İçeriği yönetmek ya da nasıl adam susturulur?

0
sundance
SFgate.com'da yeralan bir göre habere göre Black Hat 2005'de yapılacak bir sunumu durdurmak için Cisco oldukça yoğun çaba harcamış.

Cisco IOS üzerindeki önemli bir açıkla ilgili sunum yapacak olan ISS çalışanı Michael Lynn, Cisco ve çalıştığı şirket tarafından bu sunumu yapmaması konusunda uyarıldı, akabinde Cisco'nun kiraladığı elemanlar binlerce konferans dosyasından yirmi sayfayı teker teker çıkartıp, konferans sunumlarıyla ilgili cdyi de değiştirdiler. Bunun üzerine Michael Lynn, ISS'den istifa edip, işsiz birisi olarak yine de sunumunu yaptı.
Cisco IOS'de yeralan açık daha önceden farkedilip Nisan ayında yamanmıştı. Bu tür durumlarda (açığı yamadıktan sonra) güvenlik firmaları genellikle basın açıklamaları yapıp, kullanıcıların durumdan haberdar olmalarını ve en kısa zamanda gerekli güncellemeleri yapmalarını sağlarlar. Dahası bir miktar "biz görevimizi yapıyoruz" övünmesi de olduğu için, tercih edilen yöntem budur.

Fakat Lynn ve arkadaşlarının Nisan ayında yamanmış bu açık hakkında buldukları şey daha önce anons edilmemiş bir etki, sözkonusu açığın sadece bazı problemlere değil, routerın tamamen ele geçirilmesine yol açabilecek olmasıyla ilgili bir yöntem.

Böyle bir açıklama Internet'in büyük bir kısmının sinir sistemi durumundaki Cisco için tabi ki kabul edilir olmayacaktı. Dolayısıyla, ISS ile bağlantıya geçilip sözkonusu konuşmanın engellenmesi yoluna gidildi.

Dahası konuşmayla ilgili hiçbir iz bırakmamak, deyim yerindeyse içeriği silmek için Cisco ve ISS elemanlar tutup, bunlara bütün konferans notlarında sunumla ilgili yerleri yırttırmaya (onbinlerce sayfadan bahsediyoruz) kadar gidildi.

ISS başkanı, sunumun olgunlaşmamış bir araştırmaya dayandığını bu yüzden güvenilemeyeceğini belirtti.

İstifa etmek pahasına bile olsa sunumu veren Michael Lynn ile de Perşembe günü San FranCISCO federal mahkemesinde bir anlaşma yapıldı ve sözkonusu sunumu bir daha tekrarlamayacağı, hatta bunun hakkında kimseyle konuşmayacağı konusunda teminat alındı.

Paranın gözü körolsun desek mi? (mesela)

Görüşler

0
yilmaz
o sunum yayılır gene. adam istediğini yapmış üstüne de parasını almış. helal olsun
0
SilWeX
Söyle bir şey mail ile geldi , belki konu ile ilgilidir; bilemiyorum : http://www.qfile.de/dl/125473/lynn-cisco.zip.html
0
sundance
Fazlamesai'yi işte bu tür anlarda çok seviyorum :)

Teşekkürler
0
SilWeX
Rica ederim :)

Saygılarımla.
0
yilmaz
şimdi cisco dan biri gelicek 1milyon dolar vericek size linki kaldıracaksınız diycek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom´u da hack´lediler

anonim

www.ttrehber.gov.tr Digital-Angels tarafından hacklendi.
Digital-angels grubu, www.ttrehber.gov.tr`nin yerine konulan sayfada web adreslerini yazmışlar, ki bu da dikkatsizlik olarak algılanabilir, belki whois bilgisinden geçerli bir isim çıkmaz ama ödeme şeklinden kredi kartı yada banka havalesi araştırması sonucu o arkadaşları yakında mahkemede görebiliriz.

www.ttrehber.gov.tr`nin değişmiş halinin görüntüsü için:
http://users.vr9.com/digitalangels/telekom.jpg


Editörün notu: www.ttrehber.gov.tr adresi, saldırıdan kısa süre sonra kurtarıldı, bizim farkedebildiğimiz, site sadece birkaç saat kadar kapalı kaldı.

DNS Önbellek Zehirlenmesi: Açıklık ve Kapanması

auselen

Internet'in temel protokollerinden olan DNS üzerinde çok ciddi bir açık bulunmuştur.

Son günlerde görünürlüğü, etkisi ve alınan önlemleri açısından çokça tartışılan, Dan Kaminsky tarafından bulunan DNS protokol açığı, belli başlı ürünler için çözülmüş olmasına rağmen, açıklığı suistimal edebilecek saldırı araçlarının ortaya çıkması ve hala tüm ağ ve bilgisayar markaları tarafından çözümlerin sunulmamış olmasından dolayı, daha uzunca bir süre güvenlik açısından bir sorun olmaya devam edecek gibi görünmektedir.

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...

L7-Linux için uygulama katmanı paket sınıflandırıcı

anonim

Takip ettigim mail grupların bir tanesinden gelen mail icinde tanıtımını gorupte asagıdaki netfilter eklentisini farkettim.

l7 - Application Layer Packet Classifier for Linux

Networkunuze girip cıkabilecek paketlerler uzerinde etkinliginizi en ust duzeye cıkartabilecek, kullanıcıların bilgisayarlarına sahip oldukları yerel haklarla yukleyebildikleri ve kullana bildikleri P2P, IM oyun vb. programlarının baglantı/transfer ini, portlara bakmaksızın engelleyebilecek bir yazılım. Desteklenen protokoller ve performans dokumleri burada.

En İyi 75 Güvenlik Aracı

FZ

Fyodor´un Mayıs ayında nmap-hackers e-posta listesinde 1854 üye üzerinden gerçekleştirdiği ayrıntılı anketin sonucunda en çok kullanılan 75 güvenlik aracı tespit edildi. Güvenlikle ilgilenen ya da ilgilenmeyi düşünen herkesin bu listedeki yazılımları (en azından 10-15 tanesini) incelemesinde fayda var.