İçeriği yönetmek ya da nasıl adam susturulur?

0
sundance
SFgate.com'da yeralan bir göre habere göre Black Hat 2005'de yapılacak bir sunumu durdurmak için Cisco oldukça yoğun çaba harcamış.

Cisco IOS üzerindeki önemli bir açıkla ilgili sunum yapacak olan ISS çalışanı Michael Lynn, Cisco ve çalıştığı şirket tarafından bu sunumu yapmaması konusunda uyarıldı, akabinde Cisco'nun kiraladığı elemanlar binlerce konferans dosyasından yirmi sayfayı teker teker çıkartıp, konferans sunumlarıyla ilgili cdyi de değiştirdiler. Bunun üzerine Michael Lynn, ISS'den istifa edip, işsiz birisi olarak yine de sunumunu yaptı.
Cisco IOS'de yeralan açık daha önceden farkedilip Nisan ayında yamanmıştı. Bu tür durumlarda (açığı yamadıktan sonra) güvenlik firmaları genellikle basın açıklamaları yapıp, kullanıcıların durumdan haberdar olmalarını ve en kısa zamanda gerekli güncellemeleri yapmalarını sağlarlar. Dahası bir miktar "biz görevimizi yapıyoruz" övünmesi de olduğu için, tercih edilen yöntem budur.

Fakat Lynn ve arkadaşlarının Nisan ayında yamanmış bu açık hakkında buldukları şey daha önce anons edilmemiş bir etki, sözkonusu açığın sadece bazı problemlere değil, routerın tamamen ele geçirilmesine yol açabilecek olmasıyla ilgili bir yöntem.

Böyle bir açıklama Internet'in büyük bir kısmının sinir sistemi durumundaki Cisco için tabi ki kabul edilir olmayacaktı. Dolayısıyla, ISS ile bağlantıya geçilip sözkonusu konuşmanın engellenmesi yoluna gidildi.

Dahası konuşmayla ilgili hiçbir iz bırakmamak, deyim yerindeyse içeriği silmek için Cisco ve ISS elemanlar tutup, bunlara bütün konferans notlarında sunumla ilgili yerleri yırttırmaya (onbinlerce sayfadan bahsediyoruz) kadar gidildi.

ISS başkanı, sunumun olgunlaşmamış bir araştırmaya dayandığını bu yüzden güvenilemeyeceğini belirtti.

İstifa etmek pahasına bile olsa sunumu veren Michael Lynn ile de Perşembe günü San FranCISCO federal mahkemesinde bir anlaşma yapıldı ve sözkonusu sunumu bir daha tekrarlamayacağı, hatta bunun hakkında kimseyle konuşmayacağı konusunda teminat alındı.

Paranın gözü körolsun desek mi? (mesela)

Görüşler

0
yilmaz
o sunum yayılır gene. adam istediğini yapmış üstüne de parasını almış. helal olsun
0
SilWeX
Söyle bir şey mail ile geldi , belki konu ile ilgilidir; bilemiyorum : http://www.qfile.de/dl/125473/lynn-cisco.zip.html
0
sundance
Fazlamesai'yi işte bu tür anlarda çok seviyorum :)

Teşekkürler
0
SilWeX
Rica ederim :)

Saygılarımla.
0
yilmaz
şimdi cisco dan biri gelicek 1milyon dolar vericek size linki kaldıracaksınız diycek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kötü adamlar ve arka kapılar

sundance

Uzun bir süreden beri (Truvalılardan bu yana ;) hileli oyuncaklar hep güncelliğini korumuşlardır. Truva şehrinin düşmesinden, James Bond numaraları ile çeşitli sırları ele geçiren casuslara kadar tarih boyunca, asıl amacını gizleyen aletler hep büyük avantaj olmuştur.

Son yirmi yılda ise, bilgisayarın ve ağların yaygınlaşması ile, bu eski hileli savaş araçlarının yerini sistemdeki zayıflıklar, belli bir işi görüyormuş gibi davranan ama arka planda başka numaralar çeviren programlar almıştır. Tacettin Karadeniz arkadaşımız da, sözkonusu zayıflıkları sağlayan Arkakapıları [Backdoor] anlatan enfes bir makale yazmış, ilgi ile okuyoruz.

