İlgili Yazılar

Windows'a Mac OS X Makyajı

bilidikid

Çok başarılı bir program olan FlyakiteOSX, Windows'unuzu adeta bir Mac OS X'e çevirmekte hem de hiç ekstra kaynak yemeden.

Screenshot'un için buraya, FlyakiteOSX hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

iTunes Music Store, Windows sürümü geliyor.

Evil_Empire

Apple iMac ten sonra iMovie, iTunes, iChat, iPod, iSight, iPhoto gibi ürünler çıkardı. Bunlar Mac kullanıcılarını "ayrıcalıklı" yapan ürünlerdi.

iTunes MacOS'la birlikte gelen ücretsiz bir all in one müzik istasyonu. Apple'ın iTunes'u windowsa portlamak için yeni programcılar alması ve Safari browser'ı da windowsa taşıyacağının haberleri MacOSX'in intel işlemcilerde çalışacağını düşündürüyor(muş).

Apple OSX 10.2 Jaguar´la piyasada...

Evil_Empire

OSX'i ben de birçok kişi gibi merakla bekliyordum. Final CD'lerini bulmuştum bir yerden bir hevesle yükledim. Arayüzü falan çok hoşuma gitmedi önce.. Sonra kullandıkça akıllıca ayrıntılar falan gördüm, gerçekten de çok az kilitleniyordu ama bazı eksileri de yok değildi. Mesela geriye doğru uyumluluk dedikleri klasik ortam(OS9) sadece emülasyondan ibaretti ve klasik programlar oldukça yavaş çalışıyordu. Arayüz cicili bicili ve oldukça süslüydü ama oldukça akıcı ve hızlıydı. Şu Quartz bayağı hoşuma gitti. Ben sistemi ilk denediğimin üstünden bir yıldan fazla zaman geçti sanırım. Bilkom 10.1 i neredeyse bir sene sonra Türkçeye çevirebildi. Programların portlanması falan derken, şu anda adam gibi OSX kullanan bir arkadaşım yok. Sanırım bu OSX Turkiye'ye pek yaramadı. Şimdi Apple 10.2 versiyonunu çıkardığını duyuruyor ve 150 yeni özellikten bahsediyor ilgilenenlerin http://www.apple.com/macosx/ adresine bir göz atmasını öneririm. Umarım Jaguar Türkçe öğrenir...

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

...

YellowDog Linux 2.1 Hazır

anonim

Çok hoş ve kurulum anlamında da kolay olan ve tüm Apple hardwarelerini tanıyan, popüler PPC Linux sürümlerinden biri olan YellowDog Linux 2.1 satışa sunuldu, mac kullanan ve Linux'u Mac üstünde denemek isteyenlerin YellowDog Linux'a bir fırsat vermesi gerekir.