://www.simplekde.org/node/16 adresinden KDE'cilerin beğenisine sunuldu. Konseptler, KDE geliştiricileriyle de paylaşıldı.

People Behind KDE - Görkem Çetin Röportajı

FZ

Görkem Çetin ile yapılmış "People Behind KDE" röportajını bu adreste okuyabilirsiniz.

KOffice 2.0 Windows, Linux ve MacOSX'de çalışıyor

anonim

Yeni duyurulan son alpha8 sürümü ile bütün işletim sistemleri için hazır kurulum araçları geliyor. KOffice2.0'ın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

http://www.koffice.org/announcements/