Hakia'dan Sonra Tanbul

0
anonim
Türk arama motorları zincirinin en son halkası, Tanbul. İlk defa yabancı bir sitede gördüğüm Tanbul'u bu sefer de eHub'da görünce Türkiye'de de duyurmak istedim. Ancak Tanbul Hakia gibi arkasında milyon dolarlar olan hırslı bir proje değil; daha çok Turkix'den tanıdığımız Emre Sokullu'nun hobi amaçlı, henüz konsept aşamasındaki bir araştırma projesi. Tanbul'un ABD'den patentli teknolojisinin -pek de ipucu vermeyen- bir özetini şu adresten bulmak mümkün.
Özetle Tanbul mevcut arama motorlarının arama algoritmalarının önüne bir önişleme safhası koyuyor. Bu aşamada, kullanıcı tarafından girilen anahtar kelimeler semantik olarak incelenip, direkt kelimeleri aramak yerine kullanıcının niyetlendiği kavram aranıyor. Ama bahsedilen kısıtlamalara göre bu aşamada henüz katedilecek çok yol var.

Görüşler

0
turkix
Teşekkürler bu haber için..
0
necdeath
google bile Türkçe kullanılabiliyorken 5 cümlelik metnini Türkçe yazamayanlara hayret ediyorum.
0
K_A_R_I_N_C_A
Emre beye sitemlerimdir. İngilizce özentisi yapmayalım kardeşim edasında bir azı olacaktı ama vazgeçtim. Şahsen elimden geldiği kadar dikkaet ediyorum ama özellikle Böyle güzel işler çıkartmaya aday insalarımızın ingilizce özentisine anlam veremiyorum Neden Neden ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: MMX kullanıyor musunuz?

Geryon

MMX destekleyen uygulamalar yazıyor musunuz?

En çok hangi algoritmalarda MMX'e başvuruyorsunuz?

Hız artışınız yaklaşık ne kadar oluyor?

''C/C++ Öğrenmeli Miyim Acaba?'' Sorusuna Bir Yanıt

GenesisCOX

Az önce Öğrenme Psikolojisi baslikli yaziyi okuyunca; C ve Sistem Programcıları Derneğinin kurucusu ve şu an başkanlık görevini yürüten Kaan Aslan'ın 2002 yılında anet haber grubuna verdiği yanıtlardan birini burada paylasmak gerektiğini düşündüm.

Sundance de Apple'a geçti - 1

sundance

Geçtiğimiz haftalarda Linus Tornvalds'ın artık Apple tabanlı bir laptop kullanmaya başladığını haber yapmıştık. Bu ayın başında meşhur Lisp hackerı Paul Graham da Mac'in Dönüşü makalesinde ibook ve powerbookların hacker camiasında popülaritesinin artmasından bahsetmişti.

Uzun zamandır 12inch ufak tefek bir laptop almayı planlıyordum, i386'mı olsun yoksa powerpc'mi diye düşünürken, bir arkadaşımın G3 ibook'unu satmaya karar verdiğini duyunca harekete geçtim. Bu makale i386'dan powerpc'e geçişde ne gibi kolaylıklar ve zorluklar yaşadığımın iki bölümlük hikayesidir.

MEB Harikalar Diyarında

butch

Internet`de Kızılderili Olmak!!!

sundance

1992 yılından beri Internet yaygın bir şekilde kullanılmakta. Bu süre içinde öncelikle daha önceden bilgisayar merakı olanlar, sonra da hemen herkez yavaş yavaş bu yeni medyaya dahil olmaya başladı... Öncelikle tamamen teknik adamlardı bu ortamın müdavimleri, daha sonra yavaş yavaş sanatçılar da dahil olmaya başladı. Herne kadar altyapıyı sağlayanlar yine aynı insanlar olsa da, içerik daha bir ön plana çıkmaya, sayfalar artık birer sanat eseri kategorisi haline gelmeye başladılar.

Ve sonra kıyamet koptu, Üniversiteler Visual Communication Design bölümleri açmaya başladılar ve artık hobi olarak bile bilgisayarla ilgilenmeyen insanlar bile tasarım ve Internet konusunda söz sahibi olmaya başladılar.