MS Windows İçin Açık Kodlu Antivirüs Yazılımı - ClamWin

ebola

Siz de benim gibi bir işyerinde istemeyerek de olsa MS Windows sistem yöneticiliği yapıyorsanız eminim virusler en önemli sorunlarınızdandır. İşyeriniz her sene "kapalı kodlu" yazılımlara dünyanın parasını saymaktadır.

Pek çok şeyin bir açık kodlu çözümü var ama bu antivirüs meselesinin yok diyorsanız yanılıyorsunuz. Eski dost ClamAV'nin MS Windows sürümü var. Adı ClamWin. Ben test amacı ile bir iki makineye kurdum ilk izlenimlerim olumlu, size de tavsiye ediyorum.

Yeni virus LoveGate´e dikkat

sametc

Bilgisayar güvenliği uzmanları, Asya ve Avrupa'da yayılmaya başlayan LoveGate adlı "worm (solucan)" türü bir bilgisayar virüsü konusunda uyardı. Tam adı LoveGate.c olan virüs, e-mail yoluyla bulaştığı sistemde bir arka kapı açarak bilgisayarda kayıtlı herşeyin güvenliğini tehlikeye atıyor.
Virüs bulaşır bulaşırmaz Pekin'deki iki e-mail adresine mesaj gönderiyor. Virüs yazarının sistemle bağlantı kurmasını sağlayan LoveGate, yazarın başkasının bilgisayarında istediği herşeyi (dosyaları silmek, kişisel bilgileri çalmak, ya da bazı uygulamaları çalıştırmak vs.) yapabilmesine neden oluyor.
E-mail'e eklenmiş LoveGate taşıyan dosyaya tıklandığında, virüs kendi kendini kopyalayarak adres defterindeki isimlere gönderebiliyor.
Anti-virüs şirketi Trend Micro yetkilileri, yayılma hızı yavaşlayan LoveGate'in dünya genelinde 10 bin bilgisayarı etkilediğini tahmin ediyor.
Kaynak:Hürriyetim

Avustralya, Koreli korsanların tehdidinde!

Soulblighter

Kuzey Kore askeri birliği, 500 kadar bilgisayar korsanı kiraladı. Korsanların görevi Güney Kore, japonya ve Amerika ağlarına sızarak bilgi çalmak.
Güvenlik uzmanları, Avusturalya'nın Amerika ve Avrupa'ya göre daha fazla risk altında olduğunu, bilgisayar korsanları için basit hedef olduğunu söylüyor.
Adını açıklamak istemeyen bir Amerikalı güvenlik uzmanı, Avustralya'nın şirket ağlarına giriş için "arka kapı" olarak kullanılabileceğini ve Kuzey Korenin amacına ulaşmasına neden olabileceği yönünde uyarıyor.
Avustralya'lı firmalar ise Amerika'lı ve Avrupa'lı firmalar ile aynı düşünce yapısına sahip olmasına rağmen güvenlik konusunda daha rahat davranıyorlar. Bu da onları açık tehdit haline getiriyor. Haberin devamı...

Fazlamesai bir zavallıyı takdim eder...

sundance

Bugün irc.freenode'daki #fazlamesai kanalında arkadaşlarla sohbet ederken, kanalın müdavimlerinden Xybernaut'un nickine benzeyen nickli biri bana özelden mesaj attı, bu ve ardından gelişen zavallı muhabbeti okumanızı isterim. Görün bakın ülkemizde social engineering ne kadar zavallı durumlarda, ne salaklar var :)

Xyber[busy]] cc varmi elinde ?
[sundance] cc ne be ?
[sundance] kredi kartı mı ?
[Xyber[busy]] kredi karti
[sundance] var nolcak ?
[Xyber[busy]] bilgileri ver az
[Xyber[busy]] cok lazim
[Xyber[busy]] neyse oderim
[sundance] :)) haaa, sen benden kaçak kredi karti numarası istedin ?
[sundance] vay çakal vay, rezil etmez miyim ben seni simdi FM camiasına :))