Kde 3.5 birinci Beta sürümü çıktı

0
Sabutay
Kde geliştiricileri Kde'nin 3.5 beta sürümü 21 Eylül itibariyle çıkardılar. Bir çok yazılım halihazırda geliştirildiği için, çoğu özellikler daha eklenmemiş. Kde 3.5 Beta1 sürümü,eski sürümleri gibi Qt3 kullanıyor. Geliştiricilerin dediğine göre Qt 3.3.5 daha desteklenmiyor. Yeni özellikleri bu sayfadan öğrenebilir, güncel halini şurdaki sunuculardan çekebilirsiniz.
Eğer nasıl göründüğünü ve özeliklerini merak ediyorsanız,asağıdaki linkler merakınızı az da olsa giderecektir. http://jrepin.blogspot.com/2005/07/jlps-kde-35-previews-part-1.html
http://jrepin.blogspot.com/2005/08/jlps-kde-35-previews-part-2.html
http://www.canllaith.org/svn-features/22-06-05.html
http://www.canllaith.org/svn-features/14-07-05.html
http://www.canllaith.org/svn-features/17-08-05.html
KDE

İlgili Yazılar

SimpleKDE'nin Geleceği

anonim

Turkix tarafından geliştirilen SimpleKDE masaüstü ortamının, gelecekteki sürümleri için hazırlanan konsept görüntü ve fikirler http://www.simplekde.org/node/16 adresinden KDE'cilerin beğenisine sunuldu. Konseptler, KDE geliştiricileriyle de paylaşıldı.

KOffice 2.0 Windows, Linux ve MacOSX'de çalışıyor

anonim

Yeni duyurulan son alpha8 sürümü ile bütün işletim sistemleri için hazır kurulum araçları geliyor. KOffice2.0'ın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

http://www.koffice.org/announcements/

KOffice 2.0 yakında çıkıyor

anonim

KOffice'in son sürümü olan 2.0 sürümünün RC (Sürüm Adayı) versiyonu çıktı. Özellikle bu sürümde öne çıkan noktalar, platform bağımsızlığı, ODF desteği, ve bir çok yeni uygulama. KOffice'in özellikle KDE'yi beğenenlerin gönlünü fethedeceği aşikar.

KDE'de Şeffaf ve Gölgeli Pencereler

freethings

Appeal Projesi'nden önce KDE’nin süsünü biraz daha arttırmak için pencere gölge ve şeffaflığını etkinleştirebilirsiniz. Sisteminizde X.org 6.8 veya üzeri ile KDE 3.4 veya üzeri varsa, önce X.org konfigürasyon dosyanızı düzenlemeniz ve ardından KDE Kontrol Merkezinden bir ayar yapmanız gerekiyor.

KDE kullanın, kullandırın

anonim

Ben demiyorum, Linus Torvalds demiş. (flame on)Gnome'un kullanıcıyı aptal yerine koyduğunu, bu yüzden sadece bu tip insanların kullanacağını, ve kullanıcıları KDE'ye yönlendirmemiz gerektiğini söylemiş (flame off)
Kaynak: Challenger'ın Web Günlüğü #