İstanbul Sendikalı Bilgi Üniversitesi Açık Hava Dersleri I

0
anonim
İSTANBUL SENDİKALI BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
YAZ OKULU PROGRAMI
AÇIK HAVA DERSLERİ-I


Dersin Adı: “Nasıl Bir Bilgi?”
Dersin Kodu: Sendika 101
Dersin Tanımı: Nasıl Bir Bilgi? sorusundan, üniversite “aslında” nedir, ne olmalıdır sorusuna uzanan tartışmaların yapılacağı bir ders. Derse hesap makinesi, kâr/zarar cetveli, bilanço, performans ölçme anketi, fizibilite raporu getirilmesi yasaktır. Bu derste görülebilecek tek yasak da budur!

Katılımcılar: Murat Belge, Murat Paker, Nazan Aksoy, Erol Katırcıoğlu

Akademide Sendika Kurduk Şimdi de Sendikada Akademi Kuruyoruz

“Okul İçin Değil Yaşam İçin Öğrenin.” Bu sloganla yola çıkmıştı Bilgi Üniversitesi. Yıllarca da bilgiyi üniversitenin dar koridorlarından çıkarıp hayatla buluşturmak için çabalayan çalışanlarıyla bir üniversiteden daha ötesi olmayı başarmıştı. Şimdi ise öğrendiklerimizin ve öğrettiklerimizin pratikle sınandığı bir süreçteyiz. Bilginin özgürlük, özgürlüğün örgütlenme olduğunu hep beraber öğreneceğimiz ve öğreteceğimiz bir süreçte.

Bilgi’nin kendisine şiar edindiği slogan belki de asıl şimdi anlam kazanacak: Hocası, asistanı, temizlikçisi… Bir üniversiteyi yaratanlar kim ise, onlar üretecek bilgiyi de. Sendikanın akademisi bilginin değerinin kâr hesaplarıyla ölçülmediği, herkesin düşündüğü, tartıştığı, ifade ettiği, yarattığı bir akademi olacak.

İlk ders 25 Mayıs Salı, saat 12:00’da. Tepemizde güneş, ayağımızın altında yemyeşil çimenler… Katılın tartışalım. Murat Belge, Murat Paker, Nazan Aksoy ve Erol Katırcıoğlu soracaklar: “Nasıl Bir Bilgi?” diye. Mutlaka cevabınız vardır sizin de. Katılın dönüştürelim.

İlgili Yazılar

MySQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. MySQL, özellikle web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan özgür bir veritabanı sunucusu. Seminerde MySQL sunucusu; tablo tipleri, kullanıcı yetkilendirmesi, sistem kayıtları, grafik arayüzü ve daha birçok yönü ile ele alınıyor.

İNETD PostgreSQL Veritabanı Semineri

adervis

İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) tarafından PostgreSQL Kullanıcıları Derneği desteği ile 09 Aralık 2006 tarihinde PostgreSQL Veritabanı Semineri yapılacaktır.
Konuşmacı : Devrim GÜNDÜZ

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 3

FZ

Birinci ve ikinci bölümden sonra üçüncü bölüm ile sevenlerimizin karşısındayız. Bu seferki konuklarımız bilgi çıkarımı (information retrieval) uzmanı Özgür Yılmazel ve besteci Mehmet Okonşar:

Onbinlerce belge, yazı, ürün ismi, makale, belge, vb. metin üzerinde, Türkçenin inceliklerinden faydalanarak indeksleme ve arama yapmak için ne kullanırsınız? MySQL, PHP ve PostgreSQL sizin yerinize olayı bitirmiş mi? Konu kapanmış mı? Elinizdeki çekiç ile her şey birer çivi gibi mi görünüyor? O halde bir daha düşünün yahut Apache Lucene projesine de katkıda bulunan ve akademik hayat ile sanayi işbirliğinin güzel örneklerini veren Özgür Yılmazel'in Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günleri 2009'daki videosunu izleyin diyoruz:

TBD Genç Ankara'da Android Programlama ve Mobil Dünya Semineri düzenliyor

anonim

TBD Genç Ankara, TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu'nda bir Android semineri düzenliyor. Konuşmacı Android konusunda uzman bir isim Mustafa Ferhan Akman.

Eskişehir'de Java Günü

anonim

Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi, Sun Microsystems, Java Teknolojileri Derneği, Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Kulübü işbirliğiyle Sun Microsystems ve Java Teknolojileri Derneği'nin düzenlemiş olduğu üniversite turlarının bu seferki durağı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi. 8 Aralık 2005 günü Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonunda düzenlenecek etkinliğe katılım Ücretsizdir !!!

Detaylar icin eskisehir.tbd.org.tr