İlgili Yazılar

CanSecWest: Bilgi eksikliği mi yoksa kaya gibi bir işletim sistemi mi?

darkhunter

CanSecWest tarafından, geçtiğimiz günlerde Kanada'da düzenlenen pwn2own adlı yarışmanın sonucu, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Windows Vista SP1, Mac OS X 10.5.2 ve Ubuntu 7.10 yüklü bilgisayarların, bilişim güvenliği alanında deneyimli katılımıcıların becerileriyle ele geçirilmesinin amaçlandığı yarışmada, sizce hangi işletim sistemi düşürülemedi?

Telsim GPRS üzerinden izinsiz giriş!

anonim

TELSIM üzerinden yaklaşık 6 aydır Internet´e bağlanıyorum. Geçen hafta bilgisayarıma ZoneAlarm kuruncuya kadar her şey normal gidiyordu. Ne zaman Internet´e bağlansam 5-10 dakika sonra ZoneAlarm

The firewall has blocked internet access to your computer(NetBIOS Name) from 81.6.65.39 (UDP Port 1025)

mesajı verir oldu. Sonunda IP sahibini aramaya karar verdim. Aşağıda IP sahibinin detaylı bilgisini gösteren adres yer alıyor.

http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=81.6.65.39

Garip değil mi?

Parmak İzinize Güvenmeyin!

FZ

Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)

Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği Değerlendirme Sınavı

honal

Bilgi Güvenliği Akademisi'nden Linux güvenlik bilgisini ölçmenize imkan verecek yeni bir sınav!

LASG(Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği) testi temel seviyede Linux ağ ve sistem güvenliği bilgisini ölçme amaçlı hazırlanmış olup 30 sorudan oluşmaktadır.

Sorularda işletim sistemi olarak Red Hat Linux dağıtımı baz alınmış olmakla birlikte diğer dağıtımlara uyumluluk oranı %90′dır.

Sınava giriş için tıklayınız.

Şifre Bilimi Nedir?

eitatli

http://www.mystery-twister.com . Bu site, şifre bilimi (cryptography) nin nasıl birşey olduğunu bu işin içinde olmayan ancak merak edenlere yarışma yoluyla öğretmeyi hedefleyen bir site.