İçeriği yönetmek ya da nasıl adam susturulur?

0
sundance
SFgate.com'da yeralan bir göre habere göre Black Hat 2005'de yapılacak bir sunumu durdurmak için Cisco oldukça yoğun çaba harcamış.

Cisco IOS üzerindeki önemli bir açıkla ilgili sunum yapacak olan ISS çalışanı Michael Lynn, Cisco ve çalıştığı şirket tarafından bu sunumu yapmaması konusunda uyarıldı, akabinde Cisco'nun kiraladığı elemanlar binlerce konferans dosyasından yirmi sayfayı teker teker çıkartıp, konferans sunumlarıyla ilgili cdyi de değiştirdiler. Bunun üzerine Michael Lynn, ISS'den istifa edip, işsiz birisi olarak yine de sunumunu yaptı.
Cisco IOS'de yeralan açık daha önceden farkedilip Nisan ayında yamanmıştı. Bu tür durumlarda (açığı yamadıktan sonra) güvenlik firmaları genellikle basın açıklamaları yapıp, kullanıcıların durumdan haberdar olmalarını ve en kısa zamanda gerekli güncellemeleri yapmalarını sağlarlar. Dahası bir miktar "biz görevimizi yapıyoruz" övünmesi de olduğu için, tercih edilen yöntem budur.

Fakat Lynn ve arkadaşlarının Nisan ayında yamanmış bu açık hakkında buldukları şey daha önce anons edilmemiş bir etki, sözkonusu açığın sadece bazı problemlere değil, routerın tamamen ele geçirilmesine yol açabilecek olmasıyla ilgili bir yöntem.

Böyle bir açıklama Internet'in büyük bir kısmının sinir sistemi durumundaki Cisco için tabi ki kabul edilir olmayacaktı. Dolayısıyla, ISS ile bağlantıya geçilip sözkonusu konuşmanın engellenmesi yoluna gidildi.

Dahası konuşmayla ilgili hiçbir iz bırakmamak, deyim yerindeyse içeriği silmek için Cisco ve ISS elemanlar tutup, bunlara bütün konferans notlarında sunumla ilgili yerleri yırttırmaya (onbinlerce sayfadan bahsediyoruz) kadar gidildi.

ISS başkanı, sunumun olgunlaşmamış bir araştırmaya dayandığını bu yüzden güvenilemeyeceğini belirtti.

İstifa etmek pahasına bile olsa sunumu veren Michael Lynn ile de Perşembe günü San FranCISCO federal mahkemesinde bir anlaşma yapıldı ve sözkonusu sunumu bir daha tekrarlamayacağı, hatta bunun hakkında kimseyle konuşmayacağı konusunda teminat alındı.

Paranın gözü körolsun desek mi? (mesela)

Görüşler

0
yilmaz
o sunum yayılır gene. adam istediğini yapmış üstüne de parasını almış. helal olsun
0
SilWeX
Söyle bir şey mail ile geldi , belki konu ile ilgilidir; bilemiyorum : http://www.qfile.de/dl/125473/lynn-cisco.zip.html
0
sundance
Fazlamesai'yi işte bu tür anlarda çok seviyorum :)

Teşekkürler
0
SilWeX
Rica ederim :)

Saygılarımla.
0
yilmaz
şimdi cisco dan biri gelicek 1milyon dolar vericek size linki kaldıracaksınız diycek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güvenlikte En Zayıf Halka: İnsan

ts

İnsanlar konuşur. Konuşmalarımız, davranışlarımız sonuçlar doğurur ve bu sonuçlar yaşamımızı yönlendirir, gelişmelere zemin hazırlar.

Bilgi güvenliği gibi bir konu her ne kadar teknik gibi gözükse de içerisinde insan ögesi bulunan sosyal yansımaları içeren bir konu. Bilgi güvenliği insanlardan ve onların ürünü olan zararlı kodlardan korunmayı içerdiği bir gerçek. Konu böyle olunca sistemlerini korumak için uğraşan sistem yöneticileri ve diğer yanda yeni zayıflıklar keşfedip yöntemler bulan hackerlar, bir çarkın dişlileri gibi bu endüstrinin gelişimine on ayak oluyorlar. Fakat bazen insanlardan birşeyler öğrenmenin en iyi yolu sistemlerine sizip kritik bilgilerine ulaşmaktan öte bir hal alabiliyor. Onlarla birebir iletişime geçmek ya da zaten göz önünde olan şeyleri incelemek risksiz, saf bilgi akışını kolaylaştiriyor. Bu yönteme ise kısaca “Sosyal Mühendislik” adı veriliyor.

Kriptografi ne kadar güvenli?

e2e

Bir süredir devam eden, ABD'nin, İran gizli servisinin iletişimini izlediği yönündeki tartışmaları duymuşsunuzdur. Olay ilk önce bu bilgiyi İran'ın nasıl elde ettiği etrafında dönüyordu. Senaryolardan en kuvvetli olanı ise bir dönemler ABD'nin Irak'ta en çok güvendiği ve gizli servis hizmetlerinden dolayı aylık $335,000 ödediği Ahmad Chalabi'nin bu bilgiyi, içkili bir ABD gizli servis ajanından aldığı ve İran'a verdiğiydi.

BBC'deki bu haber ise olayın teknik olarak nasıl yapılıyor olabileceği üzerinde duruyor.
Çeşitli güvenlik uzmanlarıyla yapılan röportajlardan alıntılarla günümüz kriptografi uygulamalarının kırılamayacağı, bu izleme olayının insan hatası(?) veya bir backdoor sayesinde yapılmış olabileceği anlatılıyor.

Alıntılardan biri beni biraz düşündürttü: Acaba?!

"The Code Book" kitabının yazarı Simon Singh: "... Bugün bir email göndersem, dünyanın tüm gizli servisleri, dünyanın tüm bilgisayarlarını kullansalar dahi çözemezler. Şifrelemeyi yapanlar şifre kırıcıları karşısında oldukça büyük bir avantaja sahipler."

SHA-1 kırıldı!

abakana

Bruce Schneier blogunda Şandung Üniversitesinden bir grup aratırmacının SHA- 1 algoritmasını kırdığını belirtti.

SHA-0 ve SHA-1'e yönelik daha önceki kırma girişimlerinden üretilen yeni metod büyük bir kripto-analitik sonuç olarak belirtilmiş.

FBI Güvenlik Birimine Yeni Başkan

sundance

Security Focus haberine göre FBI geçtiğimiz günlerde Milli Network Yapısı Koruma Merkezi`ne (NIPC) yeni bir başkan seçti...
Temel olarak ülke çıkarlarına yönelik network saldırılarını, hack denemelerini engellemekle görevli bölümün başına getirilen Ronald Dick, bir anlamda FBI`ın ikinci başı oluyor

Bizde mi ne oluyor ? Milli Ateş Duvarı projemiz var ya, daha ne olsun :)

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.