Pardus Ulusal İşletim Sistemi için Yerelleştirme Çağrısı

0
dfisek
Pardus Ulusal İşletim Sistemi üzerinde kullanılan tek masaüstü ortamı KDE. KDE projesi yakın zaman içerisinde 3.4.2 sürümünü yerelleştirmelerin iyileştirilmesi ve hata giderimi amaçları ile yayınlayacak. Büyük bir olasılık ile 3.4 serisinin son sürümü olacak ve bu sürüm Pardus 1.0'da da kullanılacak olan sürüm olacak. Çeviriler için son tarih ise 19 Temmuz 2005.

19 Temmuz'a kadar KDE'nin yapılacak Türkçe çevirileri Pardus'un daha Türkçe olmasını sağlayacak. O nedenle İngilizce'niz yeterli ise, siz de KDE Türkiye'nin yerelleştirme çalışmalarına acilen katılın ve çeviri çalışmalarına başlayın.

[1] KDE Türkiye: http://www.kde.org.tr
[2] Pardus Ulusal İşletim Sistemi: http://www.uludag.org.tr
KDE

İlgili Yazılar

KDE kullanın, kullandırın

anonim

Ben demiyorum, Linus Torvalds demiş. (flame on)Gnome'un kullanıcıyı aptal yerine koyduğunu, bu yüzden sadece bu tip insanların kullanacağını, ve kullanıcıları KDE'ye yönlendirmemiz gerektiğini söylemiş (flame off)
Kaynak: Challenger'ın Web Günlüğü #

KDE'de Şeffaf ve Gölgeli Pencereler

freethings

Appeal Projesi'nden önce KDE’nin süsünü biraz daha arttırmak için pencere gölge ve şeffaflığını etkinleştirebilirsiniz. Sisteminizde X.org 6.8 veya üzeri ile KDE 3.4 veya üzeri varsa, önce X.org konfigürasyon dosyanızı düzenlemeniz ve ardından KDE Kontrol Merkezinden bir ayar yapmanız gerekiyor.

KOffice 2.0 yakında çıkıyor

anonim

KOffice'in son sürümü olan 2.0 sürümünün RC (Sürüm Adayı) versiyonu çıktı. Özellikle bu sürümde öne çıkan noktalar, platform bağımsızlığı, ODF desteği, ve bir çok yeni uygulama. KOffice'in özellikle KDE'yi beğenenlerin gönlünü fethedeceği aşikar.

KDE Türkiye, Vizyonunu Genişletiyor

gorkemcetin

KDE Türkiye bundan 6 ay önce Türkiye'deki KDE kullanım bilincini arttırmak ve KDE çalışmaları için Türkiye'de bir merkez oluşturmak amacı ile kuruldu. Bugün KDE Türkiye, KDE'nin Türkçe yerelleştirme çalışmalarını yürütürken; promosyon malzemeleri, seminerler, IRC toplantıları, e-posta listeleri ve yerel organizasyonlara katılımı ile farkındalık yaratıyor.

Kde 3.5 birinci Beta sürümü çıktı

Sabutay

Kde geliştiricileri Kde'nin 3.5 beta sürümü 21 Eylül itibariyle çıkardılar. Bir çok yazılım halihazırda geliştirildiği için, çoğu özellikler daha eklenmemiş. Kde 3.5 Beta1 sürümü,eski sürümleri gibi Qt3 kullanıyor. Geliştiricilerin dediğine göre Qt 3.3.5 daha desteklenmiyor. Yeni özellikleri bu sayfadan öğrenebilir, güncel halini şurdaki sunuculardan çekebilirsiniz.