tongucyumruk

Görüşler

1
tongucyumruk

Bunu sevenler bunu da sevdi

1
auselen

Buna benzer birşey yapıyorum, yapmaya calisiyorum.

Biraz daha turtle graphics tadında, shader kısmı gömülü / birleşik. Amacım Türkçe yapmak, o da daha çok matematik olup kalıyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lisp'i Anlamak

anonim

Fazlamesai'deki Lisp hayranları bunu nasıl atladı bilmiyorum ama digg.com'da rastladığım, biz ölümlülerin kullandığı sıradan programlama dilleriyle uğraşanların da anlayacağı bir dille yazılmış The Nature of Lisp başlıklı bu yazı, Lisp hakkında şimdiye kadar okuduklarımın toplamından daha fazla şeyi anlamamı sağladı.

Video: Second Episode - 20 dakika ve 100 satırda Reddit

FZ

Video çılgınlığı devam ediyor. Bu gidişle HOW-TO belgelerinin yerini HOW-TO videoları mı alacak? İnsanlar "öğret bana usta, adım adım göster" yaklaşımını daha mı çok seviyorlar? Daha önce duyurduğumuz videoyu yapan Sven Van Caekenberghe'nin Episode 2: (Re)writing Reddit in Lisp is 20 minutes and 100 lines videosu taze taze, sıcak sıcak kamuya sunuldu.

Yeni Allegro Common Lisp Eğitim Videoları

opheus

Franz Inc. Allegro Common Lisp eğitimleri bölümü altında "Specialized Components of Lisp" başlığında yeni eğitim videolarını yayınladı. Aynı sayfada bir önceki konu ve videolara ulaşılabilmekte. Dosyaların boyutları 25 - 40 MB arasında değiştiginden dolayı kotalı ADSL kullanıcıları içinde sorun olmayacağını düşünmekteyim.

Son olarak daha önce yayınlanmış olan video dosyaları ve Allegro CL eğitim videolarını bir çalışma gurubu kurarak alt yazı ile türkçemize kazandırmak güzel olmaz mı?

minifesto: mini mini 'animated' manifesto

FZ

Zach Beane yine yapacağını yapmış. minifesto sitesine gidip, istediğiniz metni yazıp bunu yakışıklı bir siyah kutu içinde, karizmatik yeşil yazılarla, daktilo efekti şeklinde görebileceğiniz bir "animated GIF" olarak elde edebiliyorsunuz.

Bir örneğini de Brian Mastenbrook'un blog'unda PI filminden meşhur bir alıntı şeklinde görmek mümkün.

Acaba bu şirinlik hangi programlama dili ile yapılmış? Tabii ki programlamayı tekrar eğlenceli kılan dille.

Guy Steele'den John McCarthy röportaj

auselen

Guy Steele OOPSLA 2008'de Lisp'in babası John McCarthy ile bir telefon röportajı gerçekleştirdi.